Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Срещите в последния брой на „Сценична треска“

Ето за какво говорим в „Сценична треска“ във втория ден на Великден:   За цветна и вдъхновяваща музика като тангото - Гостуват ни  участнички в проекта по музика на Пиацола – певицата Станислава Марчева и художничката Тереза Зиковска. Проект –..

публикувано на 20.04.17 в 10:03

Илина Тодорова за участието на Вокална група „Радиодеца“ на фестивала „Сен Дени“

От 2-ри до 7-ми април красивият френски град Льош събра деца   и  младежи  от цял свят на фестивала „Сен Дени“. В десетото му юбилейно издание взеха участници от 11 държави: САЩ, Италия, Палестина, Южна Африка, Великобритания, Германия, Полша,..

публикувано на 18.04.17 в 22:14

Ина Шкарова и Здравко Митков за мисията на Сатиричния театър "Алеко Константинов"

Този месец Сатиричният театър "Алеко Константинов" отбеляза 60-годишния си юбилей с премиера на пиесата "Щастливеца" от Руси Божанов, своеобразна хроника на процеса срещу убийците на Алеко Константинов. Режисьор е проф. Здравко Митков. На времето тази пиеса..

публикувано на 18.04.17 в 17:13

Среща с режисьорката Маргарита Мачева

Златна Костова ни среща с младата режисьорка Маргарита Мачева, която получи  най-много номинации за "Икар" тази година. Работихме на принципа на голата сцена и основата на представлението „Вампир“ са актьорите - казва  младата режисьорка за  едната от..

публикувано на 12.04.17 в 16:04
Иглика Трифонова

„Асансьор за пациенти“ на Иглика Трифонова – филм, който докосва

Филмът на Иглика Трифонова „Асансьор за пациенти“ миналата седмица беше представен в „Дома на киното“, включен в програмата „Най-доброто от София Филм Фест“, след като го видяхме за първи път на фестивала. Един филм за доброто, което се таи във..

публикувано на 11.04.17 в 14:27

Мирослава Кацарова представя The New Standards в София, Пловдив и Канада

Премиерата на The New Standards е на 29 март в Sofia Live Club и ще бъде с вход свободен . След това проектът ще срещне пловдивската публика на 1 април в Bee Bop Café, а през април Мирослава Кацарова и групата ѝ ще гостуват в някои от известните джаз..

публикувано на 29.03.17 в 10:52

Калин Вельов не влиза в политиката, но ще работи за музикалната общност и културата в България

Днес Калин Вельов ще изнесе концерт с групата си Тумбаито в Сити Марк Арт център. Това беше повод да гостува в „Сценична треска“. В интервюто става дума за латинопроекта и идеите на Калин за „подмладяване“ на най-старите български хитове и за това, как би..

публикувано на 29.03.17 в 08:33

Отново хитове в стил суинг с "Постмодърн джубокс"

Световната музикална сензация – "Постмодерн Джубокс" пристигат за концерт у нас. Холивудската група ще зарадва българските си почитатели за втори път днес от 20.00 часа в зала 1 на НДК.   По-бляскаво, по-впечатляващо и по-иновативно – това обещава..

публикувано на 28.03.17 в 09:58

"Ревизор" по Гогол – нова блестяща постановка на Нина Димитрова

"Ревизор" на Гогол, сюжет, който може да бъде изключително мрачен, но Нина Димитрова е направила една блестяща постановка, клокочеща от жизнерадост, чувство за хумор, ирония, истинско забавление. За този прочит помагат и актьорите. До един..

публикувано на 22.03.17 в 20:06

Кристин Димитрова: Накрая винаги става както писането иска, а не както аз съм си наумила

Редовните слушатели на "Сценична треска" знаят, че сме съпричастни с инициативата на Столична библиотека - "Поет на месеца" . За март това е Кристин Димитрова . Тя съвсем не е само поетеса, а и майстор в прозата, преводач и преподавател – старши..

публикувано на 21.03.17 в 20:26