Нашият ден - практично

от понеделник до четвъртък
от 10.00 до 11.00 часа

Продължение на сутрешната линия с фокус върху всекидневните проблеми от бита, потребителските права и задължения, правата като пациенти и клиенти, взаимоотношенията работник - работодател. Информация и съвети на експерти за възможностите за кариерно развитие, създаване и развитие на нови бизнеси, полезни занимания за свободното време на хора от всички възрасти.
Екип на предаването: Светла Милчева, Николета Атанасова, Веселина Даковска, Нина Цанева и Мартина Кръстева

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 10.00 до 11 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации
Академик Богдан Петрунов, Светла Милчева и д-р Петко Загорчев (отляво надясно)

Спорът „за” или „против” хомеопатията е на път да приключи с компромис

Компромисът е в добрата информираност на пациентите. Това стана ясно от днешната среща в ефир между академик Богдан Петрунов, водещ български учен в имунологията и алергологията и д-р Петко Загорчев, председател на Българската медицинска хомеопатична..

публикувано на 22.02.18 в 13:37

Спамът - проблем или просто досаден имейл

Спамът е определян от мнозина като повече от досаден имейл. Едва ли има специалист в областта на компютърните технологии, който да отрече този факт, но и да не отбележи, че спамът може да бъде и много повече от това. Думата „Spam” се появява още през 1936..

публикувано на 20.02.18 в 12:15

Софийската опера и за музиката, която възпитава

Една майка отишла при мъдрец, за да се посъветва как да възпитава детето си. Мъдрецът попитал на колко години е то. Майката отговорила, че е на седем и тогава мъдрецът и казал, че вече е много закъсняла. С тази притча маестро Пламен Карталов, директор на..

публикувано на 19.02.18 в 10:37

Архивирай, запази данните само за себе си

Редовният архив е ключът към опазването на личната информация. Той предпазва данните ни от криптиране и присвояване. А начините за източване на ценна информация не са малко. Проблемите могат да възникнат както от неправилното сваляне на файлове, което всеки..

публикувано на 16.02.18 в 09:30

Танго с любов

Албена Волта, водещ на танго ателие, разказва за магията на аржентинското танго – как то ни променя и ни дава възможност да творим, да се изявим и да се разкрием, и в същото време да получим същото. Освен това то създава в нас отношение към музиката,..

публикувано на 15.02.18 в 11:03

Тайната на дългия семеен живот

За ползите от брачното съжителство е писано и говорено много. Знаем, за дълголетието на хора, които са прекарали петдесет и повече години заедно. Радвали сме се на двойки, които след десетилетия съвместен живот продължават да твърдят, че се обичат като в..

публикувано на 14.02.18 в 13:00

Интернет е голям и информация дебне отвсякъде

Интернет е пространството, в което човек може да открие всичко за всеки. Той е извор на полезни знания и място за достигане до много хора. Той обаче е и основният източник и на невярна информация. На практика в интернет всеки потребител може да се превърне в..

публикувано на 14.02.18 в 11:36
Игнат Арсенов

Падна регламентът за геоблокиране в Интернет

Европейският парламент гласува премахването на ограничения за трансгранично онлайн пазаруване. Какво означава това? Мнозина са опитвали да запазят евтина почивка у нас или в друга страна от ЕС и автоматично са били препращани към друг, наш сайт, където се..

публикувано на 13.02.18 в 12:46

Ботовете - пчели-работнички или гангстери в мрежата

Софтуерно приложение, което изпълнява автоматизирани задачи - това представляват ботовете. Едни обхождат уеб сайтовете, подреждат резултатите от търсене в Google, грижат се за потока от новини във Facebook и консултират клиенти в онлайн магазини, а други..

публикувано на 06.02.18 в 15:37
Лена Бориславова

Как се става световен лидер

Според изследване на БСК (Българска стопанска камара), оповестено неотдавна, една трета от родния бизнес елит е над 65 години. Изследването е проведено в 30 хиляди предприятия и показва недвусмислено, че бизнес елитът застарява и че липсва доверие към..

публикувано на 06.02.18 в 10:15