И рибар съм, и ловец съм

Снимкапетък, от 15.30 до 16.30 часа

„Ни рибар съм, ни ловец съм” - така казват за себе си водещите Димитър Бежански и Любомир Методиев. Но с едно уточнение: те може да не са хванали повече риба и да не са отстреляли повече дивеч от истинските майстори, но на малцина ще отстъпят в лъжите след това.
Забележете – след това. След предаването, в което канят интересни събеседници, разпитват за проблемите на деня, очакват телефонно обаждане от всеки любител на лова, риболова и доброто радио.
А след това, както си му е ред: „Наздраве на всички”.

Екип на предаването: Димитър Бежански, Любомир Методиев, Зорка Мирчева, Валери Леков


Публикации

Предпразнично и полезно

Седмица преди Великден и края на постите започваме да се замисляме за храната и на тялото си. Как да преминем плавно от единия режим към другия, какво да слагаме на масата си, та да не се чувстваме нито гладни, нито болни – за тези неща ни посъветва гостът..

публикувано на 19.04.19 в 16:40

Повече риба? Може да има, може да няма...

Както всяка пролет, и сега наближава времето за частичната забрана за риболов, за да могат рибите на спокойствие да си хвърлят хайвера. Това обаче е само част от грижите на хората за все още живата природа, ето защо ще използваме повода да поговорим..

публикувано на 12.04.19 в 16:40

Нещо ново под слънцето

Който могъл – видял, който не могъл – ще слуша нас, ако иска да научи, какво е било показано и какво се е случило на поредното изложение „Лов, риболов, природа”, което се проведе в Пловдив през изминалата седмица. Най-интересните новини ще ви разкаже Росен..

публикувано на 05.04.19 в 16:40

Усмивки от старите излети

Никак не е случайно, че ловните излети приключват с разбор на маса и с много разкази за интересни истории. А заедно с тях – и с много смях, защото на лов се случва какво ли не! Всички не можем да ви предадем за един час, но ви гарантираме, че в навечерието..

публикувано на 29.03.19 в 16:50

Питай старилото, но и патилото!

Истинският ловен сезон започна и набира скорост, а стотици млади ловци вече набират опит с пушка в ръка. Тъкмо за тях са безценни съветите на старите майстори, които са видели какво ли не. На тях ще се опитаме да бъдем полезни и ние, като им предадем..

публикувано на 22.03.19 в 16:35
Тракийско съкровище от град Летница, фрагмент

И ловът у нас не е от вчера

Ние обичаме да се фукаме със славната си история, но често се учудваме, когато чуем нещо за нея – дотолкова зле я познаваме. Така че едва ли ще ни бъде излишно да получим още малко знание за предците си. Какво и как се ловували древните траки – за това ни..

публикувано на 15.03.19 в 16:58
Национален дамски ловен клуб „Аврора“

Дамско лоби в мъжко хоби

От най-древни времена ловът не е само мъжко занятие. За това говорят легендите за Артемида, Дияна, Бендида, за племето на амазонките. В срещата ни на 8 март ще дадем думата с две жени от дамския ловен клуб „Аврора“ – Зорница Николова и Юлиана Попова,..

публикувано на 08.03.19 в 16:45
Боян Биолчев

Професор и в лова

И това ще чуете да казват за него. Ако много ви е нужен повод за тази среща – наскоро излезе най-новата му книга. Той е писател, преподавател, професор, в миналото декан на филологическия факултет и два мандата ректор на Софийския университет „Свети..

публикувано на 01.03.19 в 16:45
Зоологическата градина в София

Зоопаркът не спи зимен сън

Тези месеци там са време за подготовка преди по-активния сезон – правят се ремонти, реорганизации, доуточняват се проекти за работата с децата. Освен това се решават и проблеми, които възникват изненадващо. Затова през тази седмица ни гостуват Ирина..

публикувано на 22.02.19 в 16:45
Намерена птица отстреляна от бракониери

Рецептата на успеха

Злобата почивен ден няма – така ни казваше наш мъдър познат. Не мирясват и онези, които всеки ден вредят и на природата, и на животните, и на истинските, почтените ловци. Затова почивен ден няма и борбата с бракониерите, в която ние участваме с каквото..

публикувано на 15.02.19 в 16:29