Събота 150


Публикации
Ахмед Емин Даг

Ахмед Емин Даг: Преместването на американското посолство в Йерусалим е нарушение на международното право

Откриването на американското посолство в Ерусалим съвпадна с годишнината от датата, която палестинците наричат Катастрофата (Ан-Накба). Палестинците в Ивицата Газа протестираха в продължение на шест седмици, като в понеделник огънят на израелската..

публикувано на 19.05.18 в 12:48
Николай Младенов

Николай Младенов: Първата задача в момента е да се предотврати нова война в Близкия изток

Първата задача в момента е да се предотврати нова война в Близкия Изток. Това очерта като приоритет на международната общност специалният координатор на ООН за близкоизточния мирен процес Николай Младенов. В интервю за предаването "Събота 150"..

обновено на 19.05.18 в 12:34

М. Халаф: Мерките на ЕС за оставане в споразумението с Иран няма да имат дългосрочен резултат

Новият държавен секретар на САЩ Майк Помпео се готви да представи в началото на следващата седмица дипломатическа инициатива за създаването на глобална коалиция срещу режима в Техеран и дестабилизиращите му действия в Близкия Изток...

публикувано на 19.05.18 в 12:32
Николай Кожанов

Николай Кожанов: Кремъл ще използва иранската тема за нормализиране на диалога с Европа

Възможностите на Русия да ограничи въздействието на американските санкции срещу Иран и да съхрани ядрената сделка са ограничени. Бъдещето на сделката ще зависи в най-голяма степен от поведението на Европейския съюз, коментира за предаването..

публикувано на 19.05.18 в 11:50

Гарбис Ирадиън: В Иранската ядрена програма не могат да настъпят сериозни промени

Едностранното оттегляне на Съединените щати от иранската ядрена програма предизвика остра реакция в Европа. И без пряко да обвържат санкциите срещу Иран и предстоящото налагане на мита върху алуминия и стоманата за европейските компании,..

обновено на 19.05.18 в 11:43
Хашим Тачи и Александър Вучич

Косово и Сърбия - общото в езика на Хашим Тачи и Александър Вучич в София

Македония и Гърция не успяха да се договорят за ново име на бившата югославска република навреме, за да ознаменуват софийската среща на върха с историческа новина. Сърбия и Косово обаче са далеч от пробив в техния спор. Президентите..

публикувано на 19.05.18 в 11:23
Проф. Ангел Димитров

Ангел Димитров: С македонските историци ще водим разговори на научен терен, но в политически контекст

Това, което е много характерно за някои от страните от бивша Югославия е, че те все още не са изживели този дълбок катарзис - да подложат на един критичен анализ собственото си минало, да разберат къде са проблемите, за да имат едно по-добро настояще и..

публикувано на 19.05.18 в 11:12

Дентън Синкуграна: Цената на петрола може да се задържи около 80 долара за барел

Цената на петрола може да се задържи около 80 долара за барел заради напрежението в Близкия Изток и кризата във Венецуела. Това заяви за "Хоризонт" анализаторът на петролните пазари Дентън Синкуграна . Тази седмица за първи път от..

обновено на 19.05.18 в 10:54

Рабенщайнер: Западните Балкани не са изключение - бизнесът проправя пътя към обединението

Бизнесът проправя пътя към обединението и Западните Балкани не са изключение от това правило. Това заяви президентът на Виенския икономически форум  Гюнтер Рабенщайнер  в интервю за "Хоризонт". "Тъй като отделните държави са малки,..

обновено на 19.05.18 в 10:42
Гюнтер Ферхойген

Ферхойген: Европейските политици трябва да обяснят на гражданите, че ЕС не е жилищен комплекс от затворен тип

За мнозина на Запад идеята в ЕС да бъдат приети шест балкански страни изглежда като лоша шега. Ширеща се корупция, мафиотски структури, наркополета, непримирими етно-исторически спорове - трябва ли този хаос да бъде част от клуба на богатите?..

обновено на 19.05.18 в 10:34