Закуска на тревата

Some Details

Публикации

Николай Милев

Пътешественикът Николай Милев: Мечтая да пътувам навътре в себе си

Николай Милев е на 27 години. Завършил е „Филмова и телевизионна продукция“ в Кеймбридж. Живее от 8 години в Англия, а от 4 в Лондон, където работи като part time сервитьор, а през останалото време е runner – част от логистичния екип или по..

публикувано на 17.08.19 в 17:30
Александър Манев в БНР пред една от картините на баща си - Никола Манев

Александър Манев: Винаги съм носил България в сърцето си

На 31 август между къщата на покойния художник Никола Манев и къщата-музей на поета Пейо Яворов в Чирпан ще се състои празникът „Обичам те, Чирпане“, създаден преди около 20 години от художника.       Там ще бъде представен проектът на Георги..

публикувано на 17.08.19 в 16:58
Валери Запрянов

Валери Запрянов за бялата лястовица в Ковачевица и един влюбен кос

„Ако искаш да се влюбиш в България – не ти трябва друго. Трябва само да вземеш тази книга, да я четеш, да я прелистиш няколко пъти, да разбереш колко много си пропуснал.“ Това каза в предаването „Закуска на тревата“ журналистът Валери Запрянов,..

публикувано на 17.08.19 в 16:45
Невена Басарова-Дичева

Невена Басарова-Дичева пише книга в помощ на родителите

Учебно помагало за деца и родители, което да бъде верен помощник на родителите в нелеката задача да отгледат щастливи и успешни в живота деца – така определя книгата, която пише в момента Невена Басарова-Дичева, основател и управител на първата..

публикувано на 12.08.19 в 15:25

Сборникът „Истории от 90-те“ ще бъде в книжарниците на 10 ноември

Една от най-очакваните книги тази есен е „Истории от 90-те“. Тя ще бъде в книжарниците на 10 ноември – точно 30 години след датата, белязала края на един исторически период.       В рамките на приключилата Алея на книгата в концертното студио..

публикувано на 12.08.19 в 13:32

Кристина Тужарова адаптира история на изкуството за деца

През август децата могат да посетят лекции за история на изкуството, адаптирани за най-малките ценители от Кристина Тужарова. В три поредни седмици любопитните ще могат да се запознаят с различни техники в изобразителното изкуство – графика, живопис..

публикувано на 07.08.19 в 13:11

Художници се включиха в акцията за паметник на Невена Коканова

Художници, певци и актьори започнаха мащабна кампания по събирането на средства за изграждане на паметник на голямата българска актриса Невена Коканова в родния й град - Дупница. Акцията започна с първата по рода си изложба от портрети на Коканова в..

публикувано на 06.08.19 в 13:45

Пет от малкото останали жителки в село Угорелец носят името Неделя

Село Угорелец се намира в Севлиевския Балкан. Въздухът там е кристално чист и в този сезон навсякъде ухае на билки. Селото е известно с местността Лъгът, в която се намира Държавното ловно стопанство “Росица“.        Селото се топи. 18 са жителите на..

публикувано на 06.08.19 в 11:47
Надежда Лазарова (в средата)

Преподавателка по пиано плете картини от дантела

Пианистка от Габрово плете необикновени дантели. Изпод пръстите й излизат близо двуметрови пана със сюжети от местни анекдоти и реплики на картини от родните майстори на четката.      Покрай хобито си Надежда Лазарова е изучила в детайли..

публикувано на 06.08.19 в 10:24

Наръчник дава подробни съвети как да водим децата на планина

От каква възраст е най-подходящо да тръгнете с децата си на планина и кои са най-подходящите маршрути?  Отговорите дава наръчникът „На планина с деца“, събрал идеи и съвети, които ще ви убедят, че организирането на поход с най-малките туристи е..

публикувано на 05.08.19 в 16:44