чешма

ВиК - Пазарджик може да въведе режим на водата за 15 села

Има опасност от въвеждането на режим на водата в 15 села в област Пазарджик. Причината е рязкото показване на потреблението и изпразване на напорните резервоари. Най-застрашени от воден лежим са селата в планинските и хълмистите части на региона...

публикувано на 27.06.17 в 10:32

Акценти от чуждестранния печат

Турските вестници коментират шествието под надслов "Поход на справедливостта", което се проведе вчера в Истанбул. Походът беше предприет в знак на протест срещу присъда от 25 години затвор за турския опозиционен депутат Енис Бербероглу по обвинения в..

публикувано на 27.06.17 в 10:07

Нов инцидент с товарен влак

Нов инцидент с товарен влак е станал тази нощ. В 2.45 часа на гара Костенец машинна бригада е забелязала задимяване в помощния локомотив на композиция на товарен влак, съобщиха от Министерството на транспорта. Пожар не е имало, а помощният..

публикувано на 27.06.17 в 09:49
Калин Славов

Калин Славов: Дискусията за антикорупционно законодателство трябва да води на високо ниво

Конфискацията в нейната гражданска част е доста по-ефективна и доста по-страшна за действие, отколкото наказателното преследване. Именно и затова тя беше въведена - с идеята веднъж да възстанови справедливостта, а следващия й важен аспект е да лиши от..

публикувано на 27.06.17 в 09:10

Геновева Петрова: Българите проявяват един предпазлив оптимизъм

Основният извод, който можем да направим от нагласите на българските избиратели, е че става въпрос за един предпазлив оптимизъм - и в началото на новия мандат, т.е. на третия кабинет на премиера Бойко Борисов , и в началото на парламента.  Това каза в..

публикувано на 27.06.17 в 08:40

Плевен е домакин на форум, посветен на 140-годишнината от Плевенската епопея

Плевен е домакин на дискусия, посветена на 140-ата годишнина от Плевенската епопея. Свои доклади за събитието ще представят български и руски учени. Дискусията започва в 11 часа в една от залите на Регионалния исторически музей. С приветствие се..

публикувано на 27.06.17 в 08:26

Свищов чества днес 140 години от освобождението си

С тържествена заря-проверка в Свищов ще бъде отбелязана 140-ата годишнина от освобождението на града.  Честванията са под патронажа на президента Румен Радев . След десанта на река Дунав от Руската армия в нощта на 26 срещу 27 юни 1877..

публикувано на 27.06.17 в 08:23

В Ловеч ще се проведе полицейска акция "Пътна безопасност"

В Ловеч ще се проведе полицейска акция "Пътна безопасност", посветена на безопасността на децата през ваканцията. Акцията ще бъде проведена на възлови участъци в Ловеч. Доброволци ще раздават на шофьорите брошури, свързани с началото на лятната..

публикувано на 27.06.17 в 08:17

Група социални медии се обединяват в борбата срещу терористичното съдържание в интернет

Социални медии обявиха създаването на световна работна група, чиято дейност ще бъде насочена към отстраняване на терористично съдържание от платформите им. Определяният от създателите си като глобален интернет форум за борба с тероризма ще..

публикувано на 27.06.17 в 07:57

Указът на Тръмп за мюсюлманите влиза в действие

Американският държавен департамент ще приложи указа на президента Тръмп за забрана на достъпа в Съединените щати на гражданите на шест мюсюлмански страни така, както разпореди Върховният съд. Магистратите решиха да възстановят частично..

публикувано на 27.06.17 в 07:53