Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Фишинг – кибератаката, която източва лични данни

Казват, че един от симптомите на интернет пристрастяването е непрестанното проверяване на електронната поща. Въпреки опасността да се окаже „диагностициран“ с подобен тип зависимост, всеки онлайн потребител има необходимостта да проверява своите имейли –..

публикувано на 05.02.18 в 09:40
Андрей Новаков

Стартира A.L.E.C.O.

Днес ще се даде старта на първата изцяло българска програма A.L.E.C.O . в ЕС. Тя  ще бъде открита в София от евродепутата Андрей Новаков и еврокомисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел . Повече от 100 кандидати ще получат..

публикувано на 02.02.18 в 12:15

„Мир вам… ”

В Световната седмица на хармония между религиите си задаваме въпроси, които сякаш твърде очевидно са последвани от негативни и песимистични отговори. Нима е възможно да съществува междурелигиозен диалог в свят, изпълнен с военни конфликти, човешки..

публикувано на 02.02.18 в 11:35

Дигиталните деца и техните аналогови родители

Дигиталната ера си има своите малки хакери, пълни с идеи. Технологиите се развиват, а с тях и уменията на днешните деца. Ако до вчера сме били „за“ телевизора, то днес безспорно казваме „да“ на дигиталните технологии. В това, разбира се, няма нищо лошо –..

публикувано на 02.02.18 в 09:35

Сърджан Кръстевски: Дори поемането на въздух е любов

Героят в рубриката ни „Човекът” днес е Сърджан Кръстевски, който в момента създава всички костюми в Софийската опера. Как се случва това, какво е да твориш в различните епохи, през изкуството на костюма това е едната част на тази история. Другата е за..

публикувано на 01.02.18 в 10:30

Нараства броят на кибератаките у нас

През 2017 година отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП отчете двойно увеличение на киберзаплахите в страната спрямо предходната 2016 година. Те са вследствие на интернет измами и са насочени предимно към бизнеса. Атаки като Business E-mail Compromise,..

публикувано на 01.02.18 в 09:20
Устие на река Велека, което е част от Природен парк „Странджа”

Стефан Златаров за Странджа и всичко останало

Само преди дни беше отбелязан 23 рожден ден на Природен парк „Странджа” . Имат ли природните паркове рождени дни? Имат, защо да нямат. Докато за тях има хора, които да се грижат. Един от тези хора е Стефан Златаров - новият стар директор на парка. Той е..

публикувано на 31.01.18 в 13:25

Интернет пристрастяването – мит или реалност

Компютърни игри е равно на пристрастяване – поне така виждат родителите времето прекарано онлайн от техните деца. Това притеснение се затвърждава още повече, когато се огледаме около нас и всичко, на което ставаме свидетели, са погледи забити в смартфони...

публикувано на 31.01.18 в 09:35
Сцена от спектакъла

Спектакъл, написан от зрителите

За идеята на "Щастливият Бекет", един написан от зрителите спектакъл, в “Нашият ден“ говорим с режисьора Марий Росен. Повече чуйте в звуковия файл.

публикувано на 30.01.18 в 15:27
Министър председателят на Унгария Виктор Орбан и полският премиер Матеуш Моравецки по време на посещението му в Будапеща в началото на януари

За демократичните дефицити в центъра на Европа

Какво се случва в центъра на Европа? За демократичните дефицити в Унгария и Полша, и за възможните в Чехия в „Нашият ден“ говорим с Ружа Смилова, политолог и програмен директор на Центъра за либерални стратегии, и с Петя Георгиева, политолог и преподавател..

публикувано на 30.01.18 в 12:23