Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Емил Михов (вляво) и Милен Василев

Милен Василев – габровският ентусиаст, който изучава историята на града си

Героят на рубриката „Човекът“ се казва Милен Василев, по професия музикант. Той и приятелите му Красимира Христова и Емил Михов вече създадоха първия си документален филм за един от големите габровски предприемачи – Иван Хаджиберов. Тримата приятели от..

публикувано на 16.11.17 в 12:55

Поетът и политикът Петко Славейков и неговият духовен свят

За Петко Рачов Славейков сякаш всичко е казано и всичко е написано. Български поет, публицист, фолклорист и борец за църковно-културни свободи на народа ни. Един от водачите на Либералната партия след Освобождението, председател на Народното събрание..

публикувано на 16.11.17 в 12:45

Депутати и МОН срещу мандатност на директорите на училища

На 9 ноември т.г. Комисията по образование и наука и Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите в НС разгледаха 14 предложения за промени в образователната система, внесени от Националния инициативен комитет за..

публикувано на 16.11.17 в 10:55

Академията за безопасно и майсторско шофиране у нас е дело на европейски шампион по автомобилизъм

Павел Жеков е майстор на спорта и европейски шампион по автомобилизъм. Преди десетилетия се захваща с отговорната и достатъчно трудна за българския манталитет мисия – да обучава на безопасно и майсторско шофиране на всякакви настилки и при всякакъв вид..

публикувано на 14.11.17 в 16:15

Което остава – от боклука към въздуха

За боклука без сметища и за въздуха без въглищни частици говорим в „Нашият ден“ с Евгения Ташева от екологично сдружение „За Земята“ и с Теодора Стоянова от „Грийнпийс-България“. „Което остава“ е пърформанс-променада, в който публиката, водена от актьорите..

публикувано на 14.11.17 в 10:05

Отвъд протестните изригвания

За социалните движения отвъд протестните изригвания говорим в „Нашият ден“ с политолога Ружа Смилова. Поводът е книгата „Множества на несъгласните“ на Валентина Георгиева, която документира публичните прояви на съпротивата в България в периода 2009-2013...

публикувано на 14.11.17 в 09:25
Алекс Кейко (вляво) и Йордан Хлебаров в студиото на програма „Христо Ботев“.

Алекс Кейко: Бъдете горди с България!

Програмата IBM CSC традиционно изпраща топ таланти на компанията в избрани държави в света, които предоставят безвъзмездно услуги и консултации на неправителствени организации, държавни структури, малки и средни предприятия по въпроси, свързани с бизнеса,..

публикувано на 13.11.17 в 16:32

Остров Белене – 2017 година

Как да посетим остров Белене, известен най-вече с функциониралия там концлагер или още остров Персин, част от Природен парк „Персина“? Единствената пешеходна инфраструктура към острова е собственост на действащия в град Белене и остров Персин затвор и..

публикувано на 13.11.17 в 09:05
Проф. Искра Баева.

„16-та република ли” или още нещо за сателитния синдром на България

Премиерата на документалната книга „16-та република ли?” с автори проф. Искра Баева и проф. Евгения Калинова е факт. Интересът към изследванията и документите, доказващи поредица от грешки в предаването на история, също впечатлява - най-вече проявен от..

публикувано на 09.11.17 в 13:31

За конкурса "Веселин Ханчев" и поезията

Само преди дни се състоя награждаването на 34-тия Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ в Стара Загора. Общо 78 млади поети се включиха в това издание на конкурса, като носител на приза „Златното яйце” стана 24-годишната Надежда Тричкова..

публикувано на 08.11.17 в 10:20