Събота 150


Публикации

Огнян Гаврилов

Калифорнийският адвокат Огнян Гаврилов: Липсата на инфраструктура прави от визитите на държавници екскурзии

Огнян Гаврилов идва в САЩ скоро след завършването на  Математическата гимназия в София. Бори се за оцеляване, но се записва да учи. След няколко години завършва право. Сега, 20 години след пристигането си в Америка, вече 40-годишният Гаврилов има..

публикувано на 13.07.19 в 16:45
Татяна Ваксберг

Татяна Ваксберг: За геноцида в Сребреница точката е сложена, но помирението още е далече

За голямо престъпление в Сребреница през лятото на 1995 г., което бе обявено за геноцид, точката е сложена, което е рядък случай. Под точка разбираме, че то е наречено геноцид от всепризнат орган на ООН. За Сребреница нещата са съдебно изчерпани,..

публикувано на 13.07.19 в 15:50

Новото гръцко правителство няма да успее да намали бързо данъците, прогнозира експерт

Икономистът Светослав Данчев, който от години живее в Атина, прогнозира пред БНР, че новото гръцко правителство няма да успее да изпълни обещанието си за намаляване на данъците толкова бързо, колкото обществото очаква. За предаването „Събота..

публикувано на 13.07.19 в 14:51
Кириакос Мицотакис

Новият премиер на Гърция показа, че няма да работи с непрофесионалисти

Личността на новия премиер на Гърция Кириакос Мицотакис, но и управленската програма на партията му „Нова демокрация“ са причините десноцентристката формация да получи абсолютно мнозинство в парламента на изборите миналата неделя, заяви Катя..

публикувано на 13.07.19 в 14:20
Мемориалният комплекс за жертвите от Сребреница в Поточари

24 години след клането в Сребреница още идентифицират и погребват жертвите

Хиляди хора, сред тях и близките на загиналите в Сребреница, за 24-та поредна година се събраха за ежегодното възпоменание. Почти четвърт век погребенията не секват. И тази година последно сбогом казаха близките на още 33 новоидентифицирани жертви..

публикувано на 13.07.19 в 13:21
Проф. Ангел Димитров

Проф. Ангел Димитров: Репликите на Белград и Скопие към София са с вътрешен адресат

Репликите от Белград към София и в последствие от Скопие към София са неадекватни и неоснователни, те са с вътрешен адресат и няма да имат политически последици, заяви пред БНР Ангел Димитров, бивш посланик в двете съседки на България. „В първия..

публикувано на 13.07.19 в 13:01
Пленарните разговори в Пекин между българската делегация, водена от Румен Радев, и китайската с колегата му Си Цзинпин начело, при неотдавнашната визита на българския президент в Китай.

Българският бизнес все още чака сериозни китайски инвестиции у нас

Репортаж на Мира Стефанова за „Събота 150“ на програма „Хоризонт“ В годината, в която отбелязват 70 години от установяването на дипломатическите си връзки, България и Китай издигнаха отношенията си на ниво стратегическо партньорство. Как това ще..

публикувано на 13.07.19 в 11:26
Дойче банк лого

Томас Майер: „Дойче банк“ може да изчезне, ако преструктурирането ѝ не сработи

„Дойче банк“ обяви най-мащабния план за преструктурирането си, който включва - съкращаването на 18 000 служители и обособяването на „лоша банка“ за най-проблемните активи. В интервю за „Събота 150“ бившият главен икономист на банката Томас..

публикувано на 13.07.19 в 11:01
Ска Келер беше шпитценкандидат на Зелените за евровота.

Ска Келер: Съветът на ЕС даде много лош сигнал с непрозрачното си решение за ръководните постове

За много европейци Зелените са един от победителите на европейските избори в края на май. Със 74 депутатски места те са четвъртата политическа сила в новия Европейски парламент. В някои държави Зелените постъпателно и значително увеличават..

публикувано на 13.07.19 в 10:46
Урсула фон дер Лайен

Още няма гаранции, че Европарламентът ще одобри Урсула фон дер Лайен за шеф на Еврокомисията

Ще има ли нов председател Европейската комисия другата седмица? Въпросът е с нееднозначен отговор. Какво да очакваме да се случи на пленарната сесия в Страсбург във вторник, когато са насрочени дебатите и вота за председател на следващата..

публикувано на 13.07.19 в 10:36