Бюрото по труда във Велико Търново организира ателиета за търсене на работа

Ателиета за търсене на работа от трайно безработни организира Бюрото по труда във Велико Търново. 1487 са безработните във Велико Търново. Всеки пети от тях не може да си намери работа повече от година. С тези хора в специални ателиета работи..

публикувано на 25.05.17 в 11:33

Евтини автобусни билети за ловчанлии

Повече от 2 пъти са намалени цените на автобусните билети по маршрута от Ловеч за София и някои от междуселищните линии в определени часови пояси. След проведена обществена поръчка община Ловеч е подписала петгодишни договори с фирмите..

публикувано на 25.05.17 в 11:29

Експозиция представя проявите на дарителството у нас за просвета и образование

Ден след празничния 24 май ще бъде изложена експозиция с вълнуващото мото "Да послужа на родо си – за дарителството у нас за просвета и образование“. В интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" проф. Пепка Бояджиева от БАН,..

публикувано на 25.05.17 в 11:18
Ехографски скрининг на щитовидна жлеза

Световен ден за борба със заболяванията на щитовидната жлеза

Днес е Световният ден за борба с болестите на щитовидната жлеза. Според световните данни от заболявания на щитовидната жлеза в света са засегнати над 1,5 милиарда души, сред които над 1 милион българи. Според специалистите изявени форми на..

публикувано на 25.05.17 в 10:49

Акценти от чуждестранния печат

Докато за англоезичната преса акцентът продължава да е терористичната атака в Манчестър, отнела живота на 22 души, руският печат излиза с прогнози за предстоящите срещи на НАТО и на Г-7. Според изданието "Известия" лидерската среща на пакта няма да..

публикувано на 25.05.17 в 10:13

Инспекцията по труда е констатирала нарушения при санирането на сгради във Велико Търново

При проверка Инспекцията по труда във Велико Търново е констатирала две необезопасени строителни скелета, монтирани на сгради, които са в процес на саниране. Това не е първият случай на нарушения от строителите по жилищните сгради, които се..

публикувано на 25.05.17 в 10:10
Кървавото кладенче, мястото, където е измита отрязаната глава на Бенковски, Костина

Възстановка на убийството на Георги Бенковски в местността Костина

С възпоменателен митинг и историческа възстановка в местността Костина край тетевнското село Рибарица ще бъде почетена паметта на един от ръководителите на Априлското въстание Георги Бенковски . На този ден през 1876 година България губи..

публикувано на 25.05.17 в 07:55
Висш съдебен съвет

ВСС открива процедурата за избор на следващ председател на ВАС

Висшият съдебен съвет (ВСС) открива днес процедурата за избор на следващ председател на Върховния административен съд (ВАС).  Очаква се настоящият състав на ВСС да гласува за наследника на Георги Колев на 11-и септември. Съдебният кадрови..

публикувано на 25.05.17 в 07:44

Захариева даде урок по история на Путин за произхода на Славянската писменост

Български политици реагираха на думите на руския президент Владимир Путин, че славянската писменост е дошла в Русия от македонска земя . Путин каза това вчера в словото си, с което приветства македонския си колега Георге Иванов , получил в Москва..

публикувано на 25.05.17 в 07:39

Преглед на печата

"Борисов обеща инвестиции в образованието", пише вестник "24 часа" . Това е и една от основните цели на правителството като инвестиция в образованието на бъдещите поколения. Изданието уточнява, че премиерът не е присъствал на тържественото шествие по..

публикувано на 25.05.17 в 07:08