Изпята поезия

неделя
от 17.00 до 18.00 часа

Тематично оформен концерт за поезията и музиката.
Екип: Димитрина Кюркчиева и Кристиян Бояджиев
Публикации
Йордан Ганчев-вдясно, Кристиян Бояджиев-вляво

Дни от седмицата - трета част

Една неделя в края на април   Със любовта си сякаш вчера се разминах,   навярно нещо бях сгрешил Това се случи, помня, преди три години, една неделя, в края на април Студена, тиха зима сякаш ме прегърна и аз промяната едва..

публикувано на 17.06.18 в 09:25

Дни от седмицата - втора част

Събота вечер  Софийски кестени, о вие  шумите с обещаващ зов  и ваш`та млада сянка крие    съня на моята любов.  Но идва съботната вечер  и вий разтваряте листа  и гръмва, гръмва надалече по улиците радостта.  Събота,..

публикувано на 10.06.18 в 09:15
Кристиян Бояджиев, Георги Денков и Асен Драгнев (отляво надясно), 1987 г.

Дни от седмицата

Неделя Отворете къщите, железните, крепостите каменни, с оградите. Отворете си сърцата, честните, че заключени угасват песните. Отворете чувства непогубени, че да бъдете отново влюбени. И ми дайте ключовете купени – до един от мен ще бъдат счупени!..

публикувано на 03.06.18 в 08:50
Петър Ступел (вляво) и Атанас Бояджиев

Приятели – трета част

Приятели Казвам аз „приятел пръв“, казваш ти „приятел пръв“, казваме „приятел пръв“, но защо е той такъв? Затова, че пръв полита в огъня да те спаси, пръв и без да се запита прав ли си, или не си. Пръв за теб леда пролазва; пръв за теб пролива кръв –..

публикувано на 26.05.18 в 14:25
Вокална група „Домино“

Приятели – втора част

Един прозорец още свети Тръгни през времето назад, без никого да питаш. Ще вият стари ветрове и мрак ще те оплита. Върви, приятелю, върви – една жена те чака. Сред многото вини.., докрай тя своята изплака. Един прозорец още свети с тревожна светлина...

публикувано на 19.05.18 в 15:10

Приятели

„За Париж не се говори, за Париж се пее!  Имам един приятел, който това умее.    Той не е бил в Париж, но го сънува често, Монмартър е махала, в която е живял вечно. Влиза си в Нотр д’ам, като че влиза в Невски, Есмералда му е сестра, Квазимодо е..

публикувано на 13.05.18 в 08:30
Милена Славова и Кристиян Бояджиев, 1987 г.

Гергьовден

Не си ми длъжен    Не си ми длъжен абсолютно с нищо и аз, за щастие, не съм ти длъжна. Посоката превърнахме в окръжност, дома си – в клада, вместо във огнище. Прахът от делниците ни затрупва, от него всеки празник изсивява, зърното..

публикувано на 06.05.18 в 08:30
Лина Шишкова, Михаил Шишков и Кирил Калев (отляво надясно)

Изкуството на песента

В „Изпята поезия” ви представяме новия авторски музикално-поетичен спектакъл на Кирил Калев: „Изкуството на песента – акустично”, който съчетава авторската музика и вокални изпълнения на Кирил Калев с песенното и поетично творчество на български и световни..

публикувано на 29.04.18 в 08:30
Васил Найденов, Волен Николаев, Кристиян Бояджиев и Марина Димитрова, 1982 г. (отляво надясно)

Среща с деня

„Ето, свършва този ден. И пианото притихва там, някъде над мен. Лека нощ, лека нощ, лека нощ.     И потъва тихо в сън моят град, склонил сега глава, и нашепва вятър вън: лека нощ, лека нощ, лека нощ,     Някъде там далеч просветва сякаш пак, като светлинка..

публикувано на 15.04.18 в 08:30

Молитва

Молитва Не искам да премествам планини, но Господи, за вяра ти се моля, която тихо в мене да ръми, да напоява ум, сърце и воля. Че слаба е ръката ми, която пред образа Ти вечер ме прекръства. На малки хора като мен им стига пред огледалото спокойно..

публикувано на 07.04.18 в 09:10