Искат постоянен арест за четирима от задържаните за незаконен добив на дървесина

Само от началото на тази година, ръководената от шефа на Регионалната горска дирекция - София  престъпна група за  незаконен добив и търговия с дървен материал,  е спечелила над четвърт милион лева. Това обявиха от специализираната прокуратура след..

обновено на 19.09.18 в 18:41

Фирми от Великотърновска област са забавили заплати към служителите за 22 хиляди лева

Фирми от Великотърновска област са забавили близо 22 хиляди лева за заплати към служителите си, съобщиха от Инспекцията по труда. Според съдебното решение от 20-и август. т.г. за обявяване на охранителната фирма "Зенит 21" в несъстоятелност,..

публикувано на 19.09.18 в 17:47

Експерти: Трябва да се работи за изравняване със страните от ЕС по факторите, определящи нивото на пътна безопасност

"Голямата разлика между пътната обстановка у нас и в някои европейски държави е отражение на поведението на хората, на пътната инфраструктура и крайпътното пространство, нивото на безопасност на автомобилния парк и не на последно място – на..

публикувано на 19.09.18 в 16:49

Трима работници са в болница заради пропаднал асансьор

Трима работници пострадаха при пропадане на асансьор в частно предприятие в Бургас. Съоръжението, в което са били служителите, заедно със стъклопакети, е паднало от няколко метра височина и работниците са получили наранявания от счупените стъкла. В момента..

обновено на 19.09.18 в 16:40

70 лева на животно получават стопаните за превантивно умъртвяване

По 70 лева на животно ще получат стопаните, които превантивно умъртвят домашните си свине в 20-километровите зони около индустриалните ферми, реши правителството като одобри допълнителни разходи по бюджета на земеделското министерство.  Условието е..

публикувано на 19.09.18 в 16:28
От манастира не е откраднато нищо, уточняват от полицията.

Има задържани за опита за грабеж в Роженския манастир

Има задържани за опита за грабеж снощи в Роженския манастир, съобщи старши комисар Николай Хаджиев, директор полицията в Благоевград. Вчера след 20 ч. в манастира беше нападнат единствения свещеник, като извършителите са му отнели мобилния..

публикувано на 19.09.18 в 16:09

Установени са участниците в сбиването в ромската махала в Казанлък

Вече са установени участниците в сбиването в ромския квартал в Казанлък. Те са на възраст между 15 и 20 години. За срок от 24 часа са били задържани двама от мъжете, участвали в сбиването, съобщиха от Районна прокуратура в Казанлък. От прокуратурата..

обновено на 19.09.18 в 16:06

Днес е Европейски ден без загинали на пътя

19 септември е Европейски ден без загинали на пътя. България е лидер в Европейския съюз по брой загинали при катастрофи на 1 милион души. Операцията, неречена EDWARD, е по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, в..

обновено на 19.09.18 в 15:40

Изборът за шеф на Апелативната специализирана прокуратура беше отложен

Изборът за шеф на Апелативната специализирана прокуратура беше отложен, заради заболяване на един от кандидатите за поста – Емилия Русинова, която е настоящ градски прокурор на София. В началото на първото заседание след ваканция на Прокурорската..

публикувано на 19.09.18 в 15:28

БДЖ представи новото разписание за железопътния район от Плевен до Варна

От 9 декември тази година предстои БДЖ "Пътнически превози" да въведе ново разписание на влаковете. В жп управлението в Горна Оряховица на обществено обсъждане беше представено новото разписание за железопътния район от Плевен до Варна...

публикувано на 19.09.18 в 14:59