Как да се свържем със своето щастие, за да бъдем успешни

Даниел Троев (вдясно) и Андрей Ганев в студиото на предаването.
Снимка: Светла Милчева

В края на една календарна година често си правим равносметка за това какво сме успели да постигнем и какво не, дали сме се променили към добро, с какво тази година е била по-различна от предишните. Всички тези въпроси могат понякога да доведат до депресивни състояния или точно обратното – към мотивация за позитивна промяна.
С психолозите Андрей Ганев и Даниел Троев от сдружение „Чудно“ говорим за това как можем да се поучим от неуспехите си – в бизнеса и във всички сфери на живота. Възможно ли е сами да повишим своята креативност и да намерим своя път към успеха?
„Трябва да отделим време, за да формулираме възможно най-конкретно и ясно какви искаме да бъдем след една година. Как бихме искали да изглеждаме, да се чувстваме, да говорим? Каква би мигла да бъде средата ни? Оттам вече да започнем с лична мотивация – защо го искам това нещо, какво ще развия в този процес?“
ВИЖТЕ ОЩЕ
 Проф. Ивайло Дичев, Нина Алиоски и проф. Георг Краев (отляво надясно)

Патриотизмът днес

Събитията от последната седмица ни накараха да се замислим какво представлява патриотизмът днес. Дали думата патриотизъм е натоварена само и единствено с партиен оттенък. Можем ли да дадем по-точно и неутрално определение като родолюбие. Опасно или полезно е използването на думата патриотизъм в българската политика? Как изглежда патриотизмът през призмата..

публикувано на 14.08.18 в 12:43

Мантрата БИО без регулация в България

Какво означава „био“, „еко“ и знаем ли какво да четем на етикетите на биохраните и продуктите в България? Защо Сметната палата алармира, че контролът у нас не защитава добре интересите на потребителите? Как се оказа така, че контролът върху биохраните е в ръцете на 17 частни сертифицирани фирми и къде е ролята на държавата? Дали се злоупотребява с етикета..

публикувано на 10.08.18 в 13:25

Ивелина Чолакова – за фотографията и манията посткросинг

Фотографът Ивелина Чолакова е един от първите българи в платформата Postcrossing. В нея тя открива начин да се свърже с хора от различни краища на света с помощта на позабравените от мнозина пощенски картички. Така тя преживява много забавни истории, преоткрива различни култури и се вдъхновява за бъдещи пътувания из далечни дестинации. Какво още..

публикувано на 10.08.18 в 12:40

Разстройство на геймъра

Наскоро Световната здравна организация обяви страстта към компютърните игри като най-новото психично разстройство. Предстои болестта да бъде официално добавена в списъка с патологии. Заболяването ще се нарича "разстройство на геймъра" и ще попада в групата на "разстройствата, дължащи се на употребата на вещества или пристрастяване към поведение"...

публикувано на 09.08.18 в 14:37
Паметна плоча на Цончо Чапанов на мястото където е живял като дете в Ботевград

Цончо Чапанов пръв развява българския флаг на Антарктида преди повече от 50 години

Цончо Чапанов , един позабравен метеоролог, е първият българин, стъпил на Антарктида още през далечната 1967 година и развял българския флаг на ледения континент… Как е станало това – той е бил включен като участник в международна антарктическа експедиция под егидата на учените от тогавашния Съветски съюз и заедно с колегите си посещава трите полярни..

публикувано на 09.08.18 в 13:26