Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Мария Костова, Мария Христова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Парк „Небесните пасбища“

„Небесните пасбища“ и каузата да си добър

Д-р Васил Ангелов е от рядката порода на идеалистите. Той е човек с кауза и дълги години води своя собствена битка. Но преди да ви представя д-р Васил Ангелов, ще ви разкажа за една особена гора. Тук, върху стволовете на дърветата са закачени табелки,..

публикувано на 05.05.17 в 16:09
Елена Иванова

Младите си тръгват от българския театър

За нея казват, че успява да постигне уникален баланс между разбиването на сценични клишета и преобръщането им в свой собствен свят чрез невероятните сътворения в сценографията. Обича да рискува и винаги залага на съавторство с режисьора. Готова е дори да..

публикувано на 04.05.17 в 13:40

Суперхрана за душата и тялото: Смехотерапия

Ако обичате живота и смеха, както и сюжетите с хепиенд, този радиофилм е за вас. В него героите, се срещат, за да обменят идеи и енергия за по-добър живот. Радиоводещият Красимир Мартинов преживява изненадващ инфаркт, след който започва да мисли по..

публикувано на 04.05.17 в 13:30
Ева Спасова

Ева Спасова: Реалността е във фактите на паралелните светове, в които живеем

В рубриката, в която разказваме хора – техните мечти, животи, вселени, реалности, днес ви представяме художника Ева Спасова. История, която от света на изкуството и приказките влиза в един паралелния свят, който понякога оспорва нашия, понякога би могъл да..

публикувано на 04.05.17 в 10:29

Мисия: Разделно събиране на отпадъци

От няколко години насам в България се наблюдава мода на био човека – здравословна храна, чиста козметика, естествени материи в облеклото. В цялата тази картина към стремеж за здравословен и чист начин на живот, разделното събиране на отпадъка в..

публикувано на 03.05.17 в 16:25
Проф. Марин Бъчеваров

Лъчите светлина

Започваме тази рубрика с идеята да ви разказваме за хора, личности, които било в наши дни, или по-отдавна оставят следи, събуждат мисли, дават повод за размисли, живеят живота, търсещи в нюансите му новото, различното, често надхвърляйки правилата, и..

публикувано на 03.05.17 в 13:35

България на три БВП-та

Предлагаме ви заедно да си представим идеалното правителство, което тази седмица няма да получим. Което вероятно никога всъщност няма да получим. Да огледаме онези части от животите ни, за които е натоварен да се погрижи по един министър, и да си кажем..

публикувано на 03.05.17 в 10:10
Част от корицата на книгата „Дзен в изкуството да пишеш“ на Рей Бредбъри.

Ръководство за разказване на истории

През последните години наръчниците за самоусъвършенстване, ръководствата за оцеляване в дивата планина и дори самоучителите по плетене или по китара, се радват на голям интерес. Сега почти едновременно излизат и два наръчника за творческо писане. Тези две..

публикувано на 28.04.17 в 11:05

Българска премиера на операта „Вилиси“ на Пучини

Тази вечер в зала „България“ Софийската филхармония ще осъществи българската премиера на операта „Вилиси“ от Джакомо Пучини. Освен това концертно оперно изпълнение ще прозвучат няколко великолепни оркестрови пиеси като „Хризантеми“, интермецо от..

публикувано на 28.04.17 в 10:10
Изглед от моста над река Ерма.

Референдумът като начин на употреба: от Трън до Фарьорските острови

Датата на местния референдум в Трън за добив и преработка на метални полезни изкопаеми бе променена с решение на Общинския съвет, с което допитването се насрочва за 11 юни т. г. Това е втори опит на местната власт за референдум, след като първият бе..

публикувано на 27.04.17 в 15:15