Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Калоян Вангелов

Двубой: Дигиталната ера срещу министрите на туризма

Ролята на туризма в страните от ЕС е в създаването на работни места и сформирането на поне 10 на сто от БВП. Това стана ясно от дискусиите на последната неформална среща на министрите на туризма в ЕС. Допълнителната свързаност в контекста на туризма на..

публикувано на 15.02.18 в 15:15
Боян Драганов (снимката е от личния архив на писателя) и корицата на книгата му

Журналистът и писателят Боян Драганов: Фалшивите новини не са от вчера

„Ангели и демони” е новата книга с исторически документални разкази на Боян Драганов. Авторът – дългогодишен журналист и писател – има голям интерес към историята на България, който е бил в основата на десетилетните му проучвания на исторически личности и..

публикувано на 15.02.18 в 14:35

Йордан Георгиев за театъра като убежище, за красота и приятелството

Йордан Георгиев е радиожурналист, автор на предаването за театър на програма „Алма Матер”. Роден е през 1980 година в град Варна. Загубва зрението си, когато е едва на 4 години. След като завършва гимназията в училището за деца с нарушено зрение „Д-р..

публикувано на 15.02.18 в 13:11

Адриана Попова за незаменимото хоби да носиш едновременно много дини, за да даряваш любов

Красотата подвежда: Адриана Попова може да бъде фотомодел, но по-скоро се определя като спортна личност. Динамиката е част от нейната същност. Години наред посвещава на професионалния  баскетбол. Прави планове, свързани с любимата игра. Но, животът е пълен..

публикувано на 13.02.18 в 11:05

Анархистът законодател

Литературната теория на Никола Георгиев ви представяме заедно със Сава Славчев, инициатор на издаването на последното издание с негови творби, както и негов отговорен редактор. Ще разберем кои са изреченията, които описват работата на Никола Георгиев,..

публикувано на 13.02.18 в 10:30

За щетите, които нанася словото на омразата

За уместния начин да говорим за „другия” и за онова, което не харесваме, за това кои са ограничените и потисканите от обществената омраза, за солидарността като изход - за всичко това говорим с преподавателя в катедра „История и теория на културата” на..

публикувано на 13.02.18 в 10:05

За застрояването на незастроената България

Обръщаме внимание на народните представители, че земята под стъпките на стълбовете и сградите на станциите е невъзможно да отговаря на характеристиките за горска територия, и че строежът на писти е свързан със значими земно-изкопни работи и трайно..

публикувано на 13.02.18 в 09:35

Тази болница е част от моя дом

Майка съм на 15-годишна дъщеря. Историята ни започна, когато тя беше на 6 годинки и съвсем случайно се откри, че детенцето ми има шум на сърцето. След доста изследвания се потвърди диагнозата. Вроден дефект. Диагноза, при която животът не може да продължи..

публикувано на 12.02.18 в 09:20

България спестява 21 милиона лева годишно от смяната на часовото време

Бюджетът не би могъл да си позволи да се откаже от 21 милиона лева годишно – това заяви д-р Щерьо Ножаров , преподавателят по макроикономика от катедра "Икономикс" на УНСС, като негативна последица от евентуалното премахване на смяната между лятното и..

публикувано на 09.02.18 в 16:21

Актьорът Васил Михайлов отказва да приеме наградата "Икар"

Няма да взема тази награда! Това заяви актьорът Васил Михайлов в ефира на сутрешния блок „Нашият ден” на програма „Христо Ботев” на БНР по повод новината, че той е тазгодишният носител на наградата "Икар". Номинациите за призовете на Съюза на артистите в..

публикувано на 09.02.18 в 13:53