Как да се свържем със своето щастие, за да бъдем успешни

Даниел Троев (вдясно) и Андрей Ганев в студиото на предаването.
Снимка: Светла Милчева

В края на една календарна година често си правим равносметка за това какво сме успели да постигнем и какво не, дали сме се променили към добро, с какво тази година е била по-различна от предишните. Всички тези въпроси могат понякога да доведат до депресивни състояния или точно обратното – към мотивация за позитивна промяна.
С психолозите Андрей Ганев и Даниел Троев от сдружение „Чудно“ говорим за това как можем да се поучим от неуспехите си – в бизнеса и във всички сфери на живота. Възможно ли е сами да повишим своята креативност и да намерим своя път към успеха?
„Трябва да отделим време, за да формулираме възможно най-конкретно и ясно какви искаме да бъдем след една година. Как бихме искали да изглеждаме, да се чувстваме, да говорим? Каква би мигла да бъде средата ни? Оттам вече да започнем с лична мотивация – защо го искам това нещо, какво ще развия в този процес?“
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Димитров от УНСС

Политическата 2018 година

За политическата 2018 година, за политическите и икономически злоупотреби, за скъпоструващия „евтин“ популизъм и за споразуменията зад привидните разногласия в „Нашият ден“ говорим с политолога и преподавател в УНСС Александър Димитров. Повече ще научите в звуковия файл

публикувано на 19.12.18 в 09:15

Често доброто се бърка с глупостта

Здравейте Казвам се Христина Иванова и искам да ви разкажа за това, колко често доброто се бърка с глупостта. Преди няколко години работих в малък магазин за хранителни стоки. Бях касиерка и имах две колежки, които зареждаха щандовете и описваха стоката. Едната беше свита, работлива и много отговорна - незабележима за околните (ще я нарека Мария). От..

публикувано на 19.12.18 в 08:35
Логото на наградите Антинобел

Обзор на Стоян Кирчев от БТА и Магдалена Гигова от БНР на най-забавните куриози на 2018 година

Класацията за куриоз на 2018 година на Стоян Кирчев от БТА се оглавява от Антинобела в областта на нутриционистиката – науката за хранене. Това е научната разработка на тема „Защо канибалската диета през неолита е с по-малко калории от съвременния начин на хранене“. Значително по-назад се класира друга научна разработка, този път от областта на..

публикувано на 18.12.18 в 16:15

Направи добро и го покажи на всички!

Нужно ли е една кампания за добри дела да бъде предизвикателство? Отговорът е положителен според организаторите на проект „Доброделие“ в гр. Габрово, които доказват ,че доброто е мисия на младите хора. От помощта за възрастните, почистването на градските пространства и местата на отдих до благотворителните базари и разходките с кауза- всичко това са..

публикувано на 18.12.18 в 15:13
Петър Руевски, Ива Дойчинова и Любомир Бабуров в студиото на

„Рацио“ – науката като приказка или "Няма глупави въпроси" преди Коледа

Третата среща от поредицата „Няма глупави въпроси“ ще се състои днес (18  декември) от 20.00 часа в клуб „Строежа“. По този повод гости в „Нашият ден“ бяха Любомир Бабуров - основният инициатор за създаването на организацията за популяризиране на науката – „Рацио“ , и Петър Руевски, инженер и програмист, с интереси в областта на физиката. В „Нашият..

публикувано на 18.12.18 в 14:38