Ловешкият театър посвети спектакъл на първия български космонавт Георги Иванов

Документално-танцовият спектакъл „Един ден, двадесет и три часа и една минута“ е най-новото заглавие в репертоара на Драматичния театър в Ловеч. Представлението е посветено на 40-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов в..

публикувано на 10.04.19 в 13:35
Къщата-музей „Атанас Кръстев“

Начо Културата

В рубриката „Персонажи от пловдивската бохема“ на „Нашият ден“ ви разказваме за художника Атанас Кръстев, когото всички пловдивчани познават като Начо Културата. Именитият пловдивчанин е в основата на създаденото през 1968 г. управление „Старинен..

публикувано на 10.04.19 в 10:35

Италиански режисьор поставя научен интерактивен театрален спектакъл у нас

На 11-ти и 12-ти април ще се разходим в Космоса с научното театрално представление „Дългият път към звездите“. В този нетрадиционен спектакъл науката среща театъра, за да предложи на зрителите нови знания по астрономия и астрофизика и да им даде храна..

публикувано на 10.04.19 в 10:15

Мемоарен роман на Лиз Мъри излезе на български

„Да дочакаш утрото“ на Лиз Мъри е красив и сърдечен мемоар, който ще промени възгледите ви за общността, за пречките в собствения ви живот, а и за американската мечта“- казва за тази книга Робърт Редфорд. Авторката ѝ е родена на 23 септември..

публикувано на 09.04.19 в 16:05
Момчил Цонев

Стародумци – с поклон към родовата памет

Нова инициатива, наречена “Стародумци”, се появи наскоро в социалните мрежи. Тя апелира да потърсим и да споделим на страницата във фейсбук позабравени български думи от различни региони на страната, които помним от детството си. Идеята е на..

публикувано на 09.04.19 в 15:43
Магдалена Гигова и Ива Дойчинова в студиото на „Нашият ден“ – темата за Българския Монмартър внесе бохемско настроение в студиото

Магдалена Гигова за българския Монмартър, Къщата на София и Адриана Будевска

В „Нашият ден“ Магдалена Гигова, която участниците във вечерите в Къщата на София вече наричат „Шехерезада от Лозенец“, разказа любопитни факти от живота и ролите на култовата българска актрисата от 20-те години на ХХ век – Адриана Будевска. Поводът за..

публикувано на 09.04.19 в 14:26

„Премълчаното разказано“ – документален театър за спектакъл за насилието

„Премълчаното разказано - пътуваща сцена” е част от официалната програма на „Пловдив - Европейска столица на културата“ 2019 г. Проектът набра скорост миналата година и продължава да се развива. Той изследва домашното насилие, опосредствано през различни..

публикувано на 09.04.19 в 10:39

За социалния цирк, но сериозно

На четвърти април Гео Калев и Галина Риом-Ройбек представиха проекта си „Социален цирк за Надежда“ с който Фондация "Мини Арт" цели да подобри самочувствието на деца в неравностойно положение, контактите между различните социални групи в града и не..

публикувано на 08.04.19 в 16:26
Александър Райчев и Йоана Буковска-Давидова в студиото на „Нашият ден“

Животът е чудо

Навръх рождения си ден - 8 април 2019 г., актрисата с пронизващи сини очи - Йоана Буковска-Давидова, бе специален гост в рубриката „Главен герой“ на сутрешния блок „Нашият ден“ по програма "Христо Ботев" на БНР. Преди да замине за Пловдив с мъжа си, където..

публикувано на 08.04.19 в 14:55

„В угасващия пламък има живот“

Жанета Фийлд е българка, която живее в Англия – музикант, художник   със силно чувство за дълг пред обществото. Тя се заема с тежката задача да връща към живота наркозависими. Сега излиза и книгата й „В угасващия пламък има живот“, в която тя обръща..

публикувано на 08.04.19 в 14:30