А сега накъде


Оля Стояновапетък, от 16.30 до 17.30 часа

В предаването „А сега накъде“ разказваме истории, чертаем маршрути и даваме посоки за пътуване. Говорим за туризъм, екология, история и археология, но и включваме репортажи и автентични гласове, даваме думата на пътешественици и колекционери на истории, поставяме във фокуса на внимание онези хора, които имат неспокоен дух и не обичат да стоят на едно място. И разказваме, разбира се, за познати и непознати места у нас.
Героите на „А сега накъде“ са не само пътешественици, но и фотографи, археолози, историци, биолози, природозащитници, алпинисти, учени или просто хора, които имат история за разказване и маршрути за споделяне. Защото светът е голям и какво по-нормално от това да се опиташ да обхванеш многообразието му – и от истории, и от гласове.
Екип: Оля Стоянова и Диляна Трачева

До 30 декември 2018 г. водещ на предаването беше Петра Талева.

Публикации

Акция „Зима“ и пътната безопасност

Все по-бързи коли, все по-напрегнато и стресиращо всекидневие: това е част от обичайния ритъм на съвременния човек. Никой не се учудва, по-скоро всеки се старае да се включи в общата картина да не изостава от другите: в ученето, в работата, в личния живот,..

публикувано на 16.11.18 в 16:55
Даниела Стоева

Кюстендил – поглед към туризма отвътре и отвън

Как хората от Кюстендил виждат възможностите на града и региона  за целогодишен туризъм „отвътре“, като постоянни обитатели?  И как оценяват тези дадености специалистите от туристическия отрасъл с професионален поглед „отвън“? За подобно „сверяване на..

публикувано на 15.11.18 в 11:25
Остров св. Анастасия

На остров Света Анастасия

До остров Света Анастасия туристите обикновено отиват през лятото, при много слънчево време. Как живее островът през есента? Как изглежда при бури? А как звучи? Да, островът наистина звучи и тътне. Знае го управителят Павлин Димитров. Той познава в различни..

публикувано на 13.11.18 в 15:01
Крепостта Хисарлъка

Есенни маршрути в Кюстендил

Искате да се порадвате на очарователната есен в по-топъл район на страната? Тогава тръгнете към Кюстендил. Ива Брусарска, главен експерт в отдел „Туризъм“ в общината е готова да разказва дълго и с любов за града и неговите забележителности. За..

публикувано на 13.11.18 в 12:45
Фонтанът пред художествената галерия

Културни маршрути с палитрата на Майстора и плодородието на Кюстендил

Художествената галерия в Кюстендил е създадена през 1959 г. От 1972 г. тя обитава специално построената за целта модерна сграда. Галерията носи името на именития творец Владимир Димитров–Майстора . Галерията е включена сред Стоте национални туристически..

публикувано на 12.11.18 в 14:05
Експонат от изложбата „Спасени съкровища на България“

Впечатляващи съкровища на България, спасени от нелегален трафик

„Спасени съкровища на България“ се нарича изложбата в Националния археологически институт с музей при БАН. Тя се организира съвместно с Министерство на вътрешните работи на Република България, с подкрепата Министерство на културата на Република България..

публикувано на 09.11.18 в 17:40
Проф. Димитър Синьовски

Геопарковете, модерното общество и шансът България да има геопарк в Списъка на ЮНЕСКО

В средата на октомври в гр. Белоградчик се провежда Международна научна конференция на тема „Геопарковете и модерното общество” . Тя е посветена на инициативата UNESCO GEOPARK , обявена на срещата на Европейската асоциация за опазване на геоложкото..

публикувано на 29.10.18 в 10:50
Пауталийските терми в Кюстендил са един от най-забележителните паметници от римската епоха в българските земи.

Кюстендил и споделената отговорност в туризма

Знаете ли защо наричат този благодатен район „земя на дентелетите“? – Древното тракийско племе дентелети е населявало земите по средното течение на река Струма, т.е. днешното Кюстендилско и Дупнишко поле и планините, западно от тях. В средата на IV век пр...

публикувано на 26.10.18 в 18:05
Алекси Кесяков в студиото на програма „Христо Ботев“

Инж. Алекси Кесяков за Визия Нула, любовта към пътя и към хората

Добри водачи ли сме на пътя – в автомобила, на мотора, с велосипеда? Имаме ли достатъчно бързи рефлекси, ако нещо, не дай Боже, непредвидено се случи? И какви са реакциите на останалите водачи? А на пешеходците? Разсеяни, забързани, препускаме в делници и..

публикувано на 26.10.18 в 17:30
Елисавета Шапкарева и Мария Бранкова

Библиотеката на София - в книги, приключения и празници за своята 90-годишнина

Много преди 24 октомври, когато Столична библиотека официално навършва 90 години, започна осъществяването на празничната програма: с много идеи, четения, изложби и други присъщи за подобна културна институция прояви. В „А сега накъде?“ по време на нашето..

публикувано на 22.10.18 в 12:36