Между барока и рока

вторник
от 23.00 до 24.00 часа
"БаРок"
Тематични паралели между барок и рок творби, творци и изпълнители. Остроумни предизвикателства, шеговити намигвания през векове, през музикални поколения и поклонници.
Екип: Янина Богданова, Кристиян Бояджиев
Публикации
Света Чечилия от Гуидо Рени

Света Чечилия

В навечерието на 22 ноември отдаваме почит на Св. Чечилия, покровителката на музиката. Според легендата, тази мъченица за вярата (живяла в Рим по времето на император Марк Аврелий), съхранила обета си за чистота и след женитбата с езичника Валериан. Дори..

публикувано на 21.11.17 в 09:05
През 2017 година китаристът Джими Пейдж навърши своята половинвековна сценична дейност.

Виртуози: Ерик Босграаф, Джими Пейдж

В часа преди полунощ ще имаме удоволствието да ви срещнем с двама музиканти – сродни по дух. Дивни виртуози – единият на старинната блок флейта, другият – на китарата, майстори-импровизатори, личности с вдъхновяващ артистизъм. Ще слушате Ерик Босграаф (Erik..

публикувано на 14.11.17 в 10:55
Франсоа Купрен, Чик Кърия  (горе), Чък Бери и Жан-Филип Рамо (долу)

За Нея и Него

Посвещения за „Нея“, от страна на барока и пиеси за „Него“ от времето на рока. Чуйте пиеси, с поклон към Смутната, Любимата, Фаворитката на Франсоа Купрен (Francois Couperin); Принцесата, Натрапчивата, Забулената, Ясновидката – на Жан-Филип Рамо..

публикувано на 06.11.17 в 09:10
Пати Остин и Кристиян Бояджиев

Рок/Барок с полъх от джаз

• Представяме ви певица, на която животът е отредил да има осъществени безчет качествени проекти и участия заедно с виртуозни и изтънчени композитори, инструменталисти, продуценти, да ощастливи стотици свои колеги с музикалното си партньорство в..

публикувано на 16.10.17 в 09:35
Национален балет на Испания

С иберийско вдъхновение

Горещи ритми съпътстват нашето иберийско вдъхновение в срещите ни между барок и рок през август. В пътешествието ни се насочваме към Испания и Португалия, както и към някогашните техни колонии, развили се през вековете като привлекателни със своя бит,..

публикувано на 31.07.17 в 09:25
Алесандро Скарлати

Алесандро Скарлати, Стиви Уондър - част 2

В импровизирания рок-барок цикъл „Родените през май” отново съчетаваме изкуството на Алесандро Скарлати и Стиви Уондър. Алесандро Скарлати е известен най-вече като „законодател” на неаполитанската барокова опера. Всичко, което музиката търси в благородния..

публикувано на 29.05.17 в 12:00

24 май

В навечерието на 24 май - най-милият и свят празник на духа за всички българи отдаваме почит към Светите братя Кирил и Методий, всички български просветители, творците на българската просвета и нашата култура. Защото е добре да осъзнаваме, че и в..

публикувано на 23.05.17 в 12:20
Стиви Уондър

Родени през май - 3 част

В майските ни срещи, в импровизирания рок-барок цикъл „Родените през май” предлагаме на Вашето внимание среща с изкуството на Алесандро Скарлати и Стиви Уондър . Алесандро Скарлати, е известен най-вече като „законодател” на неаполитанската барокова опера...

публикувано на 15.05.17 в 11:00
Роджър Долтри (вляво) и Пийт Тауншънд.

Чудно-хубав месец май - 2 част

В майските ни срещи, в импровизиран рок-барок цикъл Ви представяме изкуството на родени през май музиканти. Отбелязваме 350 години от рождението на големия, значим композитор Клаудио Монтеверди. Един от ярките новатори за своето време прочутият италианец..

публикувано на 08.05.17 в 11:30
Гари Брукър, Ди Ди Бриджуотър, Рик Уейкмън, Роберта, Клаудио Монтеверди и Лаура Паузини.

Чудно хубав месец май – 1 част

Музиканти, родени през месец май е темата, която обединява двата периода: на барока и на рока. Отбелязваме 350 години от рождението на композитора Клаудио Монтеверди. Един от големите новатори за своето време прочутият италианец оказва влияние за развитието..

публикувано на 01.05.17 в 14:25