Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Христо Бойчев: "Оркестър Титаник" е пиеса за нещата, които пишем с главна буква

"Оркестър Титаник" е българската премиера за този сезон на Сатиричния театър Алеко Константинов в София. Пиесата на Христо Бойчев, под режисурата на проф. Румен Рачев, е една истински успешна пиеса, поставяна години наред в над 40 държави. Водещата..

публикувано на 16.01.19 в 17:20
Петър Атанасов: Аз съм оптимист за изкачването на Боян Петров на К  2

Тодор Иванов за невидимата връзка между музиката и планината

Тодор Иванов е пианист, композитор и един от най-добрите акордьори у нас. В момента е главен концертен механик на Софийската филхармония. Може да изглежда на пръв поглед странно, но той е и планински спасител, алпинист, истински почитател на планината,..

публикувано на 16.01.19 в 10:59

Режисьорката Милена Кънева - между Пловдив и Матера

Милена Кънева - режисьор и журналист, гражданин на света - с камера в ръка, номад по душа и търсач по дух. Снимала е репортажи в Източна Европа, Африка, Южна Америка и Азия за агенцията WTN телевизия RAI, CNN, National Geographic и др. Интересува се..

публикувано на 15.01.19 в 16:16
traki

Цветан Гайдарски -Гайд за връзката между космическия и историческия Христос

Цветан Гайдарски - Гайд е  изследовател на Тракийската култура - традиции, ритуали, писменост  и музика. Основател на "Академия Орфика" и Арт формация "Орфика" От 2006 год. „Академия Орфика“ е осъществила над 30 възстановки на древни български обичаи и..

публикувано на 28.12.18 в 18:13

Йоана Стратева за музикалните послания на Петър Дънов

На днешния ден (27 декември) през 1944 г. умира Петър Дънов Учителя. Със своето слово, събрано в стотици томове беседи, той внася мощна сила за духовното повдигане не само на българина. По този повод в „Сценична треска“ публикуваме две интервюта с..

публикувано на 27.12.18 в 11:41

Ева и Ива пеят "две у глас" на живо във Второ студио на БНР

Ева и Ива Валентинови гостуват на Бъдни вечер в "Сценична треска". Пеят на живо във Второ студио на БНР и разказват за своите корени, за красотата на българския фолклор, за неспирното развитие, преплитане и обогатяване на музиката.  Ева  дърпа..

публикувано на 25.12.18 в 13:11

Румяна Петрова: Когато свиря се чувствам пълноценна

В "Сценична треска" гостува флейтиската Румяна Петрова .  Повече от 30 години тя е солистка и водач на флейтите в СО на БНР. Носител е на множество награди от международни конкурси . ( Диплом от конкурса "Еркел" -  Будапеща,  трета награда от "Пражка..

публикувано на 18.12.18 в 16:59
Армел Дюпа в Първо студио на БНР

Армел Дюпа създава музика на момента

Armel Dupas е френски композитор и пианист. Роден през 1984 г., отгледан и възпитан в семейство на артисти, което естествено чертае неговия професионален път. В началото на двадесетте си години Dupas е студент на Парижката Консерватория (CNSM), като по..

публикувано на 18.12.18 в 16:09

Мария Илиева между "Нищо" и "Всичко"

На 26 декември в "Сити стейдж" Мария Илиева ще представи  най-доброто от своята музика. Това ще бъде и промоция на сборния и албум и "Всичко". Графа - Владимир Ампов, Любо Киров и Живко Петров също ще подкрепят Мария. Ще чуем емблематичните дуети..

публикувано на 18.12.18 в 15:38
Ицко Финци и Петручио

Ицко Финци и Петручио за вечната игра на сцената и в живота

"Среща на бохеми" - така определят своето първо свирене като дует Ицко Финци, който идва от Галата и Петко Мюфтиев, идващ от норвежки кораб. На 1 декември ще свирят в Melon live music club във Велико Търново, а на 14 - в Бургаския Ten Fingers. Ицко..

публикувано на 27.11.18 в 11:59