Андрей Даниел с изложба в галерия „Ракурси”

Снимка: БГНЕС

„Безделникът” Андрей Даниел е създал близо 1000 картини. Повечето от тях „преминали” през близо 15 самостоятелни изложби, без да се смятат колективните или тези, останали в частни и държавни колекции. Някои от тях са култови, предизвикали доста внимание и диалози. Като „Свързани лица” или „Носталгия по цялото”, като „Завръщане в Египет” или „Неща, места, хора”.

Даже издаде и книга. Но сега го виждаме с картини, вдъхновени от един град, от културните пластове в него, от място, което дава мярка за нещата, от възможност да разбере света чрез пребиваването си в него. Два пъти.

Сега изложбата му в галерия „Ракурси” - „Назад към Париж” отново показва, че се е превърнал в европеец, и трябва да има самочувствие за това.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Блок Кино

Блок Кино е независим проект, който стартира през лятото на 2015-та година с отворени прожекции на нови български филми на открито в междублоковите пространства. Днес програмата се разгръща в три панела – Блок А (за българско анимационно кино), Блок Д (българско документално кино) и Блок Игрално Кино. Ето какво казват създателите му: „В Блок..

публикувано на 20.09.19 в 15:17

„Аз Остава“ - книга за историята на групата

Първоначалната идея за биографична книга за група „Остава“ се появява преди 8-9 години от журналиста Даниел Ненчев. Преди година тя се заражда и в главата на Георги Гаврилов, който заедно с издателството реализират това предизвикателство. Елин Рахнев дава идеята за заглавието, а Даниел Ненчев се включва с няколко негови интервюта с артисти и приятели на..

публикувано на 20.09.19 в 15:11

„Зверското синьо“ е в афиша на „Сцена на кръстопът“ тази вечер

23-тото издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив предлага тази вечер среща с изкуството на най-младите актьори. Студентите от IV курс в класа на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще представят своя спектакъл „Зверското синьо“ от съвременния британски драматург Филип Ридли. Пиесата се поставя за първи път..

публикувано на 20.09.19 в 13:50

Станете част от Празниците на Стария Пловдив

Тази година фестивалът “Празници на Стария град” в Пловдив минават под мотото „От огъня – огън“.  От 16 до 22 септември старият град ще е домакин на редица прояви, свързани с живота на града. Музикалното начало на фестивала беше поставено от Б.Т.Р. на 16 септемврив Античния театър, но същинската музикална програма предстои в последните три дни от..

публикувано на 20.09.19 в 12:13
Христо Пъдев

Христо и дълбокото в театъра

Ако го попитате кой е, той ще ви отговори, че е просто едно обикновено момче на 34 от Павел Баня. Знам го, защото вече го попитах. Той ми отговори точно това и не ме излъга. Христо Пъдев наистина е обикновено момче. Говори с усмивка за нещата, независимо колко тежки могат да бъдат те. Стреми се към доброто и гледа да е над „дребните сплетни“...

публикувано на 19.09.19 в 17:18