Предлагат за отличие двама бургаски рибари, спасили млада жена от удавяне

Снимка: Радио Бургас

Предлагат за отличие двама бургаски рибари, спасили млада жена от удавяне. Случаят е от началото на месец март, когато 28-годишната жена се хвърля в морето от моста на бургаския плаж, за да сложи край на живота си.

В ранните часове на 2-ри март Паграм Аргиян и Милен Камбуров влезли в морето с лодка: "Видяхме нещо черно да изплува на повърхността, но не разбрахме какво е", разказаха за случилото се бургазлиите:

"Помислихме, че това е водолаз. Оказа се, че не е водолаз. Не знаех даже, че е момиче и оттам отидохме, той я хвана за едната ръка, аз за крака и за ръката, прибрахме я вътре. Обадихме се на 112".

Жената спешно е закарана с тежка хипотермия в реанимацията и опасността за живота ѝ е отстранена.

"Адекватната и навременна намеса, която спасява човешки живот, безспорно заслужава адмирации", коментира общинският съветник от ВМРО Георги Дракалиев. Той е входирал докладна записка до местния парламент за удостояване на двамата с "Отличие на Бургас":

"Добрият пример заразява и той трябва да бъде показван и да бъде наблягано на него, за да може когато някой изпадне в беда и наблизо има хора, те да се притекат на помощ".

Двамата мъже ще получат наградата за празника на града - Никулден.