И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева


Публикации
Петър Бойчев, Димитър Бежански и Любомир Методиев в студиото на

Кой обича повече мътната вода – рибарите или политиците?

Поредна среща на любителите на лова, риболова и природата. Гост в студиото – Петър Бойчев, дългогодишен журналист, работил в почти всички столични ежедневници и дългогодишен риболовец-въдичар. Има ли прилика между журналистиката и риболова, кой лови повече..

публикувано на 22.06.18 в 15:45

Да подгоним дивото

За мнозина е безсмислено занятие да бъдат броени дивите зайци и другите животни в ловните полета. Таксациите обаче дават важни сведения за състоянието на природата и на дивеча, който живее в нея. Казано по научному – за биоразнообразието и неговото значение..

публикувано на 15.06.18 в 16:40

За да има риба и догодина

Падна забраната за риболов във водоемите с надморска височина под 500 метра, но още на следващия ден започна друга кампания с поглед към бъдещето – сдружения, предприятия и обикновени ентусиасти започнаха зарибяване на реки и язовири. За тази благородна..

публикувано на 08.06.18 в 16:45
Проф. Христо Пимпирев

За природата – с любов

Ние често казваме, че това е вашият един час за лов, риболов и природа, но нерядко природата само я споменаваме. Ето защо този петък ще поговорим повече за нея. За много и все важни неща очите ни ще отвори професор Христо Пимпирев – геолог, директор на..

публикувано на 01.06.18 в 17:20

За да ни има и нас

Темата за природата е необятна като самата природа, ето защо ще я продължим в още не едно предаване. Този път – с журналиста Иван Васев, който има пресни наблюдения за състоянието на горите, за коритата на реките на България и за всевъзможните поразии,..

публикувано на 25.05.18 в 16:40

Гледаме напред

Сезонът само на пръв поглед е мъртъв – ловът и риболовът са под възбрана, но обучението на младите бъдещи ловци е в разгара си. Тъкмо за обучението им и за връзката му с най-важното по време на лов – за безопасността – поговорихме тази седмица с хора,..

публикувано на 18.05.18 в 16:45
Проф. Иван Маразов

И ловът у нас не е от вчера

Ние обичаме да се фукаме със славната си история, но често се учудваме, когато чуем нещо за нея – дотолкова зле я познаваме. Така че едва ли ще ни бъде излишно да получим още малко знание за предците си. Какво и как се ловували древните траки – за това ни..

публикувано на 11.05.18 в 16:40

Зоопарк в ефира

През пролетта мечките може и да стават от сън, но хората, които се грижат за животните – не. Те просто не са заспивали. Особено, когато са приели отговорността и да се трудят за екологичното възпитание и мислене на децата. Затова през тази седмица ни..

публикувано на 04.05.18 в 16:40

Време за празнуване

Дойде пролетта и настана по-приятно време за празнуване. А тази година е историческа за ловците и риболовците в България – техният съюз става на 120 години. За инициативите, които се подготвят в близките месеци, за празниците, които ни очакват по този повод..

публикувано на 27.04.18 в 16:35
Димитър Бежански, Любомир Методиев и Петър Андасаров (от ляво на дясно) в студиото на програма „Христо Ботев“

Кълве ли риба на рима?

В студиото на „И рибар съм, и ловец съм” са гостували мнозина творци – писатели, артисти, режисьори, певци... Всички те са ни уверявали, че ловът и риболовът им помагат в пряката им работа. Общуването с природата освежава сетивата, успокоява, насочва..

публикувано на 20.04.18 в 16:35