Композицията „Забити в морето“

Художникът Павел Койчев и морето

Новото предизвикателство в изкуството на художника Павел Койчев е представянето му на тазгодишното издание на Празниците на изкуствата „Аполония“ . Това са две удивително интересни и мащабни композиции – едната с наименование „Забити в морето“, а другата –..

публикувано на 07.09.17 в 11:27
Кадър от филма „Да живее България” на Адела Пеева

„Да живее България“

„Да живее България” е заглавието на най-новия филм на нашата известна кинодокументалистка Адела Пеева. Както тя споделя, това е филм за национализма и патриотизма и тънката граница между двете. Филмът е работен три години, в които тя проследява своите..

публикувано на 07.09.17 в 10:32

„Мрежа: Изкуство“ представя младите творци на Русе

На 8, 9 и 10 септември дружество „Елиас Канети“ и групата млади творци, обединени под името „Фабрика за един ден“ канят русенци и гостите на града на изложбата „Мрежа: Изкуство“. Това е третото събитие на „Фабрика за един ден“ – млади хора, които искат да..

публикувано на 07.09.17 в 09:45
Георги Струмски

Мемоарна книга на Георги Струмски

Как днес четем миналото през личните спомени, през мемоарната литература? Каква представа си създаваме за духа на отминалото време? Различни по форма – записки, спомени, анкети и интервюта, мемоарните книги ще съставят общата картина на миналото за..

публикувано на 05.09.17 в 17:34

Проф. Любомир Халачев: Да си продуцент може да бъде изкуство

Дългогодишният преподавател в НАТФИЗ, оператор, сценарист, режисьор и автор на много книги професор Любомир Халачев предлага едно истинско пътешествие в света на кинопроизводството в новата си книга „Изкуството да бъдеш продуцент“. Началото винаги е..

публикувано на 05.09.17 в 15:35
Малин Кръстев

Кеван – сблъсъкът на боговете

Според „Книга на пророка Амоса“ звездата на нашия бог се определя от планетата Сатурн, наричана още Кеван и смятана от средновековната астрология за седалище на Дявола. „Кеван“ се нарича и постановката на Малин Кръстев, която беше представена като театър на..

публикувано на 05.09.17 в 14:26

КиноLove на лов за филми на „Аполония“

Срещали сме ви с тях и преди. Не за друго, а просто защото тяхната страст към киното ни зареди. Може би, подобно на нас, и вие вече се стараете да не затваряте очи щом видите екран, разкриващ хиляди къси тайни и мечти. Така действа тяхното лятно кино турне..

публикувано на 05.09.17 в 12:25

„Class“ или уроците, които всеки от нас трябва да научи

Той е най-добрият учител по актьорско майсторство в Ню Йорк. Тя е млада и популярна филмова звезда. Те заедно обаче – колкото различни, толкова и еднакви – са част от един житейски урок. Този за смисъла. Смисълът в живота, в изкуство, в театъра. Именно..

публикувано на 05.09.17 в 11:35
Групата „ANSWER 51“

Изложба „Еротика универсалис“

Пред какво е изправен човекът, който възприема и преживява еротичното? Дали това е понятие, което разумът осмисля, или е усещане, което не може да бъде описано, а само изживяно, изфантазирано, мечтано и непредвидимо? – това четем в каталога за новата..

публикувано на 04.09.17 в 15:43

„Ана от другата страна“ среща класиката с младата публика

„Ана от другата страна“ е най-новият спектакъл в афиша на Драматичния театър в Търговище. Режисьор на спектакъла, а също и автор на текста е Надя Асенова, която изгражда представлението върху три произведения от българската класика – романа „Железният..

публикувано на 04.09.17 в 14:36