Закуска на тревата

Some Details
Публикации
Григор и Никол Костови

Бум на сватбите - повече от 100 двойки ще сключат днес брак в София

Повече от 100 двойки ще сключат брак в столицата днес. Това е вторият бум на сватби през месеца, провокиран от специалната дата, която съчета три осмици. Подредбата на числата символизира материално благополучие. 28 сватби има на днешния..

обновено на 18.08.18 в 14:52
Андрей Хадживасилев

Морска премиера в Ахтопол на детския игрален филм "Случаят Кюри"

Детският игрален филм "Случаят Кюри" ще има своята морска премиера следобед в Ахтопол. Режисьорът Андрей Хадживасилев подчерта, че филмът е в духа на някогашното успешно българско кино. "Филмът е изключително лек и забавен. Освен така важните елементи за..

публикувано на 11.08.18 в 11:19

Арменската църква отбелязва Успение на Пресвета Богородица в неделя, но приготовленията започват в събота

Големият християнски празник Успение на Пресвета Богородица се чества и от арменската общност в страната. Арменците ще отбележат празника утре - по традиция те празнуват в неделния ден, най-близък до 15-ти август. А приготовленията за честванията..

публикувано на 11.08.18 в 11:00

Футболно студио "Световното по "Хоризонт"

Наближава развръзката на Световното първенство по футбол. Днес ще станат ясни отборите във втората полуфинална двойка.  В 17 часа в Самара се срещат отборите на Швеция и Англия, а от 21 часа в Сочи играят Русия и Хърватия.  Снощи станахме свидетели на..

публикувано на 07.07.18 в 12:54

До Непал и обратно – планински истории без осемхилядници

„Страшна тъмнина, дори на летището. Много, много тъмно. И мръсно. Страшен прахоляк, мотори, коли“.Такива се първите впечатления на пътешественичката Диана Чавдарова, когато каца за първи път в напълно непознатия Непал. Те бързо развенчават мита..

публикувано на 02.07.18 в 14:47

Новите технологии в зъболечението гарантират качествена грижа

Роботизирането  и навлизането на новите технологии в лечението и естетиката на зъбите са тенденции в денталната медицина, които осигуряват прецизност и качество.  С тяхна помощ поставянето на импланти, фасети и коронки е бърза и минимално..

обновено на 12.06.18 в 18:53

Лятна куклено-театрална школа отваря врати на 18 юни

Столичният куклен театър организира за първи път Лятна куклено-театрална школа "Куклени вълшебства",  която ще твори от 18 юни до 13 юли 2018 г. в сградата на театъра на ул. „Ген. Гурко“ 14 всеки работен ден от 10 до 17 часа. По време на занятията..

публикувано на 12.06.18 в 14:44

Български фотограф взе награда за кулинарна книга в Китай

Българският фотограф Илиан Илиев, който живее и работи в Кеймбридж, получи престижна първа награда в категорията "Най-добра книга за професионалисти" ("Best book for professionals") за книгата си "The Bulgarian Chefs" ("Българските готвачи") на..

публикувано на 11.06.18 в 14:38

Четвъртото издание на „Байканджии“ е на 2 юни

На 2 юни ще се проведе четвъртото издание на велоеко   състезанието "Байканджии" в Априлци, за което можете да се регистрирате до края на май  във фейсбук страницата на състезанието. И тази година надпреварата е "свободна от пластмаса".  Със..

публикувано на 28.05.18 в 10:52
Отбелязване на Деня на Африка в София

Денят на Африка бе отбелязан в София с разнообразни културни прояви

На 25 май 1963 година е учредена Организацията за африканско единство.  Това се случва в столицата на Етиопия – Адис Абеба, където е нейното седалище. 32-те независими африкански държави  се обединяват в името на свободата, развитието и напредъка на..

публикувано на 28.05.18 в 10:24