Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

"Ревизор" по Гогол – нова блестяща постановка на Нина Димитрова

"Ревизор" на Гогол, сюжет, който може да бъде изключително мрачен, но Нина Димитрова е направила една блестяща постановка, клокочеща от жизнерадост, чувство за хумор, ирония, истинско забавление. За този прочит помагат и актьорите. До един..

публикувано на 22.03.17 в 20:06

Кристин Димитрова: Накрая винаги става както писането иска, а не както аз съм си наумила

Редовните слушатели на "Сценична треска" знаят, че сме съпричастни с инициативата на Столична библиотека - "Поет на месеца" . За март това е Кристин Димитрова . Тя съвсем не е само поетеса, а и майстор в прозата, преводач и преподавател – старши..

публикувано на 21.03.17 в 20:26
Йордан Камджалов

Йордан Камджалов се подготвя 22 години за Реквиема на Моцарт

Предстоят два концерта на „Генезис Оркестра“ с Реквиема на Моцарт - на 25-и в „Зала България“ и на 26-и в Пловдив – „Зала Колодрума“ . По този повод е интервюто с диригента Йордан Камджалов, създател на „Генезис Оркестра“ и хора „Музикална лаборатория за..

публикувано на 20.03.17 в 21:58

Румяна Емануилиду за Юлия Огнянова и филма "Това име го забравете"

До завещаното от регендарната режисьорка Юлия Огнянова  ще можем да се докоснем на 22 март, когато ще бъде представен филма "Това име го забравете" , в рамките на София Филм Фест. Тогава ще бъде и премиерата на новата книга на  Румяна  Емануилиду,..

публикувано на 15.03.17 в 17:59

Стефан Китанов за музикалните акценти и гостите на София Филм Фест

„Бийтълс и Втората световна война II“ - един от новите проекти на Тони Палмър - Ренесанс на филм правен през далечната 1976 г от Сюзън Уинслоу. Защо този първи филм не беше успешен и е подложен на забрава? Ето какво споделя самият Тони Палмър:..

публикувано на 15.03.17 в 12:52

Росен Захариев - Роко за Майлс Дейвис и Гил Евънс

Sketches of Spain е албум на Майлс Дейвис, записан в период между ноември 1959 и март 1960 в Columbia 30th Street Studioв Ню Йорк (САЩ). Той се счита за пример в така наречения Third Stream (трети поток), включващ фюжъна в джаза, европейската класика и..

публикувано на 14.03.17 в 18:26

Борис Панкин за пиесата „Да, господин премиер“

„Да, господин премиер“  е чудесна английска комедия, фарс, поставена от режисьора Борис Панкин в Бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“. Това беше смел продуцентски  риск - споделя  режисьорът и добавя, че няма народност, когато става дума..

публикувано на 09.03.17 в 17:43

Мичо Димитров – отново концертмайстор в родния си град Пловдив

С гордост говорим за българите концертмайстори по света. Цигуларят Мичо Димитров е един от тях, освен блестящ солист и преподавател.  Имах щастието навремето да работя с най-големите и любими български диригенти – Добрин Петков, Руслан Райчев,..

публикувано на 09.03.17 в 10:39
Илеана Стоянова в студиото на

Илеана Стоянова за любовта в новата си стихосбирка „Лятото на астрите“

Виждаме една поетеса, която иска да изпрати пъстрото лято на своите чувства с букет астри. Любовта винаги е била за нея желан и неслучаен спътник - и на нейния делник, и на нейното светло вдъхновение - пише Георги Константинов за новата стихосбирка на..

публикувано на 08.03.17 в 17:13

Актьорът Любен Кънев със собствена театрална школа в Лондон

Има новини около актьора Любен Кънев, познат от сериала "Под прикритие". От половин година той е в Лондон и съобщава, че подготвя собствена театрална школа за деца, младежи и  възрастни. Това е една негова сбъдната мечта. Оказва се, че не е достатъчно..

публикувано на 28.02.17 в 17:49