Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Общото между Вазов, Левски и Дънов е Светлината

Иван Вазов - Патриархът на българската литература, Васил Левски - Апостолът на свободата и Петър Дъвов - духовният учител на българите - тримата родени под знака на рака. Какво е общото между тях, обяснява астрологът (и режисьор) Галина..

публикувано на 13.07.17 в 22:10

Милена Кънева организира Migrant film festival в Италия

Милена Кънева гостува в Сценична треска, за да разкаже за един фестивал,   който тя организира в Италия – Migrant film festival. Провежда се от 15 до 19 юли в Palazzo San Gervasio, Basilicata, а след това се мести на юг в Puglia. Ще участват и..

публикувано на 12.07.17 в 21:33

С поглед към звездите на A To Jazz

Голямото ни вълнение тази седмица е фестивалът A to Jazz . Той ще се проведе за седми път под звездите на София в Южен парк на 7, 8 и 9 юли.   Петър Димитров , който е в основата на цялата организация, за седми път преживява тези вълнения, но..

публикувано на 06.07.17 в 14:34

„Музика и здраве“ с Виржиния Минева

За силата на словото и звука, за магията на човешкия глас - това е темата за разговора с музикалния терапевт Вирджиния Минева. Тя е първата жена у нас, която завършва консерваторията с валдхорна. Свири в оркестър, работи и в БНР като музикален..

публикувано на 03.07.17 в 10:57

Кеазим Исинов – художник на цветни сънища

Тук и сега ще направим опит да се докоснем до вселената на един голям български художник – Кеазим Исинов. Изкуство изпълнено с мъдрост, приказност и преклонение пред величието на природата във всичките и форми. Усещане за добро и стил -..

публикувано на 30.06.17 в 23:09

Какво значи "Тишинавтика"

Днес е концертът със странно име "Тишинавтика". Той ще се "случи" във Второ студио на БНР. Ето как "тишинавтите" канят слушателите си, съидейници и участници в събитието: По вълните на радио ефира се носи кораб... Това е корабът на Тишинавтите...

публикувано на 30.06.17 в 12:01

Завърши 39-ият Московски международен кинофестивал

С тържествена церемония бе закрит 39-ият Московски международен фестивал.  “Златен Георги” получи китайският филм “Качулатият ибис” ("Yuan shang") на режисьора Лян Цяо. Режисьорът посвети наградата на майка си, която имаше рожден ден. С..

публикувано на 30.06.17 в 08:59
Йордан Камджалов

Йордан Камджалов отново ни кани в "Музикалната лаборатория"

Йордан Камджалов ни кани на четвъртото издание на "Музикална лаборатория за човека" на 24 юни в "Сити Марк Арт Център". Входът е свободен. Необходимо е записване на имейл. Това е най-откритият, най-широкият, най-достъпният, най-водолейският формат от..

публикувано на 22.06.17 в 11:18

Теди Москов за новата си пиеса "Редки тъпанари"

Теди   Москов винаги е различен, непредсказуем, не може да играе покер с едни и същи карти. Не лежи на стара слава, наблюдател, който вижда нещата преди ние да ги видим. Пиесата му "Редки тъпанари", постановка на Русенския театър, ще се играе..

публикувано на 22.06.17 в 11:11

Георги Господинов за апокалипсиса, тъгата и други потайни неща

Георги Господинов - събирач и разказвач на истории, толкова сладкодумен и съпричастен, толкова внимателен наблюдател и в същото време  участник в случващото се, че няма как да не бъдеш въвлечен и да преживееш всичко, което четеш. А има много за..

публикувано на 20.06.17 в 16:21