А сега накъде

петък, от 16.30 до 17.30 часа

Предаването има за мото „Да преоткрием България, да открием света”. Търси пресечните точки между цивилизации и култури. Занимава се с отношението на мобилния човек към опазване на ценностите, както и с налагането на българската марка: чрез история, културно и природно наследство, туризъм - съществени елементи в политиката на страната като член на Европейския съюз.
Животът е едно голямо пътуване и приключение във времето. А както казва Кенет Уайт: „Човекът на открития път е цялостна концепция за света”.

Екип на предаването: Петра Талева, Диляна Трачева

Публикации
Изглед от Ровин

Очарователната Истрия

Великденски, майски празници, лятна ваканция... Как да ги посрещнем  интересно, да попътуваме не толкова далеч, а някъде из домашната Европа и да е пълно с приятни изненади? Защо да не бъде до Истрия, едновременно близка дестинация,  уж позната, но... само..

публикувано на 12.03.18 в 12:50

Гостоприемен „Уикенд в Пловдив“

От 9 до 11 март включително, гостоприемен Пловдив предлага специална програма за туристите, наречена дефиле  „Уикенд в Пловдив“. Домакините подготвят много изненади както за тези почивни дни, така и възможности за следващи срещи в града. Идеята е „Уикенд в..

публикувано на 09.03.18 в 17:20
 Патриция Кирилова

Патриция Кирилова: Да отвориш вратата към сърцето си и да откриеш своите корени

Журналистката Патриция Кирилова е потомка на легендарния Ильо войвода. Има свой пример от семейството, че тъкмо това е средата, в която едно дете трябва да получи първите си уроци за духовни ценности. Приема го и като лична кауза, на която посвещава голяма..

публикувано на 06.03.18 в 09:45

Петра Талева с Годишната награда за журналистически принос в българската археология

Българската академия на науките и Националният археологически институт с музей при БАН връчиха Годишните си награди за принос през изминалата 2017 година в опазването и популяризирането на археологическото културно наследство на България. Наградата в..

публикувано на 21.02.18 в 13:25
Любка Биаджони в студиото на предаването.

Маестра Биаджони: Любовта е ключът към всичко

Любовта не само е вплетена в нейното име! За маестра Любка Биаджони това е ключът към всичко – в музиката, в общуването между хората, в семейството, в отношението към природата и заобикалящия ни свят. Как се заражда толкова всеобхватно и завладяващо..

публикувано на 19.02.18 в 14:15
Доц. д-р Борислав Александров по време на 26-ата българска антарктическа експедиция

Полярникът доц. д-р Борислав Александров разказва за първата българска мареографна станция в Антарктика

Какво е мареографна станция? Защо е важна не само за България, но и за световната наука? Доц. д-р Борислав Александров стъпва за първи път на Ледения преди 19 години континент. За обикновения любител на приключенски четива подобно пътуването дотам е..

публикувано на 19.02.18 в 10:45
Експонати включени в изложбата

Национална изложба „Българска археология 2017” – 11-ата поредна среща на публиката с историята, красотата и естетиката на древните майстори

Както винаги, повод за организирането на изложбата „Българска археология” е превърналият се вече в традиционен и очакван Празник на археологическата общност – 14 февруари. Официалното откриване тази година е на 16 февруари, петък, от 18 часа, когато..

публикувано на 14.02.18 в 13:45
Всяка година в австрийската столица се провеждат над 450 бала

Карнавалното време във Виена - романтика, балове, любов

Всяка година в австрийската столица се провеждат над 450 бала. Кулминацията е в сезона на карнавалите, когато повече от 2000 часа двойките се въртят в ритъма на валса. Има ли утвърдени и предпочитани места за провеждане на баловете? Те са..

публикувано на 09.02.18 в 17:25
Ванина Хаджиева

Светът говори за Олимпиада, какво още може да посетим в Южна Корея?

Едно малко известно градче в Южна Корея се оказва достойно със своя студен климат за домакин на Зимна Олимпиада. Покрай спортните прояви туристите проявяват все по-голям интерес не само към Пьонгчанг, но и към цялата страна. Как се пътува до там, има ли..

публикувано на 09.02.18 в 17:20
Петя Димитрова, авторката на „Да обичаш дивото, Монголия“

Да обичаш дивото: в Монголия с Петя Димитрова

По професия е етнолог, по душа – мечтател, по призвание – пътешественик. Тя е млада, усмихната и вече вкусила от тайната на мъдрите откриватели. Защото: Изкуството е да се влюбиш в новото, без да забравиш да обичаш старото . Как така Монголия? Човек изрича..

публикувано на 05.02.18 в 10:42