300 секунди

Актуална тема на деня
Всеки делничен ден след Новините в 12.00 часа

Публикации

Прокуратурата на свой брифинг на 17 юли 2013 г. показва страници от тефтерчето на Филип Златанов, тогава председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, във връзка с образуваното досъдебно производство по случая

Добре дошли в страната на тефтерчетата

Тези дни стана ясно, че с малки изключения има почти пълно припокриване между записките в прословутото тефтерче на Филип Златанов и последващите действия срещу хората, с които се е занимавала Комисията за конфликт на интереси. Това гласи докладът на..

публикувано на 24.01.14 в 13:37
Граждани протестираха в защита на природен парк

Туризмът като ишлеме по странджанското Черноморие

Върховният съд постанови да се циментира и последната бранена част от нашето Черноморие - странджанското крайбрежие. На магистратите много помогна Министерството на околната среда и водите. Снощи бързо освободиха и директора на природния парк..

публикувано на 23.01.14 в 13:44
Близки и приятели отбелязват 10-годишнината от атентата срещу българската база

Военните, правосъдието и моралът

Чиновниците в едно министерство разсекретиха доклада за атентата в Кербала преди 10 години, когато бяха убити петима и ранени 27 български войници. Самото разсекретяване няма значение, понеже ако имаше желание военната прокуратура овреме щеше да..

публикувано на 22.01.14 в 14:15

Ограбените баби и Наказателният кодекс

В еди кое си село на еди коя си баба нагли апаши откраднали пенсийката. Малка й била пенсийката на бабата - сто и петдесет лева. Според съвременните представи на юристи, полицаи и следователи, а и според Наказателния кодекс това се води дребна..

публикувано на 21.01.14 в 13:36

„Развързаните” релси на БДЖ и пунктовете за цветни метали

България от няколко дни е като увеселително влакче с няколко вагона, което се върти в кръг. Като негови пътници, ние българите, също се веселим, гледайки през прозорчетата на вагоните. През прозорчетата се вижда природа, малки гари с малки..

публикувано на 20.01.14 в 13:29
Нощно парти в дискотека в

По неравните пътища на българския туризъм

Разтопи се в пространството, вероятно заради вълненията около приключилата дългосрочна ваканция на парламентаристите или вероятно заради непослушните Калфин, Първанов, Сидеров и Петното, новината, че ще има предложение за промени в Закона за..

публикувано на 17.01.14 в 12:58

Китай - новият Божи гроб на българските управляващи

По турско върхът на социалния престиж е бил хаджилъка. Чорбаджията, като надмогнел локалните си харчове, подхващал няколко месечно пътуване по суша и вода, с коне и камили, пеша и по кораби, за да добие статута на човек, видял светите места. После..

публикувано на 16.01.14 в 13:22

Кой вярва в българското образование?

Тринадесетгодишно момче от Смолян не може да участва в олимпиади по математика и информатика, защото не ходи на училище. Не ходи, защото се обучава само вкъщи, с помощта на майка си. И ако случайно, с административни гимнастики и приятелска..

обновено на 13.01.14 в 16:52

300 секунди

Темата на деня в 300 секунди Само за 300 секунди, от понеделник до петък, след Централния осведомителен бюлетин на БНР журналисти от програма „Христо Ботев” ще анализират актуалните събития от вътрешнополитическия, икономическия, социалния и културен..

публикувано на 27.09.13 в 08:11