Неделя 150

Това е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.
Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. Дайджестът на програма "Хоризонт" има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Таня Величкова, Явор Стаматов

Публикации
Иво Инджов

И. Инджов: Медии, които спазват професионалните стандарти, могат да се подведат

Водещи световни медии и политици, които минават за близки до управляващата в България сила – ГЕРБ, бяха подведени. Медии като Guardian, като BBC, New York Times, CNN излъчиха дори фалшиви новини, най-вече в анонса за това какво се е случило в..

публикувано на 14.10.18 в 16:09

Тома Биков: Вотът на недоверие е част от една абсурдна поредица

За мен този трети вот на недоверие е част от една абсурдна поредица. За първия колегите от БСП и ДПС преговаряха и писаха мотиви два месеца, а накрая се скараха. Втория беше единствения вот на недоверие в новата ни история, в който тези, които го..

публикувано на 14.10.18 в 15:09

Сидеров: Симеонов трябва да каже дали "Обединени патриоти" ще се явят заедно на изборите догодина

Съжалявам, че г-н Свиленски си тръгна, защото можеше да направим разговор и да му кажа: Убедите ме в един разговор за 20 минути, че ако гласувам против правителството и то падне, вие ще предложите правителство, начело на което ще стои човек, който..

публикувано на 14.10.18 в 14:04

Свиленски: Общинските съветници от БСП във Варна не са подкрепили сделката с Гергов

БСП не е използвала политически случая с убийството на Виктория Маринова. Това каза за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ заместник-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, който е и шеф на предизборния щаб на партията:..

публикувано на 14.10.18 в 12:23

Руслан Стефанов: Очаква се поскъпване на цената на газа

Основният проблем, с който се сблъскваме в българската енергетика, е базисната липса на доверие както от българските граждани и бизнес в политиката на българското първенство, така и от нашите партньори от ЕС. От друга страна, колкото по-ясно е..

публикувано на 14.10.18 в 11:08
Архимандрит Партений от Бигорския манастир е носител на Наградата за европейски гражданин за 2018 г.

Във вторник игуменът на Бигорския манастир в Македония получава наградата на ЕП за европейски гражданин

Във вторник на церемония в Брюксел 50 отличени граждани и представители на неправителствения сектор ще бъдат официално обявени за европейски граждани на 2018 г. Лауреатът на гражданската награда на Европейския парламент за България е Архимандрит..

публикувано на 07.10.18 в 16:21
Вицепрезидентът Илияна Йотова в студиото на

Йотова: Имам големи надежди, че до края на годината ще има промени, облекчаващи получаването на гражданство

Облекчаването на процедурата по получаване на българско гражданство не зависи само от мен , но имам големи надежди до края на годината да се направят конкретни законодателни промени.  Моята информация е, че в момента Министерството на правосъдието и..

публикувано на 07.10.18 в 14:35
спешна помощ

ГЕРБ очаква увеличение на здравния бюджет, а БСП иска парите за здраве да се ползват по-ефективно

В България от здравеопазването не са доволни не само пациентите, а и самите медици, които упражняват медицинската професия. Това заяви в интервю за предаването ни "Неделя 150" заместник-председателят на здравната комисия доцент Георги..

публикувано на 07.10.18 в 12:00
Министърът на икономиката Емил Караниколов в студиото на

Караниколов: 858 язовира се нуждаят от спешни ремонти, но нямат поражения по стените

Не можем да кажем, че нашият икономически ръст е много добър. Той върви изключително добре, но е балансиран, което е изключително важно. Показателите са реални, което също е много важно. Всъщност, за миналата година ръстът от 3,6 ни нарежда на..

публикувано на 07.10.18 в 11:45

Хасан Адемов: Има светлина в тунела относно законодателството за хората с увреждания

На семинара на ДПС обсъдихме сегашната ситуация в България и в Европа в контекста на подготовката на многогодишната финансова рамка за следващия програмен период, както и проектоманифеста на АЛДЕ. Идеята беше да се опитаме да подготвим една програма..

публикувано на 07.10.18 в 11:05