Нашият ден - практично

от понеделник до четвъртък
от 10.00 до 11.00 часа

Продължение на сутрешната линия с фокус върху всекидневните проблеми от бита, потребителските права и задължения, правата като пациенти и клиенти, взаимоотношенията работник - работодател. Информация и съвети на експерти за възможностите за кариерно развитие, създаване и развитие на нови бизнеси, полезни занимания за свободното време на хора от всички възрасти.
Екип на предаването: Светла Милчева, Николета Атанасова, Веселина Даковска, Нина Цанева и Мартина Кръстева

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 02 60 (от 10.00 до 11 часа).

За още информация за предаването и връзка с екипа можете да използвате и страницата на предаването във Фейсбук

Публикации

В капана на кукленската болест

Доктор Снежана Петрова е детски коремен хирург. Професионалният ѝ път преминава главно в родния ѝ град София и във Варна, нейно любимо място, където живее след пенсионирането си. Всеки хирург, правил операции десетки години, запазва навика да поддържа..

публикувано на 21.11.17 в 11:05
Проф. Владко Панайотов

Как да живеем и да произвеждаме така, че да ограничим промените в климата

Сигурно няма слушател, който да не е чувал за климатичните промени и за заплахите вследствие на тях. Тази седмица в Бон, Германия завършва 23-тата среща за климатичните промени, на която представители от 200 държави ще обсъждат темата, включително и в..

публикувано на 17.11.17 в 17:48
Доц. Петко Русков, директор „Академични програми“ на фондация „Джуниър Ачийвмънт“

Как се случва обучението по предприемачество в българското училище

През изтичащата седмица отбелязваме Световната седмица на предприемачеството – нещо, което се случва от 2007 година насам по инициатива на Глобалната мрежа за предприемачество. В България отбелязването на този ден се свързва с фондация „Джуниър Ачийвмънт“...

публикувано на 17.11.17 в 16:15

Младите в балет "Арабеск" представят "Градски шум – черната кутия" на сцената на Музикалния театър

Премиерния спектакъл „Градски шум – Черната кутия“ на фондация „Файн Акт“ можете да гледате на 16 ноември от 19 ч. в Музикалния театър в София.  Той е част от 50-ият юбилеен сезон на балет „Арабеск“, а месец ноември е посветен на младите хореографи на..

публикувано на 16.11.17 в 11:45
Музеят на ските проследява развитието на снежните спортове от 30-те години на XX век до наши дни

Подготовка за ски сезона или за Музея на ските в Чепеларе

Малко преди да сме открили ски сезона за тази година, ще ви заведем в Музея на ските и ски спорта в Чепеларе. Да, има такъв музей и той не е от вчера – в него могат да се видят многобройни купи и медали, грамоти, дървени ски и стари автомати, черно-бели..

публикувано на 15.11.17 в 11:25

Работоспособността е въпрос и на навик

Смята Павел Хаджиев, експерт кариерно развитие и мениджър подбор на персонал. Поканихме го, за да коментираме така популярното в последните дни изследване на център „Тренд“, по поръчка на фондация „Фридрих Еберт”. Данните нееднозначно показват, че високото..

публикувано на 08.11.17 в 14:55
Даниел Троев, Мартина Кръстева и Андрей Ганев (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев”.

Защо не бива да подценяваме стреса на работното място?

С психолозите Даниел Троев и Андрей Ганев говорим за стреса на работното място. Какъв е източникът на тази модерна епидемия и защо ни прави по-малко трудоспособни? Кои са онези методи, с които можем да си помогнем сами и кога трябва да се обърнем към..

публикувано на 07.11.17 в 13:45
Антон Стефанов

Антон Стефанов за шоколадовите яйца, пеперудите в стомаха и щастието да запазиш детето в себе си

Антон Стефанов е журналист. Отлично познава телевизионната динамика, вестникарското напрежение, както и особеностите на работа в списание. Като типичен Козирог, обича да изпипва всичко. От водовъртежа на всекидневието го вадят две неща. Едното е любимата му..

публикувано на 07.11.17 в 11:00

Деца преписват „История славянобългарска“

По случай 1 ноември деца от читалище „Петър Берон 1926“ в София представиха своя препис на Паисиевата „История славянобългарска“. Инициативата е посветена на 255 години от написването ѝ, а в нея са се включили деца от втори до осми клас от няколко..

публикувано на 06.11.17 в 13:19

Здравословното хранене като начин на живот

За Евгения Петкова здравословната кухня е нещо повече от мода и каприз, за нея това е начин на живот и лична промяна, която е избрала за себе си и своето семейство. Какво е нужно, за да бъде едно ястие не само полезно, но и вкусно? И кои са съставките,..

публикувано на 06.11.17 в 12:45