Инцидент с футболни запалянковци в района на Ябланица

МВР съобщи за инцидент с футболни запалянковци в района на Ябланица. Пътуващи с два автобуса и два автомобила фенове за днешното дерби "Левски“-ЦСКА са засекли автобус и кола с привърженици на другия отбор. Маскирани от двата автомобила започнали да..

публикувано на 18.03.18 в 13:14

Няколко селища в Пазарджишко са без ток заради скъсани проводници от силния вятър

Пет селища в Пазарджишко са без ток заради скъсани проводници при силния вятър в събота вечер. Аварийни групи отстраняват авариите в Лесичово, Боримечково, Калугерово, Виноградец и Сестримо.  Очаква се електрозахранването на бъде възстановено в..

публикувано на 18.03.18 в 13:00

С изпити по български език и литература и по физика започна кандидатстудентската сесия в СУ

Първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет започна с изпити по български език и литература и по физика.  Над 1500 кандидат-студенти се явиха на изпита по български език и литература в Софийския университет "Свети Климент Охридски"...

обновено на 18.03.18 в 11:45

16 мигранти се удавиха във водите на Егейско море

Продължава спасителната операция с надежда да бъдат открити живи още мигранти. Досега намериха телата на 16 души, удавени при потъване на лодка в близост до остров Агатониси. Живи са само трима души, които съобщиха на граничните власти, че поне още четирима..

публикувано на 18.03.18 в 11:34

Новородени с увреждания се лекуват в Център за ранна диагностика в Дебелец

В Дома за медико-социални грижи в град Дебелец заработи първият във Великотърновска област Център за ранна диагностика и лечение на новородени с увреждания. Майките и бебетата могат да останат безплатно от 3 до 6 месеца. Репортаж на кореспондента ни..

публикувано на 18.03.18 в 11:00

Б. Банов: Големият проблем в трафика на културни ценности са аукционните къщи и търговете в Западна Европа

Две години след ремонта на Ларгото в София, който струваше 17 милиона и 700 хиляди лева и целеше да покаже в пълния й блясък Антична Сердика, се появиха множество проблеми – дупки, счупени или разместени плочки, счупени стъкла на куполите,..

публикувано на 18.03.18 в 10:46

Цяла нощ аварийни екипи на Столична община са работили по отстраняването на щетите от силния вятър

През цялата нощ аварийни екипи на Столична община са работили по отстраняването на щетите от вчерашния силен вятър. Паднало върху контактната мрежа дърво на улица "Искърско шосе" налага скъсяване на маршрута на трамваите 20 и 23. Те се движат до..

публикувано на 18.03.18 в 09:46

Заради мача ЦСКА - "Левски" се забранява престоят и паркирането около стадион "Васил Левски"

Във връзка с футболното дерби между ЦСКА и "Левски", което ще се играе днес от 13.00 часа, се забранява престоят и паркирането около националния стадион "Васил Левски". При необходимост от 12.00 часа до приключване на мача ще се забранява влизането на..

публикувано на 18.03.18 в 09:41

Голям горски пожар в Австралия принуди хиляди хора да се евакуират

Хиляди хора в западните райони на австралийския щат Виктория бяха призовани да се евакуират заради голям горски пожар, който се разпростира на 25 километра широчина, предаде ДПА. Пожарът, започнал рано тази сутрин, се е насочил към крайбрежни населени..

публикувано на 18.03.18 в 09:03

Оранжев код заради очаквани бурни ветрове и валежи е обявен за цялата страна

За цялата страна действа оранжев код заради бурни ветрове и валежи. Очаква се рязко понижение на температурите, възможни са градушки, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 104 спасителни операции са провели през изминалото..

публикувано на 18.03.18 в 08:28