Задигнаха 10 хиляди лева от столичен магазин

Близо 10 хиляди лева са откраднати от каса на управителя на магазин в столичният квартал „Младост“. За инцидента е станало ясно днес. На мястото са изпратени екипи на СДВР, които да разследват случая. 

публикувано на 20.07.18 в 12:36

Умишлен палеж на охраняем паркинг в столичен квартал, 12 коли изгоряха

Общо 12 коли са изгорели на паркинг в столичният квартал „Люлин“.  За момента от МВР не се ангажират с официална версия за умишлен палеж. Директорът на Столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов информира: "В 24.00 часа е получен..

обновено на 20.07.18 в 12:35

Засилен контрол на българско-гръцката и българско-румънската граници заради чума по свинете

Извънредни мерки са въведени от началото на юли по границата с Гърция. Целта е да не се допусне на наша територия да премине заразата от „африканска чума“ по свинете. На граничния пункт "Капитан Петко Войвода" се дезинфекцират..

обновено на 20.07.18 в 12:16

Р. Порожанов: Ако има отрицателни повторни проби за чума, вероятно няма да се убива повече добитък

Министърът на земеделието Румен Порожанов обяви в Народното събрание, че ако повторните проби за чума от животни бъдат отрицателни, има вероятност животните да не бъдат убивани. "Огнищата са Воден, Кости, Шарково, Странджа и Крайново. Единствено..

публикувано на 20.07.18 в 12:11

Журналисти пробутаха фалшиво проучване в научно списание

Журналисти публикуваха фалшиви резултати от изследване върху рака в научно списание в рамките на широкомащабно проучване за некоректни публикации, предаде БТА. Експериментът цял да покаже, че всеки може да представи фалшиви резултати за истински, ако..

публикувано на 20.07.18 в 11:38

Двама млади българи обикалят света в народни носии

Двама млади българи обикалят света в народни носии. Идеята им дошла при посещение на Октобърфест, където всички млади и стари били облечени в местни носии. В интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" те разказаха своята..

публикувано на 20.07.18 в 11:26

Световната банка ще помага при подготовката на плановете за управление на риска от наводнения

Световната банка ще помага на Министерството на околната среда и водите при подготовката на плановете за управление на речните басейни и плановете за управление на риска от наводнения.  За "Хоризонт" Илияна Тодорова, директор на Дирекция..

публикувано на 20.07.18 в 11:03

Гърция пуска допълнителни фериботи почти по всички направления

Местата във фериботитите към гръцките острови привършиха. Пускат допълнителни кораби почти по всички направления, за да поемат желаещите да пътуват в разгара на туристическия сезон. Вариантът с резервация в последния момент е неприложим тази година,..

публикувано на 20.07.18 в 10:44

Акценти от чуждестранния печат

Механизмът за сътрудничество и проверка на Европейската комисия се оказа препятствие не само за присъединяването на България към шенгенското пространство, но и за влизането в еврозоната. Същото строго условие ще се приложи и за Букурещ, пише..

публикувано на 20.07.18 в 10:22

ВАС реши спора с минералната вода в Септември

Окончателно Върховният административен съд (ВАС) обяви за нищожно решението на Общинския съвет в Септември, с което беше определена такса от 3 лева за пренос на кубик минерална вода. Според магистратите драстичното увеличаване на преносната такса не е..

публикувано на 20.07.18 в 10:20