Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Дугинизмът като инструмент на хибридната война

Заплаха ли е неоевразийството за националната сигурност на България? Има ли връзка между неоевразийство и Православие? Как Русия инструментализира Православието в хибридната война? Как Москва се опитва да оказва натиск върху Църквата, за да влияе върху..

публикувано на 08.10.18 в 10:50

България в графиката на Третата вълна

90 години след рождението на Алвин Тофлър, когото вече не можем да четем като футурист – за България в графиката на Третата вълна, за институционалното отношение към знанието, информацията като ценност, разделението на централизираната власт и разпада на..

публикувано на 04.10.18 в 10:55
Част от плаката на фестивала

Как се създава фестивал или за второто издание на Порт Прим Арт Фест в Бургас

„Изкуствата трябва да имат контакт помежду си“, казва художникът Стефан Божков. Отскоро той е в нова роля и е творчески директор на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест в Бургас. Второто издание на фестивала ще се открие на 8 октомври с филма..

публикувано на 03.10.18 в 12:40

Без езици на пазара на труда

Как се работи без чужди езици в България – за това говорим в „Нашият ден“ с Мария Лазова, мениджър в една от водещите фирми за подбор на персонал и с проф. Искра Белева от Института за икономически изследвания на БАН. А поводът е изследването на Евростат,..

публикувано на 02.10.18 в 12:23
Част от корицата на книгата

За жените – светове

За жените – светове, за които се чудим дали предизвикват съдбата, или вселената постоянно поставя на пътя им изпитания и възможности, говорим в „Нашият ден“ с Ния Йотова, IT експерт и автор на романа „Лара“, възприеман като дневник на съвременната жена...

публикувано на 02.10.18 в 11:49
Шарл Азнавур

Шарл Азнавур ни напусна в Деня на музиката

Легендата Шарл Азнавур символично избра датата 1 октомври - Деня на музиката, за да се раздели с нас, на 94-годишна възраст. Азнавур се радва на една от най-продуктивните артистични кариери, продължила над 70 години. Той е автор на над 1200 песни, продал е..

публикувано на 01.10.18 в 16:03

Акустичното приключение на Алек Кирев

Алек Кирев е вокалист на група „Немо“, автор на част от текстовете на песните на бандата и самоук талант в музикалното изкуство. Освен всичко останало обаче той се занимава и с програмиране, макар и да признава, че не може да живее без своята китара. С..

публикувано на 01.10.18 в 13:50

Какво бъдеще очаква сцените на Националния студентски дом

Преди 17 години пожар унищожава големия салон на Националния студентски дом в столицата, откъдето тръгват някои от най-големите ни артисти. По инициатива на Националното представителство на студентските съвети и с подкрепата на студентските организации,..

публикувано на 01.10.18 в 13:17
Доц. Григор Сарийски

Ден първи: Поскъпване на газа и парното

В първия ден на поскъпването на газа и парното за българския потребител на услуги икономистът доц. Григор Сарийски поглежда глобално и детайлно към процесите в световната икономика и банковия сектор, както и към статистиките – предвестник на поредна..

публикувано на 01.10.18 в 12:31
Мария Мира Христова и Яна Данаилова (вдясно)

За храненето и любовта към ближния

„Защо разделението по начин на хранене води до разделение между хората: в поведението, социалния и икономически статус, политическите пристрастия и психологическите профили?“ – този въпрос зададохме в „Нашият ден“ в Международния ден на вегетарианството...

публикувано на 01.10.18 в 12:22