Как да се свържем със своето щастие, за да бъдем успешни

Даниел Троев (вдясно) и Андрей Ганев в студиото на предаването.
Снимка: Светла Милчева

В края на една календарна година често си правим равносметка за това какво сме успели да постигнем и какво не, дали сме се променили към добро, с какво тази година е била по-различна от предишните. Всички тези въпроси могат понякога да доведат до депресивни състояния или точно обратното – към мотивация за позитивна промяна.
С психолозите Андрей Ганев и Даниел Троев от сдружение „Чудно“ говорим за това как можем да се поучим от неуспехите си – в бизнеса и във всички сфери на живота. Възможно ли е сами да повишим своята креативност и да намерим своя път към успеха?
„Трябва да отделим време, за да формулираме възможно най-конкретно и ясно какви искаме да бъдем след една година. Как бихме искали да изглеждаме, да се чувстваме, да говорим? Каква би мигла да бъде средата ни? Оттам вече да започнем с лична мотивация – защо го искам това нещо, какво ще развия в този процес?“
ВИЖТЕ ОЩЕ
Изглед от Франкфурт

Една неделна сутрин във Франкфурт

„Срещите в скайпа“ ни отвеждат в града на банките и най-голямото летище в Европа – Франкфурт. Разположен на брега на река Майн е петият по големина град в Германия. Пълен с много млади хора. Една от тях е Мелина Борисова, която 7 години живее там. Когато завършва училище тук, се насочва да продължи да учи в чужбина. Тогава сред многото университети, тя..

публикувано на 22.10.18 в 15:51
Симеон Идакиев на островите Галапагос

Симеон Идакиев като главен герой

Едва ли е нужно да представям Симеон Идакиев – дългогодишен журналист и пътешественик, автор на много филми и радиопредавания, на няколко книги и въобще – човек, който не обича да стои на едно място. В началото на този месец Симеон Идакиев отбеляза и два юбилея - 50 години „Атлас“ и 50 години журналистическа дейност. А юбилеите винаги са повод и за..

публикувано на 22.10.18 в 13:31
Доц. д-р Алексей Пампоров

За гордостта, омразата и раненото ни общество

Кой какво пише и какво казва? Какви знаци и какви белези остава това във времето? Ако изберем трите водещи стълба от последните дни, то те биха могли да се подредят така: „Локо София“ е над всичко, джендърите и соросоидите са адови създания, а едни „кресливи жени…“ и техните „…. уж болни деца“ клатят държавата... Заплахи, грубост и примитивизъм,..

публикувано на 22.10.18 в 12:28

Магия ли е химията?

През изминалата седмица малки изследователи забъркваха големи открития. Причината е Научната лаборатория за деца на Байер, която посрещна близо 1000 деца между 6 и 12-годишна възраст в София. Сега лабораторията се готви за своите малки изследователи от Пловдив и Варна. Сесиите в образователната инициатива са повече от тези в предишните издания на детската..

публикувано на 22.10.18 в 10:15
Райна Василева, Калина Станева и Живко Василев (отляво надясно)

„Моето семейство“: Живко и Райна Василеви

Гости: брат и сестра музиканти, сърцето на етно-джаз-уърлд формацията Outhentic – кавалджията Живко Василев и певицата и перкусионист Райна Василева. С тях говорим за музиката като начин на порастване, за смелостта да експериментираш със стиловете и за предстоящия им концерт в София Лайф Клуб в началото на ноември.

публикувано на 22.10.18 в 09:30