Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Ива Дойчинова, Любомира Константинова, Мария Христова, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

„Истории в ефира”: Къщата с линовете в Асеновград

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110713_Linove.mp3 Ходили ли сте наскоро в Асеновград? Освен изключително популярните туристически маршрути в региона, свързани с посещение на Асеновата крепост и на Бачковския манастир, тези от вас, които решат да..

публикувано на 13.07.11 в 14:05

От София до Кападокия – над 1500 километра с раница на гърба

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110713_Kapadokia.mp3 В „Истории в ефира” срещнахме слушателите с театралния режисьор Христо Стойчев, който на днешните си солидни години се опитва, при това с голям успех, да изпълнява детските мечти за далечни..

публикувано на 13.07.11 в 09:05

Измамите по телефона - можем ли да се предпазим

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110712_Tel_izmami.mp3 Всеки в България знае или поне е чувал за телефонните измами, които са се превърнали в бизнес за отделни хора и дори цели квартали и села. От другата страна са измамените – в повечето случаи..

публикувано на 12.07.11 в 12:23

Кмет на вересия в село Лудогорци

Или как бакалинът Сервет Ферат от исперихското село Лудогорци обещава да опрости борчовете от 10 хиляди лева вересия на съселяните си, ако го изберат за кмет. Дали не става въпрос за купуване на гласове запитахме кандидата за кмет на село Лудогорци Сервет..

публикувано на 12.07.11 в 11:47

Какви са перспективите пред летищната инфраструктура на България

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/11-711_Letishta.mp3 Поводът да разискваме тази тема в „Нашият ден” бе решението на правителството от 6 юли за превръщането на военното летище в Балчик в гражданско. Гост в студиото беше Михаил Захариев - главен..

публикувано на 11.07.11 в 14:08

Продължава кампанията на БНР “Помощ за приятели в беда”

На 10 юли се състоя събитие, което е част от кампанията на БНР “Помощ за приятели в беда”. Детският хор към БНР изнесе концерт под диригентството на маестро Христо Недялков и на Фумио Тузаки, която ръководи детския хор в град Шизуока. Пред Меглена..

публикувано на 11.07.11 в 09:56

Шипове на Околовръстното в София – голям или малък въпрос

Метален шип, забит в дупка на околовръстното шосе в началото на този месец, спука гумите на няколко наши и чужди автомобила, преди да бъде открит и изваден. Обвиненията бяха насочени към фирми от “Пътна помощ”. Някои казват, че целта е да се привлече..

публикувано на 11.07.11 в 09:50

Транспорт по европейски правила: автомагистрала “Тракия”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110608_transport.mp3 Наближава ли краят на изграждането на автомагистрала “Тракия”? Кога ще можем да пътуваме бързо и удобно до Бургас - в „Нашият ден” ни разказаха инженерите Иво Блажев и Красимир Найденов.

публикувано на 08.07.11 в 11:29
Изглед към околността от Перперикон.

"Посоки": Кърджали и околностите

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110608_iztochni_Rodopi.mp3 “Сега е времето за тази приказна планина” – приканва сладкодумният пътешественик Симеон Идакиев. Като започва от сградата на Историческия музей в Кърджали, през още едно свещено място на..

публикувано на 08.07.11 в 10:50

За българската популярна музика

Найден Андреев представя вечната музика на България със записи от фонда на БНР – песни от „Златния Орфей”, филмова музика, старите хитове.

публикувано на 08.07.11 в 08:05