И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева


Публикации

Пътешествие в непознатото

Светът под водата не само е по-голям от този над земята. Той крие и не по-малко красота, и не по-малко живот, и не по-малко възможности за приключения. Не са мнозина обаче хората, които познават добре този свят и умеят хубаво да разказват за него, затова..

публикувано на 23.03.18 в 16:35

Да подгоним дивото

За мнозина е безсмислено занятие да бъдат броени дивите зайци и другите животни в ловните полета. Таксациите обаче дават важни сведения за състоянието на природата и на дивеча, който живее в нея. Казано по научному – за биоразнообразието и неговото значение..

публикувано на 16.03.18 в 16:45

Лошотията почивен ден няма

Така обичаше да повтаря един наш познат, а за неговата мъдрост се сетихме, защото отново шум се вдигна за бракониерски набези и протести срещу тяхната наглост и безнаказаност. Така темата сама дойде при нас и решихме да й посветим още едно предаване...

публикувано на 09.03.18 в 16:45
Джеки Стоев в студиото на

Приключения с усмивка

Човек може да преживее приключение навсякъде – и в автобуса, и в германски университет, и на кораб в Куба. Не всеки обаче може да разкаже за приключението си така, че слушателите му да се почувстват сякаш се е случило и с тях. Умее го вашият гост през тази..

публикувано на 02.03.18 в 16:35

Ловът и изкуството като братя

И друг път сме казвали, че да се ловува може да е спорт, но да се разказва за лова е изкуство. Разбира се, и друг път са ни възразявали, затова тази седмица ще потърсим още няколко довода в своя полза. Ще го направим с помощта на професор Валери Стефанов –..

публикувано на 23.02.18 в 16:40
Професор Любомир Халачев

Наслука и още много неща

Ние неведнъж сме цитирали наши приятели, които са ни казвали, че ловът не е наслука, но и наука, и спорт, и изкуство. Не че се съмняваме в тези определения, но тази седмица ще потърсим още едно потвърждение за тях с помощта на един човек, който разбира от..

публикувано на 16.02.18 в 16:50
Софийският зоопарк

Зоопарк в ефира

Зиме мечките може и да спят, но хората, които се грижат за животните – не. Особено, когато са приели отговорността и да се трудят за екологичното възпитание и мислене на децата. Затова през тази седмица ще ни гостуват директорът на Софийския зоопарк..

публикувано на 09.02.18 в 16:50

Това наистина ви засяга

Мнозина имат склонността да забравят, затова се налага често да им бъдат повтаряни азбучни истини – например тази, че без горите може да изчезнат и хората. Така че не само за информация, а и за напомняне ще използваме срещата с инженер Григор Гогов,..

публикувано на 02.02.18 в 16:45
Йото Пацов, Димитър Бежански и Любомир Методиев

За природата и другите неща над нас

Другите хора гледат на ловците и малко като на особняци – като на люде, пристрастени към нещо опасно, дори в известен смисъл жестоко. Тези хора изглежда не познават и не разбират стремежа на ловеца да бъде колко може повече част от природата. Затова преди..

публикувано на 26.01.18 в 16:50

Преброяване на трофеите

Миналата седмица приключи времето, официално наречено сезон за лов на едър дивеч. Иначе казано – свърши свинският лов и пред майсторите на чифтето остават само грижата за дивеча и надеждите за следващите излети есенес. Разбира се, тъкмо сега е..

публикувано на 19.01.18 в 16:50