Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Част от корицата на книга „Нов речник на уличния жаргон“.

За уличния език и цветовете му

Странен, цветист, понякога доста груб, а друг път – и направо неразбираем, е новият уличен жаргон. Или поне така звучи, ако разлистим тази книга – „Нов речник на уличния жаргон“. Тя включва повече от 1000 думи, които ще възмутят пуристите до дъното на..

публикувано на 28.07.17 в 13:10

Докато училището е просто сграда с проблеми – децата ще страдат

Добре дошли в Училището по толерантност! Привидно то няма местоположение и сграда, защото изначално е сътворено вътре в ценностната система на човека. Човешката цивилизация често го игнорира в продължения на цели хилядолетия и днес сякаш е на път да повтори..

публикувано на 27.07.17 в 14:42

Плакатите на Стефан Десподов-Деспо оживяват в сърцето на София

Трудно е в днешно време да се харесваш едновременно на зрители, колеги и критици. Последните са почти на изчезване, но първите две категории са достатъчно „заядливи“ в търсене на таланта. Плакатите на Стефан Десподов-Деспо не само изненадват, но и привличат..

публикувано на 27.07.17 в 14:20

Д-р Набил Абумхади – защитникът на стари български сортове ябълки и люти чушки

Българинът е търпелив и толерантен, затова е оцелял като народ повече от 1300 години, казва героят на рубриката „Човекът“ – инж. д-р Набил Абумхади – роден в Палестина, но днес български учен и български зет. Работи в Агробиоинститута към Селскостопанската..

публикувано на 27.07.17 в 11:15
Натанаил Стефанов, член на Съвета на директорите на „София тех парк“, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев и изпълнителният вицепрезидент Георг Розенфелд (отляво надясно).

Представители на най-голямата научна общност в Европа – германският институт „Фраунхофер“ – търсят партньорство у нас

Вече втори ден в страната ни са представители на най-голямата научна общност в Европа – германският институт „Фраунхофер“, водени от изпълнителния вицепрезидент на организацията Георг Розенфелд. Немските учени са в страната ни, за да участват в двудневен..

публикувано на 25.07.17 в 16:15

Медии и общество – диалог или монолог

По какъв начин медиите представят „горещите“ и важните теми, как (де)формират способността на едно общество да осъзнае реалните си проблеми обсъждаме в деня на представянето на обширно изследване на Асоциацията на европейските журналисти - България...

публикувано на 25.07.17 в 09:12

Къде се събира зелен хайвер или за трафика на хора

Миналата седмица правителството прие Национална стратегия за борба с трафика на хора, в която акцент се поставя не само върху закрилата, помощта и подкрепата, но и върху ефективното преследване и наказание на престъпленията. А също и върху засилената..

публикувано на 24.07.17 в 15:32
Владимир Борачев

Лидерство в действие или историята на един сандал

Теориите и анализите на лидерството са десетки и битуват в научните среди от векове. Днешният свят има своето предизвикателство към лидерите, както го е имал и преди хилядолетия. Разказват, че веднъж когато слизал от влака Ганди изпуснал сандала си на..

публикувано на 24.07.17 в 12:48
Пламен Старев в студиото на програма „Христо Ботев“.

Туризмът може да загуби милиони само от критична статия или репортаж

Ролята на професионалната журналистика за развитието на една от най-мощните световни индустрии – туристическата, е тема, която активно се обсъжда на специализирани форуми на различни равнища, но рядко в медиите. Имате уникалната възможност да проследите..

публикувано на 20.07.17 в 14:35

Четирите работодателски организации ще внесат жалби в Комисията за защита от дискриминация и генералната дирекция „Конкуренция“ на Европейската комисия

Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в ефира на „Нашият ден“. Васил Велев: Надяваме се, заявената воля за реформи в хода на предизборната кампания за намаляване на административните прегради и подобряване..

публикувано на 19.07.17 в 11:41