Събота 150


Публикации

Балкански парк на мира оживява границата между Албания, Черна гора и Косово

Албания, Черна гора и Косово се срещат в планински регион, който от няколко години е обединен в трансграничния проект "Балкански парк на мира". На територия от над 3 000 квадратни метра са запазени редки видове животни и растения, както и вековна..

публикувано на 29.07.17 в 12:35
Френският президент Еманюел Макрон с либийския премиер Файез Ал Сараж и командващия либийската национална армия ген. Халифа Хафтар

Румяна Угърчинска: Макрон прави опит за изход от шизофреничната ситуация с Либия

Досега международната общност признаваше и говореше само с определи играчи в Либия, без да отчита ставащото на терена и реалността. Това каза в предаването "Събота 150" Румяна Угърчинска , журналист, автор на книгата „За кожата на Кадафи“. Тя..

публикувано на 29.07.17 в 12:21
Снежина Мечева

Снежина Мечева: Българските училища зад граница се разрастват

Асоциацията на българските училища в чужбина сезира Европейския парламент с петиция, в която се настоява за издигане на статута на българския език и за въвеждането му като матуритетен в страните от общността. Документът засега е "замразен" заради..

публикувано на 29.07.17 в 12:20
Мюсюлманка преминава през стария град на Йерусалим по време на петъчната молитва и засилени мерки за сигурност около джамията

Емил Ценков: Нереалистично е да се ограничи достъпа до третата по важност ислямска светиня

Кризите в Близкия Изток обикновено следват един модел - първо има някаква провокация, някакво насилие. Властите използват повода и са задължени да демонстрират, че предприемат мерки. Затягат сигурността, стига се до сблъсъци, демонстрации, които се..

публикувано на 29.07.17 в 11:30
Лаура Кьовеши

Антикорупционната политика в Румъния продължава да предизвиква раздори

В Румъния не спира полемиката по въпроса ще се промени ли и как борбата с корупцията. В повод за полемиките се превърнаха разпространени неотдавна записи, компрометиращи работата на Лаура Кьовеши , ръководител на една от най влиятелните институции в..

публикувано на 29.07.17 в 10:55
Пламен Ралчев

Пламен Ралчев: Отношенията Турция - ЕС затънаха в блато, от което няма излизане в близките години

Отношенията между Турция и ЕС навлязоха в едно блато, от което много трудно ще излязат през следващите няколко години.Диалогът между Анкара и Брюксел се усложни. това обобщение направи в предаването "Събота 150" преподавателят по международни отношения в..

публикувано на 29.07.17 в 10:50
Александър Перенджиев

Александър Перенджиев: Русия може да отговори на санкциите толкова твърдо, че САЩ да претърпят големи загуби

Законопроектът за новите руски санкции е насочен не толкова срещу Русия, колкото срещу Европа и най-вече срещу държавите от така наречената стара Европа като Германия и Франция, защото именно те ще загубят огромни приходи след въвеждането на санкциите...

публикувано на 29.07.17 в 10:10
Доналд Тръмп

Алекс Нюман: Последното, от което САЩ имат нужда сега, са нови конфронтации

Американският Конгрес тази седмица прие с огромно мнозинство нови санкции срещу Русия - политически жест на недоверие към политиката на президента Доналд Тръмп спрямо Москва. Законопроектът включва условието президентът да получава одобрение от..

публикувано на 29.07.17 в 10:04

Гарик Хайлман: Все повече търговци приемат директно разплащане с виртуалната валута биткойн

Първи август е критична дата за най-известната дигитална валута в света - биткойна. Тогава се очаква неговото "разцепване" на две, заради което в последните седмици наблюдаваме огромни колебания в цената. В същото време иновативни компании пускат все..

публикувано на 29.07.17 в 09:17

Знаят ли кой е Васил Левски децата на българите в чужбина

180 години от рождението на Васил Левски беше отбелязана и от сънародниците ни в чужбина. Когато децата за първи път прекрачат училищния праг, много често не знаят кой е Васил Левски, те са бяла страница, каза в „Събота 150“ Милена..

публикувано на 22.07.17 в 14:47