Покана за пътуване

неделя, от 18.00 до 19.00 часа

„Покана за пътуване” е предаване за приключения! От 18 до 19 часа всяка неделя вечер по програма „Христо Ботев“ водещата Магдалена Гигова ще ви среща с интересни личности, с пътешественици, с неизвестни, но цветни люде, които правят живота ни по-шарен и ни подбуждат да тръгнем на път. Без значение накъде и по какъв начин – до незнайно българско кътче или далечна страна, с куфар в ръка или с копнеж в душата.
„Покана за пътуване” е предаване за мечтатели! Всяка седмица то ще ви отвежда до местенце в България, за което не сте чували, а може да оставите сърцето си там. В своята рубрика „50 важни за българите места извън страната” младите автори Светослав Марков и Теодор Борисов ще ви разкриват малко известни факти за свързани с нашата история обекти в странство. Няма да липсва и екзотика – от първо лице. Независимо дали ще „се запознаете” с орангутаните в Борнео или ще „ходите” в джунглите на Амазонка, дали гепард „ще ви целува ръка” или ще „отксубнете” косъм от опашката на слон за късмет – всички авантюри из далечни земи ще бъдат споделени от разказвачи, които наистина са били там и са ги преживяли лично.
А и самата водеща Магдалена Гигова ще се вклинява с някоя сочна история от пътешествията си из 86 държави.
Освен на сайта на БНР, можете да четете, видите и чуете още интересни приключения на страницата на предаването във Фейсбук – „Покана за пътуване” и на едноименния канал в youtube.

Екип на предаването: Магдалена Гигова, Весел Цанков, Ани Маринова, Албена Велева и Весела Цанкова

Публикации

В Оман камъните са с изобилие

Светлана Тилкова-Алена: 2019 е изключително подходяща за пътешествия

В австрийската столица от 11 ноември до Големите великденски пости виенчани валсират в 450 различни бала, като кулминацията им е през февруари. В цифрово изражение това са 2000 часа валсове. Всяка професионална гилдия си има собствена танцова забава – на..

публикувано на 18.02.19 в 09:35
Отляво надясно: Дария Трифонова, Найла Хонте и Магдалена Гигова в „Покана за пътуване“

Китайците похарчиха 120 млрд. евро, за да посрещнат Годината на кафявия глиган

Спомняте ли си в романите на Съмърсет Моъм как джентълмен подранил с коктейлите процежда „Все някъде по света вече е пет часът“. Прилагайки творчески израза, ние от "Покана за пътуване“ пожелаваме Честита Нова година! На целия китайски народ. Защото милиард..

публикувано на 11.02.19 в 09:40
Робин Кафалиев със съпругата си Ренета Викторова в Люберон, Франция

Робин Кафалиев като Жана Д’Арк в Перигор

Едва ли има някой от вас, който поне веднъж не се е смял на скеч-шоуто Аламинут. Все пак Робин Кафалиев и компания пръскаха хумор по телевизията в продължение на девет сезона от 2005 година. Днес екранният ситком весели публиката в театралните салони на..

публикувано на 04.02.19 в 10:05
Д-р Милен Врабевски с представители на българската общност в Албания.

Д-р Милен Врабевски за генетично заложеното родолюбие

Когато запитат първия гост в „Покана за пътуване“ колко деца има, той отговаря с усмивка „Над 40“. Съзнавам, че удивлението ви ескалира и ще поясня: Той и съпругата му Росица имат общо пет деца, а за останалите неговата фондация „Българска памет“ е..

публикувано на 28.01.19 в 10:00
Чаената плантация Ганунг Мас в местността Пунчак на 90 км от индонезийската столица Джакарта.

На пазар за роби и при червените маймунки в Занзибар

„Целта на пътуването не е конкретно място, а намирането на нов поглед върху нещата“, казва американският писател и художник Хенри Милър.   В рубриката „Пътеводител на гастрономическия стопаджия“ обикновено виртуално опитвате някоя екзотична или..

публикувано на 21.01.19 в 10:00
Д-р Ана Пейкова в Тирол

Да пропътуваш 100 хиляди километра с бюджет от 5 лева на ден

Може би някои от слушателите на „Покана за пътуване“ помнят как двамата отявлени пътешественици Маги и Цветин от блога Вълшебният керван дадоха интервю за предаването от един виетнамски плаж. Това беше миналата година през май, когато бяха изминали две..

публикувано на 14.01.19 в 10:00
Хиляда годишният манастир „Свети Георги“ край Белащица.
Снимка: архив Юлия Бачева

Ректорът на НАТФИЗ проф. д-р Станислав Семерджиев по света посещава зоопарка и гробището

Най-добрите истории се намират между страниците на паспорта е казал Сабер бен Хасен. А аз ще добавя, че между страниците на паспорта са и най-добрите инвестиции. Първият гост в „Покана за пътуване“ може да подреди от страниците на паспорта си цяла..

публикувано на 07.01.19 в 10:15
В Панама на Нова година горят чучело на политик.

В Панама на Нова година горят чучело на политик

Поне веднъж годишно пътувайте до място, на което никога не сте били преди!, съветва Далай Лама. Аз бих добавила, че съвсем не е задължително това място да е вдън гори тилилейски. Понякога то е зад ъгъла, прикрило вълшебните си тайни с делова патина...

публикувано на 31.12.18 в 10:15
14-лъчната звезда е реплика на оригинала, откраднат по време на османското управление на Витлеем.

При Дядо Коледа в Лапландия и легенди за киченето на елха

Скъпи дядо Коледа! Пожелавам си да ми пуснеш през комина дебел портфейл и тънко тяло! И моля те внимавай да не размениш нещата като миналата година! Тeзи дни всички погледи са вперени в Лапландия – мястото, където Дядо Коледа живее цяла година. Верни на..

публикувано на 27.12.18 в 11:15
Катедралният храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Струмица, където са мощите на митрополит Герасим Струмишки.

Диана Дафова пее любимата молитва на Ганди

„Един свят в хармония“, глобалният културен проект на Диана Дафова е благословен от папа Франциск на личната им среща във Ватикана през септември 2017. Песните ѝ са неповторима амалгама от различни жанрове и култури от цял свят. Те умело преплитат модерната..

публикувано на 10.12.18 в 09:45