Събота 150


Публикации

Осем години от началото на бунтовете в Сирия - боевете продължават

По-малко от 3,5 милиона евро ще отдели България в помощ на сирийските бежанци в Турция и самата Сирия. Сумата е прашинка от това, което Европейският съюз и десетки други държави и организации обещаха тази седмица. Донорската конференция в..

публикувано на 16.03.19 в 12:40
Боинг 737 Макс 8 на летището в Шанхай, Китай.

Джон Стрикланд: Авиацията остава най-сигурният транспорт въпреки приземяването на "Боинг 737 Макс 8"

Авиацията остава най-сигурният транспорт въпреки приземяването на "Боинг 737 Макс 8" - моделът, който се разби в Етиопия миналата седмица. Това заяви в интервю за БНР авиоекспертът Джон Стрикланд. По думите му този модел самолет ще се върне в..

обновено на 16.03.19 в 12:18

Хауърд Шац: Мерките за подкрепа на китайската икономика няма да й помогнат в дългосрочен план

Мерките за подкрепа на китайската икономика няма да й помогнат в дългосрочен план, заяви пред БНР Хауърд Шац, старши икономист в базирания във Вашингтон мозъчен тръст Rand.  От 1 април ДДС в редица сектори в Китай ще бъде намален, а държавата ще..

обновено на 16.03.19 в 12:13

Асла Айдънташбаш: Турците са се примирили, че Османската империя не може да бъде възстановена

Преувеличават се силата, влиянието и намеренията на Турция на Балканите, каза пред БНР журналистката Асла Айдънташбаш от "Вашингтон пост". „Не съм срещала нито един турски държавник да казва, че балканските държави не бива да се стремят към..

публикувано на 16.03.19 в 12:04

В големите градове управляващи и опозиция в Турция са изравнени преди изборите

Спад в икономиката, повишаване на инфлацията и ръст на безработицата обуславят кампанията за предстоящите местни избори в Турция, насрочени за 31 март. Тези въпроси доминират и в посланията на кандидатите, а анализаторите все още не могат да..

публикувано на 16.03.19 в 11:34
Знамената на Германия и Турция

Поредно скандално отношение към журналисти обтегна отношенията Берлин - Анкара

Отново напрежение между Турция и Германия - без да назоват причините, властите в Анкара отказаха да продължат акредитацията на двама журналисти от водещи германски медии. И докато Турция размисли в случая с кореспондента на обществената телевизия..

публикувано на 16.03.19 в 11:23

Проф. Любомир Фръчковски: Най-добре е голяма коалиция да управлява в Скопие

Формиране на голяма коалиция, която да управлява страната, е един от успешните модели за бъдещето на Северна Македония. Това каза в интервю за предаването "Събота 150" бившият външен и вътрешен министър на страната - проф. Любомир Фръчковски...

обновено на 16.03.19 в 11:12
Еманюел Макрон

Проф. Емануел Рихтер: Макрон няма да намери подкрепа за общ бюджет за еврозоната и финансов министър

Германия не подкрепя идеите на френския президент Еманюел Макрон за наднационални структури в ЕС, финансов министър за еврозоната и право на Евросъюза да се намесва в националната бюджетна политика, заяви пред БНР политологът проф. Емануел..

обновено на 16.03.19 в 11:07

Джонатан Портес: Цените във Великобритания ще се повишат заради Брекзит

Цените в магазините във Великобритания ще се повишат заради Брекзит, предупреди пред БНР Джонатан Портес от лондонския мозъчен тръст "Обединеното кралство в променяща се Европа".  Според него единствената по-лоша ситуация за бизнеса в..

обновено на 16.03.19 в 10:55

Гарет Джоунс: Колкото повече се отлага, толкова по-голям е рискът Брекзит да дерайлира

„Колкото по-дълго се отлага, толкова по-голям е рискът процесът на Брекзит да дерайлира и тогава са възможни нов референдум или нови избори. В парламента в момента няма апетит към нито една от тези възможности, но това може да се промени“,..

публикувано на 16.03.19 в 10:40