Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Елеонора Пискова в студиото на „Нашият ден“

По пътя на Розата и ароматите на Вярата

Каква е връзката между маслодайната българска роза, символите на иконите, душата в поезията и молитвата, която ни преражда и спасява – отговор на тези и други въпроси в звуковия файл от инженер-химика, поетеса и иконописец Елеонора Пискова.

публикувано на 22.04.19 в 14:10
Поетесата Рамела Бохосян в библиотеката на читалище „Възраждане“ в Стария град на Пловдив

Световете на Яворов

Посланията на „Световете на Яворов“ 104 години след геноцида над арменския народ и в навечерието на пловдивската премиера на книгата привличат слушателите на „Нашият ден“ с архивите, които са живи, но е важно да бъдат съхранени и пресъздадени чисти и..

публикувано на 22.04.19 в 13:45

Как цар футбол превзе България

Книга с това заглавие, чийто автор е известният спортен журналист Теодор Борисов, излиза на пазара. Тя съдържа 50 любопитни истории, свързани с футбола, някои от които авторът разказа в студиото на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“. Така през 1924..

публикувано на 19.04.19 в 13:00
Участници в протест в защита на задържаните журналисти от в.

Георги Лозанов: 1 на 111 в „дербито“ медии – власт

България отново е на последна позиция както в ЕС, така и на Балканите по отношение на свободата на словото. Страната ни е критикувана за всеобхватната корупция и неефективната съдебна система, стана ясно от доклада на „Репортери без граници“. От години..

публикувано на 19.04.19 в 12:20

Магия отвътре в София лайф клуб

Дванадесет страхотни композиции съдържа най-новият (четвърти) албум на Intelligent Music Project & Vrabevski Super Band, който ще бъде представен на 12 май в София лайф клуб. Албумът, който е озаглавен Sorcery Inside (Магия отвътре), е поводът Ива..

публикувано на 19.04.19 в 11:55
Любомира Константинова, Ивайло Шопски и Патрик Смитьойс в студиото на „Нашият ден“

Ограбването на една кауза

В „Нашият ден“ ви каним на среща с природозащитника и общественик Патрик Смитьойс, с когото трябваше да говорим за създаващата и за рушащата гражданска енергия, както и за Ограбването, буквално, на една кауза, обаче разговорът се отправи и в друга посока...

публикувано на 18.04.19 в 11:48
Стоян Радев пред една от неговите картини

В дълбините на всичко със Стоян Радев

В дълбините на небето, морето, рисунките и радиото сме в „Нашият ден“ заедно с кореспондента на Българското национално радио в Сливен Стоян Радев, който ни носи и една новина. Повече можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 18.04.19 в 10:54
Мария Мира Христова и Зорница Аспарухова в студиото на

„Игра на тронове“ или Game of Thrones

Осмият и последен сезон на сериала „Игра на тронове“ тръгна по екраните като най-скъпият в историята на поредицата с бюджет от 15 милиона долара на епизод. "Игра на тронове" е и най-награждаваната телевизионна поредица на наградите "Еми" с общо 38 отличия...

публикувано на 17.04.19 в 15:05
Султана Българенска (вляво) и Мария Мира Христова

Счетоводството като уникална информационна система

На 17 април 1931 година в ДВ бр. 11 е обнародван Закон за Института на заклетите експерт-счетоводители и в наши дни денят е празник на дипломираните експерт-счетоводители. „За жалост в момента и в тази професия се изпитва глад на знаещи и можещи кадри“,..

публикувано на 17.04.19 в 14:25
Габриел Гарсия Маркес

Габриел Гарсия Маркес – класикът на два века

На 17 април преди пет години ракът отнесе от този свят признатия вече за класик писател Габриел Гарсия Маркес. Той е автор на едни от най-популярните романи на 20 век – „Хроника на една предизвестена смърт“, „Любов по време на холера“ и много други. Само..

публикувано на 17.04.19 в 12:05