Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Калин Арсов за пиесата си "Котката със сините очи"

Златна Костова  ни среща с режисьора Калин Арсов минути преди представление.  Той ви кани на авторския си спектакъл "Котката със сините очи" в Театър "Сълза и смях" на 25 май. Една смешно-тъжна и трогателна история, през която ще ви преведат две..

публикувано на 25.05.17 в 20:23
Тихомир Витков

Тихомир Витков с изложба миниатюри "Пясъчни приказки"

Художникът-сценограф Тихомир Витков живее и работи в Ловеч. Основател и председател на сдружението "Синя зона". До края на май, неговата изложба с миниатюри, озаглавена "Пясъчни приказки" ще остане във фоайето на "Интерпред". От немногото..

публикувано на 25.05.17 в 09:24

Посветено на Крис Корнел

Нама да повтарям новината, която разби сърцата на рокаджиите по целия свят. Крис Корнел, един от символите на Сиатълската вълна остава в историята! В този ден, всеки, който се е радвал на неговата музика, на неподражаемия му глас ще направи поклон! В..

публикувано на 18.05.17 в 19:19

Покани за приятни изживявания от "Сценична треска"

Втората част на "Сценична треска", от 15 май започваме със супер интересни новини от Лили Димитрова, свързани с новия филм на Гай Ричи "Крал Артур - легендата на меча" и с изложба, посветена на 50 години от създаването на Пинк Флойд. Златна Костова ни..

публикувано на 16.05.17 в 14:01

Димо Стоянов от P.I.F. с историята на една песен

Група P.I.F. получиха втората награда от 48-ото издание на конкурса на БНР "Пролет" 2017. Вокалистът Димо Стоянов разказа тъжната история на песента "Гнездото". Тази история ще ви накара да се замислите дали правим добро, изсичайки дървета, за да..

публикувано на 09.05.17 в 17:55

"Сценична треска" с покани за месец май

Здравейте, почтатели на сценичните вълнения на поети, музиканти и артисти. Ето чии са те в последния брой на "Сценична треска". На 11 май Пловдивската опера ще гостува в Музикалния театър "Стефан Македонски" с мюзикъла "Коса" . Това е..

публикувано на 09.05.17 в 17:21

Станислава Марчева и Тереза Зиковска за магията на тангото

За магията на Тангото говорим с оперната певица Станислава Марчева (вляво на снимката) и с художничката Тереза Зиковска. Те двете са в основата на проекта по музика на Пиацола - съчетание между музика, танц,  живопис и слово. Спектакълът ще бъде..

публикувано на 28.04.17 в 14:41

Новият вокалист на "Сленг" Владо Михайлов след наградата от Пролетния конкурс на БНР

Историята на "Сленг" делим на две части – от 97-а г. до 2008-а, когато загина основателят Дими - Димитър Екимов – вокал и китара. Новата история свързваме с постъпването на Владо Михайлов от "Сафо". През март групата отпразнува с концерт 20..

публикувано на 27.04.17 в 16:46

Братя Владигерови: Животът е сцена

Братята близнаци Александър и Константин Владигерови живеят и работят във Виена, но за творчестото им граници няма. Те са в постоянна връзка с родината и независимо от ангажиментите си, често свирят в България. Миналата седмица в серия от концерти..

публикувано на 27.04.17 в 08:03

Срещите в последния брой на „Сценична треска“

Ето за какво говорим в „Сценична треска“ във втория ден на Великден:   За цветна и вдъхновяваща музика като тангото - Гостуват ни  участнички в проекта по музика на Пиацола – певицата Станислава Марчева и художничката Тереза Зиковска. Проект –..

публикувано на 20.04.17 в 10:03