Неделя 150

Това е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.
Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. Дайджестът на програма "Хоризонт" има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Таня Величкова, Явор Стаматов

Публикации

Петър Мутафчиев: 200 млн. лева ще струва подръжката на тол системата

Около 200 млн. лв. ще излезе изцяло разходът за изработването на тол системата, прогнозира пред БНР Петър Мутафчиев – председател на Балканския форум за транспорт и инфраструктура.       „Докато няма ясни параметри от самото правителство – какъв ще..

публикувано на 19.05.19 в 12:42
Стефан Манов

Стефан Манов: Българските партии не правят много, за да имат доверие избирателите в изборния резултат

Има дефицити в разяснителната работа на Централната избирателна комисия към избирателите, заяви в интервю за БНР Стефан Манов, член на Обществения съвет към ЦИК.        В предаването „Неделя 150“ по програма „Хоризонт“ той посочи, че..

публикувано на 19.05.19 в 12:32

Ивайло Калфин: Европейската помощ в Румъния дава много по-големи резултати

„Трябва да се замислим какъв е ефектът от европейските средства, а не колко усвояваме и колко са грешките. Сметната палата сигурно няма да намери много грешки и ще каже „Браво“. Това коментира пред БНР Ивайло Калфин – съветник на еврокомисаря по..

публикувано на 19.05.19 в 11:28

Илияна Иванова: България не е уникална с къщите за гости, в други страни голф игрища са посочени като пасища

Българският случай с финансирането с пари от ЕС на къщи за гости, които не се използват по предназначение, не е уникален. В различни периоди и в други страни от ЕС е имало подобни казуси – както с къщи за гости, така и с голф игрища например,..

публикувано на 19.05.19 в 11:23
Д-р Таня Андреева, Христина Николова и д-р Иван Кокалов в студиото на

Парите ли са основният проблем в здравеопазването

„Това раздаване на пари всяка седмица заради различни протести от страна на правителството е най-грешният възможен подход“. Това заяви пред БНР бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева относно напрежението и протестите в здравния..

публикувано на 19.05.19 в 10:18
Изборният ден във Вилнюс започна нормално.

Първи тур на президентските избори в Литва

Все още не са обявени първите прогнозни резултати от президентските избори в Литва. Трима са основните кандидати, които имат шанс за балотаж от общо девет претенденти за поста на Желязната лейди, както всички наричат Далия Грибаускайте.  През..

обновено на 12.05.19 в 21:18
Весела Чернева и Марчела Абрашева

Евроскептицизмът в България не расте, мнозинството оценява членството в ЕС като положително

Изследване, публикувано през изминалата седмица, поставя България е на трето място сред страните, в които хората смятат, че членството в ЕС е било положително за страната. Председателят на Българския офис на Европейския съвет за външна..

публикувано на 12.05.19 в 13:17
Елеонора Лилова – председател на Държавната агенция за закрила на детето

ДАЗД: Никога у нас няма да има документ, който да цели отнемането на деца от родителите

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова категорично отхвърли опасенията на родителите, че в проекта за Национална стратегия за детето има заложени текстове, в които да се предвижда отнемане на деца. В ефира на..

публикувано на 12.05.19 в 12:42
Григор Сарийски и Любен Томев

БАН: Изчерпват се компонентите, които подпомагаха растежа на българската икономика

Растежът в България не е догонващ и, ако искаме да стигнем средния доход в ЕС, трябва да чакаме още десетилетия. Това каза за БНР доцент Григор Сарийски от Икономическия институт на БАН в коментар на публикувания тази седмица от Института  Доклад..

публикувано на 12.05.19 в 11:28
Иван Гарелов

Гарелов: Студената война между католическата и православната църква не е завършила

„Посещението на папа Франциск е продължение на мисията на папа Йоан-Павел II – да могат двете християнски църкви да се сближат и да се прекъсне тази студена война, която съществува“. Това коментира за БНР журналистът Иван Гарелов. „Ако..

публикувано на 05.05.19 в 13:34