Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Ива Дойчинова и София (вдясно)

Певицата София: Така наречената комерсиална музика не е моята музика

Певицата София ще направи премиера на новия си албум „Пътят към теб“ в столичния клуб „Книгата“. По този повод в студиото на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР тя разказа за творческия си път и своето отношение към музиката, което определено не..

публикувано на 04.06.19 в 10:30
Антонина Кенова, Ива Дойчинова, Йордан Руменов и Панайот Рандев (отляво надясно)

Шамарът оставя следа не на лицето, а в сърцето

На 4 юни отбелязваме Международния ден за защита на децата жертви на агресия, който се отбелязва от 1983 година по решение на Общото събрание на ООН. По този повод водещата Ива Дойчинова беше поканила в студиото на "Нашият ден" Йордан Руменов от програма..

публикувано на 04.06.19 в 09:50
Мария Мира Христова, Петя Недкова и Татяна Георгиева (отляво надясно)

Национална кръгла маса обсъжда детските ясли

Национална кръгла маса, организирана от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, Националния център по обществено здраве и анализи и директори на детски ясли в София и страната, обсъжда усъвършенстването на грижите за здравето и..

публикувано на 03.06.19 в 16:44
Ина Кънчева и Ива Дойчинова

Да привлечем децата в един свят, в който да фантазират и създават

Премиерата на книгата „Непознатото дете“ на Ернст Теодор Амадеус Хофман – немски композитор, диригент и художник, а най-вече писател, представител на консервативния романтизъм –ще се състои утре, 1 юни от 17,00 в Софийската градска художествена..

публикувано на 31.05.19 в 14:51
Цветанка Гинева

Правила за бъдещи пенсионери

Правила за бъдещи пенсионери или как да не бъдете измамени от системата - това ще откриете от разговора с Цветанка Гинева, управител на фирма за пенсионни услуги.

публикувано на 30.05.19 в 13:11
Преподавателят Георги Александров и студентите Теодора Къцова и Ивета Стаменкова

Бежанците през погледа на студентите

Мохамед Джамал е на 43 години, от Сирия, пристига в България легално, с документи, но семейството му остава в Турция и му трябват шест години и половина, за да се събере с децата си. Днес притежава бръснарски салон в София. Рухуллах Юсуфи се..

публикувано на 30.05.19 в 10:40
Георги Първанов, Стефан Апостолов, Ива Дойчинова и Мирена Колева

Evergreen talents – 55+

В студиото на „Нашият ден“ гостуват: Мирена Колева от международна компания за управление на човешките ресурси с над 100 офиса по света, HR експертът Георги Първанов и Стефан Апостолов, мениджър на фирма. Тримата са обединени от проекта „Evergreen..

публикувано на 28.05.19 в 15:16
Стефан Николов, Ива Дойчинова и Милена Янева

Страст и посветеност в една по-различна фламенко вечер

"Фламенко е един от езиците, на които танцът говори. Език, на който можем да говорим и да се изразяваме" - казва танцьорът Стефан Николов. "За мен е сравнително нов език, който заразява със страст и посветеност" - допълва Милена Янева, хореографка от..

публикувано на 28.05.19 в 14:08

Вероятни ли са следизборни протести

Реалистична ли е прогнозата за протести срещу корупцията след изборите – за това говорим в „Нашият ден“ със Стефан Георгиев, социолог в Агенция АФИС - Агенция за социални и маркетингови изследвания. Обсъждаме още реалистичните и нереалистичните..

публикувано на 28.05.19 в 11:26

Герхард Райвегер, вицепрезидент на Австрийско-българското дружество за приятелство, в рубриката "Главен герой"

Културата е сред най-добрите посланици на една европейска страна. Това личи и от интереса на Герхард Райвегер, посланик на Австрия у нас от 2010 до 2014 към българската културна сцена. За него случващото се в Пловдив - европейска столица на културата 2019 -..

публикувано на 28.05.19 в 11:00