Започна масово изсичане на заразените с върхов корояд борови гори в парка Хисарлъка край Кюстендил

Общината в Кюстендил е започнала масово изсичане на заразените с върхов корояд борови гори в парка Хисарлъка край града. Мярката е с цел да бъдат предпазени от зараза останалите здрави дървета. Локализирани са 6 петна със засегнат бял бор на територията на..

публикувано на 20.08.17 в 19:53

Задимяване в индустриалната част на Стара Загора заради пожар в старите гробища на града

Пожар в старите гробища на Стара Загора предизвика задимяване в индустриалната част на града след 17ч. Огънят е потушен бързо от два автомобила на пожарната, съобщи за "Хоризонт“ комисар Стоян Колев - директор на Регионалната службата за пожарна..

публикувано на 20.08.17 в 19:40

Дете на 7 години от Австралия е сред жертвите на терористичното нападение в Барселона

Седемгодишното дете от Австралия, което беше обявено от дядо си за изчезнало след атентата в Барселона, е сред жертвите на терористичното нападение, предаде Франс прес. Джулиън Кадман е сред 14-те убити при атентата в Испания, съобщиха от службата за..

публикувано на 20.08.17 в 18:18

Над 40% е активността на местния референдум във варненското село Чернево

Активността на местния референдум в село Чернево във варненската община Суворовово е надхвърлила 40%, което означава, че вотът става задължителен.  1038 жители на селото с право на глас трябва да отговорят на въпроса дали подкрепят местните власти да не..

публикувано на 20.08.17 в 18:10

В село Усойка, община Бобошево, ще бъдат асфалтирани шест улици

Шест улици в село Усойка, община Бобошево, ще бъдат асфалтирани, съобщи кметът Васил Соколов . По-голямата част от улиците на селото не са асфалтирани и жители разказаха, че сами разширяват пътя, за да може да минават леките коли: Дойдох тук на 16..

публикувано на 20.08.17 в 17:32
Откриване на търговският панаир в сирийската столица Дамаск

Петима убити и 11 ранени при експлозия на търговски панаир в сирийската столица Дамаск

Експлозия е избухнала на търговски панаир в сирийската столица Дамаск. Съобщава се за петима убити и 11 ранени, като броят на жертвите не е официално потвърден. Експлозията е била предизвикана от самоделна ракета, изстреляна от предградие, в което от..

публикувано на 20.08.17 в 17:20

Пожар горя до стадиона в град Баня

Сухи треви се запалиха в град Баня, Карловско, близо до стадиона. Сигналът е подаден около 14 часа. Огънят вече е загасен от два екипа на пожарната в Карлово. Причината за възникването на пожара засега остава неясна, но се предполага, че вероятно..

публикувано на 20.08.17 в 17:14
Орлов мост

Очаква се движението пред софийския "Орлов мост" да бъде облекчено от понеделник

Движението пред софийския "Орлов мост" да бъде облекчено от понеделник, очаква заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев . За седмица беше ремонтирано едното платно, а до края на следващата седмица се очаква да приключи целият ремонт, посочи Крусев:..

публикувано на 20.08.17 в 16:19

Конят, който бе излязъл на 112-ия километър на АМ "Тракия", вече е изведен от пътното платно

Изведен е конят, който бе излязъл на пътното платно на 112-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив-София, съобщиха от областната дирекция на полицията в Пловдив. Сигналът е подаден към 15 ч. Веднага са изпратени екипи на полицията.

обновено на 20.08.17 в 15:53

Блъснаха полицейска кола на софийския околовръстен път

Полицейска кола е блъсната на софийския околовръстен път. Инцидентът е станал при пътния възел "Бояна" по обед. В колата е имало двама полицаи. Поради съмнение за технически проблем те спират в крайната дясна лента. В същото време оттам с висока..

публикувано на 20.08.17 в 15:50