Събота 150


Публикации

Американските избиратели за политическия дневен ред в страната - от първо лице

В САЩ изминаващата седмица отново беше белязана от протести „за“ и „против“ политиката на американския президент и неговите действия по определени външнополитически теми.  Същевременно Доналд Тръмп посети ключов щат в изборите от миналата година,..

публикувано на 24.06.17 в 15:27
Стив Джобс и Дмитрий Медведев - САЩ, Силициевата долина, 23 юни 2010 година

Л. Бийл: Помогнах на едни от най-богатите хора да превърнат богатството си в стойност

Бизнесът в САЩ ще се справи с промените, които ще направи президентът Доналд Тръмп - това заяви в интервю за  предаването "Събота 150" Лари Бийл , едно от знаковите имена от Силициевата долина, познат и като човек, инвестирал парите на Стив Джобс :..

публикувано на 24.06.17 в 15:05

П. Лопес: Тръмп е прагматичен и ще търси реципрочност в отношенията САЩ-Куба, каквато не беше постигната от Обама

Новият курс обявен от американския президент Доналд Тръмп по отношение на Куба предвижда забрана за търговията между американски предприемачи и компании под контрола на кубинските военни. Ще бъдат наложени и ограничения върху индивидуалните..

публикувано на 24.06.17 в 15:00

Докога ще се задълбочава кризата в отношенията между Саудитска Арабия и Катар

20 дни след като Катар се оказа в изолация заради обвинения в тероризъм, кризата в Залива се задълбочава. Вчера Саудитска Арабия и три държави от региона поставиха ултимативни условия на Доха, сред които намаляване на контактите с Иран и..

публикувано на 24.06.17 в 14:38

В. Александрова: Оксфорд осъмна с плакати, празнуващи една година от референдума за Брекзит

Свързаните с процеса на Брекзит предложения, които дойдоха от Великобритания - за 5-годишен период на запазване на настоящите права на европейците на острова, бяха определени от председателя на Европейската комисия Жан - Клод Юнкер като..

публикувано на 24.06.17 в 14:04

Ш. Лоулър: В годината след решението за Брекзит британската икономика е нараснала с 1,9 на сто, а европейската - с 1,7

Макар че мнозина британци са привърженици  на "мекия" Брекзит, осъзнали възможните последици за икономиката, все още се чуват и силни гласове за тотален развод с Европейския съюз и всички привилегии, които носи еврочленството. Според изпълнителния..

публикувано на 24.06.17 в 13:35

Проф. Р. Уитман: Великобритания трябва да сключи транзитно споразумение с ЕС преди окончателната сделка за Брекзит

В специално интервю за предаването "Събота 150" по „Хоризонт“ проф. Ричард Уитман , който преподава в университета в Кент и е един от най-изтъкнатите анализатори в Кралския институт по международни отношения "Чатнъм Хаус", заяви, че първостепенната..

обновено на 24.06.17 в 13:18
Тереза Мей

Ще има ли още сътресения в британския политически живот

Точно преди година Великобритания осъмна с резултата от референдума за бъдещето й в Европейския съюз. Докато повечето от хората от големите английски градове казаха "не" на Брюксел и поискаха ограничаване на миграционния поток, в Шотландия,..

публикувано на 24.06.17 в 12:32
Ерик Тибо

Ерик Тибо: На изборите французите поискаха пълна промяна, обновявайки състава на Националното събрание

Можем да кажем, че французите поискаха пълна промяна, защото обновиха състава на Националното събрание. Половината от депутатите са нови, много млади . Така френският журналист Ерик Тибо,  зам. главен редактор на телевизия "Франс 3",..

публикувано на 24.06.17 в 12:03
Димитър Бечев

Д. Бечев: Решаването на спора за името на Македония е условие за членството ѝ в НАТО и ЕС

Личното ми убеждение е, че ролята на Русия в Македония е малко преувеличена. Москва изглежда е преценила, че проблемите между Скопие и Атина са толкова сериозни, че няма нужда от руска намеса. Това заяви в интервю за предаването „Събота 150“ на..

публикувано на 24.06.17 в 11:35