Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Музейното дело като част от сигурността за бъдещето

Българските музеи и галерии и тяхното бъдеще чрез съхранението и показването на миналото застават в центъра на разговорите в Международния ден на музеите – 18 май. Един от най-дългогодишните директори на Националния исторически музей – проф. Божидар..

публикувано на 18.05.17 в 15:17
“Юръп“, Стокхолм, 2014

“Юръп“ като част от една епоха

За това част от каква епоха е музиката на групата „Юръп“ и какво се случва с подобните на нея групи от 80-те години, говорим с журналиста Ники Русиновски.

публикувано на 16.05.17 в 10:15

Живот и след 18

България е единствената страна в Европейския съюз, в която хората с увреждания и родителите на деца с увреждания всяка година кандидатстват за личен асистент и се молят да бъдат одобрени. В Европа човекът с увреждане разполага с бюджет за лична помощ и има..

публикувано на 16.05.17 в 10:05
Мария Стайкова и Теодора Каменова в студиото на

Опитай коучинг

От 15 до 21 май професионални коучове по целия свят, включително и у нас, организират множество отворени събития в рамките на Международната седмица на коучинга. През 2017 г. темата е „Коучинг за лидерите и организациите на бъдещето“. Две от българките -..

публикувано на 15.05.17 в 13:55
Светослав Стоев получава наградата

Успешните българи: инж. Светослав Стоев

Колкото и ужасяващи да са статистиките за западащото българско образование и неграмотната българска младеж, в България все пак има хора, които именно тук израстват като млади и надеждни специалисти, конкурентоспособни на колегите си от всички..

публикувано на 12.05.17 в 13:57
 Доц. д-р Антон Тачев в студиото на

Парабените са най-безобидните консерванти в козметиката

Митовете и фактите за химията в козметиката объркват или украсяват живота на средностатистическия съвременен човек. Не е тайна, че манипулациите се множат именно на полето на здравето и красотата в наши дни. Понякога дори прочитането на етикетите,..

публикувано на 10.05.17 в 16:52

Тангото като терапия за двама

Имате проблеми във връзката? Отношенията в семейството куцат? Обичате да танцувате? Това е вашият шанс за терапия за двама, както и за подготовка и стъпка към щастливата връзка. Влизаме в танцовата зала с инструктора по танго Агапи Йорданова, която ни поема..

публикувано на 10.05.17 в 16:45
Моника Евстатиева

Моника Евстатиева: Няма история, която да е толкова важна, че някой да загине, докато я отразява

Моника Евстатиева е българка. Живее и работи 10 години за американското национално радио. Заминава за Афганистан с екипа си през 2016 г. , за да отразява събитията там. За трите седмици в Афганистан Моника е натрупала опит, който повечето от нас никога..

публикувано на 09.05.17 в 12:44

Лилия Йотова: За да си фотограф си трябва и малко лудост

Днес искам да разкажа за една дама – фотограф, с много постижения в професията и с доста нестандартно мислене. Тя е председател на Асоциацията на професионалните фотографи в България и преподавател в частен фотографски колеж.  Обикновено  е много енергична,..

публикувано на 09.05.17 в 11:34

Все по-труден ще е животът на работещите европейци

В Деня на Европа в „Нашият ден“ говорим за европейското битие на България в рамките на политическото и икономическото ѝ настояще. Според преподавателя в УНСС Светлана Александрова и политолога Явор Сидеров, проблемите, с които ще се сблъскват жителите на..

публикувано на 09.05.17 в 11:05