Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).
Публикации

„Самотни отдалеч“ – танцов спектакъл за празните пространства в душите

Какво събира хореографката Анна Кабакова и композитора Милен Апостолов в един танцов проект по мотиви от разказите на Елин Пелин? „Самотни отдалеч“ е новата премиера в Театрална работилница „Сфумато“, която ще се състои на 26 януари, и е поредния..

публикувано на 19.01.19 в 10:15
Ива Дойчинова, Борислав Сандов и Васил Гюров

Когато законът стане несправедливост, съпротивата е дълг

Безобразното унищожаване на природата, което се случва през лятото, започва през зимата. Дюните на Иракли, един от малкото девствени плажове, останали по нашето Черноморие, осъмнаха разкопани. На място се изливат безобразни количества бетон...

публикувано на 18.01.19 в 12:10
Ива Дойчинова и Атанас Пенев от Б.Т.Р. в студиото на

Атанас Пенев: На България днес й трябва малко повече доверие и малко повече общество

На Атанасовден специален гост в студиото на „Нашият ден“ беше Атанас Пенев, по-известен като Наско от Б.Т.Р. Разговорът в студиото започна с връщане към историята и началото на Б.Т.Р. Първият им албум, който излиза през 1993 година е правен за Франция и..

публикувано на 18.01.19 в 11:15
Ива Дойчинова и Надежда Захариева

За безсмъртието, безстрашието и надеждата

Името Атанас, което честваме днес, означава безсмъртие. Знаменателно в деня, в който честваме безсмъртието и оттеглянето на зимата, е роден един от големите ни поети Дамян Дамянов. Неговата съпруга, поетесата Надежда Захариева разказва спомени за него и..

публикувано на 18.01.19 в 10:24

Застрояването на един български квартал

За застрояването на един български квартал говорим в „Нашият ден с „избягал“ в Банкя философ и с организираща уют пред блока си бизнесдама в деня на крайния срок за подаване на становища във връзка с предвижданото в столичния квартал „Младост“..

публикувано на 17.01.19 в 11:57

Когато държавата разхищава нашите пари

„И отново „как е възможно това?“ Това е неуважение към данъкоплатците. Как си построихме (електронна) бюрокрация за 200 милиона. Национален Дворец на Разхищението. Приказка за 4 милиона и 6 маймуни. „Безплатно“ саниране. Я пак?! Как 1 милион..

публикувано на 17.01.19 в 11:33
Историческата закуска с Франсоа Митеран, 18 януари 1989 г.

Закуската с Митеран: 30 години по-късно

За известната среща между френския президент Франсоа Митеран и група български интелектуалци от средите на дисидентско движение в България, която се оказва един от ключовите моменти за свалянето на комунистическия режим в България през есента на..

публикувано на 17.01.19 в 11:17
Мария Мира Христова и Антоанета Салфидж

#ДаБъдеБаня

Два пръстена от минерални извори обграждат планината Витоша, в подножието на която е все по-гъсто населената София, която расте, но не старее. В герба на града от древността до днес неслучайно присъства символът на минералните извори, чийто..

публикувано на 16.01.19 в 17:03

Срещи в зоопарка

През изминалата година Зоологическата градина в София отбеляза 130 години от своето създаване. С директора на столичния зоопарк, Добромир Бориславов, разговаряме в ефира на „Нашият ден“ за предизвикателствата да ръководиш една от най- големите..

публикувано на 15.01.19 в 14:33

За насилието в училище или кои са лошите деца

Когато говорим за насилието в училище, кой носи вина, кой носи отговорност и кой се нуждае от помощ - това са въпросите, които задава спектакълът „Лоши деца“ на театър „Реплика“. Постановката на режисьор Благой Бойчев е по едноименната пиеса..

публикувано на 15.01.19 в 11:57