И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева, Валери Леков


Публикации

Заразата е тук. Какво да правим? (видео)

За опасността от африканска чума по свинете специалисти са предупреждавали в нашето студио неведнъж още преди няколко години, но нямаше кой да ги чуе. Сега, когато заразата вече плъзна из цяла Северна България и прехвърли Балкана, уж отговорните фактори..

публикувано на 19.07.19 в 16:40

Кълве ли риба на рима?

В студиото на „И рибар съм, и ловец съм” са гостували мнозина творци – писатели, артисти, режисьори, певци... Всички те са ни уверявали, че ловът и риболовът им помагат в пряката им работа. Общуването с природата освежава сетивата, успокоява, насочва..

публикувано на 12.07.19 в 16:30

Истината, само истината…

Рибарите често ги вземат на подбив – лъжели като политици, измисляли си риби като слонове, не знаели как да приготвят улова за трапезата. За да опровергаем тези клевети, ние отидохме за видим с очите си едно събитие – състезанието по риболов във водите на..

публикувано на 05.07.19 в 16:40
Изглед от Гоце Делчев

Ние отиваме в Гоце Делчев, Гоце Делчев идва у вас

С извинение към нашите най-верни приятели-слушатели този път ще се лишим от една придобивка на цивилизацията. Техниката не позволява да ни попитат по телефона нещо в ефир, но те могат да чуят всичко, за което си говорим с нашите домакини, ловците и..

публикувано на 28.06.19 в 16:32

И замирисва на море...

За мнозина рибарлъкът е част от менюто по време на почивката им край морето. Те са заблудени хора – той е занаят за цял живот, затова ние още веднъж ще поговорим за трудния хляб на рибарите. Всъщност ще говорят те, а ние се надяваме от техните разкази..

публикувано на 21.06.19 в 16:35
200-килограмова моруна, заловена от бракониери в района на Силистра

Срещу двукраките хищници

Злобата почивен ден няма – така ни повтаряше един наш мъдър познат. Нямат почивен ден и онези, които денонощно вредят на дивеча, на природата и на истинските, почтените ловци. Ето заради това няма почивен ден и борбата с бракониерите, за която ще си..

публикувано на 14.06.19 в 16:31

И старило, и патило – в по-малко от час

Може да сме старомодни, но ние предпочитаме да трупаме опит не от чичко Гугъл, а като си говорим с хората.  Та по този изпитан метод днес ще ви предадем част от знанията, които са натрупали хора от Родопите. През тази седмица ще гостуваме на ловците..

публикувано на 07.06.19 в 16:45

Между вчера и днес

По-слабо запознатите смятат пролетта и лятото за мъртъв сезон в лова и риболова. В действителност по това време се вършат много неща, за да имат смисъл излетите по-нататък. За тази работа, за подготовката на „новобранците” и за надеждите за есента и..

публикувано на 31.05.19 в 16:40
Проф. Боян Биолчев

Професор и в лова

И това ще чуете да казват за него. Ако много ви е нужен повод за тази среща – наскоро излезе най-новата му книга. Той е писател, преподавател, професор, в миналото декан на филологическия факултет и два мандата ректор на Софийския университет „Свети Климент..

публикувано на 24.05.19 в 16:35

Такъм, чалъм и... доста работа

Обикновено се казва, че риба се лови с такъм и с чалъм. Трябва обаче и още нещо. Нормалният земеделец знае, че за да има какво да жъне, трябва преди това нещо да е засял. Нормалният риболовец пък знае, че за да може да се похвали с добър улов, трябва да..

публикувано на 17.05.19 в 16:45