Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Фестивал за изкуство в публичното пространство – София 2012

Много хора смятат, че изкуството е елитарно занимание. Няколко неправителствени организации в София, със съдействието на Столична община, са решили заедно да ги опровергаят. За целта са спечелили проект по Оперативна програма „Регионално развитие”, чрез..

публикувано на 15.09.11 в 14:26

Проект на община Поморие: фестивал „Палитра от изкуства”

С реализацията на предложените в проекта събития ще се наложи една специфична културна идентичност на община Поморие, един културен етикет, който ще се превърне в лицето на общината за популяризиране на неповторимостта на града и оформянето му като..

публикувано на 15.09.11 в 14:23

Проект „Родопи фест”, Смолян

Проектът е насочен към изграждането на ежегоден празник „Родопи фест” в рамките на три поредни години в град Смолян. Това събитие е ново за културния календар на общината и обхваща всички възрасти на местната общност. Представлява комбинация от дейности,..

публикувано на 15.09.11 в 14:09

Проект на община Куклен: Културни празници на Куклен – да претворим традициите – Куклен на живо 2012 – 2013 г.

  Това е многообразно и иновативно културно събитие, което поднася по нов начин празници от културния календар на града, като ги концентрира около идеята за привличане на нови публики и различно културно взаимодействие между носителите на различни..

публикувано на 15.09.11 в 13:57

Петата „Българиада” започва от днес

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110914_Balgariada 2011.mp3 За пети пореден път Организацията на обединените българи провежда събитието „Българиада”. Четири дни в София и три дни извън столицата дни ще припомнят на българите, които са напуснали..

публикувано на 14.09.11 в 11:47

Трето издание на фестивала в Куртово Конаре: „От дядо Александър до лютеницата”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110913_kurtovo_konare_.mp3 Фестивалът на чушката, домата, традиционните храни и занаяти – културна марка за обновление и повишаване на привлекателността на община Стамболийски – това е проектът, за който ви..

публикувано на 13.09.11 в 09:58

И все пак извънземните няма да дойдат

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110912_izvanzemni.mp3 Южноамериканският изследовател Серхио Тоскано, директор на Аржентинския център за астрономически изследвания, е изчислил, че на 10 септември тази година (2011) извънземните пришълци ще ни..

публикувано на 12.09.11 в 11:44

В навечерието на 9 септември: Иво Тодоров предизвика полемика за значението на датата и за отношението към миналото

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/0908_Nashia_den_9.mp3 Преди да слязат от Балкана - какво да правили партизаните и кой празнува 9 септември? Какво се е случило в България, как партизаните са взели властта и още... Иво Тодоров в разговор с Емилия..

публикувано на 08.09.11 в 13:18
Ето как изглежда пространството около блока на един от софийските квартали.

Един добър опит да се справим с проблемите и без общината

Обитаващите бл. 142А в софийския квартал „Хиподрума” са решили със собствени усилия и средства да подобрят пространството около блока. Двигател на това начинание е домоуправителят Георги Младенов , който разказа за „Нашият ден”: Историята започва с отказ..

публикувано на 08.09.11 в 09:33

Списание „Форбс” определи Меркел за най-влиятелната жена в света

„За мен не е изненада, че тя е определена за най-влиятелната жена в света” - каза за предаването „Нашият ден” Мария Стоянова, кореспондент на БНТ в Берлин: „Тя обаче е в странна за момента ситуация. Фундаментът на властта започва да се пропуква...

публикувано на 30.08.11 в 09:21