Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ спечели убедително в Кюстендилско с почти 35% от гласовете

Снимка: Ани Петрова

ГЕРБ печели убедително вота в Кюстндлско с почти 35% от гласовете, сочат резултатите при 100% обработени секционни протоколи. Прогнозите са бившите управляващи да вземат два от четирите мандта за 10 МИР.

За ГЕРБ са гласували 14 011 или 34,88% от гласоподавателите, втори са "Продължаваме промяната" - с 9678 гласа, или 19,12%, а трета остава БСП със 7 903 гласа или 12,21%, четвърти са "Възраждане" -  3  871, или 9,64%.

При такова разпределение на гласовете се очаква ГЕРБ да вземе два от четирите мандата, а по един отиват за "Продължаваме промяната" и БСП.

Победата на партията на Бойко Борисов беше очаквана - в 5 от общините в региона - Дупница, Сапарева баня, Рила, Кочериново,  ГЕРБ са управляващи, а и в Кюстендил кметът Петър Паунов, който не е член на ГЕРБ, но на местните избори неизменно е подкрепян от тази партия и работи безусловно за нея.

Прави впечатление добрият резултат на ДПС, при положение, че в областта живеят не повече от 50 души с мюсюлманско вероизповедание предимно от смесени бракове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.