Северна Корея

Северна Корея обяви, че е готова да преговаря със САЩ по всяко време

обновено на 25.05.18 в 17:43

Северна Корея обяви, че е готова да преговаря със САЩ по всяко време, въпреки решението на американския президент Доналд Тръмп да се откаже от планираната за 12 юни среща на високо равнище със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.  В изявление първия заместник външен министър на Северна Корея Ким..

От днес влиза в сила европейският регламент за защита на личните данни

обновено на 25.05.18 в 15:54

От днес влиза в сила регламентът за защита на личните данни във всички страни от Европейския съюз.  Той залага драстично увеличение на правата на..

Холандия и Австралия обвиниха Русия, че е отговорна за свалянето на малайзийския боинг над Украйна

обновено на 25.05.18 в 15:50

Холандия и Австралия обвиниха днес Москва, че е „отговорна“ за свалянето на полет МН17 над разкъсваната от конфликт Източна Украйна на 17 юли..

Френският президент Еманюел Макрон аплодира Владимир Путин след края на речта му на икономическия форум в Санкт Петербург.

Путин предупреди за невиждана икономическа криза

публикувано на 25.05.18 в 17:14

Владимир Путин предупреди днес, че светът може би върви към безпрецедентна икономическа криза заради конфронтационната търговска политика и протекционизма, към който се стремят САЩ, предаде АФП. Без да споменава Доналд Тръмп, който наложи нови мита и изтегли САЩ от търговски..

Димитър Радев: Въвеждането на еврото зависи най-вече от икономическото сближаване, а не толкова от номиналните критерии

публикувано на 25.05.18 в 13:48

Управителят на Българската народна банка Димитър Радев заяви, че въвеждането на еврото в България ще зависи от реалното сближаване в..

Променя ли докладът на ЕК перспективата за влизането на България в еврозоната

публикувано на 25.05.18 в 13:10

Хоризонтът за влизане на България в еврозоната е далеч в бъдещето, по-важен ни е хоризонтът за ERM 2, защото той ще ни изгради системата, ще..