Елор Азария в съда, обграден от близките си

Израелски войник беше осъден на 18 месеца затвор заради убийството на ранен палестински нападател

Израелският войник, който уби ранен беззащитен палестински нападател, беше осъден на 18 месеца затвор, съобщава Би Би Си. Сержант Елор Азария беше признат за виновен за непредумишлено убийство, след като простреля смъртоносно 21-годишния Абдул..

обновено на 21.02.17 в 13:55

Цистерна с пропан-бутан се обърна на магистрала "Тракия"

Цистерна с пропан-бутан се е обърнала на магистрала "Тракия“ между Нова и Стара Загора в посока София. В района няма изтичане на газ, уточни директорът на областното пътно управление в Стара Загора инж. Илия Златев : По всяка вероятност ще се наложи..

публикувано на 21.02.17 в 11:50

Община Смолян издава безплатни карти за достъп на деца до ски пистите в Пампорово

За трета поредна година Община Смолян издава безплатни карти за достъп на деца до ски пистите в курорта Пампорово. Едноседалковият лифт от "Малина" до "Студенец" може да се ползва от ученици на възраст от 7 до 18 години през почивните дни до края на..

публикувано на 21.02.17 в 11:28
Ралица Негенцова

Ралица Негенцова: Ще продължа да работя за единна и достойна адвокатура

В следващия мандат ще продължа политиката за единство в адвокатурата, борба с нелоялната конкуренция и утвърждаване авторитета на професията , каза в предаването "Хоризонт до обед" Ралица Негенцова - една от четирите кандидатури, които ще..

публикувано на 21.02.17 в 11:21
Георг Спартански

Кметът на Плевен: Установили сме нарушения на читалища, които са на държавна издръжка

Кметът на Плевен Георг Спартански е уведомил Агенцията за държавна финансова инспекция и Министерството на културата за нарушения, направени от читалища, които са на държавна издръжка. Два доклада съдържат констатации от проверки за редица нарушения...

публикувано на 21.02.17 в 11:11
Лозан Панов

Лозан Панов не изключи възможността за проверка на съдебния състав, който пусна от ареста Ценко Чоков

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов не изключи възможността да бъде направена проверка за това как е бил определен съдебният състав, който пусна от ареста кмета на Галиче. Промяната на мярката за неотклонение на Ценко Чоков беше..

публикувано на 21.02.17 в 10:54

Her Startup - в подкрепа на майките с малки деца

Сайтът herstartup.today е създаден в подкрепа на майки с малки деца, които обикновено не получават достатъчно подкрепа, а имат нужда от нея. Силвия Трифонова , един от създателите на сайта, разказа пред "Хоризонт", че сайтът е създаден..

публикувано на 21.02.17 в 10:50

Община Велико Търново иска да си върне 22 магазина и ресторанта, стопанисвани от кооперации

Община Велико Търново е предявила претенции да си върне 22 селски магазина и ресторанта, които се стопанисват от кооперации в населените места. Общината е собственик на голяма част от сградите и притежава земята под тях. Кооперациите обаче отказват с..

публикувано на 21.02.17 в 10:49

Референдумът в Гърмен за ромския квартал отново на дневен ред

Референдумът в община Гърмен за съдбата на ромския квартал там отново е на дневен ред, след като Административния съд в Благоевград разпореди Общинският съвет да се занимае отново с темата. Веднъж вече съветниците спряха допитването, но решението не..

публикувано на 21.02.17 в 10:34

Съдят собственик на фирма от Разград за източване на над 210 000 лева ДДС

Собственик на фирма от Разград ще бъде съден за източване на над 210 000 лева ДДС. Окръжната прокуратура е внесла в съда обвинителния акт срещу него. Управителят на фирмата е представил в Националната агенция по приходите документи с невярно съдържание,..

публикувано на 21.02.17 в 10:33