Моето семейство: Анджела Родел и Виктор Тодоров

Виктор, малката Керана и Анджела в Старосел.
Снимка: личен архив

Гости: семейството на Анджела Родел - американката, която избра България за своя втора родина, преводач, музикант и актриса, нейната дъщеря - Керана Христова и съпруга й Виктор Тодоров, преподавател по арабистика в СУ.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Пиарът“ на президента“

Знаете, в „Мрежата“ обикновено оплитаме събития и личности – хора, които оставят отпечатък в пространствата, които ни заобикалят – медийни, политически, държавни, световни, човешки. Отпечатъците често са не красиви, понякога – нелепи, но в някои случаи – значими. А днес сюжетите ни са насочени към двамата, положили вече клетва президенти – българският и..

публикувано на 21.01.17 в 13:50

Гарантирани ли са правата и сигурността на бъдещите майка в България

Това е темата, която днес в рубриката „Очи в очи с д-р Петрова“ коментира народният представител д-р Султанка Петрова. Много бременни жени, които страдат от тромбофилия не могат да се снабдят с лекарството, което им помага. То се предлага само в болничните заведения в България. Нуждаещите се могат да се снабдят с него от държави като Гърция, Сърбия или..

публикувано на 20.01.17 в 17:15

Какво се вижда в края на тунела на една президентска седмица?

Обзорът на историческата седмица на встъпването в длъжност на президента на Република България Румен Радев и президентът на САЩ Доналд Тръмп води до паралели, противопоставяния, опити за сравнение с театрални спектакли, сериозни констатации и анализи. Докторът по политология Любомир Стефанов и политологът Христо Панчугов си подават горещата топка по..

публикувано на 20.01.17 в 16:56
Владимир Каралеев

За духа на времето в световната мода

В момента в Берлин се провежда Седмицата на модата. Модният дизайнер Владимир Каралеев, който от 15 години живее и работи в Германия, успя да ни отдели от времето си, за да ни разкаже за тръпката от създаването на всяка от своите колекции, за модата като състояние на света, за експеримента, който никога не приключва. Владимир Каралеев е един от..

публикувано на 20.01.17 в 13:15
Изглед от София

Без визия за София

Новината е, че живеещите в София искат града им да бъде по-чист, с повече зеленина и обществени пространства. Това е видно от предварителните резултати на онлайн анкетата на координационния екип към Столичната община по съставянето на методика за „Визия за София”. Балансът между екологията и икономиката в развитието на града също е сред основните желания..

публикувано на 20.01.17 в 12:50