Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Ростислав Петров (вляво), Ива Дойчинова и Димитър Ганчев

Дигитализацията на личния свят – неизбежна, но опасна

Дигитализацията на личния ни свят е значимата тема, която водещата Ива Дойчинова повдига в студиото на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР. Нейни гости бяха Димитър Ганчев от „Интернет общество“ и Ростислав Петров, определящ се като етичен хакер...

публикувано на 12.03.19 в 10:55
Мария Мира Христова и Даниел Инков в студиото на програма „Христо Ботев“

Даниел Инков: Трудно е да видиш Северното сияние

Журналистът Даниел Инков е сред любимите гласове в ефира на БНР – до голяма степен на „нощните птици“, които избират „Нощен Хоризонт“, но и на слушателите на новини. В „Нашият ден“ Даниел Инков се разкрива като пътешественик – смел и влюбен в..

публикувано на 11.03.19 в 15:41

Михаела Стойкова: Правете добро, животът е кратък

Пътуваме по прашните червени пътеки на Уганда и живописните планински пътища в Руанда с Михаела Стойкова. „Убунту: Аз съм това, което съм, заради теб“ е анонс за поредния пърформанс на мисионерката, преподавател и пътешественик, която много от децата и..

публикувано на 11.03.19 в 14:45
Ива Дойчинова (вляво) и Мария Чернева

Мария Чернева за важните избори и недопустимите компромиси

Журналистката Мария Чернева разказва как любопитството ѝ я е отвело на Антарктида. Тя се включва към 27-ата Национална антарктическа експедиция, а в момента подготвя филм за всекидневието на базата и перспективите на дейността на България в Антарктика...

публикувано на 08.03.19 в 12:30

Интересите на лекарите са свързани с днешната неефективна система на здравеопазване

Журналистът Мария Чернева, микробиолог по образование, е поканена в студиото на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“, за да сподели своето мнение по основни проблеми на здравеопазването. Всеки въпрос, който се засяга в журналистически коментар,..

публикувано на 08.03.19 в 10:30
Ива Дойчинова, Мира Баджева, Соня Славчева и Иванка Могилска (отляво надясно)

Коя е вашата думата за 8 март?

Това е въпросът, който водещата Ива Дойчинова, задаваше не само на мъжете, но и на жените, за да не се чувстват те пренебрегнати на собствения си празник. А отговорите коментираха гостите в студиото – журналисти и автори от „Жената днес“: Мира Баджева,..

публикувано на 08.03.19 в 10:05
Вицепрезиденът Илияна Йотова (вляво) разговаря с Моника Митова, победител в инициативата „Посланик за един ден“

Моника Митова вицепрезидент за един ден

Днес в „Нашият ден“ участва 17-годишната Моника Митова от езиковата гимназия в Благоевград, избрана в инициативата „Посланик за един ден“, която се провежда за втора поредна година по инициатива на посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс и се..

публикувано на 07.03.19 в 16:12
Протест пред парламента в Тирана, 5 март

Албания срещу корупцията

За битката на албанците срещу корупцията и за личното усещане за нередност говорим в „Нашият ден“ с колегата от Българското национално радио Анна Капитанова. Обсъждаме възможните аналогии между България и Албания, нетърпимостта към нередностите..

публикувано на 07.03.19 в 10:26
Николета Атанасова

Истории в звук

За историите в звук и за новите драматургични покани, които радиото отправя към слушателите си, говорим в „Нашият ден“ с журналиста от програма „Христо Ботев“ Николета Атанасова.

публикувано на 07.03.19 в 09:35
Доц. д-р Румен Бостанджиев в студиото на предаването

Сексуално възпитание в и извън училище

Децата да получат информация за тяхното сексуално развитие, ролите им на родители, превенцията на ХИВ и СПИН и полово предаваните заболявания – това са стъпките, през които преминава сексуалното образование в училище през изминалите 40 години. В момента..

публикувано на 06.03.19 в 10:50