Компютрите в училищата в област Добрич ще разполагат с приложение за хора с далтонизъм

Компютрите в училищата и детските градини в област Добрич ще разполагат с приложение за хора с далтонизъм.  Изобретателите са дарили ключа за активирането му на областния управител Красимир Кирилов . Област Добрич е третата в страната, която ще..

публикувано на 21.10.17 в 09:26

Ученици от по-малките населени места в община Русе са лишени от правото на безплатни карти за градския транспорт

Над 600 ученици от по-малките населени места в община Русе са лишени от правото на безплатни карти за градския транспорт.  Родителите са готови на протест, а от общинската администрация вече са изпратили писмо до Министерството на образованието по този..

публикувано на 21.10.17 в 09:19

Мотошествие и протести ще затруднят движението в София

Мотошествие и протести ще затруднят движението в София. До 12 часа за коли е затворен районът около  „Свети Александър Невски“ ,улица„Оборище“ както и между  ул.„ Раковски“ и бул. „Васил Левски“.  1000 мотористи ще се включат в официалното закриване..

публикувано на 21.10.17 в 09:14

Планински маратон стартира в Сливен

Планински маратон „Хайдушки пътеки“ стартира днес в Сливен от символа на града „Стария бряст.“  „Стария бряст.“ В него ще се включат едни от най-изявените бегачи по планинско бягане в България. Маратонът е класически 42 км. и 21 км. за..

публикувано на 21.10.17 в 08:35

Франк Мак Намара: Бежанска криза в Европа няма

Бежанска криза в Европа няма, въпреки че част от държавите - членки не спазват квотния принцип за разпределение, заяви в интервю за "Хоризонт" Франк Мак Намара от Европейския политически център.  Макар че популистката вълна в Европа все още е много..

публикувано на 21.10.17 в 08:20

Преглед на печата

Кабинетът ще изкарва армията на улицата за акции на МВР- поставя в заглавие СЕГА . Възможно е войската да охранява европредседателството, се обяснява в статията. Това стана ясно от отговор на министъра на отбраната Каракачанов по време на парламентарния..

публикувано на 21.10.17 в 08:05

Във Варна беше открита "Студентска улица"

Целта на проекта е всичко полезно за студентите по време на тяхното следване да бъде разположено на централно и разпознаваемо място. Ректорът на университета професор Пламен Илиев , по чиято идея се реализира проекта, каза: На тази улица са..

публикувано на 21.10.17 в 05:00

Планински маратон „Хайдушки пътеки“ стартира днес в Сливен

Началото ще бъде дадено в 8:00 часа от символа на града „Стария бряст.“ В него ще се включат едни от най-изявените състезатели по планинско бягане в България. Маратонът е класически 42 км., както и 21 км. за професионалисти. Отделно от..

публикувано на 21.10.17 в 04:50
Архивна снимка на Пебло Неруда.

Експерти: Пабло Неруда не е починал от рак

Международен екип учени излезе със становище, че поетът и носител на Нобелова награда Пабло Неруда не е починал от рак. Експертите са фокусирани върху идентифицирането на патогенната бактерия, която може да е причинила кончината му. Комунистическият..

публикувано на 21.10.17 в 04:05

И Перу узакони използването на марихуана за медицински цели

Перу стана поредната страна в Латинска Америка, която узакони използването на марихуаната за медицински цели. Националният конгрес одобри с 67 гласа "за" и 5 "против" закон, позволяващ растението да се произвежда, внася и продава. Според законотворците..

публикувано на 21.10.17 в 03:56