Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 11 часа).
Публикации

Кой е слепият градинар

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111118_Stefanov_kniga.mp3 Професор Валери Стефанов е преподавател по история на българската литература в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Той е автор на литературоведски книги и статии. Проф. Валери..

публикувано на 18.11.11 в 11:57
Пагодата „Шведагон”.

Многото лица на Мианмар

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111118_Mianmar.mp3 Мианмар (бивша Бирма) е една от най-интересните страни в югоизточна Азия. Повече за екзотичната столица Янгон (бившият Рангун), за храма на „Полегналия Буда”, изумителната пагода „Шведагон”,..

публикувано на 18.11.11 в 11:48
На снимката: Петко Симеонов, водещият Иво Христов и д-р Петър Берон (отляво надясно).

22 години по-късно...

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111118_Dachkov.mp3 ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111118_Simeonov_Beron.mp3 Преди. По време. След. Как изглежда истинската рождена дата на българската демокрация: първият мащабен демократичен митинг на..

публикувано на 18.11.11 в 09:09

Честит рожден ден на академик Георги Марков

Георги Марков е един от най-големите съвременни български историци, автор на обзорни трудове за историята на България, на Балканите и света. Автор на десетки изследвания и проекти, между които се откроява многотомната „История на България” и „България –..

публикувано на 17.11.11 в 10:38

Иван Нейков за предстоящата пенсионна реформа у нас

Иван Нейков пред „Нашият ден”: В Балканския институт по труда и социалната политика ние считаме, че ако искаме да правим истински стъпки по посока на развитие на пенсионния ни модел, избраният път е най-неправилен. Не можеш да седнеш в един кабинет, да..

публикувано на 16.11.11 в 13:57

„В България властва посредствеността и невероятната простотия!” – д-р Николай Михайлов

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111116_Mihailov.mp3 В края на миналата седмица Пловдивският университет “Паисий Хилендарски” присъди почетната титла Доктор хонорис кауза на футболиста Христо Стоичков. Няколко дни по-късно социологът Цветозар..

публикувано на 16.11.11 в 11:43
Паметникът на Гергана на входа на Харманли посреща идващите от Свиленград.

„Харманли в песни и багри”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111115_Harmanli.mp3 В съвместната рубрика на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и предаването „Нашият ден” ще представим проекта на община Харманли: „Харманли в песни и багри”. За проекта..

публикувано на 15.11.11 в 10:40
Първо издание на европейския месец на фотографията в София.

Експериментален европейски месец на фотографията

Месецът на фотографията е експериментален не по друга причина, а защото у нас се провежда за първи път и то тогава, когато в другите държави това не се случва – пояснява колегата Теодор Иванов пред „Нашият ден”. Идеята е да се провежда през месец..

публикувано на 15.11.11 в 08:46

Българското земеделие в дните на бюджетни колебания

През последните дни парите, заложени в проектобюджета за селско стопанство и променливите решения на управляващите предизвикаха бурни реакции от земеделците и заплаха от страна на министър Дянков, че ще спре и плануваните в бюджета пари, ако протестират...

публикувано на 14.11.11 в 09:01

„Формула Марица Арт – Еко фестивал” е иновацията на Димитровград

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111108_MRRB_Dimitrovgrad.mp3 Община Димитровград е спечелила проект по оперативна програма „Регионално развитие”, който се нарича „Формула Марица Арт – Еко фестивал”. Идеята на проекта е да преоткрие реката като..

публикувано на 11.11.11 в 12:07