Бесовете

Изцеление на бесноватия
Снимка: Катедрален храм „Св. Неделя”
Съществуват ли зли духове и как могат да бъдат разпознати? Кои са съвременните бесове? Христос изцелява двамата обсебени и изпраща бесовете в наблизо пасящите свине. Народът го моли да си иде от тях, защото не може да се примири с материалната загуба. А как бихме постъпили ние днес. Разговор за това с Тодор Велчев, както и за отговорността на християните.
• За разпространената тревожност у съвременния човек разговор с психиатъра и богослова д-р Николай Михайлов.
• Пряко от Киев Александра Карамихалева, завеждаща отдел „Връзки с обществеността” при Свития синод на Българската православна църква, за посещението на Българския патриарх Неофит в Русия и Украйна.
• Доц. Дилян Николчев, ръководител катедра „Практическо богословие” при Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, за поправките в Закона за вероизповеданията.

неделя, 28 юли
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радиоенциклопедия „Петте сетива и шестото чувство”: Сетивността в света на животните

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Radioenciklopediq/131203_Setivnost.mp3 Как някои птици като папагалите, сойките и сокериците успяват да имитират човека, както и други животински твари, а други като совата могат буквално да виждат със затворени очи? Кои са сетивните „екстри” при недолюбваните от мнозина змии и свързани ли са те с така нареченото „шесто..

публикувано на 08.12.16 в 11:20

Щуротека 25 май – 1 юни

публикувано на 23.05.14 в 12:00

Щуротека 18 – 25 май

публикувано на 16.05.14 в 12:00

На 8 април от 18.30 часа в Първо студио на БНР - гала концерт на победителите в класацията „Надпяване“ на програма "Христо Ботев"

В продължение на една година (от април 2013 до март 2014) изпълнители на народна музика от цяла България се състезаваха за наградата „Песен на месеца“ в класацията „Надпяване“ на програма "Христо Ботев". Всеки месец ви предлагахме пет нови песни и давахме възможност на онези, които са били близко до първото място, да се докажат отново в тази..

публикувано на 07.04.14 в 09:05

Щуротека 23 – 30 март

публикувано на 21.03.14 в 12:00