Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).
Публикации

(Не)изчезващата (не)изминала година

Към започващата година в „Нашият ден“ ни превеждат думи от изминалата – с изречени анализи и прогнози отваряме вратата към предстоящото. В началото, за да си представим една картина, която обхваща много: България в графиката на Третата вълна – за..

публикувано на 02.01.19 в 12:25
Валентин Калинов

През отворената врата на започващата година

Поглеждаме през вече отворената врата, която води към 2019 г., за да помислим в „Нашият ден“ за възможното и невъзможното, за реалистичните и за нереалистичните философски допускания, за посоката и за движещите сили, за вглеждането във важното. Правим..

публикувано на 02.01.19 в 12:15
Ирина Никулчина

Треньори и спортисти

Ирина Никулчина е дългогодишна състезателка по биатлон, спечелила бронзов медал на Олимпиадата от Солт Лейк Сити през 2002 г., понастоящем е детски треньор. Като най-известната жителка на гр. Банско тя гостува на „Нашият ден“. „Имаме най-добрите условия..

публикувано на 28.12.18 в 11:55

Банско, ски, рокендрол…

„Пирин е един от символите на България, а Банско е един от символите на Пирин“, започва разговора водещата Ива Дойчинова. Кметът на града Георги Икономов пък определя Банско като „зимната столица на Балканите“ и започва да разказва за мащабните..

публикувано на 28.12.18 в 10:55
Пепи Писарски, Ива Мацина и Мария Мира Христова (отляво надясно)

„Слънцето е в нас“ изгря на Коледа

„Слънцето е в нас“ е дългоочакван албум с детски песни, който имаше своята премиера в началото на декември и изгря навръх Коледа и в студиото на „Нашият ден“. Авторът на музиката Пепи Писарски и малката певица Ива Мацина представиха на живо един от хитовете..

публикувано на 27.12.18 в 13:25
Илиян Михайлов, Мария Мира Христова и Христина Начева-Петрова (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев“

Магията на хорото и хората в него

Ритуалите и символите в последните дни от годината водят по древни пътища към старинни поверия, преплетени и скрити и в съвременния обреден и празничен календар на българина. Защо и как музиката и българското хора са силни кодове към разчитането на..

публикувано на 27.12.18 в 10:45

„Страшно и чудно съм направен“ – по следите на тийнейджърската истерия

Никога не e лесно да си жив човек – независимо дали си бебе или старец. И все пак, има периоди, които са ни особено трудни. Юношеството е един от тях. Тийнейджъри, заставащи на високи и опасни места, за да си направят вълнуващо селфи. Тийнейджъри, които..

публикувано на 21.12.18 в 12:58

Как история от коледната инициатива на „Нашият ден“ „Доброто – там, където сте вие“ се превърна в щафета на добротата

Историите на „Доброто – там, където сте вие“ – е коледната инициатива на „Нашият ден“, в която ние с огромно удоволствие четем историите, които вие, слушателите на програма „Христо Ботев“, ни пращате на нашата поща dobro@bnr.bg. Миналата седмица ние ви..

публикувано на 21.12.18 в 11:20
Петко Желязков, Ива Дойчинова и Никола Киреков в студиото на

Накъде ни води науката?

Петко Желязков, водещ на сдружението за популяризиране на науката „Рацио“ и доктора по имунология Никола Киреков разказват в студиото на „Нашият ден“ за научните постижения на 2018-та година. Впечатляващи са постиженията в космонавтиката. Ракетата..

публикувано на 21.12.18 в 10:55
Мариана Стоянова

За трудностите, когато поемаш по нов път

Истината е, че трудно може да се каже колко са мигрантите днес. Тях трудно ги обхващат статистиките. Пък и статистиките обикновено не са верни. Но със сигурност се знае едно – броят на мигрантите по света се e увеличил поне три пъти само за 50..

публикувано на 20.12.18 в 17:09