Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Политологът Любомир Стефанов: Не сме в ситуация за създаване на правителство на всяка цена!

Как гражданите и специалистите интерпретират резултатите от предсрочните парламентарни избори у нас? Какви са очакванията им за конфигурацията на бъдещото управление? И доколко те могат да разчитат на по-дългосрочната му стабилност? – отговори на тези..

публикувано на 29.03.17 в 15:49

Калин Вельов: Животът ни изпитва с търпение

„Не карайте без предпазна каска!“ – така би започнал този разговор сега, но в оригинал стартира другояче. На втория ден след извънредните парламентарни избори през 2017 г. нещо в статуквото си отива завинаги. Причината е дори и в новите лица от..

публикувано на 28.03.17 в 15:10
Любомир Аламанов в студиото на програма „Христо Ботев“

Следизборно: PR-кампании и психологически профили

PR-експертът Любомир Аламанов и социалният психолог проф. Антоанета Христова се впускат в любопитен анализ на предизборните подходи и стратегии, поведение и същности, в контекста на PR-кампаниите и политическата психология. Към тях се присъединяват и..

публикувано на 28.03.17 в 14:49
 Нина Дончева

Силата на майките през погледа на една жена

На 23 март, в рубриката „Третият в студиото“ ни гостува Нина Дончева. Тя е преподавател и писател. В своята книга „Мълчанието на майките“, авторката разкрива истинския образ на жената. Така, както го виждаме около себе си – многостранен и гъвкав...

публикувано на 24.03.17 в 12:10

„Ромул Велики“ завладява публиката в Малък градски театър „Зад канала“

„Ромул Велики“ е най-новото заглавие в афиша на Малък градски театър „Зад канала“. Пиесата на Фридрих Дюренмат е съвременен сатиричен разказ за управлението на последния владетел на Западната Римска империя. Режисьор на спектакъла е Бина Харалампиева, а в..

публикувано на 23.03.17 в 11:51
Баня „Овча купел“

„Сердика е моят Рим“ или още нещо за софийските минерални извори

Минерални извори, подобно на два пръстена, обграждат планината Витоша, в подножието на която е и все по-гъсто населената и разрастваща се столица София. В герба на града от древността до днес неизменно присъства символът на минералните извори, чийто състав..

публикувано на 21.03.17 в 13:05

Художничката Милена Ставриева: Не се отказвайте от мечтите си за творчество

Младата художничка Милена Ставриева е героиня в „Третият в студиото“, носейки аромата на Първа пролет и бурния отзвук от първата си самостоятелна изложба. Тя се случва навръх 8-и март в Народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“ в град Трън и привлича..

публикувано на 21.03.17 в 12:30

Стресът – модерната болест

В студиото на „Нашият ден“ гостуваха Пламен Димитров, социален психолог, и Здравка Серафиева, мениджър на служба по „Трудова медицина“ в голяма компания. Темата на разговора бе стресът на работното място, който засяга всички ни. Стресът на работното място..

публикувано на 20.03.17 в 10:38
Проф. Венцеслав Николов и Мария Мира Христова в студиото на програма „Христо Ботев“

„На бис“ с виолончелиста проф. Венцеслав Николов

Виолончелистът проф. Венцеслав Николов заедно с камерен ансамбъл „Силуети“ ви канят на нетрадиционно и толкова вечно музикално пътешествие. Първият концерт от цикъла „На бис“ предстои на 19 март в София. Следват концерти с тази програма в Германия, като..

публикувано на 15.03.17 в 11:00

Политици без първите 7 години няма как да мислят адекватно за децата на България

Здравната система в подкрепа на децата в ранната възраст и техните семейства, ролята на социалните услуги за ранното детско развитие, образователната система в ранното детство чрез детските градини, ранната детска интервенция в подкрепа на децата с..

публикувано на 15.03.17 в 10:40