Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

„Спомни си за Радой” - инициатива на в. „Стършел”

Главният редактор на в. „Стършел” Михаил Вешим сподели за „Нашият ден”: „Тя не е само инициатива на „Стършел”. Всъщност идеята е на издателя на в. „Лечител” Атанас Цонков. Той направи нещо като инициативен комитет с идеята да се съберат спомени и да излязат..

публикувано на 03.08.11 в 08:51

„Истории в ефира”: Медици на мисия в Афганистан

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110803_afganistan.mp3 На 1-ви август се завърнаха военнослужещите от българския контингент в Кабул, Афганистан. Журналистът от програма „Христо Ботев” Мария Рачева прекара с тях близо месец и донесе много..

публикувано на 03.08.11 в 08:45

За стачките и шествието на детските колички в Израел

Кореспондентът на БНР Феня Декало разказа за „Нашият ден”: „И това се случва в една от най-социалните държави, една от държавите, която се грижи най-много за децата си. С марш на детските колички продължиха вчера двуседмичните улични демонстрации в Израел...

публикувано на 02.08.11 в 09:09

Тази вечер в галерия „Средец” на Министерството на културата се открива ретроспективната изложба „Завръщане” в памет на художника Георги Трифонов

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110802_izlojba_G.Trifonov.mp3 „Завръщане” се нарича голямата ретроспективна изложба в памет на художника Георги Трифонов. Организират я негови колеги и приятели в галерия „Средец” на Министерството на културата...

публикувано на 02.08.11 в 08:24

Ролята на общината в театъра

Ириней Константинов, директор на Театър „София” коментира в „Нашият ден”: „Преди всичко е нужна общинска културна политика с отношение към театъра. Отношението се изразява в осигуряване на средства, с които да поддържаме базите в цялата страна, осигуряване..

публикувано на 02.08.11 в 08:17

Как да се опазим от кражбата на самоличност

Явор Колев, началник сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” в ГДБОП коментира в „Нашият ден”: „Вече никой не краде лични карти, а данните от тях. Потребностите вече са изнесени в Интернет, затова точно там се злоупотребява с..

публикувано на 01.08.11 в 09:25

В Националната художествена академия от днес започва лятна академия за деца и ученици

За втора поредна година фондация „Св. Пимен Зографски” към Националната художествена академия организира лятна академия за деца и ученици. Тя ще се открие на 1 август от 12.00 часа, в двора на НХА под мотото „Цветовете ни свързват”. Студентите, заедно с..

публикувано на 01.08.11 в 09:03

Четвъртата сесия на 41-ото Народно събрание през погледа на социолозите и политолозите

Борис Попиванов, политолог: „Тази четвърта сесия на 41-ото Народно събрание като цяло не изненадва с някаква изключително нова тенденция, която не сме забелязвали преди. Продължават всичките недостатъци в работата му. Продължава конюктурното и не добре..

публикувано на 29.07.11 в 10:31

Отново за убийствените жеги в градския транспорт

„Положението не е добро, но засега само новите превозни средства по тролейбусни линии 4, 5 и 11 са изцяло климатизирани, тъй като такова е било изискването към доставчиците” – казва Антон Деспотов, ръководител направление “Експлоатация” в Центъра за..

публикувано на 29.07.11 в 08:28

Панаир на добрите идеи в Стражица

Програмата на Панаира на добрите идеи можете да видите тук. Сдружение “Местна инициативна група” Лясковец - Стражица е организатор на събитието, което ще се случи на 31 юли в неделя. Ръководител на проекта е Мария Маринова, която каза в „Нашият ден”:..

публикувано на 29.07.11 в 08:12