Трябва ли християните да бъдат дейни в обществения и в политическия живот

Следва ли християните да се стремят към реално влияние върху политическите процеси и законодателната дейност, особено когато те засягат основополагащи християнски ценности? Има ли опасност държавата и политиката да придобият влияние върху Църквата, ако нейните водачи са обществено ангажирани?

Разговор с доц. Тодор Велчев от катедра „Астрономия“ на Физическия факултет и доц. Светослав Риболов от катедра „Историческо и систематическо богословие“ на Богословския факултет при Софийския университет „Св. Климент Охридски”.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Дарин Маджаров, създател на „Уча.се”

Дарин Маджаров: Най-интересното тепърва предстои

Тази неделя в предаването „Семейно радио” ви срещнахме с Дарин Маджаров. Неговата история започва така: като студент в чужбина решава да помага на сестра си за домашните в училище. За целта, записва видео уроци, които ѝ изпраща през скайп. И така на шега, се появява идеята за създаване на образователната платформа „Уча.се” . Пет години по-късно,..

публикувано на 21.02.18 в 15:05
Сила и справедливост - това се изисква, когато си родител на две момчета близнаци, едното от които е с тежката диагноза „церебрална парализа”

„Моето семейство”: Георги Трендафилов и Анита Кънчева

Разказхме ви историята на Анита Кънчева и Георги Трендафилов. Те са родители на близнаците Стефан и Живко, единият от които е със заболяването „церебрална парализа”. Деца - близнаци, а с различна участ и различна съдба, които поставят на изпитание силата и справедливостта на родителите, изправяйки ги пред различни житейски ситуации, които са нелеки за..

публикувано на 21.02.18 в 13:20

Заплакала е гората, уж

Парламентарното мнозинство внесе проектопоправки в Закона за горите. Според избраниците ни, ски пистите, влековете, лифтовете и станциите ще се изграждат без да се изменя статута на земята. Т.е., на хартия тя остава като част от горския фонд. Само че без дървета. По този начин държавата опрощава и две такси. Досега за промяна на статута в бюджета, който..

публикувано на 21.02.18 в 12:30

Няколко думи за една остаряла новина

Стара е вече новината, че вчера отбелязахме 145 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Стара и не съвсем, защото за пореден път поставя на дневен ред важни въпроси, касаещи националните ни приоритети, гордост и самочувствие. Изобщо няма да коментирам политическата изява на това отбелязване. Тя е напълно предвидима и поради тази..

публикувано на 20.02.18 в 12:35

Спамът - проблем или просто досаден имейл

Спамът е определян от мнозина като повече от досаден имейл. Едва ли има специалист в областта на компютърните технологии, който да отрече този факт, но и да не отбележи, че спамът може да бъде и много повече от това. Думата „Spam” се появява още през 1936 г. като знак за месни продукти. Произлиза от израза Spiced hAM, който буквално преведен означава..

публикувано на 20.02.18 в 12:15