А сега накъде

петък, от 16.30 до 17.30 часа

Предаването има за мото „Да преоткрием България, да открием света”. Търси пресечните точки между цивилизации и култури. Занимава се с отношението на мобилния човек към опазване на ценностите, както и с налагането на българската марка: чрез история, културно и природно наследство, туризъм - съществени елементи в политиката на страната като член на Европейския съюз.
Животът е едно голямо пътуване и приключение във времето. А както казва Кенет Уайт: „Човекът на открития път е цялостна концепция за света”.

Екип на предаването: Петра Талева, Диляна Трачева

Публикации
Паметникът на Никола Тесла в Ниагара Фолс.

Канада, каквато пътеводителите няма да ви покажат

Какво означава Торонто? И защо, например, доматът, който някога се е отправил на дълго пътешествие към Европа, тръгвайки тъкмо от тази част на света, днес в Канада се отглежда като екзотичен ботанически вид? – В студиото отново са Ваня и Иван Хаджиеви, за..

публикувано на 24.04.17 в 09:05

На фестивал в Пазарджик

Това е най-голямото събитие на географите в България , което се провежда за трета поредна година. През 2015 домакин бе Ямбол, през 2016 – Казанлък. Сега е ред на Пазарджик. Празникът e на 22 и 23 април 2017 година. Официалното откриване е от 12.00 часа..

публикувано на 21.04.17 в 17:45

Драгоман – Байк и рън за Чепън

Драгоман - това е ясно. Но какво е останалото? Драгоман е разположен в подножието на Чепън планина. Байк и рън са велосипедистите и бегачите, които в движение ще отбележат Международния ден на Земята, 22 април. За първи път този ден се чества на 22 април..

публикувано на 21.04.17 в 17:30
Момент от светата Литургия, отслужена от еп. Сионий на мощите на св. Николай.

Бари като място за поклоннически туризъм

Италия е сред предпочитаните страни, които българските туристи избират, особено по време на големите празници или в периода на отпуските. Много често Бари е важна точка по техния маршрут, като пристанище, където бързат колкото може по-скоро да се качат на..

публикувано на 14.04.17 в 17:55
Роман Петров в Килифаревския манастир.

Килифаревският манастир – място за духовна благодат

На броени километри от град Килифарево, Великотърновска област, недалеч от село Нацовци и, както се казва, на ръка разстояние от река Белица, се намира Килифаревският манастир „Рождество Богородично”. Светата обител днес е в равното пространство,..

публикувано на 14.04.17 в 17:45
Снимка на корицата на новата книга (вляво)/ Родислав Стефанов пред Крусеро де Сан Торибио (вдясно).

Поклонникът до Сантяго

Как се изминават 800 километра пеша, от Сен-Жан до Сантяго де Компостела? – Родислав Стефанов го е правил многократно. Решиш ли да тръгнеш, казва той, най-трудното вече е останало зад теб... Изминал Камино, човек е поклонник завинаги. „Поклонникът до..

публикувано на 14.04.17 в 17:40
Плажът Краби, Рейлей - Тайланд

Кое е най-голямото цвете на света, хрускавото меню на Камбоджа и още 203 предизвикателства от Мария

Тя се казва Мария Ангелова. Обожава пътешествията и предизвикателствата. Ако решите да я следвате по света, най-добре си намерете вълшебни бързоходни обувки. Защото докато Мария ви разказва как мечтае да отиде до Бразилия или до Камбоджа и Тайланд, няма да..

публикувано на 10.04.17 в 10:00
Ванеса Станева (вляво) и Ачелия Джамбазова от Килифарево.

На Лазаровден в Килифарево

В християнството, както и във фолклорните традиции, три големи празника водят към Възкресението: Лазаровден, Цветница и Великден. Те са като стълба, по която духът се въздига полека, надграждайки стъпка по стъпка вътрешното си порастване към чудото, което..

публикувано на 07.04.17 в 16:45
Част от златното съкровище от Над Сент Миклош

Съкровището от Над Сент Миклош, българските му следи и вдъхновението на Йохан Щраус

Обичате истории за съкровища? – Тогава със сигурност ще ви допаднат невероятните и, все пак, съвсем реални събития, белязали съдбата на едно удивително златно съкровище. Става известно с името на селището , край което случайно е намерено - Над Сент Миклош...

публикувано на 03.04.17 в 11:00
Ниагарския водопад

Живот и туризъм край Ниагара

Едно е да си турист, друго – да си на гости. И съвсем различно – домът ти да е до световна забележителност, като Ниагарския водопад. Как живеят канадците, чиито градчета са построени край природния феномен? Ваня и Иван Хаджиеви са дългогодишни служители в..

публикувано на 28.03.17 в 15:56