Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Ива Дойчинова, Любомира Константинова, Мария Христова, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Проект „Северозапад“ и нещата, които могат да се променят

Северозападът е магично място, според Йордан Радичков, пълно с верблюди и легенди. Северозападна България е красиво място – диво и запазено, ще ви кажат онези, които обичат да пътуват. Според статистиката обаче Северозападната България е едно от..

публикувано на 12.07.18 в 11:39
Деси Пътева

Деси Пътева: Вярва, че добрината е заразна

В рубриката ни „Човекът“ ви представяме Деси Пътева. С нея говорим за геополитика, фотография, социална промяна, йога на смеха, танцуването и усмивката, „която помага всеки път да се справим с тревогите и тъгата“.

публикувано на 11.07.18 в 11:40

Една приемна майка разказва…

Представяме ви приемната майка Ваня и нейния Ники (името на детето е променено!). И дори да отминете нататък в забързаното си ежедневие без да ни чуете, е сигурно, че още на следващия ъгъл ще се появи втора покана за подобна среща – с майка и дете. Дали..

публикувано на 11.07.18 в 10:20

Време с Тодор Колев

„Нещата, за съжаление, не отиват на добре. Не можеш с индивиди, чиито мисли са на етажи под земята, да решаваш проблемите на хората. Знаете ли за какво трябваше да ми дадат награда? За това, че издържах да живея в тази държава – с моите..

публикувано на 10.07.18 в 10:30

Искаме да говорим с вас

Две момичета с една обща мечта, да бъдат приети от всички нас, са готови да се изправят пред откровените думи на слушателите на „Нашият ден“. За да разкажат за семействата си, за това защо искат да се срещнат с всички онези непознати за тях хора, които..

публикувано на 10.07.18 в 10:20
Мария Ангелова и Константин Занков в студиото на програма „Христо Ботев“

Светът е в краката ти

В разгара на дъждовното българско лято с журналиста и пътешественик Мария Ангелова, автор на книгата „203 предизвикателства за пътешественици“, и с туристическия експерт Константин Занков, водим любопитен разговор за туризъм и пътешествия. Срещата е на ръба..

публикувано на 09.07.18 в 14:47
Мария Мира Христова, Пепи Писарски и момичетата от трио „Вива“ (Йоана Великова, Виктория Чешмеджиева и Виктория Ехианова) (отляво надясно)

Вечните "Атлас" или още нещо за българската мечта

В музикалния калейдоскоп на времето, класациите, вокалите, обратите, феновете и децата, които ни слушат и пеят днес, се завихряме в студиото на „Нашият ден“ с композитора, музикант и основател на група „Атлас“ Петър Писарски, десетокласничките от трио..

публикувано на 09.07.18 в 13:14

Нелятно за летните цени

Нелятно за летните цени, политическите битки за одобрението на плащащия, за това за какво ще се окажат достатъчни доходите и възможностите ни на пазара на труда и как изглежда картата на регионалното оцеляване в „Нашият ден“ говорим с Григор Сарийски от..

публикувано на 04.07.18 в 11:05

Думи, носещи независимост

Думи, носещи независимост, за прозвучали от един балкон в Бостън на 4 юли преди повече от два века. На 4 юли за живота между страната на Тръмп и страната на съседите-мутри в „Нашият ден“ говорим с живеещия в САЩ и в България програмист Галин Ганчев, който..

публикувано на 04.07.18 в 10:10

Александрина Пендачанска: Това съм аз

Радиоефирът дава шанс на разговор за пътя, магията на оперното пеене, поканата на съдбата и партньорството с истинските хора на сцената и живота с един от най-признатите гласове на деня и в света – Александрина Пендачанска. Оперната прима отбелязва своя..

публикувано на 03.07.18 в 12:25