И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева, Валери Леков


Публикации

Намерена птица отстреляна от бракониери

Рецептата на успеха

Злобата почивен ден няма – така ни казваше наш мъдър познат. Не мирясват и онези, които всеки ден вредят и на природата, и на животните, и на истинските, почтените ловци. Затова почивен ден няма и борбата с бракониерите, в която ние участваме с каквото..

публикувано на 15.02.19 в 16:29

Хубава си, моя горо...

Тя че е хубава – спор няма, но напоследък май по-често ни иде да запеем „Заплакала е гората”. Дали българската гора скоро ще бъде спомен, в който децата няма да вярват; дали е има надежда да бъде спряна престъпната сеч; може ли да залесим повече гора,..

публикувано на 08.02.19 в 16:40

За хищниците – без симпатии

Хищниците са постоянна тема за разговор в тези наши срещи и това не е случайно. Вредите, които причиняват на стопанствата из страната, са значителни и постоянни, затова и грабителите са обект на лов целогодишно. През зимата обаче те по-трудно си намират..

публикувано на 01.02.19 в 16:45

За час – отново на училище

Какво знаят съвременните деца за природата, как е най-добре да бъдат обучавани, какво трябва им покажем ние, възрастните – за такива важни неща ще говорим през тази седмица. За да стигнем до правилните изводи, ще ни помогнат две учителки, служителка в..

публикувано на 25.01.19 в 16:40

Преброяване на трофеите

Приключи времето, официално наречено сезон за лов на едър дивеч. Иначе казано – свърши свинският лов и пред майсторите на чифтето остават само грижата за дивеча и надеждите за следващите излети есенес. Разбира се, тъкмо сега е моментът и да си налеем по..

публикувано на 18.01.19 в 16:40

Хищникът почивен ден няма

След като за кой ли път ни изненада през януари, зимата остави на ловците и единствена постижима цел – хищниците. По това време те огладняват повече и стават по-непредпазливи, така че майсторите с точен мерник имат повече шансове да повалят някой от..

публикувано на 11.01.19 в 16:40

Юбилеят отмина, работата продължава

Националната ловна организация навърши 120 години, празненствата отшумяха, а след тях останаха прекрасни спомени и работата в делника. Какво всъщност е извършено през измилата година и какво предстои през новата – за тези неща ще разпитваме в това..

публикувано на 04.01.19 в 16:40
Димитър Бежански, Любомир Методиев и Иван Васев (отляво надясно) в студиото на „И рибар съм, и ловец съм“

Иван Васев с интересни рецепти за дивеч

Има такава книга с рецепти  – „Ламя с пъдпъдъци“, и вие ще можете да чуете гласа и съветите на нейния автор. Иван Васев е журналист, писател и не на последно място кулинар. А като кулинар е преди всичко патриот и знае да готви толкова български гозби и..

публикувано на 28.12.18 в 16:40

В края на Старата – с поглед и към Новата

Отново е време за равносметки и за надежди. Докъде я докарахме и накъде занапред – на такива предпразнични теми ще разговаряме тази седмица с наши приятели-ловци от различни краища на страната. Ще се опитаме да обиколим цяла България, да научим за..

публикувано на 21.12.18 в 16:40
Любомир Бъчваров в студиото на програма

Спорт и изкуство в един разказ

Много е изговорено, че ловът е спорт, а разказите за него са изкуство. Само че изкуството в ръцете на аматьори е самодейност, а ние държим нашите слушатели да се наслаждават на истински ценности. Затова тази седмица на сцената на студиото ни ще застане един..

публикувано на 14.12.18 в 16:40