Нашият ден - практично

от понеделник до четвъртък
от 10.00 до 11.00 часа

Продължение на сутрешната линия с фокус върху всекидневните проблеми от бита, потребителските права и задължения, правата като пациенти и клиенти, взаимоотношенията работник - работодател. Информация и съвети на експерти за възможностите за кариерно развитие, създаване и развитие на нови бизнеси, полезни занимания за свободното време на хора от всички възрасти.
Екип на предаването: Светла Милчева, Николета Атанасова, Веселина Даковска, Нина Цанева и Мартина Кръстева

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден - практично" тел.: 964 02 60 (от 10.00 до 11 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

Евдокия Манева за класическите нюанси в семейството, професията и в живописта

Като се каже „коксохимик“, си представяме човек на прагматичните специалности, по-скоро със сухо, делово възприятие към околния свят. Добавете още няколко детайла към професионалното развитие: депутат, заместник министър, министър. И накрая хобито,..

публикувано на 22.05.18 в 11:10

Хакерите с бели шапки

Всички сме чували поне една история за хакер, който е успял да разбие сигурността на могъща корпорация или мултинационална компания. Чували сме обаче и истории за хакери, които използват хакването за подобряване на компютърната сигурност. От телефонни до..

публикувано на 15.05.18 в 14:25
Светлана и Миглена Ангелови

Нов живот на отпадъците

Фестивалът с това име е организиран от ученици от Националната финансово-стопанска гимназия в София и ще се състои в неделя. Идеята за проекта се ражда преди месеци. Авторки са Светлана Ангелова, ученичка в 12-и клас, и нейната сестра Миглена..

публикувано на 11.05.18 в 14:31
Константин Райков, член на Комисията за защита на потребителите

По-добра защита на потребителските ни права и по-бързо обезщетение за потърпевшите

Това ще се случи след влизането в действие на новия механизъм предложен от Европейската комисия. Предстои той да бъде одобрен от Европейския парламент и Съвета на ЕС и да ни помага  при „масова вреда“. Желанието е това да стане до края на годината, сподели..

публикувано на 09.05.18 в 16:49
Адриана Герасимова – Кашавелова

Адриана Герасимова – Кашавелова за хобито си да рисува върху камък

Адриана Герасимова е завършила Националната Xудожествена Академия с магистратура, специалност моден дизайн през 2007 г. Става криейтив, арт директор, стилист и създател на студио, което се занимава с визуални решения. Тя казва, че в нея има две..

публикувано на 08.05.18 в 11:05

База данни – контейнер за обекти

Всеки сайт, социална мрежа и дори мобилно приложение събира получената от потребителите информация, обработва я и я съхранява в специално хранилище. Така е и в различни области на социалното управление, производството и търговията, където се натрупва..

публикувано на 02.05.18 в 14:00
Райна Стоянова

Какво трябва да знаем за пролетното прочистване на организма

В момента сме в най-подходящия сезон на годината, който дава тласък на нашето здраве и подготвя организма ни за лятото. Всички знаем, че  здравето е един от най-важните фактори в човешкия живот. За да сме здрави, енергични и жизнерадостни през..

публикувано на 02.05.18 в 11:10

Алпинизмът и катеренето – хоби или начин на живот

Гл. ас. Станимир Желязков, преподавател в катедра „Алпинизъм и катерене“ в НСА, гостува в студиото на „Нашият ден - практично“, за да ни даде практични съвети да изберем маршрути, екипировка и да започнем да практикуваме един вълнуващ спорт, който ни..

публикувано на 27.04.18 в 13:25

Новите критерии за прием в първи клас

Преди дни започна кампанията за подаването на документи за записване в първи клас в София. Тя е с продължителност един месец (до 16 май включително), а на 4 юни ще излезе първото класиране. Водещ критерий е близостта до училището, а новото тази година е..

публикувано на 26.04.18 в 16:58
По време на Празниците на крепостта Туида, Сливен.

Христо Белчев – специалист по електроника, реенактор по хоби

Професията инженер по електроника е ясна на всеки. Но що за хоби е да си реенактор? – По света почитателите на исторически възстановки стават все повече. За да пресъздаде друга епоха, често много отдалечена от съвремието, реенакторът, .т.е. възстановчикът..

публикувано на 24.04.18 в 11:05