Неделя 150

Това е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.
Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. Дайджестът на програма "Хоризонт" има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Таня Величкова, Явор Стаматов

Публикации

Светослав Терзиев: България трудно ще даде тон на ЕС

Хората очакват от ЕС, грубо казано, две неща - да подобрят равнището си на живот и да се установи най-сетне правов ред, защото върховенство на закона е под въпрос в България, а законите са за бедните (и това се вижда ежедневно), не за..

публикувано на 14.01.18 в 13:31
Тодор Тагарев

Тодор Тагарев: Пада престижът на българската армия, има застой и спад в нейните способности

Година след година се отлагат големите проекти за модернизация на българската армия. Това каза в предаването "Неделя 150"  Тодор Тагарев , бивш служебен министър на отбраната в правителството на   Марин Райков  и военен експерт. В коментара си за м..

публикувано на 14.01.18 в 12:33
Сергей Станишев

Сергей Станишев: Решението на БСП за Истанбулската конвенция е политическа грешка и много лош знак

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев не одобрява решението на Националния съвет на БСП да не подкрепи ратификацията на Истанбулската конвенция. В предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" Станишев припомни, че голяма част от..

публикувано на 14.01.18 в 12:15
Нигяр Джафер

Нигяр Джафер: Европредседателството е шанс България да бъде компетентен модератор и да се отърси от комплексите си

Европредседателството е шанс за България, но и тежест, възможност за натрупване на опит и за презентиране на България. Това каза в предаването „Неделя 150“ заместник-председателят на Народното събрание Нигяр Джафер от Движението за права и..

публикувано на 14.01.18 в 11:34
Драгомир Стойнев

Драгомир Стойнев: ГЕРБ прави политика на церемониите, а БСП - политика на дебати

Вотът на недоверие не е математика, а политика. Това заяви в предаването "Неделя 150"  Драгомир Стойнев , заместник-председател на парламентарната група на БСП за България. В коментара си по  повод решението вотът на недоверие към правителството да се..

публикувано на 14.01.18 в 10:39
Данаил Кирилов

Данаил Кирилов: БСП е против борбата с корупцията

Рано е да се коментира кой ще оглави новосъздадения антикорупционен орган, публичните процедури по избора на председател и членове предстоят. Това каза в предаването "Неделя 150"  Данаил Кирилов от ГЕРБ, председател на правната комисия в парламента:..

публикувано на 14.01.18 в 09:59
Красимир Вълчев

Красимир Вълчев: Ако имаме добри учители и училища, в бъдеще ще имаме по-добра икономика и по-добро общество

Ако ние имаме добри учители и училища, в бъдеще ще имаме добро образование, по-добра икономика и по-добро общество. Това подчерта в интервю за предаването "Неделя 150" по програма "Хоризонт" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев :..

публикувано на 07.01.18 в 14:28
Момчил Методиев

Момчил Методиев: Ако може да се говори за рождено място на българската нация, това е именно църквата "Свети Стефан“

Ако може да се говори за рождено място на българската нация, това е именно църквата "Свети Стефан“ и Българската църковна община в Истанбул, когато още градът е наричан Цариград. Това каза в интервю за предаването "Неделя 150" по програма "Хоризонт"..

обновено на 07.01.18 в 13:43

Ю. Попов: Протестиращите срещу втория лифт в Банско трябва внимателно да изследват документацията

Всеки един протест много внимателно трябва да изследва документацията и да не се подвежда по твърдения от типа "48% от Пирин ще бъде застроен с това решение“ – неща, които ще създадат проблем на самия протест, защото просто не е вярно. Това..

публикувано на 07.01.18 в 13:35
Ердоган държи реч за откриването но Желязната църква в Истанбул

Ердоган: Лошите спомени от историята не трябва да хвърлят сянка върху надеждата да съжителстваме мирно

Лошите спомени от историята не било трябвало да хвърлят сянка върху надеждата и възможността да си съжителстваме мирно, затова ние мислим, че трябва да има обединение на религиите и единство в многообразието. Това заяви турският президент Реджеп..

публикувано на 07.01.18 в 11:18