Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Киното, което повдига наболели проблеми

Петото издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs отново ни предлага среща с актуалните проблеми на съвременното общество. В програмата ще видим филми, посветени на здравословното хранене, образованието и се стигне до религиозните ритуали..

публикувано на 04.10.17 в 10:15

Преди точно 27 години Германия стана единна държава

На 3 октомври 1990 година бе подписан Договорът за обединението на Германия т. е. Германската демократична република и Федерална република Германия стават една обединена държава. Една година след рухването на Берлинската стена и фактическото отваряне на..

публикувано на 03.10.17 в 11:40
Магдалена Гигова.

Магдалена Гигова - как се носят три дини с една женска ръка

Магдалена Гигова е журналист, писател и пътешественик, и е жена, която категорично опровергава старата поговорка, че две дини под една мишница не се носят. За другите може и да е така, но тя успешно се справя с три дини, при това не извънредно, а..

публикувано на 03.10.17 в 11:15

Медиите на европейски теми - между клишето и манипулацията

Възможно ли е България да бъде част от „центъра” в икономически и политически смисъл, блуждаейки в периферията на европеизираните публични сфери? С други думи, можем ли да имаме европейски заплати и европейски стандарти, без да се интересуваме какво се..

публикувано на 03.10.17 в 10:00

България на хартия - институции от миналия век

България на хартия - защо институциите ни продължават да работят с технологии от миналия век? Как трябва да изглежда една работеща електронна администрация и как вече изглежда дигитализацията на труда в офисите от бъдещето? Футуристична илюзия ли е за..

публикувано на 03.10.17 в 09:30

Благовеста Пугьова за малките неща, които можем да променим

Благовеста Пугьова е поет. Но също така е част от класа на Forbes „30 под 30” и тази събота представи лекция под мотото „Да спасиш света на половин работен ден”. Очевидно е, че зад това мото се крие намигане, но въпросът е какво остава, когато махнем..

публикувано на 02.10.17 в 12:00
Йордан Радичков

За „Шарена черга” или защо се карат жабите

През 1964 г. Йордан Радичков публикува своя пръв сборник с детски разкази. Можем дълго да гадаем кой е той. Хората обикновено предполагат, че става въпрос за книгата „Ние, врабчетата”, имат догадки дали това не са случайно „Малки жабешки истории”...

публикувано на 02.10.17 в 10:00
Габриела Сигети

На България с любов…

Какво е усещането да си унгарка, която се завръща в България след десетилетия? Преди и след Желязната завеса. Преди и след училището и университета. В началото на технологичния ХХI век, в който светът е на една ръка разстояние, но не и пътуването във..

публикувано на 29.09.17 в 14:58
Даниел Цочев

Гласът на Емил Димитров изписва „На нея с обич!“ в Античния театър в Пловдив

„На нея с обич! Емил Димитров“ продължава да вълнува и да мокри страните с пречистващи сълзи. С онази вечна и небесна нега, която нахлува в клетките с космическа скорост, а иначе болезнено липсва в забързаното време на конфекцията от дух и материята...

публикувано на 28.09.17 в 15:24
Мария Мира Христова и Христо Атанасов в студиото на

Психология на убеждаването или как да се предпазим от манипулациите на епохата

Как да получаваме съгласието на другите и да се противопоставяме на чуждото влияние? Поне веднъж в живота всеки един си задава подобен въпрос, за да осъзнае, че отговорът е в ръцете на тези, които вярват в механизмите на психологията на убеждаването. За нея..

публикувано на 28.09.17 в 14:40