Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Един колоритен типаж от няколкото десетки граждани, които се събраха на протест на 11 септември 2017 г. пред Народното събрание

Есента на (не)протестиращите

Ще се оправдаят ли очакванията на някои политически партии за сезон на протести, как ще отговори управляващото парламентарно мнозинство на очакванията на избирателите си и възможна ли е промяна на взаимоотношенията в управлението на страната? Как да..

публикувано на 12.09.17 в 11:08
Царското семейство – цар Борис III, царица Йоана, княз Симеон и княгиня Мария-Луиза

Цар Борис III и вечната философия на лидерството

Дали наистина цар Борис III e бил наясно доколко е важно да си лидер на една нация, съставена от различни обществени и противоречиви слоеве в сложни времена? Доколко той осъзнава по вечния и съвременен начин ролята на лидера и би ли се вписал в днешния..

публикувано на 28.08.17 в 08:55
Част от корицата на книга „Нов речник на уличния жаргон“.

За уличния език и цветовете му

Странен, цветист, понякога доста груб, а друг път – и направо неразбираем, е новият уличен жаргон. Или поне така звучи, ако разлистим тази книга – „Нов речник на уличния жаргон“. Тя включва повече от 1000 думи, които ще възмутят пуристите до дъното на..

публикувано на 28.07.17 в 13:10

Докато училището е просто сграда с проблеми – децата ще страдат

Добре дошли в Училището по толерантност! Привидно то няма местоположение и сграда, защото изначално е сътворено вътре в ценностната система на човека. Човешката цивилизация често го игнорира в продължения на цели хилядолетия и днес сякаш е на път да повтори..

публикувано на 27.07.17 в 14:42

Плакатите на Стефан Десподов-Деспо оживяват в сърцето на София

Трудно е в днешно време да се харесваш едновременно на зрители, колеги и критици. Последните са почти на изчезване, но първите две категории са достатъчно „заядливи“ в търсене на таланта. Плакатите на Стефан Десподов-Деспо не само изненадват, но и привличат..

публикувано на 27.07.17 в 14:20

Д-р Набил Абумхади – защитникът на стари български сортове ябълки и люти чушки

Българинът е търпелив и толерантен, затова е оцелял като народ повече от 1300 години, казва героят на рубриката „Човекът“ – инж. д-р Набил Абумхади – роден в Палестина, но днес български учен и български зет. Работи в Агробиоинститута към Селскостопанската..

публикувано на 27.07.17 в 11:15
Натанаил Стефанов, член на Съвета на директорите на „София тех парк“, зам.-министърът на икономиката Александър Манолев и изпълнителният вицепрезидент Георг Розенфелд (отляво надясно).

Представители на най-голямата научна общност в Европа – германският институт „Фраунхофер“ – търсят партньорство у нас

Вече втори ден в страната ни са представители на най-голямата научна общност в Европа – германският институт „Фраунхофер“, водени от изпълнителния вицепрезидент на организацията Георг Розенфелд. Немските учени са в страната ни, за да участват в двудневен..

публикувано на 25.07.17 в 16:15

Медии и общество – диалог или монолог

По какъв начин медиите представят „горещите“ и важните теми, как (де)формират способността на едно общество да осъзнае реалните си проблеми обсъждаме в деня на представянето на обширно изследване на Асоциацията на европейските журналисти - България...

публикувано на 25.07.17 в 09:12

Къде се събира зелен хайвер или за трафика на хора

Миналата седмица правителството прие Национална стратегия за борба с трафика на хора, в която акцент се поставя не само върху закрилата, помощта и подкрепата, но и върху ефективното преследване и наказание на престъпленията. А също и върху засилената..

публикувано на 24.07.17 в 15:32
Владимир Борачев

Лидерство в действие или историята на един сандал

Теориите и анализите на лидерството са десетки и битуват в научните среди от векове. Днешният свят има своето предизвикателство към лидерите, както го е имал и преди хилядолетия. Разказват, че веднъж когато слизал от влака Ганди изпуснал сандала си на..

публикувано на 24.07.17 в 12:48