Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Истории за килограми

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/18.04.istorii-debeli.mp3 Може би точно в този ден някой от вас, нашите слушатели, е стоял поне за малко пред едно огледало и е видял себе си като най-дебелия и нещастен човек на света. За да ви покажем, че не сте..

публикувано на 19.04.12 в 09:52

4удомир и другите

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/120420_Starsheli.mp3 Тази седмица от стършела Петър Софрониев и пеещия поет Вичо Балабанов ще разберете някои важни неща, сред които са и какво възкръсна в България на отминалия Великден, дали днешните тийнейджъри..

публикувано на 19.04.12 в 09:42

Годишнина от откриването на Казанлъшката гробница

Известно е, че на днешния ден (19 април) е открита гробницата, но не всички знаят, че един от първите влезли в нея е учителят по физкултура Стефан Пенев - споделя за „Нашият ден” Красимира Стефанова от Историческия музей в Казанлък. Откривайки..

публикувано на 19.04.12 в 09:15

На днешния ден преди 98 години - първо куклено представление в България

След две години столетник ще стане първото куклено театрално представление в България. То става факт на този ден през 1914 г. в Пловдив, организирано от членове на дружество „Чех”. Актьорите, които говорят вместо куклите в театъра, днес отбелязват този ден...

публикувано на 17.04.12 в 10:48

Йълдъз Ибрахимова за юбилейния си концерт тази вечер в БНР

Ето какво сподели джазпевицата в „Нашият ден”: Първите ми записи са тук, в БНР, когато съм била на 7 години с една детска група. Сега се чувствам в свои води, мило ми е, когато се връщам тук. Човек трудно може да планира съдбата си, но аз винаги съм..

публикувано на 12.04.12 в 10:25

Къде се отчитат човешките дела според писателя Калин Терзийски

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/120412_K_Terziiski.mp3 „Делата на човека се отчитат само на едно място - пред БОГ” - заяви писателят Калин Терзийски. Той бе поканен да представи новия си роман „Ной дава последни указания на животните”, чиято..

публикувано на 12.04.12 в 06:51

Премиера във варненския театър „Стоян Бъчваров”

Това е  „Дон Жуан, или Любовта на геометрията” от Макс Фриш (премиерата е днес от 19.00 часа ). Постановката е на Георги Михалков , а самият Дон Жуан - Велислав Маринов , разказа за „Нашият ден”: След историята за Исус, това  е най-интерпретираната..

публикувано на 11.04.12 в 09:49

За предговорите и книгите

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/120411_Knigi.mp3 Често ли когато избирате книга, ви се случва да искате да научите повече за автора или за времето, в което е писал, но не откривате предговор, който да ви разкаже за това? Предлагам ви откъс от..

публикувано на 11.04.12 в 09:12

Древни истории в стършелов вариант

На Разпети петък Йордан Попов ще разкаже няколко древни притчи, но по свой си начин. Ще му припява Вичо Балабанов с китара в ръка. И тъй като дълъг е пътят на поучението, а кратък - на примера, ето една от стършеловите притчи: ... И като получи тридесетте..

публикувано на 10.04.12 в 12:31

В „Семеен портфейл” - стоки на кредит

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/120410_semeen portfeil.mp3 В дни на икономическа криза всеки спестен лев е от значение. Когато се развали някой уред от първа необходимост, например, на помощ идва стоковото кредитиране , което е бързо, лесно и..

публикувано на 10.04.12 в 11:31