Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Ива Дойчинова, Любомира Константинова, Мария Христова, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации
Ето как изглежда пространството около блока на един от софийските квартали.

Един добър опит да се справим с проблемите и без общината

Обитаващите бл. 142А в софийския квартал „Хиподрума” са решили със собствени усилия и средства да подобрят пространството около блока. Двигател на това начинание е домоуправителят Георги Младенов , който разказа за „Нашият ден”: Историята започва с отказ..

публикувано на 08.09.11 в 09:33

Списание „Форбс” определи Меркел за най-влиятелната жена в света

„За мен не е изненада, че тя е определена за най-влиятелната жена в света” - каза за предаването „Нашият ден” Мария Стоянова, кореспондент на БНТ в Берлин: „Тя обаче е в странна за момента ситуация. Фундаментът на властта започва да се пропуква...

публикувано на 30.08.11 в 09:21

Какво ни предстои в икономически и социален план

Две мнения в предаването „Нашият ден”: Пламен Димитров, президент на КНСБ: „Ако погледнем назад, ще видим че има доста конкретни критики, които ние сме отправяли през годините. Най-сериозната критика, наред със запазената стабилност и устойчивост на..

публикувано на 30.08.11 в 09:14
От понеделник, 29 август,  Артефир ще бъде територия на Празниците на изкуствата

Събитията на „Аполония 2011”

Светла Милчева с информация за фестивала в „Нашият ден”: „Ще започна с едно събитие от вчера, на което присъства и американският посланик Джеймс Уорлик. Много почитатели бяха пристигнали в Созопол от София за премиерата на книгата на бившия министър на..

публикувано на 29.08.11 в 08:26

Двадесети събор на каракачаните на Карандила

Програма на Двадесетия събор на каракачаните Коста Балездров, председател на федерацията на каракачаните, в предаването "Нашият ден": „Българските каракачани се отличават от останалите само по това, че са далеч от родината си Гърция. Начинът..

публикувано на 26.08.11 в 08:48
Специалните гости в студиото на „Нашият ден” - Илияна Раева и „златните” момичета Михаела Маевска, Ренета Камберова, Елена Тодорова, Христина Тодорова, Цветелина Стоянова, Катерина Великова.

„Златните” момичета на България: Единствено думата „победа” е преди думата „труд”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110825_Raeva_ansambal.mp3 В „Нашият ден” специални гости бяха Илияна Раева и нейните „златни момичета”. Те казаха: Ние сме един колектив, едно цяло, работим много, за да постигнем тези резултати. Любимият ни..

публикувано на 25.08.11 в 11:40

Два месеца до вота за президентските и местни избори

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110824_Izbori.mp3 И коментаторите, и медиите очакват кандидата за президент на управляващата партия ГЕРБ. По-ясна ли изглежда ситуацията днес? Коментират политологът Татяна Буруджиева и социолозите Боряна..

публикувано на 24.08.11 в 11:57
„Злато моме” в изпълнение на Жулиета Иванова триумфира на балканския фестивал за поп музика в Калафат.

Новите гласове на БНР: Жулиета Иванова

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110824_M.Rajkova.mp3 Български изпълнители представиха страната ни на Международния балкански поп фестивал за млади изпълнители „Короната на розата”, който се състоя в румънския град Калафат (20-21 август)...

публикувано на 24.08.11 в 06:51

Започва вторият етап от фотоконкурса „Снимай! Не убивай!”

Разбираме ли природата, връщаме ли се към нея? Как взаимодействаме с нея? Човек не може да не си задава тези въпроси - разказа за „Нашият ден” фотографът и природозащитникът Добромир Добринов . Конкурсът „Снимай! Не убивай!” е разделен на три етапа,..

публикувано на 23.08.11 в 08:30
От векове село Триград е известно като място на лечебни билки и древни предания.

„България днес”: Триград - днешен поглед към царството на езическите богове в Южните Родопи

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110822_Trigrad.mp3 Село Триград, което никога не е било град, е на пръв поглед обикновено планинско селище в южния край на Родопите, на около 40 километра от град Смолян и съвсем близо до гръцката граница.....

публикувано на 22.08.11 в 10:32