Транспорт по европейски правила: Метрополитен - комуникационен възел НДК, София

Как се изгражда една от най-сложните комуникационни връзки: метро - автобуси - тролейбуси - трамваи при Националния дворец на културата? - инж. Стоян Братоев, който ръководи изграждането на столичния Метрополитен, разказва какво се случва под земята на едно от най-оживените софийски кръстовища между булевардите „Витоша” и „Патриарх Евтимий”.
Как ще изглежда бъдещата метростанция там, за да подсеща пътниците, че са в близост до значимия културен център за София и страната?

ВИЖТЕ ОЩЕ

МОГА фест Етрополе 2019 – за малки и големи

За девета поредна година, между 23 и 25 август, в Крайградския парк на Етрополе и други локации в града ще се проведе МОГА фест. Събитието е с вход свободен и има музикална, детска и спортна програма. Имената в музикалната програма са Out of Mind, Спални Места, The Lefties, The Case, This Burning Day и The Bedlam Club. Организаторите на..

публикувано на 20.08.19 в 16:52

И още факти за трафика по пътищата у нас

Над 400 хиляди нарушения на пътя през последните 7 месеца, превишена скорост, недотам добър контрол на пътя,  пропуски при поддържането на пътища… Това са само част от данните от Главна дирекция Пътна полиция от отминалия семинар под наслов „Пази живота – шофирай трезво и отговорно“. Служители на Пътна полиция, на Главна дирекция Национална полиция, на..

публикувано на 20.08.19 в 13:03

Площад "Славейков" - накъде след ремонта?

Помните ли как изглеждаше площад "Славейков" преди ремонта? Тази шега битуваше по време на продължителния ремонт на мястото. В студиото на "Нашия ден" гостуват арх. Борислав Игнатов, шеф на Камарата на архитектите, Силвия Христова, председател на Комисията за устройство на територията на Столична община и Вихрен Георгиев, фотограф, за да споделят..

публикувано на 20.08.19 в 12:16
Пътят от Сандански към Плоски

До Сандански и обратно

Преди дни отпразнувахме Голяма Богородица – празник, който е на особена почит в Югозападна България. Сандански и областта имат какво да ни разкажат особено по това време на годината – за празника, за хората, за жаждата им за култура и, разбира се, за виното. Докато обикалях из красивите кътчета на Югозапада се срещнах и с кмета на община..

публикувано на 19.08.19 в 14:41

На минерален басейн в центъра на София

Да бъдеш в минерален басейн в центъра на София засега е (не)възможна илюзия. За неизползваните, но незабравени минерални води на столицата, както и за други възможности в „неизползваната“ столица, говорим в „Нашият ден“ с Андрей Зографски от инициативата „Спаси София“.

публикувано на 19.08.19 в 12:18