Закуска на тревата

Some Details
Публикации
Фрагмент от корицата

Книгата "Рестарт на детския ум" предлага оздравителна програма за зависими деца

Книгата на Виктория Дънкли  „Рестарт на детския ум“ вече е на българския книжен пазар. Дънкли е а мерикански психиатър, а книгата -  плод на 15-годишен опит в областта на интегративната психиатрия. Авторката описва синдрома на електронния..

публикувано на 14.01.19 в 10:59

Доц. Янков: Липсата на регламент за каране на ски извън пистите е една от причините за зачестилите трагични инциденти с лавини

Липсата на регламентация за каране на ски извън пистите е една от причините за инциденти като този от вчера със загиналите двама младежи от София, които бяха затрупани от лавина в Пирин. Това коментира пред "Хоризонт" доц. Петър Янков, преподавател в..

публикувано на 12.01.19 в 09:46

Синдромът на електронния екран или как се лекува зависимостта на децата от технологиите

Зависимостта на децата от най-ранна детска възраст от технологии, един от най-наболелите въпроси на съвремието ни, е в центъра на  книгата  "Рестарт на детския ум" на американския психолог д-р Виктория Дънкли. Авторът описва симптомите на Синдрома на..

публикувано на 12.01.19 в 09:23

Интерактивна изложба на военни униформи - достъпен преразказ на историята за деца

Военноисторическият музей в София показва военни униформи в изложба за деца. Поводът е 140-тата годишнина от създаването на Българската армия.  В рамките на изложбата третокласници влязоха в ролята на екскурзоводи за други третокласници: "От..

публикувано на 21.12.18 в 11:48
Новогодишен оперетен бал
архив: Музикален театър

Зрелищен спектакъл и празнична емоция в Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър в НДК

За трета поредна година вече превърнал се в традиция Новогодишният оперетен бал на Музикалния театър в зала 1 на НДК на 28 декември ще зареди публиката с празнично настроение, представяйки в програмата на спектакъла най-популярните и обичани арии, дуети..

публикувано на 15.12.18 в 10:39
Вицепрезидентът Илияна Йотова и вицепрезидентът на Франкфуртския панаир на книгата Тобиас Фос.

Детската литература от Централна и Източна Европа - фокус на Франкфуртския панаир 2019

През 2019 година Франкфуртският панаир на книгата ще бъде фокусиран върху детската литература от страните в Централна и Източна Европа. Това съобщи пред "Хоризонт" вицепрезидентът на панаира Тобиас Фос. Той присъства на на традиционния..

публикувано на 14.12.18 в 15:15

Разпродажба на зимни и коледни пъзели подкрепя деца с аутизъм

През изминалия уикенд в образователния център „Зона 21” бяха разпродавани благотворително  пъзели на зимна и коледна тематика. Събитието бе орга низирано от Puzzles Общество - България по инициатива на Йовилина Тончева, която предлага пъзели от своята..

публикувано на 10.12.18 в 13:24

Българската общност във Флорида с благотворителен коледен концерт

Благотворителен коледен концерт организира тази вечер българската общност в американския щат Флорида. Спектакълът в Сейнт Питърсбърг ще представи магията на българския фолклор, а събраните средства ще бъдат дарени с благотворителна цел на местна..

публикувано на 08.12.18 в 12:46
Група

Магията на българския фолклор в благотворителен коледен концерт в Сейнт Питърсбърг, Флорида

Благотворителен коледен концерт организира тази вечер българската общност в американския щат Флорида. Концертът в Сейнт Питърсбърг ще представи магията на българския фолклор, а събраните средства ще бъдат дарени с благотворителна цел на организацията..

публикувано на 08.12.18 в 11:23
Мона Каушик, Адвет Триптахи и преводачката Биляна Вачева.

Д-р Адвет Триптахи: Българите са изложени на голям стрес и напрежение

"Българите са подложени на голям стрес и напрежение. Това е, което забелязвам тук и което е характерно за България. Второто, което ми прави впечатление е, че българите са много чувствителни, много искат да помагат на другите и това ги прави още повече..

публикувано на 08.12.18 в 11:05