Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации
Цочо Бояджиев

Цочо Бояджиев: В центъра на моите търсения е съдбата на човека

Поет на месец октомври в "Столична библиотека" и в "Сценична треска" е проф. Цочо Бояджиев. Сам се определя в едно стихотворение като "пастир на думи". Философ, изследовател, преподавател, преводач, фотограф и  поет. Срещата му с читателите ще бъде на..

публикувано на 16.10.18 в 10:36
Режисьорът Маргарита Младенова

Сезонът за театър "Сфумато" е под знака на Радичков

През 2019 "Сфумато" навършва 30 години и ще бъде под знака на тази годишнина. Маргарита Младенова представя програмата и новите идеи. "Вече 30 години ние правим дълбок и истински театър, който да стига до големия въпрос, човекът да стигне до своя..

публикувано на 16.10.18 в 09:06

Милка Кралева - живот с глас на цигулка

Милка Кралева е цигуларка, която представи за първи път цялото творчество на Петър Дънов за соло цигулка. Това се случи в Бургас преди почти 30 г. Днес тя живее в Америка, Модесто- близо до Сан Франциско. Свири в два симфонични оркестъра, има школа по..

публикувано на 10.10.18 в 18:02
Мартичка Божилова

Мартичка Божилова: CineLibri - празник интелектуален, празник за окото

10-24 октомври - време за кино, време за литература. Стартира четвъртото издание на CineLibri, което ще представи над 300 прожекции на 46 филма с национални премиери, интересни специални гости и събития, 11 български заглавия, много страст и емоция,..

публикувано на 09.10.18 в 18:59

"Акага" с поглед към онези дни и с поглед към бъдещето

Фюжън формацията „Акага“ ще отпразнуват своя 27-и рожден ден с голям концерт в зала 1 на НДК. Звукът ще бъде поверен в ръцете на финландски екип, доказал се с работата си с големи звезди, ще има и финландска агитка. Ще се предлага новият албум на..

публикувано на 09.10.18 в 17:03
Захари Карабашлиев

Захари Карабашлиев: Няма изкуство без елемент на занаят

Захари Карабашлиев беше разказвач на месец септември в "Столична библиотека". Той отговори  на въпросите на своите читатели за пътя си от "18 процента сиво"  до романа си "Хавра", който спечели две награди: "Националната литературна награда за български..

публикувано на 09.10.18 в 16:10

Фестивалът „Жълтите павета“ с фокус към еврейската музика

На 5 и 6 октомври в Театъра на Българската армия за пети път ще се проведе джаз фестивалът „ Жълтите павета“. Тази година артистичният директор Теодосий Спасов е поканил музиканти, свързани по един или друг начин с еврейската музика. Програмата..

публикувано на 05.10.18 в 10:00

Антони Дончев, Венци Благоев и Росен Захариев-Роко за магията Майлс Дейвис

Днес се открива сезонът за Биг бенда на БНР с концерта „Electric Miles“ - музика от последния период от живота на един от най-великите музиканти в джаза. Майлс Дейвис е магическа фигура и икона за всеки, който е изкушен и привлечен от тази..

публикувано на 04.10.18 в 08:49

Бягство от матрицата с Kan Wakan и приятели

На 15-ти септември, в столичния клуб "Маймунарника", жители и гости на София ще имат възможност да преживеят нещо ново, нещо различно, нещо което излиза извън общоприетите рамки. Музикалният фестивал "OUTLIER" ще събере на една сцена творци, чиято музика..

публикувано на 14.09.18 в 22:04

Мара Белчева: Умът в света на светлината в сърцата мир гради

Мара Белчева - една от нежните поетеси от началото на миналия век, с не голямо творчество, но важна роля в обществото. Какво е значението на нейната поезия? Задаваме този въпрос, за да отбележим 150 г. от рождението и. Миналата седмица Галина Герасимова..

публикувано на 12.09.18 в 10:39