Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Различията в бизнес средата на местно ниво

Камен Колев, заместник-председател на Българската стопанска камара коментира в „Нашият ден”: „Бизнес средата се определя от няколко фактора - местните данъци и такси, регулациите на местно ниво и тяхното администриране, както и политиката на самите общини,..

публикувано на 14.04.11 в 11:22

Различията в бизнес средата на местно ниво

Коментар на Камен Колев, заместник-председател на Българската стопанска камара Бизнес-средата се определя от няколко фактора – местните данъци и такси, регулациите на местно ниво и тяхното администриране, както и политиката на самите общини, свързана с..

публикувано на 14.04.11 в 09:52

135 години от събранието в местността „Оборище”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110414_Oborishte_135.mp3 Преди сто тридесет и пет години в красивата и закътана от чужди очи и уши местност „Оборище” се събират първите народни представители на първото „Велико народно събрание”. С вишегласие и..

публикувано на 14.04.11 в 08:29

Започва се: На дневен ред отново изборите

Коментар на политолога Първан Симеонов, директор на Галъп Интернешънъл „Аз не съм сигурен дали има голямо значение кога точно ще бъдат изборите и защо е толкова важна датата. В конституцията е указан срокът. Управляващите имат основания да бързат с..

публикувано на 13.04.11 в 10:18

Новини от „Евровизия” и Дино Мерлин в София

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110413_Dino Merlin.mp3 Последните клюки за „Евровизия” твърдят, че букмейкърите в Европа изкачвали Франция на първото място засега в класацията на Евровизия. Готово е и видеото на нашата Поли Генова към песента й..

публикувано на 13.04.11 в 09:33

Младежкият театър „Николай Бинев” представя тази вечер премиерата на спектакъла „Кола Брьонон”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110413_Kola Brionon.mp3 Определена като човешка комедия, пиесата е базирана върху романа на Ромен Ролан и разказва сцени от живота на един грешник. В спектакъла има всичко за преходността на ценностите, поднесени с..

публикувано на 13.04.11 в 08:33

Колко деца ще останат извън детските градини и яслите

Мария Минчева, директор на дирекция „Образование” в Столична община коментира приема в детските градини Това е сериозен и траен проблем. Въпреки намаления прираст на населението този проблем си остава. Рядко обаче става въпрос за записването на децата в..

публикувано на 12.04.11 в 11:17

Връчват наградите „Стоян Камбарев” за „полет в изкуството”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110411_nagradi_Stoian Kambarev.mp3 Водещ на церемонията в София лайв клуб ще бъде журналистът Драго Симеонов, до него ще застане самата Татяна Лолова. Един от номинираните петима млади таланти ще получи статуетката..

публикувано на 11.04.11 в 09:14

„Политиците да дойдат в Белене!” – призова кметът Петър Дулев

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110411_Belene_kmet.mp3 Разговорите, споровете и скандалите, свързани с изграждането на АЕЦ „Белене” някак постоянно заобикалят крайдунавския град. Кметът Петър Дулев кара четвърти мандат на поста си. Първият е..

публикувано на 11.04.11 в 08:51

„Моето стопанство”: Отгледай си ягоди

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110411_Iagodi.mp3 В постоянната ни рубрика „Моето стопанство” доц. Недялка Стоянова от Института по земеделие гр. Кюстендил, секция „Ягодоплодни култури”, ни съветва как успешно да отгледаме ягоди в личното си..

публикувано на 11.04.11 в 08:12