Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Д-р Димитър Ленков.

КСНС по въпросите на здравеопазването

В ефира на предаването „Нашият ден” д-р Ленков подчерта, че решаването на проблемите в сферата на здравеопазването е от национално значение и е пряко свързано с националната сигурност. Той припомни, че задълженията на болниците в България възлиза на..

публикувано на 20.10.17 в 14:10

Университетската болница в Стара Загора на командно дишане

УМБАЛ „Проф. Д-р Ст. Киркович” в Стара Загора е едно от лечебните заведения в тежко финансово състояние, което по думите на изпълнителния директор проф. Йовчо Йовчев е от 2013-та насам. Според информацията, предоставена от кореспондента на БНР в Стара..

публикувано на 20.10.17 в 12:56
Сградата на болницата в Ловеч.

Дължимите заплати в Ловешката болница ще бъдат изплатени до края на този месец

Във връзка с финансовата задлъжнялост на редица общински и държавни болници, в телефонна връзка кореспондентът на БНР в Ловеч Пламен Христов коментира състоянието на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов”. Важна новина за работещите е, че дължимите им заплати ще бъдат..

публикувано на 20.10.17 в 11:58
Николай Ангелов.

Приказка за дървото

Майсторът Николай Николай Ангелов - героят в рубриката „Човекът” на предаването „Нашият ден” е един електротехник по професия, но отдавна не се занимава с това. Той не е  художник, не е скулптор, не е дърворезбар и изобщо не знае с какъв занаят се занимава...

публикувано на 20.10.17 в 10:54

Николай Добрев - нестандартният политик

На 19 октомври бе отбелязана 70-ата годишнина от рождението на спорния за много българи политик - покойният Николай Добрев, член на Висшия съвет на БСП, министър на вътрешните работи в правителството на Жан Виденов и номиниран за министър-председател в..

публикувано на 19.10.17 в 12:40

Отново отвориха музея на Пейо Яворов в София

На 19 октомври обновената къща-музей „Пейо Яворов” на ул. „Раковски” в София прие първите си посетители след сериозен ремонт и същинско реновиране на стени, стълби и мебели.  Тази къща е последният пристан на поета Яворов и съпругата му Лора Каравелова от..

публикувано на 19.10.17 в 11:40

Битките в ЮНЕСКО променят световния ред

В исторически момент ли е ЮНЕСКО през 2017 г. след реакциите на САЩ и Израел за напускане на организацията? Ще бъдат ли последвани от други държави и каква е ролята им на наблюдатели след декември 2018 г.? Какво е институционалното бъдеще на света в..

публикувано на 19.10.17 в 11:25
Академик Людмил Стайков (в средата).

80 години от рождението на акад. Людмил Стайков

Националната академия за театрално и филмово изкуство чества днес 80-годишнината от рождението на знаменития театрален и кинорежисьор, акад. Людмил Стайков. За революцията в българското кино, която той прави през 80-те години с филмите си „Хан Аспарух” и..

публикувано на 18.10.17 в 13:19

Новата бедност

В Международния ден за изкореняване на бедността говорим с проф. Духомир Минев, председател на Европейската антибедност мрежа - България, и с икономиста Искрен Пенчев. За новия бюджет, пълен с хляб, пътища и зрелища, за това какво научихме за..

публикувано на 17.10.17 в 10:00

Журналистика без натиск

Обединиха ли се журналистите срещу заплашващите ги и как се прави журналистика под натиск - за това говорим с Илия Вълков, преподавател в Софийския университет и в УНСС, и член на Асоциацията на европейските журналисти - България преди събитието..

публикувано на 17.10.17 в 09:30