Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Любомир Бъчваров в студиото на

Любомир Бъчваров: Греховната любов на Зографа променя погледите в залата

„Греховната любов на зографа Захарий” е моноспектакъл на Любомир Бъчваров, който се оказва съдбовен за него през последните години. На различни сцени, пред различни зрители, актьорът вижда неизменно силното въздействие, което оказва търсенето на отговора..

публикувано на 23.02.17 в 11:10
Йорданка Благоева

Йорданка Благоева – за световните рекорди, световните проблеми и малките истини за живота

Съвсем скоро спортната общественост на България отбеляза 70-тия рожден ден на Йорданка Благоева – лекоатлетката, която първа отбеляза световен рекорд в женския спорт на България, през далечната 1972 година. В тази рубрика „Истории в ефира“ говорим за..

публикувано на 21.02.17 в 15:14

Децата с онкохематологични заболявания - сървайвъри

На 15 февруари – Международният ден на децата с онкохематологични заболявания, омбудсманът на България Мая Манолова заедно със сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ организира пижамено парти с цел привличане на вниманието на обществеността и..

публикувано на 16.02.17 в 10:37
Калоян Вангелов

Едва 20 на сто от българите резервират самолетни билети онлайн

Българската туристическа индустрия е в критичен момент на преоценка дали може да трансформира бума на туристически пристигания от нискотарифните превозвачи в печеливши решения. България отчита ръст във всички видове туризъм, но не като резултат от..

публикувано на 15.02.17 в 14:34
Мария Мира Христова и Албена Колева в студиото на

Албена Колева: Все още няма независим театър в България

Актрисата Албена Колева е своеобразно копие и контраст на баща си – любимият на милиони българи от няколко поколения Тодор Колев. Синият поглед и търсенето на истината за правото на независимост в този свят сякаш обединяват баща и дъщеря. Денят на гастрола..

публикувано на 15.02.17 в 12:40

Държавата, тунелите и безкрайното многоточие

В студиото на „Нашият ден“ Димитър Ганев, председател на УС на сдружение „Обществен съвет за пътна безопасност” и инженер Йонко Иванов, председател на УС на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, дискутираха темата „Как се поддържа пътната..

публикувано на 09.02.17 в 11:00

България с рекорд без еврокомисар

Постигането на рекорд за най-продължително време без еврокомисар може да бъде поредната „титла“ за България. Отчитайки, че става дума за Европейския съюз, а не за книгата на рекордите „Гинес,“ се открояват и съществените разлики по отношение на..

публикувано на 08.02.17 в 16:50

Има ли истерия с чистотата на въздуха и защо?

Достъпът до навременна и адекватна информация за състоянието на въздуха, който дишаме, е показателен за нивото на диалога между населението и институциите, а все повече и жизненоважен. Плановете и мерките за подобряването на въздуха в големите български..

публикувано на 08.02.17 в 14:58
Ангел Бончев в студиото на

Ангел Бончев: Ако не можеш да направиш голямо Добро, направи и малкото

Новинарят с над 24 хиляди новинарски емисии зад гърба си и на Христовата възраст от 33 - Ангел Бончев, е герой в „Третият в студиото“ броени дни преди премиерата на документалния филм „Светителят хирург“, посветен на Свети Лука Кримски. Подобно на..

публикувано на 08.02.17 в 12:27
Маслиновите дървета в Гетсиманската градина в Йерусалим

Празниците на маслините в Израел събират семейства и съмишленици

Ако един от символите на България е розата, то за Израел спокойно можем да изберем маслината. След края на маслинобера в страната започват празниците на маслините и зехтина, които събират семейства, съмишленици и приятели. Маслиновата клонка продължава да..

публикувано на 08.02.17 в 10:55