А сега накъде

петък, от 16.30 до 17.30 часа

Предаването има за мото „Да преоткрием България, да открием света”. Търси пресечните точки между цивилизации и култури. Занимава се с отношението на мобилния човек към опазване на ценностите, както и с налагането на българската марка: чрез история, културно и природно наследство, туризъм - съществени елементи в политиката на страната като член на Европейския съюз.
Животът е едно голямо пътуване и приключение във времето. А както казва Кенет Уайт: „Човекът на открития път е цялостна концепция за света”.

Екип на предаването: Петра Талева, Диляна Трачева

Публикации
Изглед от къща-музей „Хаджи Димитър” в Сливен.

Сливен празнува Димитровден

Наричат го града на 100-те войводи, на стоте чешми… Но щом пристигнете  в Сливен, се оказва, че и войводите са повече, и чешмите. Пред вас ще се разкрият и други сливенски тайни, скрити в шепота на Стария бряст, както и полъха на ветровете. Да, и те са..

публикувано на 20.10.17 в 18:00
Част от плаката на изложбата „Злато и бронз. Метали, технологии и контакти в Източните Балкани през бронзовата епоха”.

Злато и бронз. Метали, технологии и контакти в Източните Балкани през бронзовата епоха

„Злато и бронз. Метали, технологии и контакти в Източните Балкани през бронзовата епоха”: така се нарича най-новата изложба в Националния археологически музей , София. Тя е вдъхновена от проекта „Златния път на Балканите през бронзовата епоха - Златото от..

публикувано на 20.10.17 в 17:30

Годишните награди за опазване на биоразнообразието 2017 връчи Българската фондация за биоразнообразие

Петра Талева, журналист в програма „Христо Ботев” на БНР, автор и водещ на предаването „А сега накъде?” бе отличена с Грамота за материали, свързани с опазването на природата, в категорията „Най-добър журналистически материал, свързан с опазването на..

публикувано на 20.10.17 в 10:35
Изглед от Троян.

За Петковден в Троян

Ако скоро сте ходили в Троян и смятате, че сте успели да почувствате духа на този град и на неговите жители, едно пътуване за Петковден със сигурност ще ви донесе нови емоции. Света Петка се почита като Небесна покровителка на града. И макар празникът..

публикувано на 14.10.17 в 09:00

Към Подгорието - царството на кестените, за поредния Шести фестивал

Ако обичате печени или варени кестени, като самостоятелно ястие или в плънка, десертен крем и т.н., значи с удоволствие може да изберете маршрут, посока Петрич: до Природен парк „Беласица” и околните села. Регионът е известен като Подгорието, а през есента..

публикувано на 13.10.17 в 17:05
Изглед от Виена, Австрия.

Виена със свой принос в Европейските дни на наследството

Винаги е интересно и вълнуващо да се посети австрийската столица. Но през есента, когато на Стария континент се провеждат Европейските дни на наследството, Виена е особено привлекателна. Градът има свой приност в европейската инициатива. Провежда се MQ..

публикувано на 13.10.17 в 10:41
Д-р Калин Димитров (вторият отдясно наляво) и ръководителите на проекта Вlack sea MAP проф. Джон Адамс, доц. д-р. Людмил Вагалински, изпълнителият директор на фондацията EEF Ед Паркър, при срещата им с кмета на Бургас Димитър Николов, министъра на културата Боил Банов и зам.-министър Амелия Гешева

Археологът Калин Димитров за уникалния археологически проект Black Sea MAP

Световни специалисти от различни области на науката оценяват мащабния научен проект Black Sea MAP като единствен по рода си. Както подсказва името, той е фокусиран върху изследване на промените в Черно море, включително промяната на морското равнище от..

публикувано на 29.09.17 в 17:00
Фрагмент от плаката на изложбата

Легенди в злато - Тракийски съкровища от България в Берген

Под формата на приказно приключение в миналото на траките, в норвежкия град Берген е представена изложбата „Легенди в злато. Тракийски съкровища от България“ . За първи път норвежката публика има възможност да види отблизо най-прочутите тракийски съкровища,..

публикувано на 26.09.17 в 13:48
Донка Михайлова

Троян – Български фестивал на сливата 2017

Дъхави теменуги, цвят от зюмбюл, от ароматични ябълки (това е цитат) , трендафил, свирчовина, дилянка, ароматичен планински карамфил , уточнение – да е бял и ситен, бабина душица – мащерка и още, и още… Не подреждаме букет по правилата за възпитание на..

публикувано на 22.09.17 в 17:05

Ягуари, екзотика или пътешествие в Белиз, заедно с Георги Христов

На 21 септември е Националният празник на Белиз - Денят на независимостта. Девизът на страната Sub Umbra Floreo означава „Цъфтя под сянката“. По площ заема 150 място в света. Тя е най-рядко населената страна в Централна Америка и е международна офшорна..

публикувано на 13.09.17 в 11:52