Закуска на тревата

Some Details
Публикации

В София, Пловдив, Плевен и Търново днес се предават капачки от кампанията „Капачки за бъдеще“

Доброволци от цялата страна се включват в благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“. Масовото събиране на пластмасови капачки се организира за трети път. Срещу предадената за рециклиране пластмаса, организаторите получават парични средства, с..

обновено на 29.09.18 в 10:44

Нараства броят на хората с хипертонични болести

Днес е Световният ден на сърцето. Всяка година близо 17 милиона и 500 хиляди души по света умират от сърдечно-съдови заболявания. Около 65 на сто от смъртните случаи се дължат на тези заболявания, каза пред "Хоризонт" проф. Арман Постаджиян ,..

публикувано на 29.09.18 в 09:50
Фотографът Илиан Илиев

Чрез кулинарната фотография разказваш една история за вкусове, емоции, цветове и естетика

Кулинарната фотография не е просто правене на „вкусни“ снимки, тя е начин да разкажете една история за вкусове, емоции, цветове и естетика. Това знае най-добре фотографът Илиан Илиев, който живее и работи в Кеймбридж. През май той получи престижна първа..

публикувано на 10.09.18 в 15:34

Гласуването за най-добрите къмпинги в България продължава до края на септември

До края на септември продължава гласуването за най-добрите къмпинги в България. Годишната класация #BestBGcamp2018 се провежда за четвърта поредна година от българския къмпинг и караванинг портал "Camping.bg".  През целия месец всички любители на..

публикувано на 07.09.18 в 16:00
Джейми и Ния по време на почивка.

Да прекосиш Африка на колело – мисията възможна

12 000 километра – толкова изминават  биологът Ния Тошкова и учителят Джейми Шатболд, за да прекосят Африка на колела. Започват от Египет, а после минават през Судан, Етиопия, Кения, Танзания, Замбия, Ботсвана и Южна Африка. Мислели да пътуват..

публикувано на 07.09.18 в 11:23
Григор и Никол Костови

Бум на сватбите - повече от 100 двойки ще сключат днес брак в София

Повече от 100 двойки ще сключат брак в столицата днес. Това е вторият бум на сватби през месеца, провокиран от специалната дата, която съчета три осмици. Подредбата на числата символизира материално благополучие. 28 сватби има на днешния..

обновено на 18.08.18 в 14:52
Андрей Хадживасилев

Морска премиера в Ахтопол на детския игрален филм "Случаят Кюри"

Детският игрален филм "Случаят Кюри" ще има своята морска премиера следобед в Ахтопол. Режисьорът Андрей Хадживасилев подчерта, че филмът е в духа на някогашното успешно българско кино. "Филмът е изключително лек и забавен. Освен така важните елементи за..

публикувано на 11.08.18 в 11:19

Арменската църква отбелязва Успение на Пресвета Богородица в неделя, но приготовленията започват в събота

Големият християнски празник Успение на Пресвета Богородица се чества и от арменската общност в страната. Арменците ще отбележат празника утре - по традиция те празнуват в неделния ден, най-близък до 15-ти август. А приготовленията за честванията..

публикувано на 11.08.18 в 11:00

Футболно студио "Световното по "Хоризонт"

Наближава развръзката на Световното първенство по футбол. Днес ще станат ясни отборите във втората полуфинална двойка.  В 17 часа в Самара се срещат отборите на Швеция и Англия, а от 21 часа в Сочи играят Русия и Хърватия.  Снощи станахме свидетели на..

публикувано на 07.07.18 в 12:54

До Непал и обратно – планински истории без осемхилядници

„Страшна тъмнина, дори на летището. Много, много тъмно. И мръсно. Страшен прахоляк, мотори, коли“.Такива се първите впечатления на пътешественичката Диана Чавдарова, когато каца за първи път в напълно непознатия Непал. Те бързо развенчават мита..

публикувано на 02.07.18 в 14:47