Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Финансовите мини

За доклада “Финансовите мини”, който поглежда в дълбините на българския въгледобив, в “Нашият ден“ говорим с Теодора Стоянова, представител на "Грийнпийс" - България. Тези дни  „Грийнпийс“ - България представи свое задълбочено разследване, проведено през..

публикувано на 30.01.18 в 11:14
Деян Михов

Деян Михов – между света на финансите и магията на изобразителното изкуство

Деян Михов е роден в Свиленград. Докато учи и надгражда професионалното си образование като финансист, сменя държави и дори континенти. От Европа отива в САЩ. Сега за постоянен адрес му се води Лондон, но заради ангажиментите във финансовата сфера често..

публикувано на 30.01.18 в 10:25

Дигиталната хигиена – решението на проблемите ни в интернет

Компютърните технологии са един практичен и лесно достъпен инструмент и следва да бъдат възприемани като такива. Това не означава, че родителите трябва да ги възприемат като безплатна детегледачка, която може да им бъде винаги на разположение, когато се..

публикувано на 30.01.18 в 09:35

Силата на думите в интернет

Повечето интернет потребители подценяват силата на думите онлайн. За тях думите, насочени с агресия към някого са просто „думи“. В много случаи обаче тези обидни думи се превръщат в слово на омразата – реч, която трудно се определя и аргументира, но често..

публикувано на 29.01.18 в 13:26
Иглика Василева

Вирджиния Улф и спечелените битки

„Една жена трябва да има пари и собствена стая, ако иска да пише проза“. Това заявява преди близо 100 години британската писателка Вирджиния Улф.  Оттогава големите битки са спечелени, но ние днес се връщаме към темата, а конкретният повод е преиздаването..

публикувано на 29.01.18 в 12:49
Александър Йорданов

За Македония и албанския език

Днес в Македония предстои трето четене на Закона за употреба на езиците, който въвежда албанския като втори официален език. Законът беше гласуван в парламента в началото на януари 2018 година, а на 17 януари президентът му наложи вето с аргумента, че..

публикувано на 29.01.18 в 11:25

Предизвестените резултати от първия вот за недоверие към правителството

В четвъртък управляващото мнозинство в Народното събрание преодоля първия вот на недоверие към правителството със 131 гласа "против" срещу 103 "за". В подкрепа на вота гласуваха 79 депутати от БСП и 24 от ДПС. Това бе очакван резултат, тъй като..

публикувано на 26.01.18 в 14:50

Онлайн предизвикателствата vs. родителските страхове

„Синият кит погуби стотици деца, играта приближава България“, „Опасни игри: „Син кит“ „плъзна“ сред ученици в Смолянско“, „Играта „Син кит“: Измислен сюжет или реална заплаха за децата?“ – има и още много примери за медийни заглавия, „отразяващи“..

публикувано на 26.01.18 в 09:15

Как родната история стана интересна за много млади хора благодарение на един сайт

Иван Кънчев и Марио Мишев са създателите на сайта „Българска история“ . Основна задача този сайт е съхраняването и популяризирането на българската история чрез образователни клипове, документи и снимки… Иван и Марио са млади хора, сега завършващи висшето..

публикувано на 25.01.18 в 15:05
Георги Василски

Георги Василски: БНР е най-голямата културна и образователна институция на България

Георги Василски, номиниран за Голямата награда „Сирак Скитник“ 2017 за значим принос в развитието на Българското национално радио, е категоричен, че Радиото е странна професия. Честността, която се опитват да покажат колегите и пред микрофона, и между себе..

публикувано на 25.01.18 в 13:19