Събота 150


Публикации

Катица Янева

Скопие се готви за нова порция разкрития около аферата „Рекет“

Македонците се оплитат в кодовите имена на корупционни разследвания, дела и афери, като „Монструм“ или „Рекет“, която става все по-заплетена. „Невероятни сценарии се случват в държавата“, казва Ясмина Миронски, дългогодишен кореспондент на АФП..

публикувано на 21.09.19 в 12:03
Педро Санчес

Има ли изход след поредните предсрочни избори в Испания

Нови парламентарни избори в Испания анонсира по-рано през седмицата премиера Педро Санчес, след като крал Фелипе VI обяви, че няма да даде мандат за съставяне на нов кабинет на Санчес или друг от политическите лидери. В понеделник предстои..

публикувано на 21.09.19 в 11:41
Аделина Марини

Аделина Марини: Ресорът в ЕК „Защита на европейския начин на живот“ води към тежка битка

В коридорите на властта на ЕС се очерта първата битка за надмощие между новия Европарламент и новия председател на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. От 30 септември до 8 октомври ще са изслушванията на кандидатите за еврокомисари и не е ясно дали..

публикувано на 21.09.19 в 11:26
Николай Младенов по време на една от визитите си в Израел и палестинските територии.

Николай Младенов: Работим усилено в посока осигуряване на стабилност в Газа

В Ню Йорк специалният координатор на ООН за близкоизточния мирен процес Николай Младенов представи снощи пред Съвета за сигурност редовния си тримесечен доклад. Пред БНР той заяви, че през последните години усилията на целия му екип са били..

публикувано на 21.09.19 в 11:01

Нери Зилбер: Приказките за анексиране на част от Западния бряг вече са в миналото

Най-вероятният политически сценарий за Израел след изборите на 17 септември е съставяне на коалиция на големите партии - „Ликуд“ и „Синьо и бяло“, а такова правителство ще се въздържи от едностранни стъпки в ущърб на палестинците, заяви в интервю..

публикувано на 21.09.19 в 10:42

Накъде след „11 септември за петролния пазар“

„11 септември за петролния пазар“ - така бе определена атаката срещу съоръженията на най-големия производител на черно злато в Близкия Изток „Сауди Арамко“. За секунди бяха заличени 5% от дневния добив в глобален мащаб или казано по друг начин -..

публикувано на 21.09.19 в 10:30
Военното министерство в Рияд показа останки от предполагаемите ракети, използвани за атаката в Саудитска Арабия.

Проф. Пол Роджърс: САЩ си дават сметка, че война с Иран ще има опустошителен ефект

Седмица на нагнетяване на обстановката в Близкия изток последва нападенията срещу саудитските петролни съоръжения, отговарящи за 5 процента от глобалното производство на суровината. Отговорността за ударите с дронове поеха подкрепяните от Иран..

публикувано на 21.09.19 в 10:21
Джеймс Пардю

Джеймс Пардю: Тръмп се нуждае от силен външнополитически екип

Доскорошният съветник по националната сигурност на Доналд Тръмп Джон Болтън третираше съюзниците на Америка като подчинени и самото му назначаване беше грешка, а президентът се нуждае от силен външнополитически екип. Това заяви в интервю за..

обновено на 21.09.19 в 09:58

Дженифър Морган, „Грийнпийс“: Политиците се провалят в действията срещу климатичната криза

Днес е Международният ден на мира. По инициатива на ООН от 1981 година насам 21 септември е посветен на заздравяване на идеала за мир между хората и народите. Тази година международната организация постави различен фокус върху празника - 21..

публикувано на 21.09.19 в 09:45

Болград - историческият център на българското в Украйна

Има едно място в Украйна, което е свързано по специален начин с българската история. Тук е създадено първото българско средно училище зад граница. Това „свято за целия български народ“ учебно заведение, както нарича Христо Ботев Болградската..

публикувано на 14.09.19 в 12:21