Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Каузата „Балканка“

В Световния ден на риболова в „Нашият ден“ ви срещаме с Димитър Куманов от Сдружение „Балканка“, който разказва за каузите, които пазят природата на България. Повече в звуковия файл.

публикувано на 27.06.19 в 10:40

Извънредното положение

Съвременното общество – концлагер или територия на извънредното положение – оглеждаме го в „Нашият ден“ заедно с философа Валентин Калинов след излизането на „Извънредно положение. Homo Sacer II“ на италианския философ Джорджо Агамбен в негов превод...

публикувано на 27.06.19 в 10:15

Обединена София срещу презастрояването

„Обединена София срещу презастрояването“ – за това говорим в „Нашият ден“ с гражданския активист Филип Симеонов в деня, в който представители на няколко организации ще заявят пред Столична община отказа си да приемат презастрояването и заличаването на..

публикувано на 27.06.19 в 09:50
Мейсио Паркър

Мейсио Паркър сред звездите на джаз фестивала в Банско

„Ще направим Банско по-известно от Монтрьо“ - казва на шега основателят на джаз феста в Банско д-р Емил Илиев в студиото на „Нашият ден“. Най-големият летен форум за любителите на хубавата музика се провежда за 22-ри път. За това време фестивалът отгледа..

публикувано на 25.06.19 в 11:20
Кадър от фотоизложбата на Маргарита Русева в Институт Сервантес, наречена  „Андалусия - страстта да живееш“.

Фотографията като разказ

Можем ли да говорим за фотографията като разказ – това ще ни каже Маргарита Русева, която ще ни разкаже за един уъркшоп по фотография, който се организира през лятото. И защо гледната точка към снимането и обекта не може да се предаде и тя е различна при..

публикувано на 24.06.19 в 11:00
Част от корицата на книгата

Интеграция в кавички

В „Нашият ден“ ви срещаме с проф. Майя Грекова, която в същия ден представя изводите си за това защо „интеграцията на ромите“ остава в кавички. Повече в звуковия файл.       

публикувано на 24.06.19 в 10:55

От детството към безгрижието

Как се създава и как се остава щастлив човек – за това, за препятствията в детството и за преодоляването им говорим в „Нашият ден“ с Мимоза Димитрова от Асоциация „Българско психоаналитично пространство“ в седмицата на посещението на психоаналитика Патрик..

публикувано на 24.06.19 в 10:25

Привилегировани превозвачи

Привилегировани ли са някои превозвачи и защо една фирма продължава да нарушава правата на пътниците – за това говорим в „Нашият ден“ с цигуларката Кремена Николова след едно опасно пътуване. А съвети към всички вас отправя изпълнителният директор на..

публикувано на 24.06.19 в 10:06

Как да създаваме мотивирани млади предприемачи?

Може ли България да бъде изградена като иновативна нация с развита стартъп екосистема и предприемачество? Какъв е опитът на Израел и САЩ в осъществяването на подобна цел и как може да бъде приложен в страната ни? Това бяха основните теми, обсъдени от..

публикувано на 21.06.19 в 17:40
Геновева Христова-Мъри разказва на международен форум за най-новия проект, в който тя е съучредител

Геновева Христова-Мъри – един Дон Кихот в женски образ

Наскоро в София започна работа MISSIA23 – първият по рода си у нас креатех хъб, ново място за креативните хора в София. Хъбът отваря врати с офисите на 6 компании, споделено работно пространство с 15 места, 3 зали за организиране на събития с общ капацитет..

публикувано на 21.06.19 в 11:35