Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 10.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Екип на предаването: Александър Райчев, Ива Дойчинова, Любомира Константинова, Мария Христова, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 7.15 до 10 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Мария Мира Христова, Пепи Писарски и момичетата от трио „Вива“ (Йоана Великова, Виктория Чешмеджиева и Виктория Ехианова) (отляво надясно)

Вечните "Атлас" или още нещо за българската мечта

В музикалния калейдоскоп на времето, класациите, вокалите, обратите, феновете и децата, които ни слушат и пеят днес, се завихряме в студиото на „Нашият ден“ с композитора, музикант и основател на група „Атлас“ Петър Писарски, десетокласничките от трио..

публикувано на 09.07.18 в 13:14

Нелятно за летните цени

Нелятно за летните цени, политическите битки за одобрението на плащащия, за това за какво ще се окажат достатъчни доходите и възможностите ни на пазара на труда и как изглежда картата на регионалното оцеляване в „Нашият ден“ говорим с Григор Сарийски от..

публикувано на 04.07.18 в 11:05

Думи, носещи независимост

Думи, носещи независимост, за прозвучали от един балкон в Бостън на 4 юли преди повече от два века. На 4 юли за живота между страната на Тръмп и страната на съседите-мутри в „Нашият ден“ говорим с живеещия в САЩ и в България програмист Галин Ганчев, който..

публикувано на 04.07.18 в 10:10

Александрина Пендачанска: Това съм аз

Радиоефирът дава шанс на разговор за пътя, магията на оперното пеене, поканата на съдбата и партньорството с истинските хора на сцената и живота с един от най-признатите гласове на деня и в света – Александрина Пендачанска. Оперната прима отбелязва своя..

публикувано на 03.07.18 в 12:25

За някогашното и за съвременното хипарство

За някогашното и за съвременното хипарство, за (не)възможния опростен живот, за това, трябва ли да спреш автостопа, защото си станал на 30, или пък трябва да го започнеш, за хипстърите, за богатите и за десните хипита, и за много още, за да си обясним поне..

публикувано на 29.06.18 в 09:45
Мария Мира Христова, Галина Стоянова и Наталия Тимченко (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев“

Маестра Констанца Вачкова или изкуството да твориш таланти

Да бъдеш вокален педагог от Бога и да владееш изкуството да оставаш в сянка, като твориш таланти – това е триединството, което обозначи в радиоефира името на доц. Констанца Вачкова. Няколко месеца след смъртта й нейни ученици от цял свят пристигат в..

публикувано на 28.06.18 в 13:15

Мълвина Господинова – летописецът на малко известни факти от новата българска история

Мълвина Господинова е историк, чиито публикации, книги и документални филми дават повече информация за премълчани исторически факти от най-новата ни история. Като например фактите за последната управлявала династия на Сакс-Кобурггота и връзките й с другите..

публикувано на 27.06.18 в 12:05
Мартин Любенов

Човек може да изгради свой стил в музиката, когато знае много неща

Мартин Любенов е музикант, акордеонист виртуоз и композитор. Учил музика в София, Чикаго и Виена, той е изключителен талант не само на фона на изобилстващата с надарени изпълнители българска музикална общност, но и едно от най-нашумелите имена в..

публикувано на 27.06.18 в 10:30

Невена Борисова между четенето, писането и "искам"

Това е разказ за Невена Борисова, която пише журналистически материали, но не се издържа с журналистика, защото по нейни думи „само така може да бъде до край обективна и независима.“ Това обаче не пречи една от последните ѝ награди за журналистически текст..

публикувано на 26.06.18 в 12:50

Куба е музика

В Куба всичко се изразява с музика – обяснението в любов и добрата реколта, раждането на дете и загубата на магаре, копнежа и меланхолията... В един такъв свят ни въвлича филмът „Куба е музика“, за който в „Нашият ден“ ви разказваме заедно с режисьора..

публикувано на 26.06.18 в 10:57