Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Единна електронна платформа за спешните повиквания

Това предвижда Концепция за развитие на Националната система 112, върху която съвместно работят Министерството на вътрешните работи и Министерството на здравеопазването.    Внедрени ли са високите технологии в системата на телефон 112? Има..

публикувано на 27.05.19 в 16:44

Ден за разкриване

В ден за разкриване ви каним в „Нашият ден“ с откриващия филм в програмата на София прайд филм фест, „Да се разкриеш“ – в разговора с адв. Деница Любенова от младежката ЛГБТ организация „Действие“.

публикувано на 23.05.19 в 10:36

От сериали към книги

Как от турски сериали да преминем към турска литература – за това говорим в „Нашият ден“ с преподавателя в Софийския университет проф. Тотка Монова. За да разберем как потреблението на изкуство и медии определя живота ни.

публикувано на 23.05.19 в 10:26

Творческата вселена на художника Георги Божилов - Слона

Художникът Георги Божилов, известен с прякора си Слона, е голям български творец от средата и края на 20 век, част от групата на така наречената Пловдивска живописна школа от същия период. Работил е в Пловдив заедно с Димитър Киров, Йоан Левиев, Енчо..

публикувано на 22.05.19 в 13:47
Ива Дойчинова и арх. Тодор Булев

Архитект Тодор Булев: Основната задача на урбанистите и архитектите е да стимулират градския живот

Гост на водещата Ива Дойчинова в „Нашият ден“ тази сутрин беше пpoф. д-p apx. Toдop Бyлeв, който наскоро беше избран за пpeдceдaтeл нa Cъюзa нa apxитeĸтитe в Бългapия на XXIХ oбщo oтчeтнo-избopнo cъбpaниe нa opгaнизaциятa. Там той представи своето..

публикувано на 21.05.19 в 13:17

Нощ на историите

Румен Баросов, главен редактор на списание „Ах, Мария“, гостува в студиото на „Нашият ден“, за да разкаже за предстоящата утре, 22 май, първа „Нощ на историите“. На нея писатели и поети, представители на различни поколения, ще разказват своите истории...

публикувано на 21.05.19 в 12:58

Написано върху тялото

"Ние сме съставени от три елемента: душа, тяло и съзнание. За да сме щастливи трябва да хармонизираме елементите, а ако не се чувстваме добре в тялото си, няма как да постигнем целостта и щастието" - казва Виктория Леви, автор на книга с любопитното..

публикувано на 21.05.19 в 12:21
Петър Момчев

Спонтанно със саксофониста Петър Момчев

Как се живее и се твори спонтанно и доколко спонтанното е висш пилотаж и на сцената, и в живота? Така започва разговорът със саксофониста Петър Момчев в ефира на „Нашият ден“. „Спонтанната музика” очаква зрителите на 21 май от 19.00 часа в..

публикувано на 21.05.19 в 11:06
Дафне Хаман и Кадал Буакил

Изкуството на лидерството и мъдростта на конете

Германката Дафне Хаман и французинът Кадал Буакил се установяват в   България преди три години. Оставят зад гърба си успешни кариери в корпоративния свят и избират работа в чиста природна среда, хармония и проекти, спомагащи личностното развитие...

публикувано на 21.05.19 в 10:48

Новият живот на Стария Пловдив

През 1956 година старият квартал на Пловдив Трихълмието или Тримонциум се обявява за архитектурно-културен резерват под името Старинен Пловдив. Това е станало с държавен указ на днешния ден. Това събитие само по себе си не е сензационно, тъй като с..

публикувано на 21.05.19 в 10:10