Неделя 150

Това е най-авторитетното издание на Националното радио за обществен диалог. Обзорът на седмицата разисква най-горещите проблеми с участието на управляващи и управлявани и се ползва с уважението на публиката. В предаването се анализират обществените настроения, осветляват се и редица неудобни въпроси.
Предаването се излъчва всяка неделя от 09:30 до 12:00 часа. Дайджестът на програма "Хоризонт" има висок рейтинг в сравнение с други обзорни предавания и е сред най-цитираните предавания на Националното радио.

Водещи: Диана Янкулова, Таня Величкова, Явор Стаматов

Публикации
Проф. Иван Илчев

"Наследство БГ" ще окрупни и направлява знанията за културно-историческото ни наследство

Четири университета, шест научни института на БАН, Регионалният исторически музей и Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" са партньори в проекта "Наследство БГ" - център за върхови постижения, който ще популяризира културното и природното..

публикувано на 15.07.18 в 14:06

Георги Ганев: ЕЦБ трябва да проверява дали страната ни е фактически готова за еврозоната

Няма изискване за постигане на някакъв стандарт на живот за членство в обменно-курсовия механизъм, няма изискване и за членство в еврозоната. Това обясни в предаването "Неделя 150" икономистът Георги Ганев, ръководител на икономическата програма на..

публикувано на 15.07.18 в 13:33

Георги Пирински: ЕС навлиза в новия програмен период без ориентири

Трите ориентира на българското европредседателство – консенсус, кохезия и конкурентноспособност останаха неизпълнени. Това каза в предаването „Неделя 150“ евродепутатът Георги Пирински от групата на Прогресивния алианс на социалистите и..

публикувано на 15.07.18 в 12:44
Румен Порожанов

Румен Порожанов: Обезщетението за умъртвено животно заради чумата в Странджа може да достигне 190 лева

Има готовност още утре да започне изплащането на обезщетения за стопаните на умъртвени животни от странджански села  заради чумата по дребните преживни животни. Това увери в предаването "Неделя 150" м инистърът на земеделието Румен Порожанов. По..

публикувано на 15.07.18 в 11:57

Красимир Каракачанов: Ако се забавим с проектите за модернизация, след време цените ще бъдат много по-високи

Ако не реализираме проектите за модернизация на въоръжените ни сили сега и се забавим още година-две, тези проекти ще ни струват по-скъпо, заяви в предаването "Неделя 150" вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов :  "Дори вземете..

публикувано на 15.07.18 в 10:50
Мария Габриел

Мария Габриел: От нас зависи европредседателството ни да се превърне в капитал

Оценката за българското европредседателство извън страната е абсолютно еднозначна, от всички партньори. Това, което се вижда като разделение вътре в България, го няма навън. Това заяви Еврокомисарят по цифровата икономика и цифровото общество Мария..

публикувано на 15.07.18 в 10:11

Тихомир Безлов: Има драматично свиване на финансирането на печатните медии спрямо 2009-а

Трябва да видим как ще бъдат приложени предложенията за изваждането на светло на кредитирането на медиите и получаването на пари по него комуникационните стратегии на европейските програми. Това каза за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ Тихомир..

публикувано на 08.07.18 в 14:58

ДПС готви законови промени, които да осветлят и финансирането на медиите

ДПС все още няма официална позиция по отношение на предложението за вдигането на акциза на бездимните  цигари. Вече обаче са водени разговори, а във вторник парламентарната група ще се събере. "Няма да го подкрепим. По средата на годината акциз и..

публикувано на 08.07.18 в 13:49

Искрен Веселинов: Сделката ЧЕЗ – "Инерком" не е в етап, в който КЕВР да може да се произнесе

До месец Върховната административна прокуратура ще реши дали ще протестира пред съда увеличението на цената на тока с 2 на сто и на парното със 7%, влезли в сила от 1 юли с решение на енергийния регулатор. Иван Иванов остана на поста си като..

обновено на 08.07.18 в 13:20

Експерти: Китай идва като инвеститор и не желае да разделя ЕС

„Китай има изключително дълга доларова позиция - 540 милиарда. Това, че се взе решение 40 да обслужват инициативата „Пътя на коприната“ и да бъдат в огромната си част и предимно насочени към формата „16+1“, че Китай иска да заеме своите позиции в..

публикувано на 08.07.18 в 12:48