Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

В Националната художествена академия от днес започва лятна академия за деца и ученици

За втора поредна година фондация „Св. Пимен Зографски” към Националната художествена академия организира лятна академия за деца и ученици. Тя ще се открие на 1 август от 12.00 часа, в двора на НХА под мотото „Цветовете ни свързват”. Студентите, заедно с..

публикувано на 01.08.11 в 09:03

Четвъртата сесия на 41-ото Народно събрание през погледа на социолозите и политолозите

Борис Попиванов, политолог: „Тази четвърта сесия на 41-ото Народно събрание като цяло не изненадва с някаква изключително нова тенденция, която не сме забелязвали преди. Продължават всичките недостатъци в работата му. Продължава конюктурното и не добре..

публикувано на 29.07.11 в 10:31

Отново за убийствените жеги в градския транспорт

„Положението не е добро, но засега само новите превозни средства по тролейбусни линии 4, 5 и 11 са изцяло климатизирани, тъй като такова е било изискването към доставчиците” – казва Антон Деспотов, ръководител направление “Експлоатация” в Центъра за..

публикувано на 29.07.11 в 08:28

Панаир на добрите идеи в Стражица

Програмата на Панаира на добрите идеи можете да видите тук. Сдружение “Местна инициативна група” Лясковец - Стражица е организатор на събитието, което ще се случи на 31 юли в неделя. Ръководител на проекта е Мария Маринова, която каза в „Нашият ден”:..

публикувано на 29.07.11 в 08:12

Васко Кръпката: Чувствам се като от друга България

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110728_V.Krapkata.mp3 "Роден съм между тротоарите и бордюрите на големия град, който мечтае да бъде свободен. Кръпките ми трябват, за да си закърпя душата, да си закърпя надеждата, че ще бъдем освободени от..

публикувано на 28.07.11 в 10:26

Евгений Дайнов: В диктатура обществото деградира

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110728_E.Daynov.mp3 "Заблуждаваме ли се, че светът върви напред? Че посоката на еволюцията съвпада с тази към свободата? За пореден път Беларус ни накара да си задаваме тези въпроси. Този път, като забрани..

публикувано на 28.07.11 в 10:01
Енчо Господинов (вторият отляво надясно) с фоторепортера на в. „Поглед” Иван Григоров в лагер за бежанци, прогонени от „червените кхмери” на границата между Тайланд и Кампучия (ноември, 1990 г.)

„Истории в ефира”: Енчо Господинов

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110727_Encho Gospodinov.mp3 В поредното издание на рубриката ни решихме да запознаeм нашите слушатели с Енчо Господинов, известния журналист от в. „Поглед”, легендарен военен кореспондент, за когото, предполагам,..

публикувано на 27.07.11 в 10:56
Изглед към норвежкия остров Утьоя, където бяха убити 68 младежи, на брега стотици норвежци и гости на страната оставят цветя и свещи в памет на загиналите.

Измества ли политиката на омраза обединението в Европа

Пети ден светът е в шок от случилото се в норвежката столица Осло. Името Брайвик - човекът причинил атентата в столицата на Норвегия, бързо беше научено от всички хора по света. 1500 страници манифест публикува в интернет този човек за мрачното бъдеще на..

публикувано на 27.07.11 в 09:56
Кремиковският манастир

Разходка през вековете около София

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110726_rubrika.mp3 Три духовни центъра - Кремиковския манастир „Св. Георги”, Драгалевския манастир “Света Богородица Витошка” и Боянската църква „Св. св. Никола и Панталеймон“ - част от Софийската Света гора посети..

публикувано на 26.07.11 в 13:54
Всички данни от преброяването са публикувани на сайта на Националния статистически институт.

След окончателните данни на НСИ от преброяването - три въпроса с три отговора

Намаляват и остаряват ли българите? Магдалена Костова - началник отдел Демографска статистика в Националния статистически институт: „Да, това са резултатите от преброяването. Населението продължава да се урбанизира. Териториално е неравномерно..

публикувано на 26.07.11 в 13:14