Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Художникът Андрей Янев: Селения

След „Портали“ и „Измерения“ в две поредни години през март пристигат и картините от новата изложба на художника Андрей Янев – „Селения“, която се открива на 5 март. Вечността не може да бъде нарушена, а единствено и само разбрана и поканена да стане..

публикувано на 05.03.19 в 14:05
Ива Дойчинова и Свилен Панков

Как се преподава най-важният урок

“Ученикът не е съд, който трябва да бъде запълнен, а факел, който трябва да бъде запален“ – обикновено се сещаме за прочутата фраза на Плутарх, когато говорим за ефективно образование. Изказана преди повече от 2 хил. години, тази мисъл е актуална и..

публикувано на 05.03.19 в 13:09
Дарин Маджаров, Ива  Дойчинова и Симеон Колев в студиото на „Нашият ден“

Родолюбието като важен аргумент на образованието

В студиото на „Нашият ден“ на програма „Хр. Ботев“ на БНР гостуваха Дарин Маджаров от платформата „Уча се“ и Симеон Колев, радиожурналист от БГ.Радио, също участник в проекта. За 7 години от създаването си на платформата са качени повече от 14 хил. урока,..

публикувано на 05.03.19 в 12:05
Венци Мицов в студиото на „Нашият ден“

Венци Мицов и хиподилстването с обществени цели

С музиканта, писател и общински съветник Венци Мицов говорим в „Нашият ден“ – за хиподилстването с обществени цели, за разумното оглеждане на действителността, за загубените и спечелените битки, за островите от себеподобни и морето от различни от нас...

публикувано на 05.03.19 в 11:50
Виктор Топалов

Да обичаш София и да я разкажеш с разходка

Безплатната образователна обиколка в центъра на София навръх 3 март привлече почти 100 българи – най-вече семейства с деца. Организира я дипломираният юрист, но екскурзовод по мисия – Виктор Топалов, заедно с учителката си по география и лицензиран гид..

публикувано на 05.03.19 в 11:35

Професии на бъдещето

За професиите на бъдещето говорим в „Нашяит ден“ с Любомир Илиев, мениджър подбор. В разговора ще откриете и съвети по отношение на избора на професия и на промяната на вече избраната. Повече можете да научите в звуковия файл.      

публикувано на 05.03.19 в 11:20
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и премиерът на Русия Дмитрий Медведев поднасят венец на паметника на Цар Освободител на площад „Народно събрание”

България между Изтока и Запада

За България между Изтока и Запада говорим в „Нашият ден“ с политолога Христо Анастасов в дните на посещението на руския премиер Дмитрий Медведев в България. Повече можете да научите в звуковия файл.

публикувано на 05.03.19 в 11:05
Мария Мира Христова (вляво) и проф. Искра Баева

3 март постфактум

„3 март символизира триумфа на българската национална идея в лицето на Сан-Стефанската карта“, категорична е историкът проф. Искра Баева, която дава своя исторически анализ в ефира на „Нашият ден“. „Възродена България в границите на Екзархията е голямата..

публикувано на 04.03.19 в 10:30
Елена Иванова, Ива Дойчинова и Иван Ничев (отляво надясно)

Премиера за „Можеш ли да убиваш“

Има едно шеговито правило в журналистиката, че на заглавие, оформено като въпрос, се отговаря с „Не“. А какво да кажем за филмово заглавие, при това категорично като „Можеш ли да убиваш“? В новия филм на режисьора Иван Ничев седем млади мъже трябва да..

публикувано на 01.03.19 в 11:15
Ива Дойчинова и Кирил Калев

Кирил Калев: Услугата „Споделен автомобил“ ще бъде най-голямата иновация след неговото откриване

„Когато през 2008 година Брайън Чески (Brian Chesky) се опитва да намери пари, за да си плати квартирата в Сан Франциско, той едва ли е можел да предположи докъде ще го доведат тази опити. Безработен студент, Чески живее заедно със свой приятел в малък..

публикувано на 01.03.19 в 11:00