3 юли, от 19.00 часа – концерт на Людмил Ангелов и Любомир Денев – на фестивала „Варненско лято”

/ 519 преглеждания
Людмил Ангелов (вляво) и Любомир Денев.
Снимка: Архив
Директно от Международния музикален фестивал „Варненско лято” в Градската художествена галерия.
Две пиана – два свята: Людмил Ангелов и Любомир Денев в клавирен диалог.
В програмата: творби от Георг Фридрих Хендел, Фредерик Шопен, Роберт Шуман, Ференц Лист, Александър Скрябин и техните импровизационни версии.
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Бадев – след една от концертните му изяви в град Пловдив

Без Георги Бадев една година по-късно

Такъв цигулар се ражда веднъж на 100 години, а може би и на повече – това бяха думите на Стойка Миланова, една от звездите в цигулковия ни небосклон, малко след вестта за смъртта на Георги Бадев на 30 юли 2015 г. Близките и колегите най-лесно и бързо осъзнават загубата, тя отеква на различни нива в тях и пулсира дълго според качеството на връзката...

обновено на 26.07.16 в 14:59

Класация за български песни „7 в 11” - гласувайте!

Всеки вторник от 11 часа по програма „Христо Ботев” с Диляна Трачева и Здравко Петров Всяка седмица предлагаме девет песни (седем класирани и две нови), за които да се гласува. Може да изберете до 7 песни, преди да завършите своето гласуване. Всяка седмица последните две песни отпадат и на тяхно място предлагаме нови две. Песента, стояла..

обновено на 26.07.16 в 12:28

Концерт на Фестивалния камерен оркестър с диригент Пламен Джуров – директно предаване от „Варненско лято”, 24 юли от 19 часа

Директно предаване от Аулата на Икономическия университет във Варна от 90-ото издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ . С участието на Фестивален камерен оркестър с диригент Пламен Джуров. Солисти: Димитър Буров (цигулка) и Яна Бурова (цигулка). В програмата: • Филип Глас – Концерт за цигулка, синтезатор и струнен оркестър № 2..

публикувано на 23.07.16 в 09:15

Силвия Шаш – любимата певица на българската публика от 1973 година

През 1973 година на международния конкурс за млади оперни певци в София се явява една 22 годишна унгарка, която събира любовта на публиката и получава най-високата награда на конкурса златен медал и голямата награда на София „Златен пръстен“. Дълги години се говори за изпълнението й в „Травиата“ на Верди. Журито открива нов талант, а публиката своята..

публикувано на 22.07.16 в 16:45
Част от заглавната страница на първото издание на „Mедея“ от Керубини, 1797 г.

„Медея”, опера в три действия от Луиджи Керубини (съдържание)

І действие Двореца на Креон в Коринт. Дъщерята на царя Глауче се готви да става съпруга на славния Язон. Но тя е неспокойна – не вярва, че Язон е успял да преодолее влиянието на жрицата Медея, която преди време пленила сърцето му и му родила 2 деца. Цар Креон и Язон също не са спокойни – народът в Коринт иска смъртта на Медея, хората заплашват да убият..

публикувано на 22.07.16 в 14:05