Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Програма "Христо Ботев" и "Артефир" се променят

Първата от новите ни рубрики е в началото на „Артефир” е „Културните новини”. Тя ще включва всичко, което се случва в момента или ще се случи до края на деня, в областта на културата (наша и световна) както и за българските успехи зад граница. Ще каним..

публикувано на 28.10.11 в 12:43

Посланик Иван Станчов за благотворителността и българската култура

Във Варна ние предоставихме дома ни за нуждите на деца с увреждания. Казва се “Карин дом”. Този дом на благотворителността направихме по конкретен повод, свързан със семейството ни. Покрай наша братовчедка разбрахме сложността на проблемите на тези деца и..

публикувано на 28.10.11 в 10:14

Едно малко радио

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111025_Tedi Moskov - Edno malkoradio.mp3 Дългоочакваната премиера на Теди Москов – моноспектакъл на Мая Новоселска, ще се състои утре (28 октомври) от 19 часа в Сатиричния театър „Алеко Константинов”. Един..

публикувано на 27.10.11 в 11:34

Има ли България място в еврозоната сега - мнение на икономиста доц. Димитър Стефанов

След втората среща на върха на Европейския съюз в Брюксел все повече се уверяваме, че нашето отсъствие там е добро за момента. Тук има и друг въпрос: какви са проблемите на нашата икономика и как могат да ги решат в еврозоната. Ние говорим, че нямаме голям..

публикувано на 27.10.11 в 10:28
Президентът на Европейския съюз Херман ван Ромпой на срещата на върха в Брюксел.

След срещата на върха на лидерите на Европейския съюз – коментар на Васил Сотиров от в. "24 часа"

Все още не са ясни окончателно всички подробности около този пакет от договорки. Жозе Мануел Барозу каза, че може би ще са необходими още няколко седмици, дори месец, да се уточни рамката на увеличения фонд на Европейския механизъм за финансова стабилност...

публикувано на 27.10.11 в 09:10

Годишнина от основаването на Полския институт в София

Днес Институтът става на 62 години, но има две дати, посочени за основаването му. Едната е 1949 година. Тогава Институтът се появява като институция, но фигурира като полска библиотека - уточни в „Нашият ден” Светла Каранешева от програмния отдел на..

публикувано на 26.10.11 в 12:15
Вълко Грозев и две от книгите му.

Вълко Грозев: Имам четиридесет хиляди изследвани имена

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111026_Valko Grozev.mp3 Историята му е многопластова. Той изгражда модел за поселищно-родово изследване, какъвто няма нито в България, нито в света. Книгите му се пазят в хранилището за родови изследвания в Солт..

публикувано на 26.10.11 в 09:41

Пикасо - институцията

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111025_ZLF_Pablo_Pikaso.mp3 На 25 октомври т.г. се навършват 130 години от рождението на Пабло Пикасо. Не бихме могли да говорим за съвременно изкуство без да споменeм този испанец, който обръща представите за..

публикувано на 25.10.11 в 10:15

Д-р Ангел Брощилов: Новият закон за детето е прекалено жесток

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111025_deca.mp3 До дни институциите трябва да постигнат консенсус по текстовете в новия закон за детето, според който децата до 8 години вече няма да могат да играят навън без родител, нито да стоят сами вкъщи,..

публикувано на 25.10.11 в 10:11
Изложба на традиционна японска архитектура се откри в Националния археологически институт и музей при БАН като част от Дните на японската култура в България.

Дни на японската култура в България

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111026_bonsai,_haiku.mp3 ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111026_Zahari Sansey.mp3 Автор на изложбата, открита в Националния археологически институт и музей при БАН, е Пенчо Велев, който разглежда..

публикувано на 25.10.11 в 08:05