Закуска на тревата

Some Details

Публикации

Заниманията се провеждат в залите на Центъра за работа с деца, който се намира в красивата напълно обновена градска градина на Плевен.

Безплатни занимания за деца до края на юли в Плевен

Организираните летни занимания привличат много деца от Плевен. Те ще продължат до края на юли. Провеждат се в залите на Центъра за работа с деца, който се намира в красивата напълно обновена градска градина на Плевен. Сградата на Центъра също е..

публикувано на 24.06.19 в 16:37

Футболен турнир в Балчик ще подкрепи толерантността към различните

Футболен турнир дава възможност за по-добър старт на деца от рискови групи, а деца и футболисти ветерани ще участват в спортен турнир срещу насилието. Футболният турнир под мотото „За по-добър старт“ ще се проведе между 25 и 30 юни 2019 година на..

публикувано на 20.06.19 в 17:44
Изложба на студенти от Националната художествена академия

Студенти показват изложба за дигитални технологии със стари вещи

Изложбата на студентите от магистърска програма "Дигитални Изкуства" в Националната художествена академия отправя послания за това как трябва да подхождаме към технологиите с мисъл за планетата. Сигурно имате някой забравен 20 годишен..

публикувано на 18.06.19 в 17:52

С премиерна творба Хор "Ваня Монева" отбелязва 25 години от създаването си

На 8 юни в зала „България“ хорът на Ваня Монева ще отбележи 25 години от създаването си. На концерта премиерно ще бъде изпълнена творба от Румен Бояджиев-син за обой и хор. „Нямало е досега точно такова попадение. Аз мисля, че се получава..

публикувано на 08.06.19 в 10:10

От 22 юни започват спектакли за деца на открито в парка на Военната академия

Режисьорът от Софийската опера и балет Юлия Кръстева поставя спектакъла "Лили и вълшебното бисерче". Главният герой е дете. Участват още деца от вокалната формация "Пим-пам" и от балетната школа на Маша Илиева.  "Режисурата е да проникнеш..

публикувано на 05.06.19 в 15:14

Журналисти от БНР дариха книжки в детското отделение на Окръжна болница

По повод Деня на детето 1 юни водещи и редактори в предаванията на програма „Хоризонт“ „Хоризонт до обед“ и „Каста дива” дариха книжки на малките пациенти в детското отделение на Окръжна болница. Това беше шеста поредна инициатива на..

публикувано на 05.06.19 в 10:55

Ловешкият театрален прочит на "Испанска афера" - комедиен трилър на сцената

Спектакълът „Испанска афера“ на ловешкия Драматичен театър гостува на сцената на столичния театър „Сълза и смях“. Постановката е на Иван Савов по пиесата „Без задръжки“ на съвременния каталунски драматург Жорди Галсеран и е едно от премиерните..

публикувано на 04.06.19 в 15:23

Представиха мултимедийната книга "Непознатото дете"

С музикално-хореографски пърформанс фондация „Културни перспективи“ представи мултимедийната книга “Непознатото дете”. Проектът е част от поредицата „Музика в книга“. Включва приказката „Непознатото дете“, аудиокнига, представена от актьора..

публикувано на 04.06.19 в 13:49

Националната кампания "Бъди грамотен" навърши десет години

Проектът Akademika.bg празнува 10 години от създаването си и също толкова години от началото на националната кампания "Бъди грамотен". Кампанията "Бъди грамотен" поставя акцент върху правилното писане, поясни в предаването "Закуска на тревата" Ева Гечева..

публикувано на 26.05.19 в 15:26

Туристическите маршрути в Осоговска планина - на интерактивна карта

Експерти от Фондация "Биоразнознообразие" съвместно с македонски специалисти са направили анализ на природните богатства и забележителности в Осоговска планина. Описани са пешеходните маршрути и подходящите пътеки за изминаване с велосипед...

публикувано на 20.05.19 в 09:46