Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Момент от спектакъла Papas in Motion

За трудните теми в театъра

На 26 май у нас пристига австрийският драматург Роналд Рудол, който е автор на пиесата   „Papas in Motion“, която се играе вече от няколко месеца в Учебния театър на НАТФИЗ под режисурата на Атанас Атанасов.  Това е първото представление на „Papas in..

публикувано на 19.05.18 в 10:20
След концерт за деца в Първо студио на радиото

Мария Черноокова: Или радиото, или нищо…

„Имам късмета да съм тук и да записвам музика…“ - така започва разговорът с Мария Черноокова, заместник-водач на групата фаготи в Симфоничния оркестър на Българското национално радио. „Хората си представят, че на този тежък инструмент трябва да свири..

публикувано на 19.05.18 в 09:10
Част от задната корица на книгата

За думите, които лекуват

Думите могат да освободят човек от огромната тежест на всичко преживяно и да го излекуват. Вярваме, че думите могат да превърнат травматичния опит във вдъхновение и желание за борба. Това казват от фондация „Асоциация Анимус“ по повод започналата..

публикувано на 18.05.18 в 13:18

Иван Панкев: Човек обича и пази това, което познава

Иван Панкев e фотограф, пътешественик, човек обиколил Южна Америка и Азия – отчасти, за да сбъдне своя мечта, но не само. Какво още стои зад приключенския му дух, чуйте в разказа, който следва.

публикувано на 17.05.18 в 15:30

За европеизацията на политиките по заетостта

За европеизацията на политиките по заетостта в държавите от съюза и случая на Люксембург в „Нашият ден“ говорим с доц. Васил Киров от Института за изследване на обществата и знанието при БАН преди лекцията на Патрик Тил, изследовател от Люксембургския..

публикувано на 17.05.18 в 13:22

„Да спасим Пирин“ с музика

В деня на концерта "Да спасим Пирин" в „Нашият ден“ говорим с музиканта и негов организатор Георги Пчелин.

публикувано на 17.05.18 в 12:54
Христо Анастасов

За европейския път на Западните Балкани

В деня на срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани в „Нашият ден“ говорим с политолога и член на Атлантическия съвет Христо Анастасов. Разговорът навлиза в дълбочината на процесите на Балканския полуостров, изследва закъснялостта на..

публикувано на 17.05.18 в 11:16
Проф. Веселин Димитров

Питай Професора

За 20-годишнината от създаването на музейната експозиция за история на радиото в България и 80-годишнината от рождението на проф. д-р Веселин Димитров в „Нашият ден“ говорим с директора на университетското радио „Алма Матер“ и на самата експозиция Таня..

публикувано на 17.05.18 в 10:58
Инициативата „Цветен Трън“ цели да включи децата и семействата им в разхубавяването на града

Как Трън ще се превърне в най-цветния град в България?

В предаването „Нашият ден“ се отправяме към град Трън, за да разберем как той ще се превърне в най-цветния град на България. Само преди няколко дни стартира проекта „Цветен Трън“ - съвместна инициатива на сдружение "България за Трънско" и Община..

публикувано на 16.05.18 в 16:46
Отляво надясно: Андрей Ганев, водещата Мария Мира Христова и Даниел Троев в студиото

Семейството е знак за успех

В Международния ден на семейството попитахме: има ли криза в съвременния семеен модел, каква е най-честата причина за разпада на едно семейство днес и до каква степен хроничният стрес унищожава взаимоотношенията между съпрузи, партньори и поколения под един..

публикувано на 15.05.18 в 16:18