Асоциацията за подкрепа на децата търси нови таланти

Валерия Войкова, Валерия Стоянова, Богдана Желевска заедно с водещата на "Хоризонт до обед" Валерия Николова
Снимка: Валерия Николова

На 17 май ще се проведе благотворителен бал в подкрепа на втория випуск на Лятната академия по изкуства, която се организира от Асоциацията за подкрепа на децата. В студиото на "Хоризонт" гостуваха две от талантливите деца - 11-годишните Валерия Войкова и Валерия Стоянова. 

Валерия Войкова е спечелила първа награда на международния конкурс за поп музика в Берлин през 2018 година. Валерия Стоянова е впечатлила джазмена Васил Петров, който я чува да пее на концерт на Асоциация за подкрепа на децата преди две години.

30 деца са участвали в първия випуск на Лятната академия в Несебър, разказа Богдана Желевска, председател на Асоциацията за подкрепа на децата.

"Те бяха в различни изкуства - пеене, рисуване, танци, актьорско майсторство, музикален инструмент. Беше наистина нещо невероятно."

"Чувството е наистина невероятно и прекрасно. Започнах, защото подражавах на различни личности, майка ми и баща ми също са музиканти и просто и аз реших да тръгна по този път", обясни Валерия Стоянова.

За песента "Повярвай и ти" Валерия Войкова сподели:

"Тази песен има много голямо послание и много лични чувства изпитвам към нея. Тя е написана от Петър Писарски. Той е един изключителен музикант и въпреки че пише песни за деца, детски, зависи как ще я изпълни самото дете, за което пише. Тази песен я изпях, за да може да подтикне децата и хората, че всички мечти, за да можеш да ги сбъднеш, трябва да ги повярваш толкова силно и те винаги ще се сбъднат, независимо че другите хора ти казват, че е невъзможно или че това няма как да се случи и заради това песента се казва "Повярвай и ти". 

В края на май на сайта на Асоциацията за подкрепа на децата ще бъдат обявени условията за участие в новия кастинг, съобщи още Богдана Желевска.

"Отправям покана към хората, които обичат изкуството, които обичат децата и които знаят, че изкуството е това, което ни прави щастливи, а децата са това, заради което си струва да живеем и без което една нация не може да съществува. Българският талант е нещо уникално, нашите деца са уникални и ние правим така, че да се популяризира този талант."

Повече за инициативата чуйте от звуковия файл