Елена Щерева и Николай Янков

„Влахос“ и пътят на каракачаните

За каракачаните, за черните бегълци, за тези сурови хора и номади, които не са признавали нито граници, нито господари, говорим с Елена Щерева и Николай Янков и за тяхната книга „Влахос“. Хубава и важна книга, която освен всичко друго, но и отваря голямата..

публикувано на 17.04.19 в 15:12
Мария Мира Христова и Зорница Аспарухова в студиото на

„Игра на тронове“ или Game of Thrones

Осмият и последен сезон на сериала „Игра на тронове“ тръгна по екраните като най-скъпият в историята на поредицата с бюджет от 15 милиона долара на епизод. "Игра на тронове" е и най-награждаваната телевизионна поредица на наградите "Еми" с общо 38 отличия...

публикувано на 17.04.19 в 15:05
Снежина Петрова и деца, участващи в проекта

Актрисата Снежина Петрова за изложбата „Терен Медея“ в СГХГ

Изложбата "Терен Медея" представя етапи от реализацията и надграждането на проект „Медея“ - един от главните акценти в артистичната програма на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“. Проектът на сдружение „Легал арт център“ изследва..

публикувано на 17.04.19 в 13:50
Част от екипа на спектакъла

Транзит до Габровския драматичен театър

Епизод 341 на „Трамвай по желание“ ви предлага едно завладяващо пътешествие около сцената на ДТ“Рачо Стоянов“ в Габрово. Поводът е предстоящата премиера на пиесата „Транзит“ от младата авторка Валерия Минева.  Драмата е отличена и премирана..

публикувано на 17.04.19 в 13:05
Габриел Гарсия Маркес

Габриел Гарсия Маркес – класикът на два века

На 17 април преди пет години ракът отнесе от този свят признатия вече за класик писател Габриел Гарсия Маркес. Той е автор на едни от най-популярните романи на 20 век – „Хроника на една предизвестена смърт“, „Любов по време на холера“ и много други. Само..

публикувано на 17.04.19 в 12:05
Боян Арсов получава наградата „Икар“ 2019 за главна мъжка роля

Боян Арсов – здравото мислене в незрелите години

Талантливият млад актьор Боян Арсов беше специален гост в рубриката „Радиоавтограф” на предаването „Семейно радио”. Боян сподели със слушателите на програма „Христо Ботев” за избора на театралната сцена като житейски път, за ролята на актьорите за..

публикувано на 17.04.19 в 11:30

Electronic Dreams на Мирослава Кацарова с премиери в София и Пловдив

Обичаната джаз певица Мирослава Кацарова ще представи своята седма бутикова концертна програма, наречена Electronic Dreams . Премиерите са в София  на 17 април в Sofia Live Club и в Пловдив на 18 април в Bee Bop Café. По традиция, април е избраният..

публикувано на 17.04.19 в 09:20

"Портрет на приятел" през погледа на Иглика Трифонова

Петата изложба в рамките на проекта на Софийската градска художествена галерия „Другото око“, стартирал за първи път през 2010 година, се нарича „Портрет на приятел“. Основният смисъл на проекта е външни куратори да бъдат поканени във фондовете на..

публикувано на 16.04.19 в 17:05

„И отново живот”- великденска изложба на Мария Колева в Арт къща „Куклите“

Изложба с яйца а ла Фаберже и великденски украси открива на 17 април в Арт къща с музей „Куклите“ художничката Мария Колева. Уникалните й ювелирни творения очакват посетители в дните преди големия и светъл християнски празник Възкресение Христово,..

публикувано на 16.04.19 в 16:25

Пропусната любов и паралелни животи

На 17 април от 18:30 в Културния център на Софийския университет (Театралната зала на Ректората) Евелина Митева ще представи дебютната си книга с проза „Кратки разкази за недружелюбни момичета“. Авторката е преподавател по средновековна философия..

публикувано на 16.04.19 в 15:40