Закуска на тревата

Some Details
Публикации
Арх. Здравко Здравков

Арх. Здравков: Със законодателни промени връщаме нормалността на строителния процес в София

С приетите промени в Закона за устройство и застрояване на Столичната община се връща нормалността в строителния процес. Това коментира в интервю за "Хоризонт" главният архитект на София Здравко Здравков. Промените в закона бяха инициирани от..

публикувано на 31.03.18 в 12:30
Петър Стаменов

Влогърът Петър Стаменов за любовта към българската поезия

89-годишният Петър Стаменов стана популярен в най-известния интернет сайт за видеосподеляне като влогър, който рецитира известни български стихотворения, а негови почитатели са българи от цял свят. В интервю за предаването "Закуска на тревата" по..

публикувано на 03.03.18 в 14:51

“Приказка за триангел и концертен орган” разкрива на децата интересни факти за инструментите във филхармоничния оркестър

“Приказка за триангел и концертен орган” ще разкрие на децата, дошли в зала “България” на 25 февруари в 11:30 часа, всички интересни факти свързани с най- малкия и най-големия от музикалните инструменти във филхармоничния оркестър - част от..

публикувано на 24.02.18 в 11:05

Увеличават се пътуванията на българите зад граница

Българите се завръщат към дестинации като Мароко и Египет, а също много търсена за това лято е и Турция. На пазара се предлагат приблизително около 70 дестинации за организирани пътувания и още около 30 основно в по-отдалечени географски..

публикувано на 17.02.18 в 10:35

Учителка от столичното 81 С.У. "Виктор Юго" предлага на децата от трети клас един по-различен урок по история

Любовта към българската история и родината се възпитава от ранна детска възраст и това е каузата, зад която застава Евелина Стоилова , класен ръководител на 3 "е" клас в столичното 81 С.У. "Виктор Юго". Благодарение на увлекателно поднесения от нея..

публикувано на 10.02.18 в 13:30
Водещата Валерия Николова, децата от филма “Лили Рибката” и Ясен Григоров

Приказният филм “Лили Рибката” вече е по кината в цялата страна

Детският приказен филм “Лили Рибката” от петък е по кината в страната, една приказка за отговорни родители и чувствителни деца и история с фантастични герои и любов във всичките ѝ форми. Кинолентата се обръща към децата, но ангажира и възрастните. Той..

публикувано на 10.02.18 в 13:19
Петър Стаменов

Петър Стаменов стана популярен в най-известния сайт за видеосподеляне, рецитирайки стихотворения

89-годишен българин стана популярен в най-известния интернет сайт за видеосподеляне заради любовта му към българската поезия. Той знае наизуст едни от най-известните български стихотворения, а негови почитатели са българи от цял свят. Петър..

публикувано на 07.01.18 в 14:47

Филмът "Снежното момиче" с предколедна прожекция в Дома на киното

Предколедно късометражният филм‘’Снежното момиче’’ на младата режисьорка Илина Перянова ще бъде прожектиран днес в 16.30 ч. в Дома на киното в София.  Перянова учи актьорско майсторство във Франция и България. През 2010 завършва режисура и..

публикувано на 23.12.17 в 08:15

Канадско-българският културен център “Зорница” организира коледно тържество с фолклорни елементи

Коледно тържество с фолклорни елементи организират на 21 декември от Канадско-българският културен център “Зорница”, основан преди 16 години в Монреал, втория по големина град в Канада, в който по неофициални данни живеят близо 8 хиляди наши сънародници...

публикувано на 16.12.17 в 12:49

Ованес Торосян е режисьор на музикалния видеоклип към коледната песен "Чудо подари ми"

Актьорът и театрален режисьор Ованес Торосян прави дебют като режисьор на музикален видеоклип. Той е към коледната песен "Чудо подари ми", реализирана безвъзмездно  от млади изпълнителни. Очаква се премиерата на видеото да бъде броени дни преди Рождество..

публикувано на 16.12.17 в 12:23