Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

В Братислава отбелязват 2-ри юни с тържествена церемония

Още от ранната утрин и този 2-ри юни започва с вълнение и очакване в българското средно училище „Христо Ботев“ в Братислава. Ученици и учители се подготвят за традиционната церемония пред паметника на загиналите българи за свободата на Словакия, който е..

публикувано на 02.06.17 в 14:10
Виктория Георгиева, Елена Пъневска и Георги Александров в студиото на

За книжарниците и библиотеките - пристрастно

„(Не)забравените“ и „Между книгите и хората“ са две книги, изцяло създадени от студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Изданията са резултат от новата дисциплина „Учебно издателство – майсторски клас“, а..

публикувано на 01.06.17 в 13:50
Вотиви

За вотивите и силата на пожеланията

Думата „вотиви“ има латински произход и означава буквално – оброк. Вотивите са малки оброчни фигурки, които в миналото са били слагани върху иконите с надеждата, че така може да бъде измолено изцеление или покровителство от Бога и от светците. Някои..

публикувано на 01.06.17 в 13:35

Училище на бъдещето

(Не)преодолими ли са дефицитите на българското образование, кой и как би могъл да създаде друга посока на развитието му и (не)възможна ли е радикална промяна на системата – за това говорим със създателя на платформата daskal.eu Калоян Кирилов и с Михаил..

публикувано на 30.05.17 в 10:20
Ивайло Христов

Ивайло Христов и формулата на успеха

За първи път в новата си история Народният театър „Иван Вазов“ отваря голямата сцена за абсолвенти от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Всички места в театралната зала са заети дни преди началото на „Януари“ от Йордан Радичков. Късметлиите са випускниците от класа..

публикувано на 29.05.17 в 15:11

Световен театър в София – от Пекин до Париж

Тази година платформата „Световен театър в София“ ще има своето 11-о издание. Всъщност става въпрос за две събития - „Световен театър в София“, който включва събития от програмата на Международния театрален фестивал „Варненско лято“, но понякога и различни..

публикувано на 25.05.17 в 16:25
Жюстин Томс

Жюстин Томс – разнообразен талант и вечен оптимист

В рубриката „Човекът“ на „Нашият ден“ ви запознаваме с Жюстин Томс - една жена-енциклопедист. Тя е уеб предприемач, блогър, писател, преподавател, еколог и вечен оптимист. Такъв оптимист, че дори издава книги на тази тема и преобръща теорията на Мърфи..

публикувано на 25.05.17 в 11:12
Милен Миланов

За културата, която вирее и при трудни условия

Милен Миланов е от онези хора, които не могат да говорят за култура безпристрастно. Той е актьор, инициатор за създаването на наградите „Аскеер“, но и човек, който отблизо следи процесите, които се случват в българската литература. Преди 27 години той..

публикувано на 25.05.17 в 10:45

Дясна или лява е по-добрата версия на света, в който живеем

От седмици в страната ни протича дискусия за това логично ли е държавата да прекрати приватизационните процеси, някои от които вече започнали, за това в кои икономически сектори са останали предприятия, чиято приватизация ще промени позитивно съдбата им...

публикувано на 23.05.17 в 10:56
Да помогнем на Бобчо - ако обичате вкусните сладкиши, майсторски приготвените печива, сладките изкушения елате на 9, 10 и 11 юни на

Пукнатините в социална политика спрямо хората с увреждания

Полина Божилова е самотна майка на 11-годишния Божидар Спасов. Бобчо страда от церебрална парализа и епилепсия и е едно от многото деца с увреждания, за които държавата не прави достатъчното. „Ние желаем адекватна грижа и експертна оценка!“ – допълва..

публикувано на 22.05.17 в 15:14