Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Ива Дойчинова и Георги Богданов

Защо беше спряна Стратегията за детето?

"Нашият ден" вдига димната завеса, спусната пред Националната стратегия за детето, и кани специалистите да внесат яснота по въпроса. "Стратегията беше спряна, не защото е опасна, а защото по нея няма обществен консенсус. Благосъстоянието на децата е обща..

публикувано на 17.05.19 в 11:10

Къмпингарят – обществен враг

Къмпингарят отново се оказа враг номер едно на пазителите на обществения ред. Затова и в “Нашият ден” ви срещаме с  Мирослава Петрова от сдружение "Да запазим Корал", с която говорим за опитите за изменение на Закона за устройството на Черноморското..

публикувано на 16.05.19 в 12:35
Елеонора Негулова

Бъдещето на малкия бизнес

За бъдещето на малкия и среден бизнес говорим в “Нашият ден” с Елеонора Негулова. Тя е председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес - организатор на иновационния форум „Innovation in action”. Срещаме ви и с гледната точка на..

публикувано на 16.05.19 в 12:10

Радост Николаева и създаването на културни светове

С писателя и арт-мениджър Радост Николаева ви срещаме в “Нашият ден”.

публикувано на 16.05.19 в 08:25
Георги Стоев-Гест

Георги Стоев-Гест: Нарисувана

Георги Стоев-Гест се занимава с музика от ученик, когато има група, чието име е свързано с Края на света. Пише стихове от малък и дори сънува текстовете. Така се случва и с новата му песен „Нарисувана“. Днес Георги съчетава работата в бизнес..

публикувано на 15.05.19 в 16:31
Щерьо Ножаров

На 18 май отбелязваме Деня на данъчна свобода през 2019 г.

Денят на данъчната свобода през 2019 г. в България ще настъпи на 18 май. Това е денят, в който гражданите ще спрат да работят за държавата и ще започнат да работят за себе си. През новата 2019 г. в държавната хазна е планирано да постъпят..

публикувано на 15.05.19 в 10:52
Ива Дойчинова и Виктория Терзийска

Добри новини от Виктория Терзийска

Виктория Терзийска, позната като Вики от "Мастило", една от най-обичаните български изпълнителки, гостува в студиото на "Нашия ден" и носи добри новини. Певицата чака второто си дете. Освен това тя разказа за проекта " Маргаритка " - едно..

публикувано на 14.05.19 в 11:34

#ДАБЪДЕБАНЯ – продължение на сагата

Борбата за сградата на Софийската минерална баня продължава с пълна сила и в утрото на 13 май 2019 г., когато знаковият паметник на архитектурата навършва 106 години. Столичани и гости на столицата осъмват и в този ден с факта, че банята не е баня..

публикувано на 13.05.19 в 15:16
Богдан Милчев

Корупцията в България води до жертви на пътя

Ден след Световната седмица по пътна безопасност в „Нашият ден“ поглеждаме към българската ситуация с Богдан Милчев от Института по пътна безопасност. Тъжните статистики за България по отношение на сигурността на пътя за водачи, пешеходци и всички..

публикувано на 13.05.19 в 15:05

Какво е човекът без развитие?

Живеем все по-бързо, плуваме в море от информация и сме все по-обвързани в глобални мрежи. Тази свързаност преосмисля съвременната роля на лидерите във всяка една област. Лидерите, независимо дали в бизнеса, науката или изкуството, имат нужда..

публикувано на 13.05.19 в 13:26