Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата от Ямбол са добре, изписват ги утре

| обновено на 20.11.19 в 16:57
Двайсет деца са приети късно снощи в болница в Ямбол със симптоми на хранително натравяне.
Снимка: БГНЕС

Най-вероятно утре ще бъдат изписани 22-те деца, които бяха приети в ямболската болница с хранително отравяне.

Вече е ясен причинителят на инфекцията - това са стафилококови бактерии. Това показва, че положението на децата е предизвикано от храна, в която най-вероятно се е намирал този причинител, посочи директорът на областната болница д-р Панайот Диманов.

До дни се очакват резултатите от направените проверки от Агенцията по храните и Регионалната здравна инспекция, продължава работата и на прокуратурата.

Всички 22 деца, приети по спешност, са добре и най-вероятно утре ще бъдат изписани, съобщи още д-р Диманов и добави: „Децата са добре, възстановени са“.

До края на седмицата се очаква да бъдат готови резултатите от пробите, взети от храната, консумирана в стола на училището в село Дражево.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Двайсет деца са приети късно снощи в болница в Ямбол със симптоми на хранително натравяне.

Подобрява се състоянието на децата, приети с хранително отравяне в ямболската болница

Състоянието на децата, приети с хранително отравяне в ямболската болница, се подобрява. До дни се очакват резултатите от направените проверки и взетите от храната проби от Агенцията по храните и Регионалната здравна инспекция. Към..

обновено на 19.11.19 в 19:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест на БОЕЦ пред МВР

Протест, организиран от гражданско движение БОЕЦ, с искане за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов, се провежда пред сградата на МВР в центъра на София. Димитър Стоянов: Аз подадох сигнала на 112 и ми казаха, че нямат екипи Причината за..

публикувано на 24.04.24 в 18:56

Три случая на коклюш в района на РЗИ-Дупница

Три са регистрираните случаи на коклюш, каза за БНР д-р Райна Сапаревска, експерт към РЗИ-Дупница. Само едно от заболелите деца е прието за лечение в инфекциозното отделение на дупнишката болница.  Ситуацията с разпространението на заразното..

публикувано на 24.04.24 в 18:53

Певицата Глория е претърпяла ПТП в Кресненското дефиле

Певицата Глория е претърпяла ПТП в Кресненското дефиле на 23 април. Това сподели тя в профила си в социалните мрежи. "Неадекватен възрастен човек с пътнически празен бус се вряза в нас почти челно, навлизайки в нашето платно! Сами виждате, че,..

публикувано на 24.04.24 в 18:40
Симеон Караколев

Среща на премиера със земеделски производители

Решение на най-неотложните проблеми в сектор "Земеделие" обсъждат на среща в Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев, вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, земеделският министър Георги Тахов и представители на земеделските..

публикувано на 24.04.24 в 18:28

Асен Василев няма да е в листата на ПП-ДБ за евровота

"Асен Василев няма да бъде в листата на "Продължаваме промяната - Демократична България" за европейските избори".  Така Василев отговори на въпрос дали ще бъде в националната листа или в тази за евровота, но не даде повече подробности.  ГЕРБ-СДС и..

публикувано на 24.04.24 в 18:20
Дмитрий Песков

Песков: Русия ще разшири "буферната зона" в Украйна, ако САЩ доставят на Киев ракети с по-голям обсег

Американският президент Джо Байдън трябва в близките часове да подпише указа за одобрената от Конгреса финансова помощ в размер на 95 милиарда долара, включваща средства за Украйна, Израел и Тайван. Киев отново изрази благодарност, а Москва заяви, че..

публикувано на 24.04.24 в 17:56

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие във вота 2 в 1

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия. Крайният срок за това изтече в 17 часа..

публикувано на 24.04.24 в 17:46