Актрисата Мариана Крумова в сцена от представлението „Бяло върху бяло“, P.S. в галерия „Етюд“

Спектаклите на Международния фестивал „Етюди и приятели“ 2017

И тази година Международният фестивал „Етюди и приятели“ представя артисти, хореографи и танцьори от различни държави чрез съвременните форми на сценичните изкуства от различни жанрове. Второто издание на фестивала се откри с новата фотографска изложба,..

публикувано на 23.06.17 в 08:30

Да се обърнем към поезията

Фестивалът София: Поетики постави фокуса за два дни върху поезията. Имаше гости от различни страни, а трима от тях дойдоха от Испания. Това са поетите Хавиер Босалонго и Паула Босалонго, които са баща и дъщеря, както и роденият в Лима, но от години живеещ..

публикувано на 22.06.17 в 15:10

Наградите на седмото събитие Слънцестоене

За седми път наградите „Памет“ и „Биньо Иванов“, както и годишните награди на Академия Liber бяха раздадени на специална церемония. Събитието събра много млади автори, както и утвърдени поети. Вечерта беше представена и антологията за съвременна..

публикувано на 22.06.17 в 14:55

Спектакъл за Анна Ахматова в програмата на фестивала „Етюди и приятели“

Театралният спектакъл „Високо там горе“ е създаден по текстове на Анна Ахматова по повод 50-ата годишнина от смъртта на голямата руска поетеса. Идеята за представлението е на режисьора Крум Янков и на актрисата Кателина Кънчева, която ще видим на сцената..

публикувано на 21.06.17 в 15:59

Георги Арнаудов: Музиката трябва да започне да вълнува отново

Композиторът Георги Арнаудов гостува в „Артефир“ часове преди концерта му тази вечер от 19.00 часа в Първо студио на Българското национално радио. Центърът на вечерта ще е представянето на новия албум на маестрото, издаден от БНР по повод 60-годишния..

публикувано на 21.06.17 в 15:30
Ерсин и Таш пред сградата на БНР

Последни новини около JEREMY?

На предстоящия „Радио парк фест“ организиран от БНР последни на сцената на 25 юни ще излязат момчетата от JEREMY?. Това е съвсем очаквано, тъй като след големия си пробив миналото лято като подгряваща група в европейското турне на гигантите от Queen точно..

публикувано на 21.06.17 в 15:22

Лятна академия на изкуствата предстои в Созопол, Бургас и Виена

От 1 юли до 8 август се открива 12-та международна академия на изкуствата в Созопол . Млади таланти ще работят над себе си в няколко майсторски класове. Уъркшопът по творческо писане ще бъде при Вяра Николова - преподавател и председател на фондация..

публикувано на 21.06.17 в 15:15
Катя Кремзер (вляво) и корицата на книгата й „Пясъчна роза” (худ. Райна Дамяни)

Катя Кремзер ни поднася „Пясъчна роза”

Катя Кремзер е родена в София, но живее и работи в Австрия. Кореспондент е на в. „Труд” от Виена. Стиховете ѝ са преведени на македонски, сръбски и турски език (сп. „Берфин бахар“), включени са в двуезични антологии и в онлайн платформи за култура и..

публикувано на 21.06.17 в 14:35

Моника Фишбейн – унгарката от Лондон

Моника Фишбайн (родена през 1977 г. в Будапеща) живее във Великобритания от деветнадесегодишна възраст. Получава образование в Колежа за изкуство и дизайн в Плимът, Централния колеж за изкуство и дизайн „Сейнт Мартин“, Университета на Гринич, като..

публикувано на 21.06.17 в 14:10

Художникът Даниел Динев и неговите паралелности

Втора самостоятелна изложба-живопис подреди Даниел Динев в галерия „ЛИК“. Съновидения, които прерастват в картини, наситени с цвят и послания. Реални обекти в нереално измерение, въздействащи на сетивата и чувствата. И всички те, обединени от заглавието..

публикувано на 21.06.17 в 08:50