Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Възкръсва Африканският бележник на Валери Петров

Предлагаме ви един разговор за скритата поезия на Валери Петров в малко известните негови пътеписи – Африкански Бележник и Книга за Китай . Тези две книги излизат сега от издателство " Вакон ". Гости в Сценична треска са издателката Елеонора..

публикувано на 15.11.17 в 20:01
Лодка на влюбените

Илия Михайлов и Франсоа Рюлан за „Лодката на влюбените“ – нямо кино с музика на живо

Илия Михайлов - диригент на хора „Големите Български гласове“, е замесен в една френска продукция. Филмът „Лодката на влюбените“ по романа на Алфонс Доде, с режисьор Жан Елщайн е създаден през 1923 г.  Представянето беше на 14 ноември в кино "Люмиер",..

публикувано на 15.11.17 в 13:24

Музиката на Петър Дънов отново влиза в Зала "България"

СЪРДЕЧЕН ЗОВ е наречен концертът с музика на Петър Дънов, който ще се състои на 13 ноември 2017, понеделник, 19:00 ч. в Зала „България“. Участват: Национален Филхармоничен Хор „Светослав Обретенов” с диригент Славил Димитров. Орган: Велин..

публикувано на 11.11.17 в 07:24

Киномания ще събуди сетивата ни

От 16 ноември настава пиршество за киноманиаците. Хермина Азарян , която повече от 20 г. е ангажирана с "Киномания", ще ни помогне да направим своята селекция от задължителните филми, които да гледаме. Програмата включва повече от 50 заглавия...

публикувано на 10.11.17 в 11:45

Милчо Левиев за играта в музиката, свободата и магията

През декември легендарният наш музикант Милчо Левиев навършва 80. Голям екип положи своите творчески усилия за създаването на игрално-документалния филм SILENT MOVIE , посветен на неговия живот и творчество. Премиерата е на 10 ноември в..

публикувано на 09.11.17 в 08:41
Ричард Бона

Джаз през обектива на Мишел Нахабедян

Мишел Нахабедян- български музикант и фотограф, който живее и работи във Виена. В Пловдив много неща се раждат на кафе - Каза Мишел. Точно на кафе се е родила и идеята той да присъства в програмата на Пловдив Джаз Фест   със своя изложба. „..

публикувано на 03.11.17 в 19:01
Теодосий Спасов

Теодосий Спасов: Сценичната треска е онова пламъче, което разгаря огъня по-късно

Днес Теодосий Спасов е в сценична треска, преди световната премиера на концерта му за кавал, кларинет и симфоничен оркестър. Чуйте едно вълнуващо интервю с него и предпремиерно някои от „мръсните пасажи“ в концерта. Той харесва стила и..

публикувано на 03.11.17 в 14:59

Режисьорският тандем Славейков - Касабов: Покоят и творческият бяс трябва да вървят ръка за ръка

В афиша на Театрална работилница "Сфумато" правят впечатление две заглавия - „Паякът“ и „Стъклената менажерия“, поставени от режисьорите Йордан Славейков и Димитър Касабов. И двете представления се радват на пълни зали, а авторската пиеса на този..

публикувано на 31.10.17 в 13:17
Йордан Камджалов с Аглика Генова и Любен Димитров

Йордан Камджалов за будителите и наградите „Ехо класик“

Ден след връчването на престижните награди „Ехо класик“ „Сценична треска“ се свърза с диригента Йордан Камджалов, който е в екипа, удостоен с голямата награда. Клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров, заедно с оркестъра на БНР, под..

публикувано на 31.10.17 в 12:26

Георги Константинов: Животът ми не е поезия, но поезията е моят живот

Георги Константинов е „поет на месеца“ в Столична библиотека. Един от българските поети, дали най-много от стиховете си на музиката. Спомнете си: „Съвет“ /Милена - Рок Квартет“, "Елени в житата" /Кирил Калев/ „И много дълга е нощта“ /…/, „Стъпки“..

публикувано на 28.10.17 в 20:29