Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
На 31 октомври ЮНЕСКО прие Палестина за свой пълноправен член със 107 гласа „за”, 52 въздържали се и 14 „против”.

Палестина стана член на ЮНЕСКО

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111102_palestina,_unesco.mp3 Палестина вече е постоянен член на ЮНЕСКО. Какво ще се случи с организацията, след като САЩ преустановиха плащанията за културната агенция на ООН? Чуйте коментариите на събеседниците на..

публикувано на 02.11.11 в 11:44
Младежи в Сирия протестират срещу управлението на президента Башар Асад.

Събитията в Сирия през погледа на журналиста Мохамед Халаф

В края на миналата седмица сирийският президент Башар Асад предупреди в интервю, че с действията си може да предизвика “земетресение” в региона. Той подчерта, че Сирия не може да бъде сравнявана с Египет, Тунис и Йемен, че в Сирия не може да бъде приложен..

публикувано на 02.11.11 в 10:22
Нощен Ловеч

Ловеч – корени в миналото, мостове към бъдещето

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111101_Regionalen_proekt.mp3 В съвместната рубрика на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и предаването „Нашият ден” ви представяме културния проект на община Ловеч: „Ловеч – корени в..

публикувано на 01.11.11 в 12:08
Симеон Идакиев на терасата на слоновете в комплекса от храмове Ангкор.

По следите на цивилизацията на древните кхмери

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111104_Posoki_Kambodja.mp3 Журналистът разказва за езерото Тонле Сап и прочутия комплекс от храмове Ангкор на древните кхмери - цивилизация, която цели пет столетия владее почти целия Индокитайски полуостров...

публикувано на 01.11.11 в 10:03

Проф. Ермак Димов: Протестът на БАН е за достойнството на България

Владимир Димитров (научен секретар на БАН): Днес е Ден на будителите, на учените и на светите безсребреници. Това съвсем спокойно се отнася и за нас във всички аспекти на думите. Аз бих говорил в проценти. Трансферите общо се увеличават с 9.3%. Към..

публикувано на 01.11.11 в 09:28

Международен ден на Черно море

Този ден се отбелязва от 1992 година, когато в Букурещ е подписана конвенция за опазване на Черно море от замърсяване от Румъния, България, Русия, Украйна, Грузия и Турция - информира ни в "Нашият ден" проф. Петко Димитров от Института по..

публикувано на 01.11.11 в 07:07

Лиза Матева: В програма “Христо Ботев” бяха събрани ярки индивидуалности

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111031_Liza_Mateva.mp3 За журналистите в програма “Христо Ботев” на БНР първи ноември е празник на програмата. В рубриката ни “Златният фонд на България” ще чуете гласовете на първите директори на програма “Христо..

публикувано на 01.11.11 в 07:05

Транспорт по европейски правила: Уникални технологии и конструктивни решения при изграждането на втори метродиаметър

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111031_Transport_metro.mp3 При изграждането на втори метродиаметър, който започва от Обеля през Надежда до РУМ „Черни връх” се налага използването на уникални строителни методи. Преминаването през централната..

публикувано на 31.10.11 в 12:41

Транспорт по европейски правила: Обновени улици и булеварди по трасето на метрото

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111031_Transport.mp3 През следващите шест месеца поетапно ще се възстановява движението по повърхността на улиците по втори метродиаметър. Той започва от кв. „Обеля” през кв. „Надежда” до РУМ „Черни връх”. Повече..

публикувано на 31.10.11 в 12:32

Програма "Христо Ботев" и "Артефир" се променят

Първата от новите ни рубрики е в началото на „Артефир” е „Културните новини”. Тя ще включва всичко, което се случва в момента или ще се случи до края на деня, в областта на културата (наша и световна) както и за българските успехи зад граница. Ще каним..

публикувано на 28.10.11 в 12:43