Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Икономиката на България през 2017 - дотук добре

Какво всъщност се случва в икономиката на страната ни отвъд от(у)вличащите общественото внимание новинарски истории? Какви трайни икономически тенденции задвижва правителството? Защо Институтът за пазарна икономика нарече един от последните си доклади..

публикувано на 11.07.17 в 09:30

Карън Лайтнер: Чувам музиката, която композирам

Стотици хиляди пропътувани км по цялото земно кълбо. Срещи с публиката на различни географски ширини през различни сезони и вдишвайки въздуха на различни аромати. Съдбата на концертиращия музикант не се променя с хилядолетията. Австрийката Карън Лайтнер е..

публикувано на 10.07.17 в 08:55

Ах, този толерантен свят – къде е границата?

Къде е границата между толерантността и дискриминацията в наши дни и защо най-опасната и с непоправими последствия дискриминация е тази, в която ти отнемат задълженията? В какъв порочен кръг се движи трето поколение български цигани – представители на над..

публикувано на 07.07.17 в 09:17

Яна Бойкова и обществото на сръчните хора

Яна Бойкова е от онези майстори в пловдивския квартал "Капана", които не само обичат да майсторят нещо с ръцете си, но и да събират и интересни хората около себе си. В случая – художници, фотографи, писатели и илюстратори, автори на керамика, текстил и..

публикувано на 06.07.17 в 13:15

Ренета Димитрова: Каквото и да прави човек, не е достатъчно, винаги може повече

Когато влезеш в магазина на Ренета Димитрова все едно си в царството на приказките и мечтите. Още от вратата с мека усмивка и топъл глас ще ви посрещне Ренета, собственикът на магазина. С нея ще седнете на неголеми, меки, уютни, кресла около виенска..

публикувано на 03.07.17 в 14:35

Портрет на художника Анжело Красини

Анжело Красини може да бъде описан само с една дума – художник, което ще рече човек със свободна душа и очи за невидимото в живота. Целия си живот той посвещава на това да пресътворява онова, което вижда – в света около него, в природата и човешките..

публикувано на 03.07.17 в 12:06
Мария Мира Христова и Кенет Андерсън.

Древните индийски епоси са шифър към щастието

Английският публицист и преводач на древни индийски епоси Кенет Андерсън, посети за първи път България в средата на юни. Той представи пред родната публика едно от знаковите индийски философски съчинения на древността - „Махабхарата”, разказана от Кришна..

публикувано на 30.06.17 в 14:00

Иван Димитров: Под 30% е наложеното увеличение за тази година от „Музикаутор” към БНР

В студиото на „Нашият ден” по програма „Христо Ботев”, специален гост беше изпълнителният директор на „Музикаутор” - Иван Димитров. Той анализира казуса БНР и „Музикаутор” като обобщи ситуацията така: Нашето отношение беше изключително позитивно и ние..

публикувано на 30.06.17 в 13:35
Естония

Естонското председателство на ЕС - прелюдия към родните отговорности

Естонското председателство на ЕС стартира след броени часове и дава залог за отговорност и съчетание на исторически и авангарден поглед, който търси нетрадиционни решения. Страната отбелязва 100 години от независимостта си и амбициозно обвързва..

публикувано на 29.06.17 в 13:15
Д-р Стамен Григоров - откривател на Lactobacillus Bulgaricus.

Lactobacillus Bulgaricus и съкратен живот по български

Дали България е орисана заради Lactobacillus Bulgaricus да е страната на столетниците? Или всичко е толкова относително и отдавна се намира на територията на митовете и легендите, че няма значение дали си българин или друг в съвременния Евросъюз,..

публикувано на 29.06.17 в 12:46