Неделя 150

Това е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.
Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. Дайджестът на програма "Хоризонт" има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Таня Величкова, Явор Стаматов

Публикации

Неподредената здравна система благодатна за фалшивите болнични

„Тази идея, че работниците ще спрат да си взимат болнични, защото няма да им се плаща първият ден, по малоумие е равна на идеята да започнем да удържаме по 20% от средствата от всички обществени поръчки, за да спрат работодателите да крадат и..

обновено на 17.11.19 в 19:45

За първи път в училищата има повече деца от семейства с по-ниско образование на родителите

„От всички бюджетни програми с най-висока обществена възвръщаемост е тази за предучилищното образование. Въвеждането на задължителна подготовка на 4 години няма да струва много. Финансираме голяма част от това обучение – 14 млн. лева, но..

публикувано на 17.11.19 в 12:30
доц. Петър Чолаков

Доц. Чолаков: Захарчетата в бюджета бяха поднесени преди изборите, горчивият хап - след

„Захарчетата в държавния бюджет бяха поднесени преди изборите – 10% увеличение на доходите в бюджетната сфера, увеличаване на пенсиите. Горчивият хап беше споделен след изборите – като първия ден болнични да не се заплаща“. Това каза пред БНР..

публикувано на 17.11.19 в 11:54
Тома Биков

Тома Биков: Трябват още мерки за решаване на проблема с фалшивите болнични

„Въпросът с болничните е сериозен, определено има проблем с измами. Онези, които вадят фалшиви болнични , крадат от онези, които плащат своите данъци и осигуровки. И се вижда ясно, че болничните се увеличават през дългите уикенди. Има цяла..

публикувано на 17.11.19 в 11:33

Проф. Румен Гечев: Бюджет 2020 е счетоводен документ „дал Кольо, взел Кольо“

„ГЕРБ и коалиционните партньори работят на парче, нямат философия за бюджетната политика на България. Нямат виждане какво ще стане с българската икономика през следващата година, а страните в Европейския съюз започват многогодишно бюджетиране...

публикувано на 17.11.19 в 11:14

30 години по-късно - как дойде и какво ни донесе демокрацията?

Липсата на самооценка попречи за 30 години да не постигнем усещането за свобода и демокрация, с които тръгнаха промените. Това е мнението на Копринка Червенкова – журналист, която преди 30 години беше един от активните членове на Клуба за подкрепа на..

публикувано на 10.11.19 в 13:18
Менда Стоянова

Менда Стоянова очаква приемането на Бюджет 2020 в началото на декември

В началото на декември може да имаме бюджет на държавата за 2020 година, заяви пред БНР Менда Стоянова – член на изпълнителната комисия на ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси. „Убедена съм, че коалицията ще..

публикувано на 10.11.19 в 12:15

След изборите, преди бюджета, през Иван Гешев - политическите анализи и възражения

БСП днес има повече влияние в местната власт отколкото вчера, заяви пред БНР Крум Зарков – зам.-председател на Парламентарната група на „БСП за България“, в коментар за изминалите местни избори. „Наблюдава се следният феномен в общонационален..

публикувано на 10.11.19 в 11:31
Емил Караниколов

Емил Караниколов: България може да отговори на всякакви забавяния в икономиката

Бюджет 2020 е по-добър от този за 2019 година, заяви пред БНР министърът на икономиката Емил Караниколов. „Чисто икономическите показатели за тази година ни дават спокойствие, че бюджетът ще е изпълним и за следващата година. Една реформа не..

публикувано на 10.11.19 в 10:25
Проф. Пламен Панайотов в студиото на предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“

Проф. Пламен Панайотов: Здравеопазването ни е на високо европейско ниво

„Голяма чест е наградата на Българския лекарски съюз „Лекар на година“ . Това е признание не само за моята личност, но и за хората, които са ми повярвали, с които работим заедно. Моята работа е сложна и екипна и добрата координация между..

публикувано на 20.10.19 в 13:21