Новия тръбен орган в църквата „Пресвето сърце Иисусово“ в гр. Раковски

Новият орган в църквата „Пресвето сърце Иисусово“ в Раковски – сбъдната мечта за вярващи и музиканти

Строителството на нов орган в България е истинско събитие – работещи и използваеми тръбни органи у нас има не повече от 10. Поставянето на такъв в църквата „Пресвето сърце Иисусово“ в квартал „Генерал Николаево“ в гр. Раковски предизвика вълнение както..

публикувано на 06.07.17 в 16:46
Кадър от късометражния филм „356: El Maestro“

Клишетата за ромските махали се създават от хора, непознаващи живота там

Късометражният филм „356: El Maestro“ на Росен Чепилски и Борис Бъндев е селектиран и номиниран във Фестивал на независимото кино в Маями. Номинацията на филма е успех за един проект в пловдивското Столипиново, в който Росен и Борис документират живота в..

публикувано на 06.07.17 в 15:59
Дейв Егърс и Невена Праматарова

Американският писател Дейв Егърс гостува в София

Дейв Егърс ще се срещне с българската публика тази вечер в 18.30 ч. в Софийска градска художествена галерия. Поводът за гостуването на американския писател е излизането на един от последните му романи "Холограма за краля" в България. Това е втората книга..

публикувано на 05.07.17 в 16:26
 Елица Великова в студиото на  „Време и половина“

Арттерапевтката Елица Великова: Нещата в живота се случват несъвършено

Повечето от нещата, които правим, са насочени към крайния резултат, към постижението, към печалбата, а не се подкрепят самото изразяване, индивидуалността, характера. Достатъчно е да се създаде нещо, което да е полезно и да носи печалба. Консуматорството е..

публикувано на 05.07.17 в 15:06

14-ото издание на международния фестивал за късометражно кино In the Palace - зов за любов

Тазгодишното 14-о издание на международния фестивал за късометражно кино In the Palace бе още по-атрактивно и достъпно, защото се проведе в четири етапа – в София, Велико Търново, Варна и Балчик. Мотото на феста бе Sending a message of love! с акцент върху..

публикувано на 05.07.17 в 13:40

Стефан Барбие-Буве за изложбата Palais Potemkine (Палат Потьомкин)

Стефан Барбие-Буве е роден през 1981 г. година в Марсилия. В момента живее и работи между Брюксел и Амстердам. Завършва Ecole Cantonale d’Art de Lausanne в Швейцария. Участва в  множество групови и самостоятелни изложби в Белгия, Франция и Швейцария. Негови..

публикувано на 05.07.17 в 12:35

Демоните на Магелановия облак

3017 година. На Земята плъзва непознат щам, донесен от космическа експедиция в галактиката Голям Магеланов облак. Планетата е заплашена от жестока пандемия. Галактически кораб поема натам, за да открие причините за т. нар. "Магеланов щам" и евентуален..

обновено на 05.07.17 в 10:10
Дворецът в Балчик: вила „Тихото гнездо“

Българин от Канада реставрира питосите на Двореца в Балчик

Архитектурно-парковият комплекс „Двореца” се намира на около 2 км югозападно от центъра на Балчик. Построен е през 1924 година в местността Трите воденици, като резиденция на румънската кралица Мария Единбургска. Вилният ансамбъл е проектиран от..

публикувано на 04.07.17 в 16:05

Литературен наблюдател: Първата книга на Дейвид Линч

Критиците с основание отбелязват, че като кинематографист Дейвид Линч се грижи по-скоро за това как да проникне в съзнанието на своите зрители, отколкото да отправи конкретно послание към тях. С новата си книга „Да уловиш голямата риба” Линч предлага..

публикувано на 04.07.17 в 15:55

СътвоРиМи – 10-ото юбилейно издание

В един от най-дългите и горещи летни дни, ви каним на едно уникално по рода си пътешествие, което ще сътворим заедно. Предлагаме ви да донесете ваша любима снимка или картина (истинска или на флашка), а ние ще я прожектираме на стената и ще създадем..

публикувано на 03.07.17 в 15:55