Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Злоупотребяват с пасивността ни на потребители

По повод световния ден на потребителите водещата на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ Ива Дойчинова поставя проблема за „нашия инстинкт като потребители“. В студиото гостува Димитър Маргаритов от „Комисията за защита на потребителите“, а Богомил..

публикувано на 15.03.19 в 11:03
Калудов отбеляза 40-годишнината от артистичната си кариера с постановка на

Честит рожден ден на Калуди Калудов

Екипът на сутрешния блок "Нашият ден" се възползва от възможността да е сред първите, които честитят рождения ден на световноизвестния български тенор Калуди Калудов. Ива Дойчинова го намира в Полша, където той ще присъства на изпълнения на свои ученици...

публикувано на 15.03.19 в 10:32

Физиката във философията

За граничните територии между физиката и философията говорим с философа Борис Грозданов в деня, в който се навършват 140 години от рождението на Алберт Айнщайн. Повече в звуковия файл.

публикувано на 14.03.19 в 13:50

Два месеца без интернет

С политолога и преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ Христо Панталеев говорим в „Нашият ден“ – за преживените от него два месеца без интернет, за живота в реалността, за скитането с колело, за войната пешеходци – велосипедисти –..

публикувано на 14.03.19 в 13:05
Любомира Константинова, Нина Алтъпармакова и Биляна Николова (отляво надясно)

Живот „Между кадрите“

С монтажистите Биляна Николова и Нина Алтъпармакова говорим в „Нашият ден“ – за живота „Между кадрите“ и за съграждането на нова действителност в образи. Повече в звуковия файл.

публикувано на 14.03.19 в 12:51

Диагнозата „Няма да мине“

За диагнозата на работещия човек – „Няма да мине“, и за инвалидизирането на човешкото тяло говорим в „Нашият ден“ с персоналния треньор и основател на „Lean and Healthy“ Николай Ценков. Повече в звуковия файл.

публикувано на 14.03.19 в 11:45

Диагноза „обиден синдикат“

В началото на март на среща със синдикатите Столична община поема ангажимент за 3-годишна програма за ежегодно увеличаване на основната заплата на работещите в градския транспорт на София с минимум 10 на сто годишно. Независима група от водачи, заети в..

публикувано на 13.03.19 в 15:10
Мария Мира Христова, проф. Радж Рагунатан и Любов Кирилова (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев“

За щастието и графиката на любовта (видео)

Американският професор по психология и маркетинг Радж Рагунатан, който научно изследва щастието в световен мащаб, посещава за втори път България една година по-късно. С тази визита той отговаря на многобройните покани за лекции и срещи със служители в..

публикувано на 13.03.19 в 14:05
Ива Дойчинова и Иван Кънчев в студиото на програма „Христо Ботев“

Иван Кънчев за българската история и за големите идеи, които променят малките населени места

Иван Кънчев, който беше и един от номинираните в кампанията на „Нашият ден“ – Будител на годината, беше гост на Ива Дойчинова тази сутрин. Като член на журито на програмата „VIVACOM Регионален грант“ и член на сдружение „Българска история“ Иван Кънчев..

публикувано на 12.03.19 в 14:56

Климатологът Георги Рачев: Аз съм щастлив човек, защото мечтата ми да видя Ледения континент се осъществи

Логично в началото на разговора водещата Ива Дойчинова попита своя гост климатолога Георги Рачев кога ще свърши това застудяване, което така неприятно ни изненада тези дни: „Днес следобед (12 март) към четири и половина застудяването ще свърши за София –..

публикувано на 12.03.19 в 11:45