Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Мария Жоао и Марио Лажиня

Мозайката на Пловдив Джаз фест 2019

От 31.10 до 02.11 се проведе Пловдив джаз фест. Домът на културата „Борис Христов“ събра възторга и аплодисментите не само на пловдивските почитатели на джаза. Имаше гости от цялата страна, защото програмата беше изкушение за меломаните. В трите..

публикувано на 08.11.19 в 10:04

"Ирина" - филм за начините да обичаш и прощаваш

Дебютният филм на Надежда Косева - "Ирина", от няколко дни е по екраните. лентата вече бе отличена на повече от  20 международни фестивала. Има  номинация за "Европейско откритие" на Европейските филмови награди 2019. Независимо къде показваме..

публикувано на 31.10.19 в 13:05

„Лъжи ме, обичам те“- премиера на театър „Бонини“

След като гледа пиесата „Лъжи ме, обичам те“, Златна Костова възкликна: „Ако любовта съществува, то тя съществува независимо от дребните лъжи, до които всеки прибягва в живота си.“ Авторът на „Лъжи ме, обичам те“ е английският сценарист Алън..

публикувано на 30.10.19 в 17:43

Рада Панчовска: Строя мостове към душите на другите

За първи път една и съща личност ще обедини две от поредиците на "Столична библиотека" и това е известната наша поетеса и преводачка от испански език Рада Панчовска, която тази година празнува и юбилей. Тя ще гостува в Литературния клуб на библиотеката..

публикувано на 29.10.19 в 16:08

Мирослав Иванов представя третия си самостоятелен албум Little Alien

Тази вечер Мирослав Иванов представи концертно новия си албум Little AlienВ София Лайв Клуб. Музикантите, които участват в албума са Евден Димитров (бас), познат на българската сцена като басист на DAYO, Funky Miracle, Прея и други. Стефан..

публикувано на 17.10.19 в 23:06

Петър Чухов: Успявам да постигна свобода от наложените схеми

Петър Чухов представя в „Сценична треска“ последната си книга „Достатъчно дълго“. С пословичното си чувство за хумор поставя началото на нови литературни форми: пиесказ и разказеса. На задната корица четем: „Авторът на тази книга пише поезия, проза..

публикувано на 16.10.19 в 17:58
Фенове на Хари Потър празнуват пред верига книжарници излизането на поредното заглавие.

Навършват се 20 години от издаването на първата книга за Хари Потър у нас

С тържества в продължение на една година ще бъде отбелязана годишнината от излизането у нас на първата книга от известната поредица на английската писателка Джоан Роулинг за Хари Потър. Книгата се появява в книжарниците на 13 ноември 2000 г...

публикувано на 14.10.19 в 16:48

Калин Терзийски: Ако не сме малко суетни, няма да сме хора и животът ще бъде тъжен

Чета последните "Вълнения" на Калин Терзийски  и се чудя от къде идвало моето безпокойство и виждам, че моето безпокойство било много подобно на неговото безпокойство, че моята тъга била много подобна на неговата тъга. Пускам сълза. Установявам, че и аз..

публикувано на 11.10.19 в 18:04

Теодосий Спасов представя гостите на фестивала „Жълтите павета“ 2019

Балкански аромат ще витае тази година около сцените на фестивала "Жълтите павета". Символично по „жълтите павета“ ще могат да преминат почитателите на джаза в Габрово, Пловдив и Бургас. Артистичният директор на фестивала Теодосий Спасов гостува в..

публикувано на 11.10.19 в 11:57

Махатма Ганди: "В нозете на Бога, в сърцето на бедните"

Големият хуманист Махатма Ганди позволява единствено на Борис Георгиев да му направи портрет. Под портрета Ганди написва: "В нозете на Бога, в сърцето на бедните". Припомняме си този факт по повод изложба на български художници, посветена на..

публикувано на 05.10.19 в 11:24