Транспорт по европейски правила: НКЖИ – модернизация на ж.п. участъка София – Перник – Радомир

Проектът „София – Радомир” е част от железопътния коридор „Видин – София – Кулата”. Идеята е този международен коридор да свързва „Дунав мост 2”, който се строи при Видин – Калафат, с гръцката ж.п.мрежа. На какъв етап е проектът за строителството и какви ползи се очакват от него разказва инж. Нисим Примо, ръководител на отдел „Подготовка, търгове и договори” в Националната компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) в предаването „България на път” на 9 септември.
ВИЖТЕ ОЩЕ

И още факти за трафика по пътищата у нас

Над 400 хиляди нарушения на пътя през последните 7 месеца, превишена скорост, недотам добър контрол на пътя,  пропуски при поддържането на пътища… Това са само част от данните от Главна дирекция Пътна полиция от отминалия семинар под наслов „Пази живота – шофирай трезво и отговорно“. Служители на Пътна полиция, на Главна дирекция Национална полиция, на..

публикувано на 20.08.19 в 13:03

Площад "Славейков" - накъде след ремонта?

Помните ли как изглеждаше площад "Славейков" преди ремонта? Тази шега битуваше по време на продължителния ремонт на мястото. В студиото на "Нашия ден" гостуват арх. Борислав Игнатов, шеф на Камарата на архитектите, Силвия Христова, председател на Комисията за устройство на територията на Столична община и Вихрен Георгиев, фотограф, за да споделят..

публикувано на 20.08.19 в 12:16
Пътят от Сандански към Плоски

До Сандански и обратно

Преди дни отпразнувахме Голяма Богородица – празник, който е на особена почит в Югозападна България. Сандански и областта имат какво да ни разкажат особено по това време на годината – за празника, за хората, за жаждата им за култура и, разбира се, за виното. Докато обикалях из красивите кътчета на Югозапада се срещнах и с кмета на община..

публикувано на 19.08.19 в 14:41

На минерален басейн в центъра на София

Да бъдеш в минерален басейн в центъра на София засега е (не)възможна илюзия. За неизползваните, но незабравени минерални води на столицата, както и за други възможности в „неизползваната“ столица, говорим в „Нашият ден“ с Андрей Зографски от инициативата „Спаси София“.

публикувано на 19.08.19 в 12:18

„Персина“ – добри новини, лоши новини

Защо след радостната новина за рекорден брой нови екземпляри от защитения вид къдроглави пеликани в Природен парк „Персина“ се появи опасността да бъде намалена територия на парка? За да ви разкажем какви са обстоятелствата и за да ви поканим да посетите единствения дунавски природен парк, ви срещаме с мненията на експерти: Ирина Матеева..

публикувано на 19.08.19 в 11:53