3 юли, от 19.00 часа – концерт на Людмил Ангелов и Любомир Денев – на фестивала „Варненско лято”

Людмил Ангелов (вляво) и Любомир Денев.
Снимка: Архив
Директно от Международния музикален фестивал „Варненско лято” в Градската художествена галерия.
Две пиана – два свята: Людмил Ангелов и Любомир Денев в клавирен диалог.
В програмата: творби от Георг Фридрих Хендел, Фредерик Шопен, Роберт Шуман, Ференц Лист, Александър Скрябин и техните импровизационни версии.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Аделина Александрова и Хилда Казасян в студиото на

Хилда Казасян: Искам да имаме повече време за хубавите неща, които ни носят радост!

Тя е като слънце, което винаги намира време да огрее всички. Усмихната, лъчезарна, позитивна и обичаща, Хилда Казасян е наследила най-доброто от родителите си – красотата, финеса и естетиката на Надежда Ранджева  и щедрия талант на Вили Казасян, както и пословичното му чувство за хумор. Отдавна планираното й гостуване в „Предаване без име“ най-сетне..

публикувано на 03.12.16 в 12:05
Хор „Трепетлика“

20 години хор „Трепетлика“, гр. Бургас – на живо от Радио Бургас в „От песен в песен" на 4 декември, от 11.00 часа

Една пъстра фолклорна среща ви очаква тази неделя в предаването за българска народна музика, което ще се излъчи от студиото на Радио Бургас. Специални гости ще бъдат част от талантливите изпълнители на хор „Трепетлика“ и техния диригент Пепа Запрянова. Ще ви разкажем за тяхната 20-годишна дейност в хоровото изкуство, ще ви представим и дългогодишната..

публикувано на 03.12.16 в 10:25
Групата „Чикаго“ през 1972 година и корицата на техният пети албум, известесн като „дървеният“ (заради снимката на корицата), финалът на който е песента „Алма Матер“

Алма Матер. Животът като университет

Поглеждаме назад към кратките години, Когато правихме планове и играехме на карти. Уверени, стояхме на прага на целта. Това бе всичко, което знаехме...   И начинът, по който всичко свърши. А имахме и битки, И спокойни нощи. Не можехме да сложим мечтите   някъде встрани..

публикувано на 03.12.16 в 09:50
Анна Нетребко и Марсело Алварес в сцена от спектакъла на Метрополитън опера  „Манон Леско“ от Джакомо Пучини

Откриване на сезона на „Метрополитън опера“ с „Манон Леско“ от Джакомо Пучини

Новият сезон на съботните директни радио-матинета на „Метрополитън опера“ се открива с постановка на „Манон Леско“ от Джакомо Пучини с прекрасната Анна Нетребко в главната роля, която с този свой дебют добавя и превъплъщение в трагичен образ към своя репертоар в оперния театър на Ню Йорк. Това ще бъде дебют и за Марсело Алварес, който е в ролята на Де..

публикувано на 02.12.16 в 17:10

„Манон Леско”, опера в четири действия от Джакомо Пучини (съдържание)

Либретото е създадено от Марко Прага, Доменико Олива, Руджиеро Леонкавало, Луиджи Илика, Джузепе Джакоза, от самият Пучини и Джулио Рикорди – 1893 г. по едноименния роман на Антоан-Франсоа Право познат повече като „Абат Прево”. Премиерата е на 1 февруари 1893 в театър „Реджио”, Торино. За постановката на 21 януари 1894 в театър „Сан Карло” в Неапол..

публикувано на 02.12.16 в 17:05