Изпята поезия

неделя
от 17.00 до 18.00 часа

Тематично оформен концерт за поезията и музиката.
Екип: Димитрина Кюркчиева и Кристиян Бояджиев

Публикации

Лейди Гага

Числа 2

Звукозапис на Пол Макартни (Sir James Paul McCartney CH MBE) е увертюра в тази наша среща. Отново се потапяме в необятността на числата, вписани в песенната лирика. Мелодията, която сър Макартни пее, се нарича „Ние тримата“, We Three (My Echo, My Shadow and..

публикувано на 16.06.19 в 08:05
Стийв Лукатър

Числа 1

„Три стъпки в огъня ще ти върнат юлска жар. Три нощи с вятъра ще ти върнат самота. Три сенки в стаята ще ти върнат чужди дни. Три пръста в раната – ето от какво боли. Три стъпки в огъня ще ти върнат юлска жар. Три нощи с вятъра ще ти върнат самота.“..

публикувано на 08.06.19 в 16:05

Мода 3

Модата, облеклото и т.н. аксесоари, които не се считат за облекло: ръкавици, шалове, бижута, очила, обувки, шапки – отново е тема в „Изпята поезия”, предаването за песенна лирика, в което звучи и песента „Модерни времена“. Автор на музиката е Атанас Косев,..

публикувано на 26.05.19 в 08:30
Ленард Коен

Мода 2

Модата, облеклото, модните атрибути и аксесоари: шалове, бижута, шапки, очила, обувки – отново е тема в „Изпята поезия”, предаването за песенна лирика, от което политат различни истории: с ироничен текст на Александър Петров чуваме Цветан „Чочо“ Владовски..

публикувано на 19.05.19 в 08:30

Мода 1

Модата, облеклото и т.н. аксесоари, (които не се считат за облекло: ръкавици, шалове, бижута, очила, обувки, шапки…) е обобщена тема в „Изпята поезия”. Многобройни са песните, в които център на внимание са обувките и шапката, но заедно с това много мелодии..

публикувано на 12.05.19 в 08:30

Кирил Калев и „Изкуството на песента – акустично“ с песните на промяната и поезията на Александър Петров (видео)

Акустичният портрет на Александър Петров ще бъде на вниманието Ви в предаването „Изпята поезия“ на 14 април. Ще чуете негови стихотворения и текстове на песни, превърнали се в хитове за няколко поколения любители на българската поп и рок музика. Те са..

публикувано на 14.04.19 в 08:30

Телефон (bis)

В „Изпята поезия” по програма „Христо Ботев” звучат музикално-поетични неразбираеми за съвременника днес фрази: „забравям телефони“, „в някоя кабина навярно ще осъмна“, „за две стотинки кой ли ще поговори с мене“ – думи, които срещаме в една обичана и..

публикувано на 16.03.19 в 09:10

Телефон

В „Изпята поезия” по програма „Христо Ботев” звучи песента „До телефона“ на група „Спринт“ и автора на музиката Асен Драгнев. Сигурно мнозина се питат кому е посветена тази 30-08-08 песен и кой ли се е обаждал на този номер. Вероятно, авторът на стиховете –..

публикувано на 09.03.19 в 09:05
Саймън и Гарфанкъл и първата страница от музиката на Bridge Over Troubled Water (Мост над развълнувана вода)

Неща от живота - трета част

В пъстротата на музикално-поетичния ни избор, в срещата ни звучат две баладични творби от албума на дуета Саймън и Гарфанкъл Bridge Over Troubled Water (Мост над развълнувана вода). В тази продукция текстовете на повечето песни съдържат скрити послания,..

публикувано на 23.02.19 в 09:10

Неща от живота - 2

„Нейните песни са като разкази или като музикални филми, искаш да попаднеш сред тях… и разбираш, че си на точното място“, казва певицата Тори Еймъс за Керъл Кинг (Carole King). „Животът ми беше гоблен с пищни цветове и кралски оттенък, видение с преливащи..

публикувано на 16.02.19 в 09:10