Събота 150


Публикации

Багрите и вкусът на Италия в поредното издание на Италианския фестивал у нас

Изложби, музика, кино, съвременна литература и индустрия - на тази комбинация залага 14-тото издание на Италианския фестивал в България, който продължава до края на юни. Слънчева, усмихната, топла, приятелски щедра и вдъхновявяща - до края на юни..

публикувано на 20.05.17 в 13:33

Българите в САЩ ще отбележат 24 май с множество прояви

От Ню Йорк на изток, през Чикаго, до Сан Франциско на запад, в днешния и утрешния ден българските в САЩ празнуват Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тази година празнуваме 24-и май доста разточително в 4 дни - петък,..

публикувано на 20.05.17 в 13:30
Проф. Петер Филцмайер

Проф. Филцмайер: Популистите вероятно ще са част от следващото австрийско правителство

На 15-ти октомври австрийците ще се явят на предсрочни парламентарни избори. Социалдемократите на канцлера Кристиян Керн и консерваторите на външния министър Себастиян Курц , които управляват в широката коалиция, решиха да се разделят по взаимно..

обновено на 20.05.17 в 12:04
Логистичен център на полско-беларуската граница по маршрута на новия железопътен Път на коприната

Александър Сираков: България изостава с включването си в новия Път на коприната

Китайската инициатива "Един пояс, един път" събра през седмицата на двудневен форум в Пекин представители на близо 70 страни. Тя се състои от два панела - икономически пояс на Пъта на коприната и морски Път на коприната на 21-и век. България изостава..

публикувано на 20.05.17 в 10:57
Кая Калас

Кая Калас: Ресорът на Мария Габриел е шанс и за България да развие дигиталния сектор

С помощта на екипа си Мария Габриел ще успее да се подготви по основните параметри на единния цифров пазар. Тя бързо може да научи някои аспекти, свързани с технологичната материя. Времето за подготовка е доста кратко, а в комисията може да има..

публикувано на 20.05.17 в 10:40
Еманюел Макрон и Ангела Меркел

Арно Буте: Френско правителство вдясно от центъра би трябвало да успокои консервативните кръгове в Германия

Резултатите от президентските избори във Франция дадоха на Германия възможност да въздъхне с облекчение, защото по време на цялата кампания в Германия бяха притеснени от мисълта, че Марин льо Пен може да стане президент, а това щеше да разстрои..

публикувано на 20.05.17 в 10:25
Зоран Заев получава мандат от президента Георге Иванов

Райна Асенова: Зоран Заев ще сформира кабинет, но ще е склонен на всякакви отстъпки

Политическите лидери в Македония направиха първата стъпка за преодоляване на кризата. Пет месеца след предсрочните парламентарни избори, президентът Георге Иванов връчи мандат за съставяне на правителство на лидера на Социал-демократическият съюз..

публикувано на 20.05.17 в 10:05
Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп

Хайати Коркмаз: Турция ще трябва да направи определен компромис по въпроса с кюрдите

Видяхме размяна на много приятни изказвания и похвали на двамата лидери един към друг. Поне на повърхността срещата изглеждаше много приятелска и сърдечна, но от изказванията не пролича сближаване на позициите особено по отношение на борбата с..

публикувано на 20.05.17 в 09:43

Хараламбос Царданидис: Гръцкият дълг няма да бъде облекчен преди изборите в Германия

Протести и поредното критично заседание на гръцкия парламент белязаха седмицата в Гърция. Приета бе поредната серия от мерки за "затягане на коланите", а сега топката е в полето на кредиторите. В предаването "Събота 150" икономистът Хараламбос..

публикувано на 20.05.17 в 09:04

Кристалина Георгиева разработва глобален план, подобен на плана "Юнкер"

Кристалина Георгиева разработва инвестиционен план, подобен на плана "Юнкер", за целия свят. В първото си интервю за българска медия като главен изпълнителен директор на Световната банка, дадено специално за предаването "Събота 150", Георгиева обяви,..

публикувано на 20.05.17 в 08:23