България е новият председател на Дунавската комисия

Снимка: архив
На 2 юни 2011 г. България бе избрана за председател на Дунавската комисия през следващите 3 години.
Дунавската комисия е наследник на най-старата международна европейска организация, учредена още на 30 март 1856 г. Тогава за първи път е деклариран принципът за свободно корабоплаване по река Дунав. Самата Дунавска комисия е създадена през 1948 г. В нея членуват Австрия, Германия, Молдова, Русия, Румъния, Сърбия, Словакия, Украйна, Унгария, Черна гора, Хърватска и България. Усъвършенстването на корабоплаването по река Дунав е важна част от Европейската транспортна инфраструктура.
Сред основните приоритети на българското председателство ще бъдат: ефективното интегриране на транспортен коридор № 7 в мрежата на общоевропейските водни пътища и изпълнението на задачите на Комисията за гарантиране на свободното и безопасно корабоплаване по река Дунав.
Как премина изборът за новото председателство - пряко от Будапеща, Унгария за предаването горещата новина съобщи инж. Георги Георгиев, изпълнителен директор на Агенцията за поддържане и проучване на плавателния път по река Дунав.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ясен Дараков: Медиите в България не работят с темите на обществото, а с опорни точки

В „Мрежата“ тази събота (20 юли) говорихме за медийната среда в България и симбиотичната връзка медии-политика през няколко казуса – от назначаването на нов член на Съвета за електронни медии, миналите процедури за избор на генерални директори на обществените радио и телевизия, до характерните проблеми в частните медии, свързани със съмнения за цензура в..

публикувано на 22.07.19 в 12:53

Защо гоним Христос от живота си?

Ще обърнем поглед към посланията от живота на св. пророк Илия, ще поговорим за съвременните измерения на бесовете и дали днес не се взираме повече в тях, отколкото в Спасителя защо твърде често искаме да изгоним Христос от живота си. Ще го сторим заедно с доц. Свилен Тутеков, преподавател в Православния богословски факултет на Великотърновския университет..

публикувано на 21.07.19 в 08:05
Народният представител Христиан Митев и Анелия Торошанова

Има качествен законодателен процес

Кои са най-важните законодателни промени, които бяха направени през пленарната сесия в Народното събрание? Какво е качеството на законодателния процес? Какъв проблем решават промените в търговския регистър? Прекалено строги ли са санкциите за собствениците на заведения според приетия Закон за шума. Как се възприемат от бранша? Защо гражданите все повече..

публикувано на 19.07.19 в 15:49
Виктория Добринова, Нина Цанева и Емил Томов

#стигамрънка – кампанията, която иска да ни накара да спрем да се оплакваме и да започнем да действаме

В студиото на „Нашият ден“ гостуваха Емил Томов и Виктория Добринова от Career Show, които ни разказаха повече за социалната кампания #стигамрънка, която бе обявена в началото на тази седмица. Зад кампанията застанаха редица известни български личности – актьори, влогъри, журналисти, предприемачи и представители на бизнеса. Посланието на кампанията е да..

публикувано на 18.07.19 в 12:21

Събота сутрин в с. Старо Оряхово

Село Старо Оряхово се намира в община Долни чифлик, Варненска област - на 11 км oт морето и на 30 км от морската ни столица. В него живеят над 2500 човека. Старото му име е Ески дервиш Юван. Престоят ни интересни срещи с читалищното ръководство, с директора и децата от местното училище, с председателя на пенсионерския клуб и с трудолюбивите,..

публикувано на 18.07.19 в 09:05