Във Варна започна трудова борса за хотелиери и ресторантьори

Над 40 фирми в сферата на хотелиерството и ресторантьорството участват в специализираната младежка трудова борса за кадри в туризма във Варна. Директорът на Бюрото по труда Божидар Михайлов каза, че миналата година са дошли близо 800 души и това е било..

публикувано на 29.03.17 в 20:51

Христо Бозуков: До края на март ще има заповед за изплащане на евросубсидиите за зеленчуци

До 31 март ще бъде издадена заповедта за изплащане на евросубсидиите за плодове, зеленчуци и оранжерийна продукция, обяви в Пловдив служебният министър на земеделието и храните Христо Бозуков . Той уточни, че парите са по сметката на Държавен фонд..

публикувано на 29.03.17 в 20:10
Тенчо Тенев

Тенчо Тенев: Ще следим за нивото на шума на моторите

Пътната полиция  ще следи за нивото на шума на моторите с т.н. шумомери, както и дали по пътищата се движат мотори със закрити регистрационни номера. Това каза началникът на Столичната полиция Тенчо Тенев по повод предстоящото официално откриване на..

публикувано на 29.03.17 в 18:31

Най-малко петима души загинаха при избухването на бомба в Хомс

Най-малко петима души загинаха при избухването на бомба, поставена в таксиметров микробус в сирийския град Хомс, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията.  При взрива са ранени няколко пътници.  В микробуса са пътували предимно студенти.  По..

публикувано на 29.03.17 в 18:21
Георги Тошев

Георги Тошев: За младите българи в чужбина изстъпленията по границата не са патриотизъм

Запазването на европейската ориентация на България е добрата новина от тези избори, неособено обнадеждаващи особено младите българи в чужбина. Остава нотката на съмнение какво ще се случи в българския парламент през следващите дни в отсъствието на..

публикувано на 29.03.17 в 17:42

Двама загинали при катастрофа на пътя Нови пазар - Стоян Михайловски

Тежък пътен инцидент е станал на пътя Нови пазар - Стоян Михайловски, до разклона за село Мировци., Има двама загинали при катастрофата. 46-годишен шофьор на лек автомобил е загинал при катастрофа на главния път Русе-Варна. Пътят все още е затворен..

публикувано на 29.03.17 в 17:24

Незаконни буни на къмпинг „Черноморец“ скараха наемателите на плажа и инспектори на НСК

Незаконни буни на къмпинг „Черноморец“ станаха причина за скандал между наемателите на плажа и инспектори на Регионалната дирекция за строителен контрол в Бургас. С полиция и техника те се опитват да стигнат до плажната ивица, но наемателите и техни..

публикувано на 29.03.17 в 17:11

В Плевенско са купувани гласове за партия ДПС и за коалиция „АБВ-Движение 21“

В Плевенско са купувани гласове за партия ДПС и за коалиция  „АБВ-Движение 21“, това съобщи районният прокурор Владимир  Николов .  Пет са внесените дела в съда, по три от тях са произнесени присъди. Сред осъдените за купуване на гласове е и общински..

публикувано на 29.03.17 в 17:00

Временно ограничават дейностите в района на Калиакра

Временно ограничават дейностите в района на Калиакра,  след като Европейският съд осъди България заради наличието на ветрогенератори и голф игрище в защитената зона „Комплекс Калиакра“.  През януари 2016 г. Съдът на ЕС постанови решение, с което осъди..

публикувано на 29.03.17 в 16:44

18 нови неделни училища в чужбина ще приемат български деца

18 нови неделни училища в чужбина ще приемат български деца, съобщават от просветното министерство.  13 училища се откриват в Испания, Малта, Кипър, Германия и Великобритания, четири -  в Северна Америка и в Квебек, Канада.  Българско неделно..

публикувано на 29.03.17 в 16:06