Щъркелите са тук, чакаме пролетта

Снимка: БГНЕС
Сливенското село Самуилово посрещна първите си щъркели. Селото, което притежава и уникален музей на предвестника на пролетта, приема всяка година една от най-големите колонии на бял щъркел, която гнезди върху 500-годишни дървета. Тази година кметът Иван Василев позвъни първо в програма „Христо Ботев”, за да съобщи радостната новина.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огненото момиче

Петя Божинова – момичето, което има пламък в очите и огън в сърцето. Тя обича да си играе с огъня във всякакъв смисъл, а може би той гори вътре у нея. Петя танцува от дете, завършва НАТФИЗ със специалност „Танцов театър“. Как се среща с огъня и как техниката на танца се преплита с него? Огънят е физическото проявление на трансформиращата сила. Той показва..

публикувано на 20.06.18 в 13:25
Росица Димитрова

За една бързо приета оставка

И днес стана ясно, че една от основните дейности на Министерството на труда и социалната политика е подаването на оставки. Този път там се изяви зам. министърката Росица Димитрова. Молбата ѝ беше уважена. Доднешният висш държавен служител стана особено популярен след скорошната си служебна командировка в САЩ. Лети в първа класа. Билетът ѝ струва 8300лв...

публикувано на 20.06.18 в 12:25

За юни като месец на заплатите и за това какво искат хората

В три разговора в „Нашият ден“ вървим по линията на дебата за сближаване на заплатите в Европа, на юни като месец на заплатите изобщо, на социалните цели на Българското европредседателство, на принципа „равно заплащане за равен труд“. Темите са част от няколко събития, които през юни събират в София експерти, производители и политици на високо..

публикувано на 20.06.18 в 10:20
Доц. д-р Албена Танева

За реалната и фиктивната опозиция

За това как да разпознаете реалното и популистичното опозиционерство и за това ще успее ли БСП да убеди избирателите си, че действа като реална опозиция, в деня на вота на недоверие, който партията поиска, в „Нашият ден“ говорим с политолога и преподавател в Софийския университет доц. д-р Албена Танева.

публикувано на 20.06.18 в 09:30

Корупция дебне отвсякъде

Преди две години 22-годишният тогава Тодор Танковски става най-младият кмет в Пловдивска област. Тогава той е студент последна година в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, специалност „Българска народна хореография“. По същото време Танковски се явява на местните избори като независим кандидат и спечелва..

публикувано на 19.06.18 в 12:30