Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Два месеца до вота за президентските и местни избори

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110824_Izbori.mp3 И коментаторите, и медиите очакват кандидата за президент на управляващата партия ГЕРБ. По-ясна ли изглежда ситуацията днес? Коментират политологът Татяна Буруджиева и социолозите Боряна..

публикувано на 24.08.11 в 11:57
„Злато моме” в изпълнение на Жулиета Иванова триумфира на балканския фестивал за поп музика в Калафат.

Новите гласове на БНР: Жулиета Иванова

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110824_M.Rajkova.mp3 Български изпълнители представиха страната ни на Международния балкански поп фестивал за млади изпълнители „Короната на розата”, който се състоя в румънския град Калафат (20-21 август)...

публикувано на 24.08.11 в 06:51

Започва вторият етап от фотоконкурса „Снимай! Не убивай!”

Разбираме ли природата, връщаме ли се към нея? Как взаимодействаме с нея? Човек не може да не си задава тези въпроси - разказа за „Нашият ден” фотографът и природозащитникът Добромир Добринов . Конкурсът „Снимай! Не убивай!” е разделен на три етапа,..

публикувано на 23.08.11 в 08:30
От векове село Триград е известно като място на лечебни билки и древни предания.

„България днес”: Триград - днешен поглед към царството на езическите богове в Южните Родопи

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110822_Trigrad.mp3 Село Триград, което никога не е било град, е на пръв поглед обикновено планинско селище в южния край на Родопите, на около 40 километра от град Смолян и съвсем близо до гръцката граница.....

публикувано на 22.08.11 в 10:32

Летни културни празници в Малко Търново

„Тези празници продължават вече две десетилетия” - разказа за „Нашият ден” Катя Куюмджиева, заместник-кмет на Малко Търново. „Фактът, че местните хора и близките им от страната организират почивките си съобразно празничния афиш говори достатъчно за..

публикувано на 22.08.11 в 08:20

За първи път у нас излиза книга за живота на Ив Сен Лоран

Една книга за живота на един от най-великите в изкуството на модата, автор на парфюмите „Опиум” и „Париж”. Ив Сен Лоран казва: „Роклята не е архитектура, а дом. Тя не е ушита, за да бъде съзерцавана, а за да бъде обитавана. Трябва да е удобна. Всичко..

публикувано на 19.08.11 в 11:08
В Софийския университет днес се откри изложбата „Старобългарският ръкопис” Codex Suprasliensis (Супрасълски сборник) от Х век в контекста на византийско-славянските взаимоотношения.

Супрасълският сборник от X век - за първи път у нас

Един от най-важните паметници на българското средновековие, т.нар. Супрасълски сборник, ще бъде представен в специална изложба от днес (19 август), 12.30 ч. в южното крило на СУ „Св. Климент Охридски”. Експозицията с дигитализираните изображения на..

публикувано на 19.08.11 в 08:23
Скоро в ремонтираната сграда на бившата Централна минерална баня ще отвори врати Софийският исторически музей. Посетителите ще могат да видят над 120 хиляди експоната от историята на столицата.

Софийският исторически музей най-после със свой дом

След дългите години на вечен ремонт, бившата Централна баня в София е на път да се превърне в модерен музей, в който ще могат да се разглеждат над 120 хиляди експоната от историята на столицата. Преди по-малко от месец бяха одобрени над 5.6 млн. лева по..

публикувано на 18.08.11 в 09:03

Българската мечта на блогъра Боян Юруков от Германия

Около важни събития за България и българите е насочен този блог. Там в момента тече и двустранна информация за гласуването на сънародниците ни зад граница. Това е повод за срещата ни с Боян Юруков в „Нашият ден”: Различни са активностите за мен...

публикувано на 17.08.11 в 10:16
Двете книги ще бъдат представени на следващото издание на „София диша” (21 август), което е посветено на театралното изкуство и литературата и е под наслов „Словото зове”.

Богдана Карадочева и Стефан Димитров тръгват на турне с песни и книги

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Zabavna muzika/20110817_moreto.mp3 „Това ще е едно мини турне из Пловдив и Стара Загора в края на седмицата - каза за „Нашият ден” Богдана Карадочева. Това са две малки събития, организирани от издателите на написаните от..

публикувано на 17.08.11 в 09:56