България е новият председател на Дунавската комисия

Снимка: архив
На 2 юни 2011 г. България бе избрана за председател на Дунавската комисия през следващите 3 години.
Дунавската комисия е наследник на най-старата международна европейска организация, учредена още на 30 март 1856 г. Тогава за първи път е деклариран принципът за свободно корабоплаване по река Дунав. Самата Дунавска комисия е създадена през 1948 г. В нея членуват Австрия, Германия, Молдова, Русия, Румъния, Сърбия, Словакия, Украйна, Унгария, Черна гора, Хърватска и България. Усъвършенстването на корабоплаването по река Дунав е важна част от Европейската транспортна инфраструктура.
Сред основните приоритети на българското председателство ще бъдат: ефективното интегриране на транспортен коридор № 7 в мрежата на общоевропейските водни пътища и изпълнението на задачите на Комисията за гарантиране на свободното и безопасно корабоплаване по река Дунав.
Как премина изборът за новото председателство - пряко от Будапеща, Унгария за предаването горещата новина съобщи инж. Георги Георгиев, изпълнителен директор на Агенцията за поддържане и проучване на плавателния път по река Дунав.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Същността на Църквата

На рождения ден на Църквата се спряхме на нейната същност, която някои припознават като пазителка на българщината, други като магазин за продажба на духовни услуги… А основната й цел всъщност е спасението на вярващите, но как?

публикувано на 16.06.19 в 08:05
Анелия Торошанова и проф. Мария Славова (вдясно)

Кои са противоречията в законодателната джунгла и защо у нас етичните норми нямат санкции

Защита на правата и човека и гражданина – от кого? Държавата защитава гражданите, а наддържавните институции – човека. Нихилизъм в правото - вярваме ли на институциите или само ги пренебрегваме и нищо не ни спира да нарушаваме законите! От друга страна волунтаризъм в правото - кой от където дойде, без да има познания и морал, променя правото и го..

публикувано на 14.06.19 в 14:35

Сатанянда йога

Райна Христова е адвокат по професия, а йога се превръща в част и философия на живота ѝ през 2004 г. Вдъхновението и познанията си черпи изцяло от традицията на Сатянанда йога. Райна преминава успешно много обучения по йога към Бихарската школа по йога в Индия, Европа и Австралия. Член е на Управителния съвет на „Българска федерация по йога”, на..

публикувано на 14.06.19 в 14:00
Николета Габровска, Михайлина Павлова, Лилия Драгоева и Юлиана Методиева (отляво надясно)

Преди да пуснем при нас любовта

Ако чуваемостта за правата на малцинствата е с нисък праг, то тогава противопоставянето ни разсипва като общество - къде е истината? Защо фашизмът и ксенофобията са престъпления? В дълг ли са елитите към различните в обществото ни? Какво е общото между определенията „традиционен“ и „нетолерантен“? Промени ли се езикът на омразата? Какъв разговор..

публикувано на 14.06.19 в 13:07
Ива Дойчинова и Десислава Андонова-Desy (вдясно)

Десислава Андонова-Desy открива „Радио парк фест“ тази вечер

„Главен герой“ в предаването „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ е певицата Десислава Андонова-Desy. Тази вечер в 18.00 със свое изпълнение тя ще открие „Радио парк фест“ на голямата поляна в Южния парк в компанията на Миленита, рапмузикантите Жлъч, Гена и Гривогор и др. Деси Андонова подготвя в момента своя първи соул албум „Аудиолбук“, в който има..

публикувано на 14.06.19 в 12:11