Мирела Иванова с премиера на „Седем”

Седем актриси представиха снощи в камерната зала на Народния театър „Иван Вазов” новата поетична книга на Мирела Иванова „Седем”. Ана Пападопулу, Александра Василева, Вяра Табакова, Илияна Коджабашева, Мила Люцканова, Радина Боршош и София Бобчева оставиха..

публикувано на 12.06.18 в 16:05
Актьорите Кирил Кавадарков, Веселин Цанев и Елвира Иванова (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев“.

Двама души на една пейка, един подслушан диалог в кабаре „Фата Моргана“

В поредното издание на кабарето „Фата Моргана“, можете да слушате – как какво? Скечове и вицове, диалози и монолози, но най-вече размисли – за всичко. А по-конкретно? За лабиринта, който е живота ни, особено когато търсим смисъла или справка от гише..

публикувано на 12.06.18 в 15:10

Комедиантът Иван Кирков с един специален „Радиоавтограф“

В рубриката „Радиоавтограф“ ни гостува Иван Кирков – известен комедиант, популярен сред тези, които обичат стендъп комедията. След като завършва УНСС, заминава за Виена, където участва в стендъп комедийни вечери. Завръща се в България и основава първия..

публикувано на 12.06.18 в 13:15
Изглед от Хайфа

Международен фестивал ознаменува дните на българската култура в израелския град Бат Ям

За четвърти път в живота си съм в Израел. Поканена съм да отразя в репортажи Дните на българската култура в град Бат Ям (28-31 май) за програма „Христо Ботев” на БНР. Празниците са под егидата на кмета на Бат Ям г-н Йоси Бахар. Създател на фестивала е..

публикувано на 11.06.18 в 17:36

Какви тенденции очерта Пекинският кинофестивал 2018-а

Сделки на стойност 4.12 милиарда долара от 79 компании бяха сключени на филмовия пазар по време на тазгодишния кинофестивал в Пекин. Това е с 49% повече спрямо миналата година и счупи рекорда на един от най-големите филмови фестивала в Азия. Събитието..

обновено на 11.06.18 в 16:25

Памет за Кира Муратова

Отиде си украинската режисьорка Кира Муратова – „световната легенда на Одеса“. Известната режисьорка се ражда през 1934 г. в малко бесарабско градче, днес в Молдова, баща ѝ е руснак, а майката еврейка. По време на Втората световна война вече живее в СССР...

публикувано на 11.06.18 в 15:55
Автори и актьори в студиото (отляво надясно): Георги Василски, Весел Цанков, Симеон Викторов, Георги Гълов, Васил Сотиров, Тодор Димитров и Любомир Методиев.

Музика и добро настроение в клуба на редакция "Хумор и сатира"

Този път в творческия клуб „Дядовата ръкавичка“ на редакция „Хумор и сатира“ водещ е Димитър Бежански. Нищо не се изплъзва от острия му поглед. Всички жизнени сюжети са обхванати от резкия прицел на авторите И отново – темите са разнообразни, смешни, а..

публикувано на 11.06.18 в 14:30

"Преспанските камбани" за 90-годишнината на театъра в Добрич

Спектакълът „Преспанските камбани“ е най-новото заглавие в репертоара на Драматичния театър „Йордан Йовков“ в Добрич, който тази година чества 90-ата си годишнина. Театърът е наследник на първата театрална полупрофесионална трупа „Студия“, основана от..

публикувано на 11.06.18 в 13:55

Съвременното българско изкуство – в книга

Излезе дългоочакваната книга на Весела Ножарова „Въведение в българското съвременно изкуство 1982-2015”. Тази книга наистина обедини по правило доста разединената артобщност около разбирането, че историята на това изкуство трябва да бъде написана и..

публикувано на 11.06.18 в 09:45
Част от участниците в „Декадата на културата и изкуството 2017“ в град Тръстеник

Декада на изкуствата показва таланта на младите хора в Тръстеник

За седма поредна година град Тръстеник ще е домакин на Декадата на културата и изкуството, посветена на младите хора и техните таланти. Организатори на Декадата са община Долна Митрополия и град Тръстеник. В събитието от 14 до 21 юни ще участват деца и..

публикувано на 09.06.18 в 09:15