Щъркелите са тук, чакаме пролетта

Снимка: БГНЕС
Сливенското село Самуилово посрещна първите си щъркели. Селото, което притежава и уникален музей на предвестника на пролетта, приема всяка година една от най-големите колонии на бял щъркел, която гнезди върху 500-годишни дървета. Тази година кметът Иван Василев позвъни първо в програма „Христо Ботев”, за да съобщи радостната новина.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Величка и Вели Чаушеви с техните деца - Диана и Георги в студиото на „Моето семейство“

Моето семейство: Величка и Вели Чаушеви

В рубриката „Моето семейство“ гостуваха Величка и Вели Чаушеви и техните деца. Музиканти, които се радват на „забележително единомислие“, и смятат, че това е ключът към хармонията. Говорихме за каракачанския род на Величка, чухме и нейната майка – Даниела Георгиева от Самоков, която е ръководител на две детски певчески групи. Също стана дума и за рода на..

публикувано на 13.12.18 в 15:10
Таня Величкова, Красимира Величкова и Нина Цанева в студиото на

Как доброто да не остава анонимно

В сезона на благотворителността в „Нашият ден” разговаряхме за медиите и корпоративното дарителство или по-точно за това как медиите /да/ разказват за него. Дали законът пречи да цитираме имена на компании, реализирали значими инициативи и проекти в полза на обществото или дарителски кампании? Къде и как да определим границата между скритото търговско..

публикувано на 13.12.18 в 14:50
Пламен Старев в студиото на програма „Христо Ботев“.

Пламен Старев: Мисията на АБУЖЕТ е да разказва приказки за близки и далечни земи

Главният секретар на АБУЖЕТ Пламен Старев гостува в "Нашият ден", където разказа за мисията на Асоциацията и нейното издателството - едно общество на журналисти, които пишат за туризъм. През 1956 година основатели на Асоциацията са били личности като Валери Петров, Богомил Райнов, Богомил Нонев, а днес в нея членуват не по-малко известни писатели и..

публикувано на 13.12.18 в 14:00
Село Куманово

Събота сутрин в село Куманово

Село Куманово е част от община Аксаково в област Варна. Някога мястото на селото било на около 500 метра на североизток от днешното село, но избухнала чумна епидемия. Населението, главно гагаузи, бяга към Бесарабия и опожарява всички постройки, включително и къщите. След около 50 години няколко мъже и жени посетили една врачка, която им казала, че..

публикувано на 13.12.18 в 07:45

Топла закуска за верен приятел

На грижата за бездомните кучета в кв. „Левски Г“ в София е посветена  поредната история за добротворчество, която разказваме в „Нашият ден“ днес. Станислава Кютинска – студентка от София – е героят в днешното ни издание. За Станислава ежедневната грижа и внимание към животните е нещо естествено и обичайно, което се подразбира от само себе си. Но да..

публикувано на 12.12.18 в 17:00