И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева


Публикации

Да подгоним дивото

За мнозина е безсмислено занятие да бъдат броени дивите зайци и другите животни в ловните полета. Таксациите обаче дават важни сведения за състоянието на природата и на дивеча, който живее в нея. Казано по научному – за биоразнообразието и неговото значение..

публикувано на 21.09.18 в 16:35

Младите природозащитници – на старт!

Любовта към природата може и трябва да се възпитава в човека от най-ранна възраст. Точно на това възпитание е посветено поредното издание на предаването „И рибар съм, и ловец съм“. За работата с бъдещите природозащитници разказват учителките Василка..

публикувано на 14.09.18 в 16:35
Петър Бойчев, Димитър Бежански и Любомир Методиев в студиото на

Кой обича повече мътната вода – рибарите или политиците?

Поредна среща на любителите на лова, риболова и природата. Гост в студиото – Петър Бойчев, дългогодишен журналист, работил в почти всички столични ежедневници и дългогодишен риболовец-въдичар. Има ли прилика между журналистиката и риболова, кой лови повече..

публикувано на 07.09.18 в 16:30
Анри Кулев

За морето и изкуството

Често сме гледали морето и сме си мислили, че е като нарисувано. Нерядко сме гледали рисунки и сме се опитвали да се потопим в тях. Но да правят и двете неща умеят малко хора. Дали това е специален талант или може да бъде научено ще се опитаме да разберем в..

публикувано на 31.08.18 в 16:35

Какво показва следпразничният лов

Откриването на всеки нов ловен сезон е празник, но за истинските резултати можем да съдим малко по-късно – има ли достатъчно дивеч, какви са причините, какво трябва да се прави занапред. Ето от тези неща ще си поговорим през тази седмица с опитни ловци от..

публикувано на 24.08.18 в 16:40

Едно е да го мислиш, друго е да го направиш, но и да го разкажеш...

Ловът е най-разнообразен, различни могат да бъдат и трофеите от него. Кои от тях най-много радват човека, за това ще разпитваме тази седмица професор Любомир Халачев – човек на киното, писател, сладкодумен ловец и тазгодишен победител в конкурса за..

публикувано на 17.08.18 в 16:50

Видите ли пиле – наслука!

С това пожелание ще се обърнем към нашите приятели-ловци ден преди откриването на птичия лов. Но тъй като този ден е чакан толкова време, ще се постараем и да не си разваляме настроението. Повече за радостта от спорта и по-малко за проблемите ще си..

публикувано на 10.08.18 в 16:40

Готови ли сме?

Лятната почивка в лова е на привършване – след седмица се открива птичият лов и ще се види кой какво умее и кой какво е научил. За мнозина това ще бъде първият им лов, затова и темата ни за разговор в студиото ще бъде сходна. За обучението на младите..

публикувано на 03.08.18 в 16:35

Заразата е на прага ни. Какво да правим?

За опасността от африканска чума по свинете специалисти са предупреждавали в нашето студио преди две години, но нямаше кой да ги чуе. Сега, когато заразата вече е на северната ни граница, уж отговорните фактори се разтичаха, заизмисляха мерки,..

публикувано на 27.07.18 в 16:40

Проверка на мерника преди сезона

Лятото е време преди всичко за подготовка за новия ловен сезон, който скоро ще започне. В събота на стрелбището край Плевен ще бъде проведено голямо състезание по ловна стрелба между майсторите на пушката от този край, а ние ще поговорим за него и за..

публикувано на 20.07.18 в 16:35