Чухте ли този концерт? Не? Вече може да го направите в следващите дни

| обновено на 31.07.18 в 12:21

Радиото е магия, радиото е вълшебство, което достига до сърцето на всеки. Не е необходимо кой знае колко – един приемник. Щракваш копчето и слушаш. Може да правиш и най-различни други неща. Проблемът е, че за жалост всичко отлита в ефира и не може да се повтори. Ето сега в сайта на програмата ще ви предлагаме някои концерти, излъчени преди време и събудили вашия интерес. Много бяха слушателите, които ни писаха, звъняха и питаха „Не може ли да чуем отново....?” Да, ето вече може. Когато и където поискате, стига да имате интернет.
Може би и вие, нашите слушатели ще ни помогнете с предложения на електронната поща на програмата: hristobotev@bnr.bg 


Концерти на Симфоничния оркестър на БНР:

17 май 2019 г. – Три премиерни изпълнения за България в предпоследния за сезона концерт на радиосимфониците

19 април 2019 г. – Пролетно настроение с музиката на Пипков, Рахманинов и Чайковски

5 април 2019 г. – СО на БНР с диригент Георги Патриков и солист Ивайло Василев

15 март 2019 г. – Кристоф Барати и Радиосимфониците свирят музика с духа на Унгария

15 февруари 2019 г. – Диригентът Георги Димитров и виолончелистът Ромен Гариу са звездите в концерта на радиосимфониците „Духът на Франция“

1 февруари 2019 г. – Радиосимфониците отпразнуваха юбилея на композитора Георги Минчев

18 януари 2019 г. – СО на БНР с диригент Пламен Джуров и солист Лия Петрова


7 декември 2018 г. – Симфоничният оркестър изпълнява руски валсове

27 октомври 2018 г. – Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР под палката на Григор Паликаров

28 септември 2018 г. – Откриване на сезон 2018/2019 на Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Марк Кадин

ВИЖТЕ ОЩЕ
Екатерина, Александър и Константин Владигерови

Концерт от програмата на фестивала „Софийски музикални седмици“ - директно предаване от зала „България“, 26 юни, 19 часа

Фамилия Владигерови свирят музика от Панчо Владигеров по случай 120-годишнината от рождението на композитора. Панчо Владигеров-младши (пиано) Екатерина Владигерова (пиано) Александър Владигеров (тромпет, флюгелхорн)   Константин Владигеров (пиано, кларинет) Програма: 1. П. Владигеров (1899-1978) - „Cake-Walk“ оп. 49 (1953 г.) Из сценичната..

обновено на 26.06.19 в 08:34

Концерт „Камерна музика“ с участието на Лиляна Кехайова - виолончело и Кристина Милер – пиано

Директно от залата  на Градската художествена галерия във Варна – концерт от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ из цикъла „Камерна музика“ с участието на Лиляна Кехайова (виолончело) и Кристина Милер (пиано). В програмата: Николай Мясковски - Соната за виолончело и пиано № 1 в Ре мажор, опус 12; Гюнтер Рафаел - Соната за..

обновено на 25.06.19 в 14:51
Дарина Златкова

Наследници на песента: Да пееш отвъд нотите – Дарина Златкова

Когато говорим за млади изпълнители на народна музика, очакваме фактите в биографията да отбележат тяхното специализирано обучение. Съвременността обаче ни предлага интересни щрихи от развитието на днешните музиканти, изменя представите за оформянето им като професионални артисти. И това се потвърждава от цялостното изпълнителско развитие на младата..

публикувано на 24.06.19 в 12:40
Стефан Драгостинов

Фолклор и композиторско творчество – Стефан Драгостинов и „Терра булгара“

За Стефан Драгостинов „Терра булгара“ не е просто поредна творба, изградена върху фолклорен мотив. Терра булгара е начин на мислене, лично пространство. За голямата част от българските композитори българският фолклор (“родният чернозем“ според Марин Големинов) е упование в ценностна система. За Драгостинов тя е своеобразна Библия (като Библия той третира..

публикувано на 24.06.19 в 08:35

Тържествено откриване на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ – директно в ефира на програма „Христо Ботев“

В неделя, 23 юни, от 20 часа директно от Зала № 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна по програма "Христо Ботев" ще излъчим тържественото откриване на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Свири Варненската филхармония с диригент Георги Димитров и солист Бенямин Шмид – цигулка. В програмата: Панчо Владигеров – Рапсодия..

публикувано на 22.06.19 в 09:15