Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Младен Захариев за абсолютната жертва на нашите представи в "Сезонът на миговете"

Младен Захариев издаде първия си роман – "Сезонът на Миговете". Задъхани мигове, които водят героите до  нови прозрения или важни промени в живота. Майсторски разказ и познаване на сферите, в които навлизат  събитията – ветроходство, гмуркане,..

публикувано на 17.07.18 в 09:56

Весела Василева и Явор Борисов за спектакъла "Настане вечер"

"Настане вечер" е авторски спектакъл на режисьорката Весела Василева (награда "Икар" за дебют за спектакъла й "Великденско вино" в театър "Възраждане" в София) и тримата актьори - Явор Борисов, Никола Мутафчиев и Мак Маринов. Чуйте разговора на Златна..

публикувано на 11.07.18 в 15:55

50 години "Балет Арабеск"

В рубриката за театър на "Сценична треска" Златна Костова ни води на гала спектакъл на Балет "Арабеск". Тази година е особено важна за балет "Арабеск": Знаковата танцова трупа отбелязва своя 50-ти рожден ден. Юбилейният сезон на Арабеск беше официално..

публикувано на 11.07.18 в 15:18

На хоризонта - A to jazz

Модерен джаз, неочакваност фюжън, пикник и много настроение под звездите в Южен парк 2 - обещава Петър Димитров, директорът на фестивала  A to jazz 2018. Купонът стартира на 6 юли. Лала Хатауей ще пее в първата фестивална вечер и ще представи новия си..

публикувано на 28.06.18 в 16:02

Калин Тонев с "Shortcut" към "Machine Years"

Какво се случва една година след издаването на некомерсиален албум, но за сметка на това много категорично стилово ориентиран - прогресив рок! Знаем, че почитателите на този вид музика са силно сплотени и предават информацията от ухо на ухо. Гост в..

публикувано на 26.06.18 в 18:09

"Вечеря с приятели"- от превода до аплодисментите

Най-новата премиера в софийския театрален афиш е пиесата на Доналд Маргулис "Вечеря с приятели", поставена в театър "Сълза и смях" от Режисьора Ивайло Христов. Преводът е на Златна Костова, продуцент е Кирил Кирилов от продуцентска къща "Ажур-Пико",..

публикувано на 26.06.18 в 17:20
Марина Великова

Марина Великова споделя как да си подарим миг тишина

Излиза поредният албум на Марина Великова - този път с мантри - "Биджа мантри". По своя път Марина  непрестанно експериментира и търси нови територии не само в музиката си.  След като завърши Музикалната академия "Панчо Владигеров"с фагот - тя започна..

публикувано на 21.06.18 в 15:13

Международният ден на йога отбелязваме с концерт на "Гундеча Брадърс"

Тази година Международният ден на йога ще се празнува в над 30 града и няколко села у нас.  Основното събитие ще се проведе в София на 24-ти юни от 10:00 часа в Inter Expo Center - Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе“ No147. Под патронажа..

публикувано на 16.06.18 в 11:24
Теодора Тотева

Теодора Тотева за вечните послания в стихосбирката си "Преди тишината"

Втората стихосбирка на Теодора Тотева "Преди тишината" ще бъде представена на 11.06.2018 г. в Dada Cultural Bar. Преди тази дата Теодора гостува на българското общество в Лондон. Тя е млада, много млада, а стиховете и търсят неща  нетипични за младите...

публикувано на 06.06.18 в 13:06

Джаз дамите в Джаз форум Стара Загора 2018

Джаз форум Стара Загора стартира на 4 юни с джаз импровизации за деца с групата на Венци Благоев "Джазет" и лекции  на тема "Жените в джаза". Това е и основният акцент на фестивала тази година.  Официалната програма започва на 7-и с концерта на Китарно..

публикувано на 05.06.18 в 18:48