Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).
Публикации

Политическите инструменти на бизнеса

Какви са основанията на българските превозвачи да се надяват, че европейските правила ще бъдат съобразени с исканията им? Как бизнесът ползва политическите инструменти? Безсилна ли е властта пред протести с големи превозни средства и трактори? За сметка на..

публикувано на 10.01.19 в 12:05

Институционална криза: идва ли краят на АПИ?

Фалстартът с е-винетките и очевидното закъснение при въвеждането на ключови елементи от ТОЛ-системата доведоха до поредица от оставки в АПИ от началото на 2019 г., а с днешна дата и на самия й директор – Светослав Глосов. Обезглавената структура е..

публикувано на 09.01.19 в 15:20
Неда Лаптева, Мария Мира Христова и Калина Колева (отляво надясно)

Отбелязваме рождения ден на Стивън Хокинг и Елвис Пресли

На осми януари отбелязваме рождения ден на английския астрофизик Стивън Хокинг и краля на рокендрола Елвис Пресли. Превърнали се в световноизвестни, променили историята, мисленето и живота по техен начин, така че да се помни от поколенията, които остават и..

публикувано на 08.01.19 в 16:37
Илюстрация от

Детски шедьоври от велики писатели

„Гарваните от Белокруша“ на Олдъс Хъксли и „Прекрасната Касандра“ на Джейн Остин са новите попълнения в поредицата „Детски шедьоври от велики писатели“, които ни напомнят, че големите писатели са били добри разказвачи, не само когато пишат сериозни..

публикувано на 07.01.19 в 12:11
Симеон Венциславов

Действителността търси твореца си

За сюжетите от действителността, които сякаш търсят твореца си, разговаряме в „Нашият ден“ със сценариста Симеон Венциславов.

публикувано на 07.01.19 в 11:54
Жена, просеща на главната търговска улица на Брюксел

Брюксел не разбира

„Брюксел не разбира ситуацията в бившите комунистически страни“ – за една фраза, за новите протести на европейския югоизток, за румънското председателство в условията на неразбирателство с Европа, за ситуацията в България от гледна точка на..

публикувано на 07.01.19 в 11:32
Мария-Мира Христова и проф. Пламен Митев

141 година по-късно: Пътят към София продължава

На 4 януари 2019 г. София отбелязва 141 години от освобождението си от османска власт с тържества, които включват и благодарствен молебен в църквата „Света Неделя“. Традиционно е и литийното шествие до паметниците на генерал Гурко, Цар..

публикувано на 04.01.19 в 15:36

За думата „автомобил“, появила се преди 120 години и за всичко, случило се с нашата цивилизация след това

В едно от първите издания на „Нашият ден“ през 2019 г. поканихме Енчо Господинов - журналист от легендарния в-к „Поглед“, кореспондент на Би Би Си, по-късно дипломат в международни хуманитарни организации. Поводът беше една годишнина – на думата..

публикувано на 03.01.19 в 14:37

35 години от първото излъчване на "Добър ден" в ефира

На днешния ден преди 35 години за първи път в радиоефира прозвучава сигналът на легендарното публицистично предаване "Добър ден", което с времето се превръща в истинска школа за публицистика. Виза Недялкова, Александър Андреев, Радосвет Радев, Пролет..

публикувано на 03.01.19 в 12:15
Нинко Кирилов и неговата книга

Пътешествие из „Три пиеси“ и светове с писателя Нинко Кирилов

Съдби, срещнати по пътя, който води през една съвсем нова година – тях ще откриете в разговора за Хората и Живота с писателя Нинко Кирилов в „Нашият ден“. Каним го в дните на появата на книжния пазар на новата му книга – „Три пиеси“. С откъс от..

публикувано на 02.01.19 в 13:05