Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Как се интегрират децата със специални образователни потребности

Децата със специални образователни потребности (СОП) са навсякъде около нас. Те са различни и това е явно. Но как се отнасяме към тях и до каква степен тези деца се интегрират в обществото? В темата проследих историята на една майка – Ралица Алексиева и..

публикувано на 13.03.17 в 13:11

Книгоиздаването – мисия или бизнес

Гости в студиото на „Нашият ден“ днес бяха представители на две от водещите издателства в България – Виктория Бисерова („Ентусиаст“) и Любен Козарев („Изток-Запад“). Двамата се обединиха около идеята, че книгоиздаването е кауза, но ако не се мисли за него и..

публикувано на 09.03.17 в 13:45

„Ревизорът“ в Сатиричния театър – повод да се посмеем на своята греховност

Сатиричен театър „Алеко Константинов“ представя нов прочит на една от най-поставяните пиеси на Н. В. Гогол - „Ревизор“. Спектакълът е съвместна продукция на театъра с Учебен драматичен театър на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Режисьор на спектакъла е Нина..

публикувано на 09.03.17 в 13:20

Яна Огнянова: Жената е странно животно

Няма нищо случайно при Яна Огнянова - избира да поеме по пътя на актьорската професия след първия „Оскар” на Джулия Робъртс и красивите й сълзи. Иначе произхожда от актьорска фамилия, в която и майка й и баба й са актриси, а дядовците са музиканти...

публикувано на 07.03.17 в 12:50

Нежното лице на патриотизма

На националния ни празник решихме да ви срещнем с две прекрасни млади дами, които по интелигентен, изтънчен и изключително позитивен начин отстояват името на България на хиляди километри от нейната обичайна територия. Казвам „обичайна“, защото за..

публикувано на 03.03.17 в 13:01

139 години Свобода – разказ за истинските българи от старо време

Трети март е специален ден. И заслужава да бъде отбелязан подобаващо. Това се опитахме да направим в днешното издание на предаването. И се надявам, че сме успели. Малка част от всички истории, които побра празничният ни ефир, ще предложим на вниманието ви..

публикувано на 03.03.17 в 11:35
Татяна Ярулина ал-Булгари

Мантрата „Аз съм българин“ помага в беда и дава сили

Татяна Ярулина ал-Булгари е родена в Дагестан. Защитава докторат по филология в Московския държавен университет през 1980 година. Идва в България през 1983 година, когато се омъжва за историка Христо Тодоров-Бемберски. Професионално се занимава с..

публикувано на 01.03.17 в 14:48
Кристина Ненова

Защо децата на България мълчат, когато ги боли?

Виртуалният модел на българското училище навръх 1 март задължително включва мартеница. Тя е символ на чистотата, любовта, надеждата, здравето, любовта, традициите и всичко светло, което предците завещават и на днешните българи. Училището е част от..

публикувано на 01.03.17 в 13:57

Алтернативните методи за обучение в образованието

Обществото ни се нуждае от промяна, а такъв сложен процес стартира още от ранна детска възраст. Ето защо екипът на „Нашият ден“ тръгна по следите на алтернативните форми за обучение в образованието. Радослава Георгиева, възпитател по програмата „Заедно в..

публикувано на 27.02.17 в 12:50
Златина Кожухарова

Да бъдем смели и позитивни

Златина Кожухарова, която „лети“ вече почти четири години в небето като стюардеса, гостува в рубриката „Третият в студиото“. Младата дама разкри как спонтанната идея, да внесе забавление в живота си, довежда до пълен обрат на нещата. После идват опитът,..

публикувано на 24.02.17 в 14:13