Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
„Окото“, най-малкото езеро в Бъндеришкия циркус в Пирин

Подменя ли се дебатът за Национален парк „Пирин“

В каква посока се движи дебатът за разширяването на ски зона Банско? Какви са възможностите за опазване на природата на Национален парк „Пирин“? Защо еколозите остават с усещането за подмяна на дебата? За това в „Нашият ден“ говорим с Тома Белев от..

публикувано на 28.11.17 в 10:25

Защо психопатите просперират

За злоупотребата с данни при управлението на хора и за това как психопатите просперират във вътрешнофирмената конкуренция говорим в „Нашият ден“ с Лъчезар Томов, преподавател в Нов български университет. Повече чуйте в звуковия файл.

публикувано на 28.11.17 в 09:50

Катя Георгиева и историите за малките хубави жестове

Когато направиш добро – замълчи. Когато ти направят добро – разкажи на всички . Катя Георгиева ни припомня тези мъдри думи и дава личен пример как историите за доброто трябва да се повтарят отново и отново. Защото доброто не обича празни думи, а обича..

публикувано на 27.11.17 в 15:45

Ще ти разкажа приказка в "Червената къща"

„Ще ти разкажа приказка“ е представление на деца и техните родители. Пет художествени разказа оживяват в зала „Пеша Николова“ на Център за култура и дебат „Червената къща“. Младият екип с режисьор Тея Сугарева си поставя за цел да представи темата за..

публикувано на 27.11.17 в 13:55

Елена Феранте и красотата на Неапол

Елена Феранте е една от най-добре продаваните писателки днес – през 2016 година списание Time я нарежда сред 100-те най-влиятелни личности на планетата. Феранте пише под псевдоним, защото смята, че личността на писателя само пречи на литературата и..

публикувано на 24.11.17 в 13:45

Мартин Рохани: Българинът е щастлив, но не го знае

Мартин Рохани е автор, влогър и не на последно място – мотиватор. Решен да помага на хора, които искат да разгърнат личния си потенциал, той дава различен поглед върху проблемите, които си мислим, че имаме. Мотиватор е начинът, по които ме виждат хората...

публикувано на 24.11.17 в 11:05

Поезията като неподминато съкровище

Отношенията на Константин Петров с поезията не са предопределени нито от образованието му, нито от всекидневните му занимания. Те са като отношението на дете, което пази в шарена метална кутия монети, лъскави копчета, чаркове от загадъчни машинки и красиви..

публикувано на 21.11.17 в 11:40

Ревизия на прехода

Реални ли са намеренията на властта за проверка на приватизационните сделки и какъв е възможният резултат от подобна икономическа ревизия на прехода? За това говорим в „Нашият ден“ с икономиста Георги Стоев. Повече чуйте от звуковия файл.

публикувано на 21.11.17 в 09:25

Надя Станчева: На всяка порода куче отговаря по една странна порода човек

Надя Станчева е един от създателите на организацията Animal Rescue Sofia , която намира нов дом на бездомни животни от 2009 г. насам. Тяхната мисия е да се намалят броя на изоставените и родените на улицата кучета и котки в столицата – за целта те..

публикувано на 16.11.17 в 14:48
Люсиена Крумова (вляво) и Румяна Йохнева в студито на програма „Христо Ботев“

Сугестопедията е висш пилотаж в образованието

Свободата е в основата на методологията сугестопедия (от „suggest“ – предлагам), създадена от проф. д-р Георги Лозанов през 60-те години на ХХ век. Днес тази наука по ирония на съдбата „се завръща“ в родината си, след като десетилетия успешно се прилага на..

публикувано на 16.11.17 в 14:20