Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Михаил Вешим

73 години вестник "Стършел"

„Стършел” е най-старият български вестник, който никога не си е сменял името и нрава" - каза Михаил Вешим, който работи във вестника от 1982 г., а от 2003 г. е и главен редактор на изданието.   Днес „Стършел” е и единственият хумористичен вестник не..

публикувано на 15.02.19 в 11:23

Ще се пребори ли държавата с домашното насилие?

Парламентът прие по-строги наказания при всички форми на домашното насилие. За убийство насилникът може да получи и най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. До 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право..

публикувано на 15.02.19 в 10:52

Кое е котето Морка?

Нищо от заобикалящия свят на един град, вече не е  част от природата. С популацията на бездомните котки в Пловдив се борят доброволците от Немския кастрационен център. Те са обединени от общата цел – да помагат на скитащите се животни в града, намалявайки..

публикувано на 14.02.19 в 14:10
Ива Дойчинова

В страната на любовта

В страната на любовта се намираме в „Нашият ден“ с разказа на Ива Дойчинова за хората на Куба. Повече в звуковия файл.

публикувано на 14.02.19 в 10:20

За културата на омразата в Деня на любовта

За културата на омразата в Деня на любовта говорим в „Нашият ден“ с културолога Валентина Георгиева и с поета Марин Бодаков, и двамата преподаватели в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Два дни преди Луков марш 2019 ще чуете участник в..

публикувано на 14.02.19 в 10:05

Rainbow Hub – място без омраза

Вероятно, ако не сте влюбен, лозар или археолог, не мразите влюбените, лозарите или пък археолозите, които празнуват днес. Вероятно не ги мразите само защото са различни от вас. По пътя на не-мразенето се движим в „Нашият ден“ в разговора за общото и..

публикувано на 14.02.19 в 09:45

Честит рожден ден, професор Пимпирев!

По силата на една от онези знаменателни случайности, които ни убеждават, че на този свят няма нищо случайно, рожденият ден на полярника проф. Христо Пимпирев съвпада със Световния ден на радиото. Не е изненада, че професор Пимпирев се оказа запален..

публикувано на 13.02.19 в 11:44

Композиторът Минко Ламбов: Пишех ноти преди буквите

В навечерието на официалната премиера на Концерта за цигулка и оркестър № 1 „Кампоселиче” в зала „България“, написан специално за големия български цигулар Светлин Русев, композиторът Минко Ламбов разказва историята на един живот, създаден за музиката...

публикувано на 13.02.19 в 11:17

Константин Тилев: Обичам ви!

Радиолегендата Константин Тилев се завръща в ефира на Българското национално радио в Световния ден на радиото, за да обедини минало, настояще и бъдеще в един радиомост между „Нощен Хоризонт“ от края на ХХ век и „Нашият ден“ от началото на ХХI век в ефира на..

публикувано на 13.02.19 в 11:03

Под покрива на сламената къща

Какво означава за човек, живял цял живот в апартамент в София,  да заживее на село, при това в сламена къща? Наистина сламена – за нейното построяване са били необходими 450 бали слама, много любов, труд, вдъхновение и доста глина. След поредица от..

публикувано на 12.02.19 в 15:53