Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

В Софийския университет днес се откри изложбата „Старобългарският ръкопис” Codex Suprasliensis (Супрасълски сборник) от Х век в контекста на византийско-славянските взаимоотношения.

Супрасълският сборник от X век - за първи път у нас

Един от най-важните паметници на българското средновековие, т.нар. Супрасълски сборник, ще бъде представен в специална изложба от днес (19 август), 12.30 ч. в южното крило на СУ „Св. Климент Охридски”. Експозицията с дигитализираните изображения на..

публикувано на 19.08.11 в 08:23
Скоро в ремонтираната сграда на бившата Централна минерална баня ще отвори врати Софийският исторически музей. Посетителите ще могат да видят над 120 хиляди експоната от историята на столицата.

Софийският исторически музей най-после със свой дом

След дългите години на вечен ремонт, бившата Централна баня в София е на път да се превърне в модерен музей, в който ще могат да се разглеждат над 120 хиляди експоната от историята на столицата. Преди по-малко от месец бяха одобрени над 5.6 млн. лева по..

публикувано на 18.08.11 в 09:03

Българската мечта на блогъра Боян Юруков от Германия

Около важни събития за България и българите е насочен този блог. Там в момента тече и двустранна информация за гласуването на сънародниците ни зад граница. Това е повод за срещата ни с Боян Юруков в „Нашият ден”: Различни са активностите за мен...

публикувано на 17.08.11 в 10:16
Двете книги ще бъдат представени на следващото издание на „София диша” (21 август), което е посветено на театралното изкуство и литературата и е под наслов „Словото зове”.

Богдана Карадочева и Стефан Димитров тръгват на турне с песни и книги

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Zabavna muzika/20110817_moreto.mp3 „Това ще е едно мини турне из Пловдив и Стара Загора в края на седмицата - каза за „Нашият ден” Богдана Карадочева. Това са две малки събития, организирани от издателите на написаните от..

публикувано на 17.08.11 в 09:56

Културни празници на Куклен

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110809_Kuklen.mp3 В съвместната рубрика на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и предаването „Нашият ден” представяме: проект на община Куклен - културни празници в Куклен. Разговор с Димитър..

публикувано на 16.08.11 в 12:50

Европейска програма за регионално развитие в Ботевград

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110802_Botevgrad.mp3 Съвместна рубрика на „Нашият ден” и МРРБ (Министерство на регионалното развитие и благоустройството), за успешен проект по европейската програма за регионално развитие в Ботевград. вторник, 2..

публикувано на 16.08.11 в 12:47

„Регионален фестивал - изкуства”, община Пазарджик

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110816_Ministerstvo_reg.razvitie.mp3 В съвместната рубрика на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и предаването „Нашият ден” представяме: „Регионален фестивал - изкуства”, община Пазарджик...

публикувано на 16.08.11 в 10:44

Какво се случи във Великобритания

XXI век - един прозрачен свят или свят на безредици и насилие. Защо в подредените и социални европейски държави избухнаха социални „бомби”? Коментар на европеисти и слушатели в „Нашият ден”: Бях точно в тези дни в Лондон. Моя близка ме разведе из града,..

публикувано на 16.08.11 в 10:25

Българско участие в новия филм за Конан Варварина

Три атрактивни българки: Златка Райкова, Стефка Берова и Теодора Духовникова участват в „Конан Варварина”. Това не е единственото българско присъствие във филма. Освен тях в продукцията са и Диана Любенова, Николай Мутафчиев, Коцето Калки, Станимир Стаматов..

публикувано на 16.08.11 в 08:50

Театър „Българан” ни кани утре на „Една нощ в операта”

Новият проект на театър „Българан” носи заглавието „Една нощ в операта”. Супершоуто ще се превърне в театрален сериал с няколко нови епизода. На сцената на театър „Стоян Бъчваров” ще се качат актьорите Краси Радков, Виктор Калев и Мария Статулова, която..

публикувано на 15.08.11 в 09:02