Събота 150


Публикации

Две български ленти на кинофестивала за европейско кино в Чикаго

С филма “Посоки” на режисьора Стефан Командарев в Чикаго започна 21-ят фестивал на европейското кино, който е най-големият в Северна Америка. Режисьорът отправи кратко видео послание към зрителите в двата салона на филмовия център, които показаха филма..

публикувано на 17.03.18 в 14:07
Нели Огнянова

Нели Огнянова: Всяка промяна в обществените медии трябва да кореспондира с аудиторията

Всяка промяна в обществените медии трябва да има своето основание. Ако  погледнем и към Швейцария, и към Австрия, и към други силни в областта на обществените медии държави от Европейския съюз, трябва да се посочи, че тази промяна трябва д а има..

публикувано на 17.03.18 в 12:41

Австрийците очакват от обществените медии повече забавление

„За“ или „против“ таксите за радио и телевизия? Този спор не е патент само на Швейцария, която наскоро проведе референдум по темата, но и в Австрия. Обществената медия в Австрия ORF се финансира от една страна с такси, събирани от всички..

публикувано на 17.03.18 в 12:38
Рекс Тилърсън дава прощални изявления на брифинг в Държавния департамент след отстраняването му от длъжност

Невена Мандаджиева: Отстраняването на Тилърсън беше само въпрос на време

В САЩ вече са факт първите санкции, наложени по закон за противодействие на противниците на Америка чрез санкции. В обсега му попаднаха 19 руски граждани и пет организации. Това се случва по обвинения в зловредна киберактивност и намеса в американските..

публикувано на 17.03.18 в 12:29
Вилфрид Илге

Новото германско правителство ще настоява за продължаване на санкциите на ЕС срещу Русия

Новото германско правителство ще настоява за продължаване на санкциите на ЕС срещу Русия заради анексирането на Крим. Това мнение изрази експертът от Германското дружество за външна политика д-р Вилфрид Илге за предаването "Събота 150": "За Ангела..

обновено на 17.03.18 в 12:06

Краткосрочни и дългосрочни последици от продължаващата сага "Скрипал"

Сагата „Скрипал“ продължава втора седмица, белязана от бурни събития и много въпросителни. Британският премиер Тереза Мей заяви, че на базата на наличните доказателства Великобритания смята, че е много вероятно Кремъл да стои зад нападението с..

публикувано на 17.03.18 в 11:33
Александър Баунов

Александър Баунов: Путин възприема себе си като историческа личност, надраснала политическото равнище

"Приключилата президентска кампания в Русия се отличаваше с това, че в нея отсъстваше кандидатът Владимир Путин. Предишния път на Путин му се наложи да се бори: първо с уличния протест, второ, с факта, че се завръща на президентския пост, а преди..

публикувано на 17.03.18 в 11:05
Настоящото трасе на

Шефът на Турската асоциация за енергийна икономика: „Турски поток“ може да мине през България

Газовият проект „Турски поток“ може да мине през България, заяви в интервю за „Хоризонт“ президентът на Турската асоциация за енергийна икономика Гюркан Кумбароглу. За да се стигне до това обаче, трябва да има решение на високо ниво, допълни..

публикувано на 17.03.18 в 10:36
Луис Колунга - заместник-генерален секретар на

Луис Колунга: САЩ направиха изключение от митата за Мексико и Канада, могат да го направят и за ЕС

Въвеждането на мита върху вноса на алуминий и стомана в Съединените щати ще покачи инфлацията в страната, предупреди пред "Хоризонт" и предаването "Събота 150" икономистът Луис Колунга - заместник-генерален секретар на федерацията "IndustriAll",..

публикувано на 17.03.18 в 10:22
Рефат Чубаров

Рефат Чубаров: Крим е полуостровът на страха

Четири години след референдума и анексирането на Крим жителите на полуострова и Севастопол ще гласуват на изборите за президент на Русия. В специално интервю за "Събота 150" Рефат Чубаров, председател на Меджлиса на кримските татари, обясни, че..

публикувано на 17.03.18 в 10:18