Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 11 часа).
Публикации

Георги Марков: какво се случва с българската духовност

Академикът пред „Нашият ден”: Отмина една много трудна година във всички аспекти: и стопански, и политически, и по отношение на духовността. Световната криза продължава, а с нея и духовната. И това не e само в България, то засяга цялата западна цивилизация...

публикувано на 29.12.11 в 14:08

Актьорът Николай Николаев – за благотворителността

Бате Николай от сладкарница „Захарно петле” или проф. Коко от Клиниката по смехотерапия към „Пирогов”, както го знаят децата – пред микрофоните на „Нашият ден”: Една от целите на единствената в Европа Детска клиника по смехотерапия е именно да помогне на..

публикувано на 29.12.11 в 10:15

Симеон Василев представи новата си книга „Десетилетието”

Динамиката на политическите процеси в света през първото десетилетие на 21 век и изводите, които следват от политикоикономическите отношения – това са анализите в новата четвърта поред книга на колегата Симеон Василев, журналист-международник. Вчера той..

публикувано на 28.12.11 в 14:25

Тошо Спиридонов: „Май съм единственият, който се занимава с историческа география в България”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111228_Tosho_Spiridonov.mp3 Тошо Спиридонов е човекът, който престава да свири на любимия си музикален инструмент, за да се занимава с наука, с която не се занимават много хора в България. Участник е в първата..

публикувано на 28.12.11 в 12:36
Националният природонаучен музей има повече от сто и двадесет годишна история.

Музейни съкровищници

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/120106_bulgarski muzei.mp3 Наниз от скъпоценни камъни са многобройните музеи на столицата и за тях е изключено да се разкаже в рамките на много часове, камо ли за тридесетина минути. Затова в днешното издание ще..

публикувано на 23.12.11 в 08:05
Боянската църква.

Свети места в София

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111223_Sveti_mesta_v_Sofia.mp3 Според мен сега, на Коледа, е най-подходящото време жителите и гостите на София да посетят някои от най-значимите храмове на столицата. Това ще им помогне не само да се погрижат за..

публикувано на 22.12.11 в 11:26

Коледата за Александър Балкански

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111222_Aleksandar Balkanski.mp3 Легендарният ни цирков артист и създател на цирк „Балкански” се придържа към семейните традиции на Коледа. Въпреки, че смята себе си за жител на планетата, и че е празнувал Коледа в..

публикувано на 22.12.11 в 10:03
Поглед към Рио де Жанейро от Пао де Асукар.

Спомен от Бразилия

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111230_brazilia.mp3 Сега му е времето човек да се отправи към някоя тропическа държава в Южното полукълбо, където лятото е в разгара си – Бразилия, например. Ако може да си го позволи, естествено – макар че немалко..

публикувано на 21.12.11 в 15:51

Коледата на Васко Кръпката

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111220_Koledni_zapisi_Krupkata.mp3 Каква е днешната Коледа на Васил Георгиев-Кръпката, какви детски спомени пази и защо ви кани в собствения ви дом за празниците.

публикувано на 21.12.11 в 14:30

Латинка Петрова: „Коледа е най-интимният празник”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111216_Latinka_Petrova_Koleda.mp3 Актрисата Латинка Петрова пее коледарски песни, разказва спомените си за топлотата и уюта на родния й дом по време на коледните празници; споделя радостта и нетърпението на цялото..

публикувано на 21.12.11 в 14:17