Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Теодора Малинова

На учителя с любов

В рубриката „Човекът” ви срещаме с любимата учителка на много деца - Теодора Малинова. Тя преподава география и биология. Никога не си е представяла, че ще работи тази професия, до момента, в който не прекрачва прага на класната стая. Атмосферата я..

публикувано на 26.02.18 в 15:00

Разпад на ЕС или връщане на Европа към нейното ядро

Дебатът за федерализацията на ЕС е знаков за пътя на Европа още от създаването му. Дискусиите са на приливи и отливи – в зависимост от предизвикателствата, в които Европа попада, а дебатът се връща назад в годините или влиза във фокуса на мига. Случайността..

публикувано на 23.02.18 в 10:45
Проф. Пламен Митев

Визията на Левски е за независима България

По отношение на делото на Апостола, все още има спорни исторически въпроси, но те могат да бъдат решени и без образът му да се превръща в заложник на политически интереси, категоричен е историкът проф. Пламен Митев.  Можем напълно достоверно да..

публикувано на 22.02.18 в 10:08

Свобода или избор?

Може ли да облечем свободата в конкретни понятия, аромати, цветове, случки, хора и да й дадем определение, като я изведем за себе си в състояние или антисъстояние? Неограниченият избор обърква и прави хората по-пасивни и склонни да правят заключения под..

публикувано на 20.02.18 в 10:38

Пет политически години по-късно

Пет години след завършека на постигналите исканията си протести от 2013 година за това как звучи темата за лидерството и гражданското общество днес в „Нашият ден” говорим с политолога Стойчо Стойчев и социолога Милена Якимова, преподаватели в Софийския..

публикувано на 20.02.18 в 10:15

За (не)възможната социална справедливост

В Световния ден за социална справедливост за (не)възможната социална справедливост и възможното повишаване на доходите в България, въпреки неразбирателството между бизнеса, синдикатите и правителството, безрезултатните тристранни съвети и нежеланието на..

публикувано на 20.02.18 в 09:50
Мария Мира Христова и Христина Богданова (вдясно) в студиото на програма „Христо Ботев”

145 години след бесилото: Апостолът

Правнучката на Яна, най-голямата сестра на Васил Левски - Христина Богданова, е наследила синия поглед на Апостола. В този поглед се чете смирението да чувстваш как във вените ти тече кръвта на един от най-почитаните герои на България, тъгата от..

публикувано на 19.02.18 в 13:52
Калоян Вангелов

Двубой: Дигиталната ера срещу министрите на туризма

Ролята на туризма в страните от ЕС е в създаването на работни места и сформирането на поне 10 на сто от БВП. Това стана ясно от дискусиите на последната неформална среща на министрите на туризма в ЕС. Допълнителната свързаност в контекста на туризма на..

публикувано на 15.02.18 в 15:15
Боян Драганов (снимката е от личния архив на писателя) и корицата на книгата му

Журналистът и писателят Боян Драганов: Фалшивите новини не са от вчера

„Ангели и демони” е новата книга с исторически документални разкази на Боян Драганов. Авторът – дългогодишен журналист и писател – има голям интерес към историята на България, който е бил в основата на десетилетните му проучвания на исторически личности и..

публикувано на 15.02.18 в 14:35

Йордан Георгиев за театъра като убежище, за красота и приятелството

Йордан Георгиев е радиожурналист, автор на предаването за театър на програма „Алма Матер”. Роден е през 1980 година в град Варна. Загубва зрението си, когато е едва на 4 години. След като завършва гимназията в училището за деца с нарушено зрение „Д-р..

публикувано на 15.02.18 в 13:11