Неделя 150

Това е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.
Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. Дайджестът на програма "Хоризонт" има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Таня Величкова, Явор Стаматов

Публикации

Светлин Наков: Търговията с данни е отпреди дигиталната ера

Къде е границата на това да ползваме едни данни за добри цели или за лоши е като при всяка друга човешка дейност, отбеляза основателят на Софтуерния университет  Светлин Наков в предаването "Неделя 150". В разговор с продължение той поясни, че а ко..

публикувано на 15.04.18 в 13:15
Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов: Няма недоверие между партньорските служби в НАТО

Няма недоверие между партньорските служби в НАТО, заяви днес в предаването „Неделя 150“ вицепремиерът и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Относно предварителната информация по ударите срещу химически цели в Сирия той уточни: „От..

публикувано на 15.04.18 в 12:14
Крум Зарков

Крум Зарков: Позицията на България по ударите в Сирия беше прибързана

Позицията на България по ударите в Сирия можеше „да не бъде толкова прибързана“, заяви в предаването „Неделя 150“ Крум Зарков – зам.-председател на парламентарната група на БСП. „Малко по-прецизно трябва да се борави с думите и да не се бърза..

публикувано на 15.04.18 в 11:42

Даниела Петкова: Пенсионните дружества категорично няма да изплащат средна пенсия от 30 лева

Нито едно пенсионно дружество няма да изплаща средна пенсия от 30 лева, камо ли по-малко, няма как така формално да изчислим едни 30 лева, заяви днес в предаването „Неделя 150“ Даниела Петкова от Асоциацията на дружествата за допълнително пенсионно..

публикувано на 15.04.18 в 11:28
Атанас Атанасов

Атанас Атанасов: Трябва да обединим демократичната общност, за да поискаме властта

„Набираме кураж да поискаме промяна на начина, по който се управлява страната - да се пречупи този застой, който се представя като стабилност“, заяви днес в предаването „Неделя 150“ Атанас Атанасов, лидер на ДСБ и от дни съпредседател на новата..

публикувано на 15.04.18 в 10:44
Екатерина Захариева

Екатерина Захариева: Няма увеличаване на бежанския поток след ударите в Сирия

Няма опасност за България след ударите на САЩ, Великобритания и Франция по Сирия, заяви в предаването „Неделя 150“ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя отбеляза, че за момента не се забелязва увеличаване на бежанския..

публикувано на 15.04.18 в 10:14
Пламен Димитров

Липсва институционален модел за действия при кризи, прилага се вторичен медиен терор

Трябва да има ясни правила и институционална рамка за действие при събития, които могат да бъдат определени като кризи - кой има достъп до тези места и как се отразява това в медийните програми. Това каза днес в предаването „Неделя 150“ Пламен..

публикувано на 15.04.18 в 10:07

Сатирата – трън в петата на политиката

"Начинът, по който политиците приемат окарикатуряване си, говори и за самите политици и за равнището им.  Някои от тях има чувство за хумор, но нямат чувство за самоирония, т.е. те не могат да се погледнат отстрани". Това каза писателят и главен..

публикувано на 01.04.18 в 12:47
Волен Сидеров

Сидеров: Борисов взе държавническо решение по случая „Скрипал“

Министър-председателят намери балансирания подход по казуса „Скрипал“.  Въпреки някои опити за ескалиране напрежение или за подтикване ние да експулсираме дипломати, от страна на хора от неговия екип, той не се подаде и това му прави чест.  Това..

публикувано на 01.04.18 в 12:18

В БСП доволни от българската позиция по случая „Скрипал“, от ГЕРБ отричат разединение в партията

„В ГЕРБ има два герба. Единият е на Бойко Борисов, а другият е на Цветан Цветанов, единият държи изпълнителната власт, а другият - парламентарната. Тук е видна позицията на Цветанов, който е твърд атлантик, защитава позицията на Америка и..

публикувано на 01.04.18 в 12:18