Сценична треска

„Сценична треска“ e  предаване за известните и за тези, които ще станат известни; За пътя към славата и за пътя към себе си; За малката и голямата сцена; За събитията  и участниците в тях; За музиката и други потайни неща.

В понеделник  от 20 до 22 часа

Автор и водещ: Бояна Андреева

Редактор: Елена Ангелова

Участват: Златна Костова, Николай Захариев и Веселин Димитров


Публикации

Михаил Вешим: Предпочитам химията на шегата пред физиката на тъгата

Новата поредица на "Столична библиотека" " Разказвач на месеца " продължава през февруари  в партньорство със "Сценична треска". Майсторът разказвач този път ще бъде Михаил Вешим , който ни покани на срещата си с читатели, определена за 21.02. 2018 г...

публикувано на 21.02.18 в 10:45
Шаги, Веселин Димитров и Стинг

Стинг и Шаги в специално интервю за "Хоризонт"

Музикалният редактор на "Хоризонт" Веселин Димитров имаше късмета и удоволствието да се срещне със Стинг и Шаги в Лондон и да преживее десет незабравими минути с изпълнителите. В специално интервю за програма "Хоризонт" двамата разказват за новия..

обновено на 19.02.18 в 15:13

Многоликият Стинг

В звуковия файл чуйте последното издание на "Музикална суматоха", посветено на Стинг и посоките в неговото творчество. Освен музиката, ще се срещнем и със самия Стинг и Шаги , благодарение на Веселин Димитров, който пътува до Лондон, за да..

публикувано на 16.02.18 в 14:26
Михаил Йосифов

Михаил Йосифов за изкуството на биг бенда

Михаил Йосифов разказва за работата си с биг бенда на катедра "Поп и джаз изкуство" на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров”, който днес свири за първи път в емблематичното Първо студио на Българското национално радио...

публикувано на 15.02.18 в 20:41
Ангел Игов

Ангел Игов: Опитвам се да наблюдавам

Ангел Игов е такъв разказвач, че като влезеш в неговия свят не искаш да се завръщаш обратно. Заразява те със своите фини прахови частици още от първите 30 страници и ти самият започваш да се взираш в подробностите около себе си и да ги описваш с..

публикувано на 13.02.18 в 14:27

Мъдростта на режисьора Николай Поляков

Тази седмица Златна Костова ни среща с  режисьора Николай Поляков. Поводът е постановката му на пиесата  „Добри хора“ на Дейвид Линдзи Абер ("Заешка дупка", "Кривите огледала") в Народния театър . Режисьорът разсъждава над темата:..

публикувано на 13.02.18 в 11:21

Страхил Гайдарски за пътя от кавърите и стандартите до авторската музика

За китариста Страхил Гайдарски, който гостува в „Сценична треска“ по "Хоризонт", най-важното е да имаш собствен стил и да създаваш авторска музика. Завършил е Държавната музикална академия "Панчо Владигеров". Още като студент през 2006-а..

публикувано на 24.01.18 в 17:00
Елин Рахнев в студиото на програма „Христо Ботев”.

Елин Рахнев - напълно фалирал от романтичност

"Сценична треска" и Столична библиотека си партнират в рубриката "Поет на месеца". Поет на месец януари е Елин Рахнев. Днес 23  (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката е срещата  му с читателите. Ще има поетически изненади, музика,..

публикувано на 23.01.18 в 17:56
Златна Костова, Дамян Михайлов и Стоян Радев

„Палачи“ най-новата пиеса на Мартин МакДона с премиера в театър "София"

Тази седмица се състоя премиерата на „Палачи“ – пиеса на знаменития Мартин МакДона в Театър София. В   „Сценична треска“ гостуваха режисьорът Стоян Радев, преводачката Златна Костова и авторът и изпълнител на Музиката  Дамян Михайлов. Интересно е,..

публикувано на 23.01.18 в 15:21

„Костенурката“ – дебют на Весела Ничева

Весела Ничева е родена в София през 1984 г. Проявява интерес към литературата и изкуството, но завършва право в Германия и работи работи като юрист. Публикува поезия на страниците на „Литературен вестник“. „Костенурката“ е първата и книга...

публикувано на 22.12.17 в 21:40