Изпята поезия

неделя
от 17.00 до 18.00 часа

Тематично оформен концерт за поезията и музиката.
Екип: Димитрина Кюркчиева и Кристиян Бояджиев
Публикации
Певицата-пианистка Тори Еймъс

Светлина пред Рождество

В „Изпята поезия“ с Димитрина Кюркчиева Ви предлагаме българска песенна лирика и дошли от близки и далечни страни красиви песни, посветени на зимата, снега и Рождество. От стотиците известни зимни коледно-новогодишни продукции, почти цял век издавани на..

публикувано на 16.12.17 в 09:05
Лили Иванова, Кристиян Бояджиев (вляво), Красимир Желязков (вдясно) и Борис Чакъров, 1991

Щастие

Време е вече дъх да си взема и да отворя прозорец. Стигат ми всички човешки драми, моята днес ще говори. Никой дори не се запита имам ли време да дишам. Моята обич със шепи раздавам, чуждата мъка събирам. Гоня до лудост всякаква болка, викам от гняв и не..

публикувано на 08.12.17 в 17:55
Николай Дойнов, Богдан Томов и Кристиян Бояджиев (отляво надясно), 1985.

Vivat academia, Vivant professores!

Бях добър студент и не виждаха от мене по-надежден. Но през тези дни към учебника дори и не поглеждам. Със небрежен жест подминавам не една теорема. Немислимо днес е да взема своя изпит със шест! Така, внезапно контрол изгубих и през сесия се влюбих. Това..

публикувано на 02.12.17 в 09:05
На снимката (отляво надясно): Кристиян Бояджиев, Богдана Карадочева, Деян Неделчев, Борис Карадимчев (2013 г.)

Тишина 2

Късен гларус над нас прелетя, бързи спомени в мрака препуснаха и подирихме пак любовта в топлината на устните, но намерихме само една – тишина. Беше тихо във наште сърца, беше тихо в очите притворен и стояхме със тъжни лица, и се вслушвахме в спомена, но..

публикувано на 25.11.17 в 09:05
Саймън и Гарфанкъл

Тишина

И тази вечер е като другите, кой може с поглед да те намери, непрестанно си предлагат услугите наперени кавалери. Ще замлъкне на оркестъра измамата от прозорците нощна светлина и ще танцуваме с тебе двамата сред космическа тишина. Хей, запази последния..

публикувано на 18.11.17 в 09:05

Нощ на поезията и музиката в „Перото”

Ще чуете документален запис на втората част от поетичната вечер, състояла се на 2 октомври 2017 година в клуб „Перото”, с който ще ви направим съпричастни към тържеството, посветено на Международния ден на поезията и музиката - 1 октомври. Националната..

обновено на 03.11.17 в 15:23

Есен - 2 част

Eсенна песен Есента, есента, есента ето тя, ето тя, тази мъдра вълшебница пак е подала на всекиго знак: на запелия жерав за път, на реките – на юг да вървят, на дървото узряло – за плод,  на земята – за жар, за живот. Есента, есента, есента ето тя,..

публикувано на 21.10.17 в 09:35
Кин Стоянов, Микаела Стоименова, Кирил Калев и Михаил Шишков (отляво надясно)

„Изпята поезия“ гостува в Радио Пловдив

В петък, 13 октомври програма „Христо Ботев“ гостува в Първо студио на Радио Пловдив с документалния музикално-поетичен спектакъл „Приятно ми е“ посветен на 95-ата годишнина от рождението на Радой Ралин. Като благодари за поканата Кирил Калев, директор на..

публикувано на 16.10.17 в 13:05

Есен – първа част

Отново е есен Някога, някога толкова някога колкото девет лета на някаква уличка с няколко думички спря ме веднъж любовта. Беше наистина толкова истинска колкото може да е слънцето весело, старата есен, старото тъжно небе. Весели есенни кестени..

публикувано на 14.10.17 в 09:50
Петър Ступел, Мими Николова и Веселин Ханчев

Думите - 2 част

                                                                      Замълчи, замълчи                                                               Има думи понявга излищни за нас.                                                               Има думи..

публикувано на 07.10.17 в 09:10